- Felkészült a Redmi 15C
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
~~~ HUAWEI P8 ~~~
Főbb szabályok:
1. Olvasd el az összefoglalót! | 2. Használd a keresőt | 3. Kérdezz, válaszolunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
forgonati
őstag
válasz
tanzara #7635 üzenetére
Pár kép amiket próba jelleggel lőttem velük, összehasonlításképp:
P8 vs. H7Jobb a P8 kamerája. Nappal is észrevehető hogy a P8-nál több részlet van. Még annak ellenére is, hogy a H7 20MP a P8 meg "csak" 13. Gyenge fénynél meg még egyértelműbb a dolog, a P8-ban van optikai stabilizátor, így hosszabb záridőt engedhetsz meg bemozdulás nélkül. És az RGBW szenzor több fényt is enged be, tehát a H7-nek sokkal magasabbra kell emelnie az ISO-t ahhoz hogy ugyanolyan világos képeket lőjön mint a P8. Csak így ugye sokkal több lesz a zaj is mint a P8 -nál. Sajnos éjszakai képeket nem tudok mutatni. De ha a kamera fontos, akkor egyértelmű a P8. Ha viszont más aspektusok is számítanak akkor nem annyira egyértelmű a választás. Én is sokat vacilláltam. A H7 mellett szól a nagyobb akku, meg esetleg az ujjlenyomat olvasó. Na meg a Dual SIM lehetősége, bár az mondjuk van P8-ból is. Én úgy vagyok vele hogy a telefont naponta töltöm, tehát nekem a kisebb akku nem akkora érvágás. Az ujjlenyomat olvasó jó dolog, de én pl. simán tudok nélküle élni, nálam fontosabb hogy minél jobb kamera legyen benne. SIM kártyám meg jelenleg csak 1 van, így a dual SIM sem szempont nálam.
Ja, és a H7 értesítő ledje szinte semmit nem ér, ugyanis nagyon halovány, és ráadásul nagyon mélyen ül, így csak szemből látszik. Ha leraktam az asztalra és kicsit oldalról ránéztem, nem láttam hogy pislog-e vagy sem. P8 ledje erősebb is és minden szögből jól látszik. Nekem ez is fontos szempont.Még egy dolog. Szerintem nem jó hogy a H7 kamerája kiáll, ha lerakod a telefont arra fekszik fel, és láttam már olyan H7-et amin durván meg volt kopva a kamera króm kerete tiszta karc volt. Pedig még 1 éves sem volt a tella. Nekem a P8 emiatt is szimpatikusabb.
-
forgonati
őstag
válasz
tanzara #7399 üzenetére
Szerintem a rendszámokhoz nincs köze az OIS-nak, szép napos az idő, olyan gyors a záridő, hogy bemozdulásra esély sincs a P7-nél sem... Az OIS gyenge fénynél hasznos, itt nem mérvadó.
A virágos képnél az aláírás érdekes dolog, mivel ugye mindkettő F/2 lencse, tehát elvileg a mélységélességnek ugyanolyannak kéne lennie. És mégsem.
Hozzá kell tennem, hogy a benti képek eltérő felbontásúak, a P8 képei 13MP-esek, a H7 képei csak 8. Amúgy nem olyan nagy a különbség méretben.
A szomszédról készült kép már azonos felbontással készült, mendkettőnél 10MP/16:9-re állítottam be. Teljes felbontással eleve nem lett volna fair összevetni őket, hisz a H7 20MP képei eleve több részletet kapnak ugye.
-
forgonati
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest