- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Amúgy meg azért akar sok hómjúzer Ultimate-et, mert sok olyan szolgáltatást nyújt, ami kényelmesebbé teszi a hómjúzerkodást...
Csak hogy meglegyen a tisztánlátás: Vista Ultimate = Home Premium + Business + Ultimate extrák.
Tehát ha nincsen szükséged a Biznisz nyújtotta szolgáltatásokra (és valljuk be, elég kevés hómjúzernek van), akkor a felárat a Dreamscene-ért meg a Texas hold'em miatt fizeted ki. Igazad van, kényelmesebb lesz tőle a hómjúzerkodás... akinek megér ez Xtízezer forintot, annak hajrá, lelke rajta, de ne mondjuk már azt, hogy általános igényeket szolgál ki. -
Morden24
nagyúr
válasz
#64791808 #471 üzenetére
Emiatt miért is kell nekem újratelepítéskor 2x10 percig telefonon baszkódni?
Azzal, hogy neked a rendszer nem tetszik, nem tudsz mit kezdeni. De bevallom, engem ez abszolút nem érdekel, mert nem arról volt szó, hogy szegény csórinak (aki nem szarja a pénzt) gondot jelent-e a zöld szám 2x10 percig való hívása, hanem arról, hogy az OEM mennyibe kerül.
Jahogy akkor vegyek dobozost. Namámost te szarod a pénzt?
Hasonló stílusban: ha neked a 2x10 perces telefonálás gondot jelent, akkor igen komám, vegyél dobozost. Nem lesz ilyen gondod.
Úgyhogy amikor hallom az ilyen uszító, polgárpukkasztó szövegeket, hogy szeeegény szoftvergyártóktól mi pénzt ellopok, akkor mindig úgy érzem, hogy én már fizettem egy talicska pénzt szoftverre, meg még fogok is, de ezzel együtt is irány a torrentoldal, a szegény szerencsétlen szoftverfejlesztők meg mennek a picsába.
Ha tudnám, hogy ezt miért nekem írod? Abban a hsz-ban, amire éppen reagáltál, elég feketén-fehéren leírtam, hogy nem érdekel a szoftvergyártóktól ellopott pénz. A tőlem ellopott idő és kényelem érdekel, a warezosok miatti túlzott júzerszopató védelmek érdekelnek, a nagypofájú letöltögető karosszékharcosok érdekelnek, meg az idióták, akik azt hiszik, hogy egy vacak PC meg szélessáv kicsengetése után alanyi jogon jár nekik más, egyébként fizetségköteles munkája.
Ez érdekel. -
Morden24
nagyúr
a 100k+ nem túlzás
A dobozos Vista Ultimate kerül 100-ba, szóval igenis túlzás. Hómjúzerkodásra meg minek akarna olyat?
Még a kezdőára is "csak" 93K volt a Home Premiumnak, most asszem 65K. Nem mondom, hogy olcsó, mert nem az. De nem 100+.Amúgy meg, mint írtam: a Microsoftnak csak jó, hogy ennyi kalózpéldány van...
Szerintem itt senkit nem érdekel, hogy az MS-nek mennyi a bevétele, legalábbis én egészen biztosan teszek rá. A dolog elmélete a hányinger: amiért nekem kőkeményen fizetnem kell, az neked se járjon ingyen, csak azért, mert adott esetben nincsen kedved kifizetni.
-
Morden24
nagyúr
Egyébként ez eszembe sem jutott: le lett fikázva az OEM azzal a címszóval, hogy az csak egy alaplapra jó, utána meg jött az árérzékenység... na most őszintén, az a szegény csóri, aki összekuporgatja a lóvéját a lesajnált P-3asra, az hányszor fog alaplapot cserélni?
Hasonlóképpen a játékokra... egy régi, elavult gépen nem 5-6 ezres játékokat szoktak futtatni. 5-6 ezerért 1-2 éves játékokat kapsz, Halo2-őt meg Witchert, Civilization 4-et.
Ha ezekre van géperő, akkor volt pénz hardverre is, akkor bizony megintcsak nyasgem az árérzékenységnek.
Már bocsánat, de aki a leharcolt masinájával tolja az ipart, az 900HUF-os játékokkal, meg a gazdag(abb) rokonygyerek megunt Diablo1-ével múlatja az időt.
Ráadásul szerintem a játéktémát nem kéne idekeverni... a legnagyobb forgása az új játékoknak van, szóval ne etessen engem senki azzal, hogy szegény csóri letöltötte a Krájziszt, csak hogy lecsekkolja, megy e Voodoo3-on, Win98 alatt. -
Morden24
nagyúr
Egyébként azt, hogy gondot jelent, el tudom fogadni. Azt, hogy nem oldja meg, azt már nem.
Amúgy többek között azért sem szeretem ezt az egész témát, mert láttam már elég szar körülmények között élő, illetve durván nem elfogadható anyagi erőforrásokkal rendelkező embereket, akik ezt megoldották.
De nem is rinyáltak fórumokon, hogy "majd ha nekem 10 forintba kerül, akkor megveszem, addig meg letöltöm".Egyébként egyetértek, home felhasználásra ott az Ubi. Használni nagyjából ugyanaz, mint egy Windows-t (bekonfigurálni, programokat keresni rá ugyan nem, de az egy átlagos homejúzernek a Win-en is problémákat jelent gyakran, szóval...
)
-
Morden24
nagyúr
Értem én már régen. Az ingyenes alternatíváknak utánanézni nehezebb, mint lelopni az ismert dolgot, aztán meg széttenni a kacsókat.
Mellesleg továbbra is tartom a véleményem... véded magadat és a warezt egy olyan topikban, ami arról szól, hogy egy fizetős programra újabb "védelmet" helyeznek.
Tehát nyíg a betörő, mert a g*ci tulaj zárat cserél.
-
Morden24
nagyúr
-
Morden24
nagyúr
Erre mondhatnám, hogy Magyarország kb. annyira reprezentál globális szintet, hogy semennyire sem.
Amúgy továbbra sem értek veled egyet a "csórinak nincsen rá pénze" dologban.
Először is, pártízezer forintért lehet gépeket szerezni különböző helyekről (és nem a szomszéd Pityura gondoltam ez alatt, hanem normális boltokra), ahol megkapod az előtelepített oprendszert - oké, nem 20.000-ért veszel, de sosem vennék gépet oprendszer nélkül, ahogyan egy kocsi sem ér szart sem, ha nagyon olcsó, csak éppen nincsen benne a motor.
Másodszor is, egy oprendszer nem előfizetéses alapon megy, tehát egyszeri összeget fizetsz ki nagyon hosszú évekre.
Harmadszor is, ott figyel a többtucatnyi ingyenes alternatíva... hogy a Linuxhoz nem értenek? Mit kell érteni a duplaklikk az ikonra és gépelés/böngészés/filmnézés/zenehallgatás dolgokon? Márpedig most otthoni PC-kről beszélünk, ha jól sejtem.
Negyedszer is, 10-ből 9 illegál Windows nem a magyar gépeken van, hanem egy bizonyos miliőben, leginkább fiataloknál, akik maguk építenek gépet. Csóriék általában dzsunkaPC-t vesznek mindenestül a teszkóban, jobb esetben máshol.
Ötödször is, ne beszéljünk klisékben. Akinek az élelmezése a legnagyobb problémája, az általában kurva messze van nemhogy a "honnan lesz Windows-om" meg a "honnan lesz PC-m" kérdéskörtől, de még a gondolatától is.
-
Morden24
nagyúr
Nem az volt a lényeg, hogy konkrétan a Nero-t használod-e, hanem az, hogy elég látványosan osztottad az észt warezról meg free dolgokról, aztán egy extrapopuláris témában (cd/dvd írók, nem mondom, hogy mindenki használ, de nem kevesen, na) megállt a tudomány.
Mint írtam - és te meg idézted -, a dolog elméletére reflektáltam. Azzal, hogy gyakorlatban mit és hogyan használsz, nem nagyon tudok mit kezdeni. Ha rajtam múla, legális Wined, vagy ingyenes Linuxod lenne. -
Morden24
nagyúr
Tény, bár ugye az évülés itt is közrejátszhat, mind a két említett bundle termék esetében. Attól most tekintsünk el, hogy pl. a Nero egy klasszikus bloatware, amitől alapban jobb megszabadulni, és inkább nézzük azt, hogy hányan töltik le a legújabb Nero-t, csak azért mert az a latest version (függetlenül attól, hogy figyel-e a fiókban egy legális példány).
SWAT-nál meg egyszerűen csak a dolog elmélete idegesít. Olvasom itt már kommentek tucatjai óta a fene nagy árérzékenységet, meg hivatkozást a free cuccokra, aztán a vége mégis ugyanaz...
-
Morden24
nagyúr
Ennyit erről... pár hsz-el feljebb te nyifogtál, hogy az emberek nem keresnek free alkalmazásokat, hanem fórumokban nyígnak az Avast Pro kódjáért, de látom, te sem jutottál el odáig, hogy Google -> free cd dvd burn program.
Gratulálok. Pedig te vagy a fórumban az, aki árérzékenységgel igazolja a warezt.
-
Morden24
nagyúr
Oké, nekem meg ma jutott eszembe, hogy vegyek egy 16MB rammal és Win95-el szerelt gépet. Na erre mit mond a Microsoft? (Mellesleg ezt a gépet 2002-ben sem kaptad volna meg, amikor a W95 pont 7 éves volt, mint lassan az XP)
Nem vagy te egy kicsit nagyképű
De az vagyok. Így legalább nem kell tettetnem, hogy együttérzek.
Akkor vele szerinted mi lesz
Még mindig lehet XP-vel szerelt notikat, asztali gépeket venni, a bolti forgalmazás fog leállni, de a készletek megmaradnak, nem veszi vissza őket az MS, ergo aki venni akar, az ezután is fog tudni.
Szóval ennyit a nyavalygásról, nagyképűségről meg beszerezhetetlenségről.Ha netezős gépet akar, vegyen netbookot, és max. ráköti egy monitorra. A te általad írt gépek nem éppen egy piaci kategória. Használtan meg millió helyről be lehet szerezni ilyesmit, akkor meg úgy kell csinálni, hogy járjon hozzá OPrendszer.
-
Morden24
nagyúr
Ó, ha csak ezen múlik, akkor már meg is rendelheted.
S W A T: Volt rá 7 év, hogy megvegyék az emberek. Aki eddig nem tette (régi géppel), az ne most találja ki. Új géppel meg most is lehet kapni, legrosszabb esetben downgrade-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest