Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Megjelent a OnePlus 13T
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Huawei P40 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Remélem nem fog menni, ott van a more apps az appgallerybe ami kell az benne van.
Inkább használja mégtöbb ember az appgalleryt itt európában is terjedjen csak el. -
joey04
titán
válasz
TrueWhitee #495 üzenetére
aztán ez is vagy megy hosszabb távon, vagy nem: [link]
-
TrueWhitee
tag
Mondjuk én meglennék a GMS nélkül is, mert nem sok olyan app van nálam feltéve, ami mondjuk nem lenne elérhető a HMS-sel. Kivétel a netbankomat, de azt meg böngészőből is megtudnám oldani. Amúgy, lehet nyerni P40 Pro-t a Huawei által.
[link]
-
gyonyoruwok
tag
válasz
TrueWhitee #495 üzenetére
még csak a felénél járok a leírásnak, de már belefájdult a fejem, és a felét nem is értem. szégyelljem magam gondolom, de én inkább kivárnék. kíváncsi lennék, ez a mókolás hány embernek megoldás
-
TrueWhitee
tag
Amúgy fel lehet tenni a GMS... Viszont ez a folyamatos fikázás emiatt, már inkább szánalmas, főleg, hogy érvényes itt is a csorda jellem.. Na mindegy. (Természetesen, akinek nem inge, nem veszi magára). https://forum.xda-developers.com/huawei-p40-pro/how-to/guid-to-install-google-services-t4075019
-
T0rnad0
addikt
Értem amit mondasz. Mivel mi vodások vagyunk, nekünk így lenne a legolcsóbb (családban van 1500ft-os flottás csomag is és abban is ugyanannyiba kerülne).
De a feltöltőkártyás árat megnézheted árlistában, 369390 ft órával + 3000ft-os feltöltés. Azt nem tudom miért van webshopban listaáron Tuti csomaggal, de ha üzletbe bemész, akkor 369ért oda kell adják.Rocket6: csodálkoztam is volna, ha nincs semmilyen nyilatkozat. Így nem tudják 3 munkanapon belül sem visszavinni, hogy nem tájékoztatták.
-
törölt tag
Nagyon helyes ne is legyen mókolás terjedjen csak el a HMS minnél jobban
-
k-adi
nagyúr
mert egy egy előfizetés esetében a szolgáltatásokat is fizeted, nem csak a telót és a csökkentett árat így kell nézni.. mert első nap elviszem 352ért, de 2év múlva is fizetem még...tehát végül mégse 352
nyilván ha nem lenne mellé szolgáltatás akkor nem 352 lenne az alapár, ebben az esetben a listaárat kell nézni ami meg 447, ami az extra óra miatt reális is.
de mindenki azt vesz és onnan amit akar. nekem mindegy
-
k-adi
nagyúr
igen 352ezer 0.nap.. és aztán?
ezek továbbra is 24 hónapos hűséges előfizetések..
ebből adódó csökkentett teló árral, pl. basiccel (+24hó, epack, stb) 427ezer 2 év alatt a vége, listaáron meg 447 hűség nélkül... tehát a "korlátlan fb, instán" kívül (amikor otthon és munkahelyen van wifi akkor ez nem számít) alig nyersz valamit cserébe 2évre le vagy kötve jó szar hívás,sms díjakkal.
az infinityvel meg 2év után 710ezer a vége, de legalább van készülékbiztosítás, és korlátlan szarság.. mondjuk nem biztos, hogy ez megér sacc +300-at a teló eredeti árához?de persze ha alapból vodás vagy és ugyis van ilyen csomagod akkor más.. csak annyit akartam jelezni, hogy nincs nagy difi a vodás hűség nélküli listaár és a többi hűség nélküli listaár netes ár között, sőt..
-
Sinesol
veterán
Azért erős ferdítés, egy előfizetés esetében a szolgáltatásokat fizeted meg, nem csak a telót, ezt valahogy szivesen elfelejted, biztos a korlátlan net, beszélgetés, meg egyéb szolgáltatások azok ingyen vannak..
Amugy meg lehet én emlékszem rosszul, de a kártyás ár az általában nem előfizut takar, hanem feltöltőst, szal nincs semmilyen red előfizetés, nincs is miről beszélni...
-
k-adi
nagyúr
a telefonoknál a listaárat nézzük nem a különböző kedvezményes árat, mert az eltérő lehet szolgáltatónként.. tehát órával 446, anélkül kb. 400 lenne, tehát stimmel az ár
akkor 368 ha beleugrasz 24 hónapos határozott idejű szerződéssel ePackel, + havi 15990 ft red előfizetésre... tehát a végén kb 752 341 forintot fizettél 2 év alatt egy gms mentes HMS telefonért.
-
T0rnad0
addikt
Többi szolgáltatónál mennyiért van? Árukeresőn óra nélkül 393 ezertől indul, az még mindig több 40 ezerrel, mint a Voda ára és a pirosaknál órát is kapsz hozzá.
Az más kérdés, hogy én sem venném meg GMS nélkül.
-
törölt tag
Nem arról volt szó, hogy a szolgáltatók nem fogják árulni mert félnek érrékesíteni és a huaweinek annyi.
-
T0rnad0
addikt
Vodánál 352590ft Huawei Watch GT2-vel.
-
törölt tag
válasz
FuRiONight #464 üzenetére
A lényeg az volt, hogy említésre került, milyen jó dolog a chromecast én pedig jeleztem, hogy az elképzelés nagyon jó, de sajnos rengeteg betegséggel küzd a gyakorlati megvalósítás és ezt magyarországon működő(nem mindig) példán keresztül jeleztem. Ezért ne rám haragudj.
-
FuRiONight
addikt
-
törölt tag
válasz
FuRiONight #461 üzenetére
Ott van a keresési találat egyel feleted a chroemastra az hbo go topikban nem én írtam őket.
mjani1172: arra gondolsz direkt terelik máshová az usereket?
-
mjani1172
addikt
válasz
#88470784 #460 üzenetére
Nem vagyok az Hbo go szakértője.De gyanítom, hogy nem véletlen ami történik,nekem pl kiírja szöveggel a telefon, az összes ilyen jellegű appnál,( HBO go, Netflix, Horizon,) nem engedett hogy kitedd a tv-re. Sőt ha tükrözöm és létrejött a kapcsolat, elindítom az Hbo -t a telefonon akkor megszűnik a kapcsolat, míg a másiknál csak a fekete képernyőt látom.
Itt is szerintem szándékos korlátozás van.Bár ez az emeleten ( ott nem androidos tv-m van) máshogy működik, ott megy a Netflix és az Hbo -go.
-
törölt tag
A vicc az oigy a google féle chromecasttal van a legtöbb gond, a régiekkel főleg az hbo go-val minden bajuk van(felirat, hang stb) az újabb pl.a chromecast meg nem bírja a nagyfelbontású videókat, egy idő után túlmelegszik és kikapcsol wifin használva
Ha valaki netflixet szeretne nézni rajta 4k wifin tegyen le róla, az Hbo go ra jó lenne mert ott max FHD a videok minősége jó esetben de annak meg minden baja van.Akkor inkább egy mibox vagy a tv beépített kliense azokkal.nincs gond.
-
Inarus
addikt
válasz
#88470784 #450 üzenetére
Uh, én két éve használok castot, kezdetben chromecasttal, egy ideje meg egy Samsung okostvvel, de messze nem ilyen rosszak a tapasztalataim. Nekünk baromira hiányozna, illetve most hiányzik is a Mate 30 Pro-nál, hogy ezt nem tudja. Ezt nem váltja ki a képernyő tükrözés vagy a PC mód - amiket egyébként szintén nagyon szeretek.
A Budapesti Menetrend előtt meghajlok, tényleg jónak tűnik. Remélem, hogy a fejlesztők más app oknál is mihamarabb adaptálódnak ehhez a helyzethez.
-
dutrás
őstag
válasz
mjani1172 #453 üzenetére
Érthető hisz azon még van GMS.
A gyerek nagyon jól el van a P40 Lite-al. Megfogadta a tanácsod a Bluemail-al kapcsolatban bár a saját kliens is szinkronizál. Így most saját kliensen kikapcsolta az értesítéseket és nincs kettős figyelmeztetés ha üzenet vagy levél jön.
A HMS Core két nap alatt 0.12 %-ot evett az akksiból. Ha nem játszana gyakorlatilag háromnapos üzemidővel is lehetne számolni.
Tényleg jó kis telefon. -
mjani1172
addikt
Itt egy kicsit azért beleszólnék, számomra mindig is ez volt a huawei leggyengébb pontja, 50 ból 1 ha ment. Több Huawei telefon, több tv, több hálózat, több routere vel próbálva.
Hidd el, ebben nagyon képben vagyok,(szinte) mindent megpróbáltam.
A Google féle Home a legjobb, mert az stabil,és gyors. Vannak alternatív megoldások, de egyik sem ok.
A Huawei féle, ha csatlakozik akkor már jó, de az sajnos a legbizonytalanabb.
Kicsit rákeresve is nagyon sokan panaszkodtak rá,és a Huawe le sem tojta.
Samsung, Xiaomi, 100 ból 100, a Huawei meg még a Tv-t is lefagyasztja sajnos, (kb 2 éves androidos sony) nem vicc.
És ez még romlott is, jelen pillanatban nem lehet a facebook vagy a messenger képét megosztani alkalmazásból. Bár ez most nem tudom kinek a hibája, de nem lehet, zavaros, dupla és torz a kép és nincs hang. -
törölt tag
A google castot eddig ha kétszer használtam, sajnos amíg átküldi a telefonról a videót a tv-re hosszú másodpercek tellnek el, nem olyan gyors sajnos.
Elég benézni.pl az általad is említett hbo go topikba hányan szenvednek vele és váltanak inkább vmi más külső eszközre, mert vmi sose működik, vagy befagy rendszeresen, film indításkor vagy nincs felirat vagy csak angolul megy a film nem vált át magyarra és még sorolhatnám. Ha szeretnél egy új hobbit magadnak tudom ajánlani, tuti elfoglaltság lesz.
Ezzel nem akarom leszólni a google castot, mert az elképzelés jó, de sajnos a mai napig vannak gyerekbetegségei amiket nem értem hogy nem sikerült ennyi idő alatt kijavítani.A BKK most heggeszti az appját openstreetmapra, amit a Budapestimenetrend már használ és elérhető az appgalleryben.
-
Sinesol
veterán
Azért nem épp ez a helyzet, elésősorban azert nem fejlesztettek másik rendszert, mert rengeteg pénzbe és időbe kerül, miközben elég kevés az esély a sikerre a nagyok mellett, sokkal egyszerűbb használni az ingyenes kiforrott, elterjedt rendszert, főleg akkor ha egy kinai cég vagy, aki elsősorban az alacsony árakkal akar piacot szerezni.
Voltak bőven próbálkozások alternativ rendszerekre, de még azok a cégek is belebuktak, ahol az elhatározás mellett nagyon sok pénz is rendelkezésre állt.
-
_cHAos_
aktív tag
A képeket és a specifikációkat/tudást nézve lehet, hogy sok szempontból szebb és jobb lett a kínai másolat, mint az eredeti (ek)
, de ezzel a szoftver környezettel Kínán kívűl ez egy súlytalan eszköz.
A MA teszt is erre a következtésre jutott. -
A hiba ott van, hogy beetették a világot, hogy az android és a gugli cuccok mindenkié, worldwide, szabadon elérhető, bárkinek, bárhol. Hát ez nagyonjó, gondolta a világ, és mindenki elfogadta, hozzá igazodott, nem csinált alternatívákat szinte senki. Aki igen az se erőltette meg magát, mert minek, hiszen ugye ott a mindenkinek elérhető andró+gugli. Aztán jött a pofáraesés...Az egyszem alternatíva most indul. Nem tudja és nem is akarja 100 %-ban kiváltani a guglit. Akinek ez probléma, válogathat minden másból.
-
törölt tag
A gond az tudod, hogy sokan azt varjak el a HMS-tol, hogy out of the box tudja azt amit most a GMS. Vagy pedig ha mar nincs rajta akkor egybol alacsony arat akar a jonep.
Gondolt vegig es ra fogsz jonni, hogy egyik sem kivitelezheto.
Ha meg azzal josz, mint a tobbiek, hogy akkor buko lesz ez az egesz akkor nagyon irigyellek, mert azon szerencsesek egyike vagy aki latja a jovot. -
Inarus
addikt
válasz
janeszgol #436 üzenetére
Ez mind nagyon szép, de a HMS nem csak az appok miatt van hátrányban a GMS-sel szemben, hanem olyan apróságok is hiányoznak, mint mondjuk egy cast szolgáltatás (nem tudod kiküldeni okosTV-re a YouTube / HBO GO / Spotify / egyéb tartalmaid, csak ha egy-az-egyben átküldöd a képernyőt miracaston - ami sok esetben nagyságrendekkel kényelmetlenebb, mint a chromecast szabvány használata), a böngésző szinkronizálás csak 3rd party - jelen esetben Opera vagy Vivaldi - böngészőkkel megy, amihez viszont minden más eszközön cserélned kell, sőt, egyes alkalmazások értesítései egyáltalán nem fognak megérkezni, mert nincs GMS (például a Tumblr app hirtelen ami eszembe jut és ilyen, de ugye ezet előre nem tudod az egyes programoknál), ahogy térképet használó programok jelentős része sem fog működni teljes egészében - például a BKK app térképes része - mert nincs GMS. Ezekről például kevesebb szó esik, a hiányzó és el nem induló alkalmazások mellett.
És ahogy már Bogék is leírták többször (meg gondolom mások is már előttem) van jónéhány applikáció, ami nem indul el, mert nincs GMS.
Mindez persze változhat, a fejlesztőkön múlik, de ehhez igen erős húzóerőt kell képviselnie a HMS-nek.
Szóval azért egy félmilliós készüléknél szerintem nem illik elbagatelizálni ezt a kérdést, főleg ha a konkurencia ugyanennyiért hozza ezt is.
-
p2pp
őstag
Kiváncsi leszek majd képernyőidőkre folyamatosan 5G-n lógva.
Pesten állítólag van már most is 3500-on 5G.
De kiváncsi leszek később majd az alacsonyabb frekis 5G-re is.
Vhol írták, h kevés lesz a 4000-es akksi hozzá. Nemtom. -
lili83
friss újonc
Én valahogy többre értékeltem az androidot, mármint nagyobb olcsóságra számítottam a teló kapcsán a normál android hiánya miatt.
-
janeszgol
félisten
Igen. Pontosan ezt írtam k-adinak is. Android van rajta. Ez nem WP, nem FFOS meg Symbian stb, hanem a világ legelterjedtebb OS-e. Nincs rajta a GMS, de az alapok ugyan azok. Lehet nincs fritzbox router app (majd lesz, elég divatos cuccok manapság), nincs okoségő app, nem tudom, hogy van-e IFTTT app stb, de az alapok ugyan azok.
Ez inkább ízlés kérdése, nem technológiáé.Nem véletlenül mondta Magyarósi azt, hogy kb másfél óra múlva vette észre a Play hiányát. Többen ezt úgy értették, hogy nem is hiányzik. Nem! Meg is mondta, hogy akinek hiányzik, annak fog is hiányozni, és vegye az elődöt. Sajnos néhányak értelmi szintje nem éri el a szükséges minimumot.
-
dutrás
őstag
válasz
janeszgol #434 üzenetére
Én egyébként úgy gondolom nagyon túl vanragozva ez a HMS mizéria. Teljesen úgy működik minden mint egy normál android telefonon. Rendben zömkenő mentesen futnak a jelenlegi Huawei szolgáltatások amik minden bizonnyal bővülni fognak. A külömbség az hogy az egyik a Play áruházat használja bővebb kínálattal a másik az AppGaleryt amihez kell egy külsős áruház is mert egyenlőre az tény hogy kevesebb a lehetőség. Aki akar keres házon belül alternatívát vagy külsősből telepíti a megszokottat. A google apis appok nem indulnak de ez természetes.
-
francz'70
senior tag
Azért a valós tapasztalatot kezeljük a helyén, mivel egy ilyen értékű telefont GMS nélkül, valószínűleg nagyrészt fanok vásárolják, és azért egy fan véleménye nem feltétlenül objektív tájékoztatás (ez minden márkánál igaz)
Természetesen ez kicsit mindig lutri, de ez a teló esetében azért jóval több! (HMS)
Ezért, jó ha van ellenvélemény/érvelés is, (még ha nem is épül tapasztalatra,) mert van, hogy ilyenkor kapunk egy olyan információt ami számunkra fontos lehet!
Minél több az információ, annál kisebb a lutri -
NoahM
junior tag
Ebben teljesen egyetértek, nem tudom mennyi a GMS ára de gondolom az még rádobna 1-200€-t.
Egyébként pont azért fordulok azokhoz akik esetleg próbálták már a HMS-t és mi a véleményük róla (Kémkedés-GMS félretéve).
Emlékszem még 2007ben vettem egy PDA-t (igaz nem is volt 350 e FT) de felhasznalói élményben annál bármi jobb
De ha valaki hasznalt, ha megosztaná a véleményét nagyon értékelném -
-
NoahM
junior tag
Olvasom már a kommenteket egy ideje és látom hogy tényleg eléggé elvont lett a címétől, de mindenesetre látom hogy téged érdekel vagy használod a HMS-t?
Tervezed megvenni/elő rendelni a P40 Pro-t?
Kifejezetten érdekel és meg hajlandó is lennék magam belevetni, bárki bármit mond azért komoly erőfeszítéseket folytatnak a HMS ért -
Sinesol
veterán
válasz
FuRiONight #415 üzenetére
Eppenseggel regebben is ugy volt olcsobb, hogy csucs hardver, meg jo minöseg, erröl szolt a marka.
-
belan
addikt
-
mizoli
addikt
Teljes tévedésben vagy.
A távközlési hálózatok (amit Huawei szeretne kiépíteni kb. mindenhol) eleve alkalmasak minden rajtuk keresztül menő forgalom megfigyelésére, és az adatok továbbitására.Amit írtál, hogy a telefonod kémkedik, nem ugyanez, nem azért tiltják a Huaweit, akik tiltják. Olvasd végig a HMS/AppGallery felhasználói szerződést, mielőtt elfogadod. Ott van a "bizonyíték", amit hiányolsz. És mivel mindent elfogadtál, attól kezdve nem kémkedés, az adatok átadása a saját akaratodból történik.
-
válasz
FuRiONight #409 üzenetére
Árfolyamtól függetlenül
Mi9 alap verzió 6/128, 450 $-ról indult
A pro verzió 8/256 került 600 $-ba.
A 600-ról 1000 dollárra emelkedés nem kicsi ugrás -
joey04
titán
válasz
Namelesske #401 üzenetére
Nem is (csak) a google alkalmazások hiánya a gond, hanem hogy rengeteg appnak kell a gms, nélküle nem, vagy hibásan működik. Ez szerintem sokkal nagyobb probléma.
-
Zsolt!!
aktív tag
Kérdésem van mindenki írja, hogy kémkedik a Huawei vki magyarázza már el, hogy hogyan laikusnak érthető módon. Felhasználja az állam az alkalmazások által rögzített adatokat? Miért nem találtak erre még bizonyítékot?
-
törölt tag
válasz
Namelesske #401 üzenetére
Amit nem értek a windows alkalmazásai elérhetőek az appgalleryben. A google is feltölthetné.
A windows phoneoknál nem tudom volt-e egyáltalán google ott nem hiányolta senki.Inkább az a baj, hogy az emberek fejében az android=google pedig ez nem igaz, még a média is keverte az elején lásd "nem lesz android a huawei telefonokon" és hasonló cikkek.
-
Namelesske
addikt
Kicsit gondolkodtam ezen a dolgon, de például Windows Phone felhasználóként csak ritkán hiányoztak a Google szolgáltatásai. Simán el tudnám képzelni az életem Google nélkül, de látni kellene mennyi alkalmazás érhető el a hivatalos módon az App Galleryben. A legnagyobb érvágás, hogy így kb csak a techie felhasználók boldogulnak el majd az új Huawei telefonokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Minden adott volt, hogy a P40-nel a Huawei átvegye a mobilpiaci elsőséget, aztán ugrott a Google-licenc, a vírussal meg a vásárlókedv. A piac legjobb kameramobilja szárnyaszegett ragadozó.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Asztalos klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest