- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci1892
őstag
Sziasztok!
Ma lettem tulajdonosa egy watch gt 2-nek.
Egy év garanciával nagyon jó áron jutottam hozzá.Ti, akik már régóta használjátok mik az általános tapasztalatok az óráról? Mennyire pontos a pulzusmérés?
Mennyire megbízható? -
zsolt160
tag
válasz laci1892 #951 üzenetére
Nekem be jött. Pulzus felkar vérnyomásmérővel hasonlítva 5-7 eltéréssel dolgozik. Mozgás nálam séta vagy néha futópad, ez se sokszor. Futópaddal ugyan azt a megtett utat méri. Folyamatos pulzus figyelés mellett (igaz nagyon ritka a "sportolásom") 10-11 napot bír ki egy töltéssel. Ha sokat mérem a véroxigént, az sokat tud levenni. A légnyomás és a magasság nálam igen pontosnak mondható, magasság eltérés 1-2 méter, légnyomás 5-10. Hívás minőségére sincs panaszom, nagyon tisztán hall a másik fél is, és persze én is. Az óra töltése is gyors, nem kell sokat nélkülöznöm.
-
pergabb
senior tag
válasz DonDragonka #949 üzenetére
Az emeletek stb.. nem tudom mi agyara ment a kettos front, de az annyira nem is erdekelne, ora lenne rossz, akkor nem mukodne egyaltalan.
A pulzus meg annyi mindentol fugg, hogy a franc sem tudja. Borszin, borvastagsag, szorosseg, bornedvesseg, blablabla. Jo kis yeti karom van, ennel szorosabbra meg nem huznam, mert leall a verkerigesem (lazabb eseten tobb volt a tevedes) de epillalni sem ma fogok. Nyugalmi helyzetben teljesen okes es realis, sportolashoz amugy sem hasznalnek pulzus meresre egy orat, mert sok minden kozbeszolhat, akkor mar mellkas pant, az tuti nem fog tevedni, erre nem szabad hagyatkozni.
Vmi, akkor inkabb az hianyzik, hogy az ertesito hangot tudjam valtoztatni, de az is lehet ez mar telefon fuggo.
Osszessegeben elegedett vagyok vele, de azzal is tisztaban vagyok, hogy nem egy orvosi pontossagu eszkoz. -
laci1892
őstag
Bar csak pár órája nyúzom ( reggel óta) , nagyon tetszik. Egyedül annyit vettem észre hogy (s10-et használok ) az akku időt szívja a huawei egészség App. eléggé
-
zsolt160
tag
Az értesítési hang nem módosítható sajnos az órán, ugyan úgy az ébresztő hang sem.
Telefonon sem tapasztaltam még olyat, hogy jobban merítené, bár én ki szoktam lépni belőle ha nem használom.
Viszont lenne egy kérdésem, sötét módot hogyan tudom bekapcsolni az Egészség app-on? Sehol nem találtam ilyent, vagy csak azért nem, mert a telefonon EMUI 8 van rajta Android 8-on? -
laci1892
őstag
Srácok egy kérdés.
Amoled okosóráknál a beégés mennyire jellemző jelenség?
-
DonDragonka
őstag
válasz laci1892 #957 üzenetére
Szerintem erre még korai kérdést feltenni, egyszerűen ez még nem tud ennyire rövid idő alatt jelentkezni, mint amióta kihozták a GT-t vagy GT2-t. GT-m is van. Az ugyebár régebben... De sehol semmi beégés...
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
laci1892
őstag
válasz DonDragonka #958 üzenetére
Alapvetően csak 5p-re állítottam a " világos kijelző " funkciót. És csak bizonyos élethelyzetekben, de azért felmerült mint kérdés.
Ennek ellenére amúgy le vagyok nyűgözve. Nagyon fasza az óra. Egyedül talán annyi hogy, lehetne több óralap közül választani az egészség alkalmazáson belül. Van pár amit még rá lehet telepíteni utólag. De semmi extra.
Ennek ellenére tetszik nagyon.
-
Gelner
tag
Sziasztok kinek, hogy merül, én csalódott vagyok 20%/nap úgy, hogy a pulzus intelligensen van, ha valós akkor 16%, érti ezt a fene. Ki, hogy állítja mivel spóroltok. Eddig minden fullon pulzus valós gps követés aktív 5nap éppen.
-
DonDragonka
őstag
GPS követés OFF...
Az minek? Amúgy az nagyon eszi a cuccot. AOD, Állandó GPS követés OFF...Azon kívül minden ON, 5-ös fényerő, bekapcsol ha magam felé fordítom, nézi pulzust állandóan, mér stresszt folyamatosan 17%-on van most és ez a 10. nap töltés nélkül... Két kártyás telóról jönnek az infók az órára, céges levelezés is, szóval munkaidőben rezeg rendesen...
Számít még az Óralap is... Minél több infót jelenít meg annál többet eszik, de max 1 nap különbség van a full mindent kijelez és a csak sima digitális óra számlap között, nekem most olyan van beállítva ami majdnem mindent is kijelez amit az óra mérni tud... "DigitalLightBlue"[ Szerkesztve ]
-
adamfriday
senior tag
válasz DonDragonka #964 üzenetére
Hol van ez a GPS követés opció?
-
Gelner
tag
válasz adamfriday #962 üzenetére
AOD az állandó kijelzes? A GPS tudom, hogy csak edzésnél aktiválódik de mi az a folyamatos gps követés? Nem tudom azt értelmezni.
-
DonDragonka
őstag
válasz adamfriday #965 üzenetére
Folyamatos GPS azt tudja, hogy az órán bekapcsolva hagyja a GPS-t edzés nélkül is és akkor lehet látni, hogy hol és merre jártál.
Health alkalmazásban lehet bekapcsolni ezt a funkciót ha Huawei telód van. Ha nem Huawei a teló akkor azt hiszem nincs ez a lehetőség...[ Szerkesztve ]
-
adamfriday
senior tag
válasz DonDragonka #967 üzenetére
Akkor azért nem látom.
@Gelner: igen, az AOD zabál rendesen, ha be van kapcsolva
-
Gelner
tag
válasz adamfriday #968 üzenetére
De ilyet nem is találok. AOD
-
Gelner
tag
válasz adamfriday #968 üzenetére
Köszönöm ezt kikapcsoltam most.
-
macy
addikt
válasz DonDragonka #967 üzenetére
Ennek semmi köze az óra gps-éhez.
-
-
zsolt160
tag
AOD az a zárképernyő, amikor állandóan mutatja az időt.
Ha kikapcsolod a GPS-t az app-ban, attól még az órán bekapcsol ha onnan indítod az edzést.
Fényerő nálam 3-on van még is elmegy 10-11 napot. Igaz mint írtam pl. én nem használom az edzést.
A másik, azt is tisztázzuk hány százaléknál teszed a töltőre....[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
válasz zsolt160 #977 üzenetére
Ja tényleg a töltés...
Azt vettem észre, hogy ha csak addig van töltőn amíg eléri 100%-ot és akkor rögtön leveszem akkor gyorsabban merül mintha mondjuk egész éjszaka töltőn van... Ez mondjuk igen fura de már többször teszteltem.A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
zsolt160
tag
Nos én nem szeretek nélküle lenni, tehát 100% mikor feltölti én leveszem és használom. 5-6%-nál teszem a töltőre és nem nézem mennyit esik százalékban a töltés, mert pl most kb. 2 óra alatt esett 3 %-ot. A végeredmény a lényeg. Ja, folyamatos a pulzus figyelés a szívem miatt.
-
Gelner
tag
válasz DonDragonka #984 üzenetére
Akkor azt magyarázd meg kérlek, hogy miért fogyaszt 3x annyit ha be van kapcsolva a min. Pulzus a max pulzus figyelmeztetés, honnan tudja az alkalmazás belépés előtt, hogy mennyit léptem mi a pulzusom és a stressz szintem, honnan tudja az óra, hogy mi az időjárás. Szerintem igenis kommunikál a háttérbe.
-
Gelner
tag
válasz DonDragonka #984 üzenetére
Tudom, hogy többet fogyaszt a pulzus figyelés.
De nem ertelmezitek amit írok. Nem a pulzusfigyelst kapcsoltam ki az valós figyelésen maradt. -
Gelner
tag
válasz adamfriday #988 üzenetére
Reméljük megoldja, ha nem megy vissza gariba.
-
Macika66
őstag
Orvosi pulsoxymeterrel hasonlítom össze rendszeresen a pulzusmérését is, és az SpO2-t is.
1-2 számértékkel szokott mellette lenni legfeljebb.
Ha ekkora, 60%-.os eltérés van, akkor az szerintem user error lehet csak, vagy túl laza a szíj, vagy izzadt a bőr alatta, esetleg nm a meghatározott helyen van az óra, hanem feljebb, valami ilyesmi... -
sonkamiki
tag
Sziasztok!
46mm-es verziónál ha elindítok az órán egy kültéri sportot abban van-e "auto pause" funkció? Vagy csak gombbal tudom pillanatra megállítani a mérést (mondjuk lámpánál állva) ?
Illetve a rezgés erőssége a legerősebb fokozatban elegendő ahhoz hogy ébresztőként használják?
A csengőhangját az órának tudom-e többféleképpen beállítani esetleg egyéni hangot adatok-e hozzá valahogyan?
Köszi előre is a segítséget! -
Macika66
őstag
válasz zsolt160 #955 üzenetére
Szerintem fölösleges hanggal használni, ha jön valami üzenet, letépi a karodat a rezgéssel. Ha meg leraktad az órát, akkor úgysem jelez...
Ébredni is rezgésre szoktam, az első rezgésnél fent vagyok.
HACSAK le nem veszem álmomban az órát, egyszer megtörtént. El is aludtam.... -
Macika66
őstag
Az AOD móddal rendelkező AMOLED-es karórák lassan 6 éve ismerik már azt a technológiát, hogy percenként elmozdítják a kijelzőn lévő állóképet pár pixelle, ez már elegendő ahhoz, hogy ne történhessen az OLED kijelzőn beégés.
Szerintem csak szándékosan lehet előidézni OLED-órán beégést, máshogyan nem...
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
Amúgy kínai account létrehozása nélkül, lehet watch face-t applikálni valahogy az órára? ( Márha ha Huawei health-en belülieken kívül... Párat lehet tölteni le még. De semmi komolyabb. )
-
zsolt160
tag
Nem, és pont ez a baj, mert itt is egy tag csinált jóképűt, meg valaki tett be egy képet, amin megint egy szép számlap van. Ami feltehető 95%-ban kukába való..... Erre vártunk reményt, mikor felbukkant az app-ban a saját óralapon a megvásárolt, én azt gondoltam ott lesz normális, bár máig semmi.... Samsung órán persze annyi van és jók....
-
hard74
senior tag
válasz laci1892 #997 üzenetére
A Thaichi alkalmazással is lehet, ráadásul egyszerre többet is. Viszont csak 10-es droid kell hozzá,és huawei(honor) telón nem működik.Nem kell hozzá kínai id,a videó alapján nem tul bonyolult.
https://youtu.be/7Z0VKqa5jyY
LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
zsolt160
tag
Sajnos nincs Android 10-es telóm.
Viszont azt nem értem, volt valami verseny is, ahova lehetett beküldeni saját tervezésű számlapokat, ott láttam jókat, ekkor azt gondoltam ezek bekerülnek a letölthetőek közé, de semmi. Erről tud valaki valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest