- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macika66
őstag
válasz
spider80 #3805 üzenetére
„Biztos rosszabb ez neki,mintha 0ról 100ra tölteném mindig,...”
Így van!
Senki nem mondta, hogy megölöd az akksit vele. Csak ne ajánlja senki, hogy jobb az akksinak, ha mindig apránként töltik a készüléket, hogy ezzel meg lehet hosszabbítani az élettartamát.
Ja, 500 ciklust a lítium-alapú akksi érezhető kapacitásvesztés nélkül bír, itt félreértés van. Szó nincs róla, hogy 500 töltés után tönkremenne.
Amúgy minden a töltésritmuson múlik. A nagy feszültségű töltés ÁLTALÁBAN nem tesz jót az akksinak, ahogyan a nagy áramú sem. A gyártók meg próbálnak egyensúlyozni a jól eladható töltési gyorsaság és az élettartam között...
-
Macika66
őstag
válasz
spider80 #3801 üzenetére
Na játsszuk a hülyét. Mert ezt írtam...
Szeretem az ilyen embereket...
A lítium-alapú akkumulátorok töltése nem lineáris. Nem azonos sebességgel és árammal tölti 0-50%-ig és nem 50-100%-ig.
A zárótöltés fontos része az akku töltési folyamatának.De keress rá, ott a Google!
-
Ladybird66
tag
válasz
spider80 #3777 üzenetére
Nem én találtam ezt ki hidd el.
Olvasgattam, hogy árt-e a vezeték nélküli töltés ha akaratlanul is rá-rá teszem a telót..."Szakértők szerint, bár a mai védelmi eljárásoknak köszönhetően nem lehet túltölteni az akkut, mégsem helyes a telefont mindig teljesen feltöltött állapotban tartani. Ideális esetben tartsuk 25-95 százalék (mások szerint 40-80%) között a töltöttséget.
Egy töltésciklust jelent, mikor az akkumulátor lemerül, tehát ha 100%-osan elhasználják a kapacitását. De amennyiben félig merül az akkumulátor, és újratöltés után másnap ismét így tesz, akkor az is egy töltésciklust jelent. Minden alkalommal, amikor elhasználunk egy töltésciklust, kissé csökken az akkumulátor kapacitása.
A jobb mobilok akkujának is legfeljebb 500 töltésciklus után 80 százalék alá esik a kapacitása: nem szabad csodálkozni, ha bármennyire is óvjuk, a mobil kétévnyi átlagos használat után sokkal gyengébb eredményeket produkál majd.
Márpedig akinek a szeme előtt van a mutatós vezeték nélküli töltőpad, hajlamos lehet rátenni a mobilját, ha kell tölteni, ha nem."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iPhone 16 Black 128gb BONTATLAN 3év gari Csere is
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest