- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Huawei P8 Lite - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz choosen #5535 üzenetére
Pontosan nem tudom mire gondolsz, ez egy rokonlátogatás során családi beszélgetős séta volt, telefon lezárva a kabátzsebben:
Amióta jött az OTA, tesztelem amikor csak lehet, de nem csuklik. A B130 szoftverrel képernyő kikapcsolása után nem sokkal bemondta, hogy gps signal lost, az újjal megy. A My tracks is már rögzít a háttérben, bár ott még csak próbákat csináltam, és nem lett elmentve.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz choosen #5515 üzenetére
Elsősorban endomondo, de google my tracks, runtastic mind megy már. Nyilván túlzásba vitte a rom az energiatakarékoskodást, és olyan dolgokat is kilőtt amit nrm kellett volna, pl. gps szolgáltatás, push értesítések. Úgyhogy amikor flrak valamit az ember akkor ezekre gondolni kell és bekonfigurálni. Más telón/romon mindig az a kérdés, hogy hogy lehet korlátozni dolgokat, na azok itt mind alapból be vannak kapcsolva. Én speciel jobban örültem volna, ha pont fordítva lett volna gyárilag, azaz engedi de letilthatom (mint pl. miui alatt), vagy legalább lenne valahol valami opció, hogy állítson át mindent engedélyezésre, és majd átkattintgatom ami nem kell. De ez van, ezt kell megszokni, meg kell keresni az engedélyezés módját.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
MeGabee
senior tag
válasz choosen #3718 üzenetére
Sajnálom,hogy neked pont azon része nem volt jó,amire használtad volna,de ettől még nem "egy kalap kaki a navigációs része".Sima Térképpel nekem az alábbi jött ki,direkt lezárt képernyővel nézve.
(#3720) valterka7: Nézd meg nálad ez mire van állítva,lehet simán szolgáltatói hiba is.
(#3721) egabi71: Eddig két root-olt telónál volt gond az OTA frissítéssel.Akkor lehet mégis megakaszt valamit....
[ Szerkesztve ]
"Ha az ember elegendő információ nélkül dolgoztatja az agyát, az éppolyan, mintha üresen pörgetné nagy fordulatszámmal a motort."
-
bubus66
nagyúr
válasz choosen #2317 üzenetére
Ha feltetted akkor írj majd róla vissza jelzést légyszíves.
(#2319) bandi0000
Nekem semmi gondom nincs vele, elég jól lehet látni.[ Szerkesztve ]
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
bubus66
nagyúr
-
bubus66
nagyúr
válasz choosen #1593 üzenetére
Miért milyen segítséget adtunk, leírták, hogy csinálj egy full wipet füled botját se mozdítottad rá, csak szidalmaztad. Annak meg abszolút semmi köze, GPS-hez hogy a BL nyitva van vagy zárva van. Te csak hajtogattad magadét. Én részemről befejeztem, meg szerintem más is nyugodtam szidhatod a telefont max át siklók felette..
Azt nem mondta senki sem, hogy dicsérni lehet, de te senki a leírás tanácsát nem fogadtad meg akkor old meg magad szerintem..
Sok sikert
(#1592) SP!T
Szerintem nyugodtan nyisd ki neki, meg kérted már a kódot?
Neked is ezt írta ki ami a képen van?
[ Szerkesztve ]
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
kort01
aktív tag
válasz choosen #1573 üzenetére
Bocs, én csak segíteni szerettem volna. Ha nem igényled jelezd és nem irkálok feleslegesem.
Én nem azt mondtam, hogy ez a megoldás, de ezt már leírtam néhányszor. Én korábban már javasoltam mindenkinek, hogy próbáljuk feltárni a probléma forrását. Ezáltal könnyebb lehetne együtt élni a telefonnal, valamint nincs kizárva, hogy a későbbi frissítések helyre teszik.
Addig is ha találunk rá valamilyen átmeneti megoldást, nem csak saját magunknak, hanem sok embernek segíthetnénk.Amennyiben nem igényled a segítséget - bár többen próbáltak segíteni neked - akkor szerintem nincs értelme ennek a fajta párbeszédnek. Én nem védem ezt a telefont, nincs is miért, de szerintem felesleges így kommunikálni.
Én már nagyon sok telefont kipróbáltam, mindnek van/volt valami hibája. Egy tökéleteset sem találtam, pedig már hajlandó lettem volna még többet is fizetni érte...
-
bubus66
nagyúr
válasz choosen #1573 üzenetére
Akkor tedd vissza az eredeti ROM-ot és csá!! (ha kell segítek vissza tenni) ennyire egyszerű Vagy ugyan már vidd a szervizbe akkor. Különben érdekes, hogy semmilyen tanácsot nem fogadsz meg csak háborogsz mint a tenger ajánlatok (főleg frissítés után egy full wipet amit a két gombos módszerrel lehet megoldani). Ha akkor is csinálja (amit nem tartok valószínűnek) akkor valóban a telefon hibája. Legközelebb akkor 3 FT dzsunkát vegyél és ne 80000 Ft-os telefont. A másik legalább próbáld meg azt amit ajálanak vagy megpróbálnak segíteni, és nem mindjárt telefont szidjad, hol ott 99% hogy user hiba vagy egy fos lett a program frissítése. Az meg duma,hogy ezen a telefonon vagy azon működött ha itt nem működik akkor utána kell járni mi az oka. A Full wipe az oka.. Ennyire egyszerűűűűű..........................
Én is a Full wipet ajánlanám.. valószínű, hogy több telefon megfordult a kezeim között mint neked, de én minden egyes frissítés előtt vagy után csinálok egy full wipet (nem is szoktak kellemetlen meglepetések érni).
[ Szerkesztve ]
-
kort01
aktív tag
válasz choosen #1569 üzenetére
Ezért javasoltam ezt a megoldást, hogy lássuk mivel is van a probléma
A levédhető alkalmazások között találtam az alábbiakat, nem tudom, hogy ezek bármilyen módon tudják-e befolyásolni a gps-t?
- huawei wear (csak a Huawei okosórákkal működne?)
- com.huawei.android.ntp (időszinkronizálás?)Esetleg még ki lehetne próbálni a GPS Status & Toolbox program feltelepítését. Ez régen úgy működött, hogy egyszeri elindítása után más gps használatot igénylő alkalmazás használata során ez is futott a háttérben. Érdemes ezt is a védett alkalmazások közé felvenni, hátha így megakadályozná a gps időnkénti "elalvását".
-
MeGabee
senior tag
válasz choosen #1565 üzenetére
Igen, viszont amit a szabadban mért,az tökéletes.(Ugye bent logikus,hogy nem láthatja mindig a műholdakat.) Holnap sétálok azért egy pár kilométert a kedvedért
Próbáltad már újratelepíteni az E.mondot?Wipe?Ha akkor se javul,akkor sajnos tényleg kifogtál egy hibásat."Ha az ember elegendő információ nélkül dolgoztatja az agyát, az éppolyan, mintha üresen pörgetné nagy fordulatszámmal a motort."
-
MeGabee
senior tag
válasz choosen #1556 üzenetére
Ma sikerült egy Auchan látogatást is rögzítenem az E.mondo-val.(Szerk.: ez lezárt képernyővel)
Azt hiszem elég pontosan rögzítette.Szerintem töröld le, csinálj egy wipe-ot, tedd újra, és ha akkor se javul meg, akkor tuti hibás a te vasad.
Én a Navigon-t Énmegyekre cserélve már nem tapasztaltam a gps jelvesztést, valószínüleg a szoftver lehetett hibás.[ Szerkesztve ]
"Ha az ember elegendő információ nélkül dolgoztatja az agyát, az éppolyan, mintha üresen pörgetné nagy fordulatszámmal a motort."
-
azka79
aktív tag
válasz choosen #1556 üzenetére
Szerintem is kifogtál egy hibás darabot, én az idei nyaralásomon a zsebembe, táskában használtam kikapcsolt képernyővel, folyamatosan rögzítette az útvonalat (Locus pro). Nem voltak pontatlan koordináták, autóban a waze-el használom napi szinten ott sincs gond., rögtön talál jelet. Az előző telefonom egy navon mizu 502 volt, na annak rossz a GPS vevője, ennek ég és föld. Nekem a GPS volt a legfontosabb a vásárlásnál és nem bántam meg. Javaslom próbáld ki a Locus Pro-t, ha azzal is rossz akkor szerviz.
-
bubus66
nagyúr
válasz choosen #1545 üzenetére
(#1545) choosen
De gond van akkor is ha akár egy kamerát is kihagy ,nekem jelezte az összeset, sőt még a 6-os fő úton a kártya olvasó kamerákat is, ugyan úgy lehet vele útvonalat tervezni.
Persze meg értem a gondodat de más is mondta, hogy nem jó az a program amit te használsz. A másik mert neked eddig egyedül ez a hibád azért nem kell szapulni a telefont, van rá megoldás elviszed szervízbe és megcsináljak, ilyen elő fordul.
[ Szerkesztve ]
-
Portász
tag
Nemtudom hogy ti hogyan csináljátok ezt az utvonal rögzítést .
Ma direkt bekapcsoltam egy ismert 50 km-s szakaszon az IGO-t és méter pontos.
Minden tábla és kereszteződés tökéletes, Vidéki kisvárosi környezet .Nekem annyira tetszik a telefon ,hogy veszek még egyet a vodánál .
Mindennel megvagyok elégedve ,szerintem a szolgáltatóknál kapható készülékek közűl a legjobb.
Persze 100 000 Ft os határig néztem. Szinte mindegyik készüléknek találtam valami hátrányos hibát .
Amióta megvan nekem azóta csak pozitív tapasztalatom van .Persze mindenkinek mások az elvárásai .
Nekem elég ha egy napot kibír az aksi , játékokat simán gond nélkűl viszi .Kevés az a telefon van ebben az árfekvésben amibe van 2gb ram .Nyoc magos procival meg nincs is csak egy sony , de azt hagyuk inkább .
Wifi erős ,készülék hangereje is nagyon jó ,fényképező is szép képeket csinál .
Ősszeségében szerintem jó választás volt .[ Szerkesztve ]
-
kort01
aktív tag
válasz choosen #1532 üzenetére
Na csak kifutottam a szerkesztésből...
Ezt a hozzászólást csak most próbáltam értelmezni. Az írtad, hogy leraktad az asztalra. Szobában próbáltad vagy kint a szabadban? A pozíciót előtte határozta meg a készülék? Mert ezekben az esetekben még elfogadható a pontatlanság. Kint a szabadban már nem szabadna ilyet csinálnia stabil gps kapcsolattal.
-
kort01
aktív tag
Nekem ilyen lett a Google féle útvonalrögzítővel: [link]
Az export és import miatt az időpont mindenhol ugyanaz, valamint levágtam az elejét és a végét. A többi érintetlen. Két kereszteződésnél körívet rajzol az 55-ös úton, mert már ott is körforgalom van.
Nem a legpontosabb a rögzítés, de szerintem azért elég jól használható.Végig be volt kapcsolva a kijelző, itt leírtam a tapasztalataimat: [link]
Jelenleg B132-es rom van rajta és gyárilag független.
Véleményem szerint nem a hardverrel van a gond, hanem az EMUI-val.[ Szerkesztve ]
-
kort01
aktív tag
válasz choosen #1423 üzenetére
Rájöttem, hogy az útvonalrögzítők mikor csinálnak ilyen érdekes nyomvonalakat.
Nekem is nagyon jól működik navigációs programmal a telefon. Kifejezetten figyeltem a pillanatnyi helyzetet (nem az útvonalra illesztetett). Mindig jól és stabilan működött, nem vesztette el a jelet, nem ugrált össze-vissza a pozíció és aránylag pontos is.
Ezek után megpróbáltam a nyomvonal rögzítést, de bekapcsolt képernyő mellett és láss csodát, nagyon szép lett a végeredmény.
Kikapcsolt képernyőnél sajnos nem volt ilyen szép a végeredmény, voltak kihagyások, ugrálások, hiába volt a védett alkalmazások között a rögzítő program. Elképzelhető, hogy valamilyen GPS-hez kötődő szolgáltatást csak leállít az EMUI, meg kellene találni, hogy mit...Persze nem az a megoldás, hogy bekapcsolt képernyővel rögzítsünk nyomvonalat, ráadásul így sokat is fogyaszt a telefon, de ebből is látszik, hogy a telefon gps része is jó, csak kikapcsolt képernyőnél a gps-t valami időnként leállítja.
Javaslom, hogy így próbáljátok ki.
[ Szerkesztve ]
-
MeGabee
senior tag
-
bubus66
nagyúr
válasz choosen #1418 üzenetére
Én Kecskemétem voltam az jó emberek között is nekem 560 KM oda vissza érdekes módon a Radardroid a beállított értekén 1000 m-ren volt a max és 300 a minimum és pontosan jelezte a trafit sőt majd nem 5 m pontosan a helyet ahova mennem kellett ezt volt ezen a héten csütörtökön. Semmi más mit a csak a trafik miatt használtam a Radardroidot és tette a dolgát ( GPS nélkül nem is működik) és a google térképet használja és elég pontosan. Egyszer próba képen ki próbáltunk egy Sony Z3 GPS rendszerét olyan szinten működött hogy olyan helyen akart balra fordítani ahol út sem volt. Az autó km órája meg a Z3 által jelezett km közök kb 30 km volt a különbség és mivel már fejből tudom, hogy hány km ezért az autó km-re volt a jó. Akár a program is hibás lehet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél olvasd el a Téma összefoglalót!!!
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest