Hirdetés
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- Mobil flották
-
Mobilarena
>> Légy szives kérdezés előtt olvasd el! <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
knox83
senior tag
Nekem is meg jött a 156. Illetve tegnap egy chrome frissítés amitől ez a szép új design belassúlt, akad. Nem értem ezeket a fejlesztőket..
-
blt.62
őstag
válasz
philoxenia #4797 üzenetére
Nagyon hamar kikapcsol a kijelző és állandóan kéri a kódot amit használok. Kóddal zárom a kijelzőt.
-
Arolotifar
őstag
válasz
philoxenia #4795 üzenetére
Plusz az MI alapból ki van kapcsolva.
-
blt.62
őstag
Hol lehet állítani a képernyő időkorlátját?
-
Zolaa74
csendes tag
Használ itt valaki üveg fóliát a gyári tokkal?
ezt néztem ki, becsukott tokkal is használható marad?
szeretem felvenni a telót, hogy nem kell kinyitni...https://www.aliexpress.com/item/For-Huawei-P20-Pro-Tempered-Glass-NILLKIN-Amazing-H-Anti-Explosion-9H-0-3mm-Screen-Protector/32862372121.html
-
törölt tag
Tölthető a 156-os update!
-
törölt tag
válasz
perzeus #4771 üzenetére
S9+ és P20 Pro tapasztalatok, csak a lényeges dolgokat írom le!
Kamera : Nappal mindkettő hibátlan, P20P részletesebb, S9+ viszont autoHDR képes ami elég jól működik. Este harmatgyenge fotókat tudtam csinálni a Balatonon az S9 Plusszal, de itthon állványról sem remekelt pro módban. P20 Pro este sokkal jobb, leginkább pro módban, állványról. Videózásban egyértelműen jobb az S9+, van még mit fejlődnie ezen a téren a Huaweinek. A színek nappal mindkettőn jók szerintem. Ha valakinek fontos az esti/low light fotózás + a fénnyel festés ficsörök az P20P-t válasszon mindenképp.
Akku : Kellemesen csalódtam az S9+ akkujában, mindig megvolt a 6-6.5h SOT, de néha belefutottam a 7.5h-ba is. P20 Prón ez még jobb, általában 7-8h SOT nálam megvan 10-15%-ig merítve. Ezek nem kamu számok.
Ujjlenyomatolvasó : Hogy is fogalmazzak???!!! Ez az egyik oka amiért visszatértem P20 Próra. S9+ valami hihetetlen lutri szenzorral van ellátva, egy ujjam háromszor volt már szkennelve és még így is sokat tévedett, lassú, karcolódik a felülete, ha kicsit más szögből teszed oda az ujjad már sír, ha izzad az ujjad megint sír ( vagy észre sem veszi hogy odatetted ). P20 Pró szenzora 360 fokban olvas, az izzadt ujjam sem hatja meg és baromi gyorsan felold.
Antennák :
GSM és WiFi erősebb a P20 Prón, észrevehetően. GPS-t nem igazán tudom összehasonlítani, egálnak mondanám. Bluetooth szintén erősebb a P20 Próban, a kert végén még kontaktolt az okoskarkötőmmel, az S9+ sajnos ott már megszakította a kapcsolatot.Kijelző : Egyértelműen S9+ a nyerő, semmi kétség! Iszonyat fényerő, gyönyörű az egész, pedig nem vagyok kijelző esetén nagy felbontás mániás. A P20 Pro kijelzője is roppant kellemes, sőt, nagyon szép ez is, jól kalibrált normál módban. Viszont S9+ mellé téve nagyon látszik a különbség.
FaceID : Samsungon egy hétig használtam ( főleg a ratyi ujjlenyomatolvasó miatt ) de engem nem győzött meg, szerintem ennek a technológiának még van hova fejlődnie, lassúnak tartom még és pontatlannak. P20 Prón nem használtam és nem is fogom, felesleges.
Stereo hangszórók :
Mindketző gyönyörűen szól, nem tudnék ez alapján dönteni. Az S9+ AKG fülese viszont mindenképp jobb mint a P20P gyári fülese.Gyorstöltés : P20 Pro sokkal gyorsabban feltölti a 4.000-es akksit mint az S9+ a 3.500-asat. Nem értem az okát, de biztos a P20 Pro erősebb töltője az oka.
Hangminőség ( beszéd ) : Az S9 Plusszé picit hangosabb, de minőségre nem jobb. Egyikre sem lehet panasz, a hívott fél sem panaszkodott sosem a hangminőségre egyik telónál sem.
Szoftver gyorsaság, stabilitás :
Itt most az S9+ tulajok ne olvassák tovább...ugyanis semmivel sem érzebb gyorsabbnak a Samsungot mindennapi általános használat során ( nem szoktam játszani ), sőt, másfél-két hét után picit mintha belassúlt volna az S9+ és ezen az "optimalizálás" gomb sem sokat javított, csak a "wipe cache partition". Viszont soha nem fagyott le, ahogy a P20P sem. Elvileg gyengébb SoC van a Huaweiben, de annyira jól összerakták az EMUI-t, főleg a Machine Learning algoritmussal együtt, hogy 3 hónap után sem kellett még újraindítani, vagy "wipe cache"-t csinálni.Fotózáshoz még annyit fűznék, hogy a portré mód ( Samunál élő fókusz ) mindkettőnél egész pontos, már amennyire egy telónál pontos lehet. Samsungnál viszont sokkal lassabb, nehezebben lehet működésre bírni. S9 Plusnál 2x-es optikai zoom van, P20P-nál 3x-os, mindkettőnél van OIS! Nekem mindkét verzió tetszett, jól működnek, portrénál előszeretettel használtam őket. P20P-n ott van a monokróm szenzor, nagyon jó kis cucc, ott is van pro mód ( RAW ott nincs ) de rendszerint elfelejtem, hogy van ez a szenzor... ( Nem röhög ). Személy szerint jobban örülnék a monokróm helyett egy extra wide lencsének...persze tudom, hogy a BW szenzor az esti képeknél is besegít.
-
dorten
tag
válasz
perzeus #4771 üzenetére
P20 Pro itt is. Egyikkel sem fogsz rosszul jarni, mind a ketto nagyon jo. De hogy miert a P20 Pro-t tartsd meg:
Nekem tetszik az elolapi ujlenyomat olvaso, nagyon pontos, gyors es kenyelmes. Az akku nagyon ott van, a sztereo hangszoro is szepen szol. Ha nem tetszik a notch akkor szoftveresen el lehet tuntetni. Az oprendszer gyorsan fut, nem akad, van 6GB ram is. Es persze a kamera. Tengerparton tok sotetben is kepes volt vallalhato kepet kesziteni, a gyari kamera szoftver sok lehetoseget ad a kezedbe. Igen az AI tud furcsasagokat, meg a szoftver tul tudja tolni a dolgokat, de ott van Google Camera port vagy Open Camera a Play Store-bol. Hirtelen ennyit tudtam osszeszedni.
-
zmtTom
aktív tag
Illetve gyárilag van rajta fólia a kijelzől és esetleg ehhez is adnak tokot mint a mate 10 pro-hoz?
-
zmtTom
aktív tag
Meg lehet valahogy csinálni hogy az AOD kiírja a messenger facebook és viber üzeneteket?
-
Arolotifar
őstag
A hátteret szerintem nem fogja, mivel eltérő a felbontás. Az ikonok sem így lesznek sorban, tehát lesz vele munkád
Tökéletes klónt nem fog létrehozni
Viszont nekem több gigányi fotót és videót, tucatnyi sms-t, az összes alkalmazást is átmásolta kb. 15 perc alatt
Szóval ha arra számítasz, hogy időráfordítás nélkül olyanra formálhatod, amit megszoktál, csalódni fogsz
-
blt.62
őstag
válasz
Arolotifar #4779 üzenetére
-
blt.62
őstag
válasz
philoxenia #4751 üzenetére
Igen azt tudom hogy két Huawei mobil egymás közt ezt tökéletesen megoldja. Viszont mi van ha samsungról kell erre a p20 pro-ra másolni? Mindent ugyanúgy átrak? Letöltött alkalmazásokat is?
-
knox83
senior tag
Kicsit off de kinek hogy tetszik a mate 20 pro?
-
perzeus
tag
S9+ vs P20 pro...nem tudom melyik maradjon...nehéz döntés...győzzetek meg!
-
Pompi
nagyúr
válasz
csordas11 #4768 üzenetére
A teljesség igénye nélkül:
- tudod állítani a főképernyőn a "rács" méretét, azaz, hogy hány ikon férjen el vízszintesen illetve függőlegesen,
- a főképernyőre kirakott program indítóknak meg tudod változtatni az ikonját, át tudod nevezni,
- az alkalmazás tár "rács" méretét és kinézetét, lapozás irányát meg tudod változtatni,
- gesztusokat tudsz beállítani, pl. bárhol lehúzod lejön az értesítési sáv,
- a főképernyőn levő lapok lapozási animációját meg tudod változtatni,
- be tudsz állítani dupla koppintásos képernyő kikapcsolást,
- widgeteket átfedésbe is le tudod tenni,
- több képernyős, scrollozható és teljes mértékben customizálható dock (az alsó ikonsáv).Hirtelen ezek jutottak eszembe, gyakorlatilag a kinézettel kapcsolatban szinte bármit meg tudsz változtatni.
-
janosibaja
őstag
válasz
csordas11 #4768 üzenetére
Mert ha elbabrálsz a beállításokkal, akkor olyan egyedi lehet a mobilod, ami csakis a tiéd.
Én például szeretem, ha a dokkban hét ikon van, mert oda teszem az összes telefon, meg üzenetküldő appot, plusz a kamerát, hogy gyorsan elérjem. (A gyári launcher max ötöt enged.) és egyáltalán, minden pont akkora lesz, és úgy néz ki, ahogy te akarod, s nem ahogy a Huawei elképzelte. Ha van ilyen igényed.
-
csordas11
aktív tag
Használ valaki Novát? Ad valami többletet a felhasználói élményhez?
-
poero
aktív tag
-
perzeus
tag
Sziasztok. Éjszaka 8 óra alatt 99%-ról 80%-ra merült...ez ijesztő... Mi lehet az oka? S9+ egy éjszaka alatt max 12%-ot esett, ez meg 18%
-
válasz
Lazarus911 #4757 üzenetére
Akkor ha gyári visszaállítás után sem okés, úgy mehet garis ügyintézésre, verni kell az asztalt - persze csak virtuálisan -, hogy nem tölt fel teljesen és az nincs rendben.
-
dobolson
senior tag
Roh@ggyak meg, nem találom...
Hol tudom ki-bekapcsolni a mindig aktív kijelzőt a zárképernyőn?
-
válasz
Lazarus911 #4752 üzenetére
Nem állhat meg a töltés 70 - 80%-nál, de még 90%-nál sem, fel kell, hogy töltse 100%-ig!
Az intelligens töltés olyanokban nyilvánul meg, hogy lassul például a töltés, ha közeledik a 100%-hoz, vagy ha olyan környezetben van a készülék, ahol túl meleg van, de attól még feltölti teljesen az akkumulátort, legfeljebb lassabban és akkor is Szuper mód van kiírva végig.
Nálad valami nem stimmel, próbáltad esetleg másik kábellel és töltőfejjel? -
Lazarus911
aktív tag
Üdv. Korábban már jeleztem hogy nem megy a szupertöltés. Visszavittem gariba (media markt - ott van az átvevő pont) Az részlet kérdés hogy nem csinálták meg mert nem a huawei magyarország hozta be a telót de ezt majd a mobilbolttal leboxolom. A furcsaság az, hogy 2%on volt a teló feltettem tölteni, és a belépési képernyőn kiírta hogy szuper töltés. Fel is nyomta a telót 90%-ra másfél óra alatt simán de itt megállt. Nem lehet hogy a telefonban van egy okostöltés? Amikor töltöttem akkor 30%on tettem fel általában és 70-80 % ig töltötte fel. Létezik vagy üssem a garit tovább?
-
nbukta77
addikt
válasz
Balázs1986 #4749 üzenetére
En is ezt csinaltam. Csak jo lett volna egy ilyen nap.
-
blt.62
őstag
Átlehet mindent másolni mobilcserénél? Vagyis a samsungról erre? Ugy ahogy a samsungok közt van hogy minden ugyan az marad. Alkalmazás ikonok is.
-
nbukta77
addikt
Ki hogy hasznalja az emuit? Normal vagy alkalmazas dock modban?
-
-
nbukta77
addikt
Nincs valami olyan app ami ha nem hasznalom az alkalmazas dockot akkor abc-be rendezi a kepernyon az appokat? Nem akarok masik launchert hasznalni. Ezt emuin szeretnem meg tenni.
Reges regen volt a playstoreban. De sokaig iphonet hasznaltam. -
Risard
aktív tag
válasz
janosibaja #4721 üzenetére
Hamarosan ennek kell jönnie.
[link] -
Risard
aktív tag
Hát én most ilyent használok ez üveg.
[link]
Egy bajom van vele az uag tokom annyira feszíti hogy pattog a széle. Ezért visszaraktam a gyári okos tokot s ezzel pöpec.
Amúgy ha fólia akkor iqshield vagy skinomi márkát ajánlom amazonon. Nem olcsó de szerintem az egyik legjobbak note 8 on is ezeket a márkákat használtam -
Hancsi
csendes tag
Sziasztok,
A héten jutottam hozzá egy céges készülékhez, főnöktől "örököltem".
A napokban már mindent kiolvastam amit találtam a neten, de továbbra sincs megoldásom.
Valamiért a navigációs appok nem kapnak GPS jelet.
Végig csináltam már a külföldi oldalon olvasott Play Services újratelepítést, hagytam már, fél órákat az ablakban, hogy keresse a jelet, de semmi.
Valakinek valami ötlet?Ha esetleg volt már erről szó, akkor bocsi, nem igazán találtam meg, hogy van kereső rész itt a fórumos hozzászólásokra.
-
Pompi
nagyúr
válasz
vidaila #4728 üzenetére
Túlélesít és túltömörít a jpeg algoritmus. Az a baja. RAW-ból csilliószor szebb képeket lehet kihozni. Igazából kettő menüpont kellene a beállításokba, élesítes: alacsony - közepes - magas és kb. ugyanaz a tömörítésre is. És jóvilág. Csak sajnos olyan jó visszhangja van még így is a tesztekben, hogy szerintem ezzel nem is foglalkoznak sajnos.
-
knox83
senior tag
válasz
janosibaja #4725 üzenetére
Köszi. Valami komolyabb frissítést kiadhatnának már, kamera stb..
-
Pompi
nagyúr
válasz
janosibaja #4725 üzenetére
Sima P20-on (bár ott most 164-nél tartunk, ahhoz jött) ez a patch a többször feldobott Wifi ablakos témát javította - mondjuk nálam pl. nem csinálja, egy teljesen más Huaweinél viszont láttam már ezt a bugot.
-
knox83
senior tag
válasz
janosibaja #4721 üzenetére
Mi volt a száma?
-
spawn21
veterán
Csak nekem új, vagy csak simán nem vettem észre.
Eddig is volt benne "Dolby Atmos" ? -
janosibaja
őstag
Jött egy rendszerfrissítés (független, két SIM).
Ahogy nézem, nem hozott semmit, azon kívül, hogy leverte a Novát, mint a vak a poharat. -
Xeon7
aktív tag
Sziasztok.
Fóliát ki milyet használ?
Meg ettem a gyári mágneses autós tokot és tartót, elég baba. De szeretnék valami jó védelmet a kijelzőre is. -
Nubian
lelkes újonc
Megvan, de nálam nem ez lesz a hiba.
Naptár emlékeztetőnél nem történik semmi. Se hang jelzés, se rezgés, se kijelző felvillanás, se értesítés.
Igazából olyan naptárra lenne szükségem amiben az emlékeztetőre szundi funkció is beállítható.
Úgy látom a gyári nem ilyen.
Tudtok javasolni valamit? -
válasz
MikaVejneGI #4554 üzenetére
Én egy Sony MDR-XB650BT használok bringázáshoz, nagy de tökéletes, leírás szerint 24 óra akkuról, ha kisebbet szeretnél Samsung még jó. Ez az én véleményem.
-
janosibaja
őstag
válasz
philoxenia #4713 üzenetére
Nekem USB-s antenna van a "megörökölt" Rapsberry Pi-n, igen szépen erősítve a jelet. Hogy aztán OTG-n érzékel-e a mobil USB antennát, azt nem tudom...
-
Risard
aktív tag
Erről hallott valaki valamit?
[link] -
blt.62
őstag
.
-
Nubian
lelkes újonc
Sziasztok!
Nem túl rég használok ilyen készüléket , és tálaltam néhány kellemetlen problémát.
Tudnátok segíteni?Egyik, hogy a névjegyzékben nem mentett számok néha úgy jelennek meg a hívás listában , hogy 3630..... tehát nincs előtte a + jel ezért megérintve nem is lehet hívni őket.
Ennek mi lehet az oka?
A másik, hogy a gyári naptár semmilyen értesítést nem jelez.
Pedig minden engedély megvan és az értesítéseknél minden be van állítva.
Ez mitől lehet?Előre is köszönöm.
-
winben
aktív tag
Tudom, lehet csak én vagyok akkora tróger, hogy Vegas-szal vág, de hátha más is már belefutott ebbe: DJI + Huawei P20 Pro + Sony vegas videóhibák javítása
-
dobolson
senior tag
válasz
janosibaja #4700 üzenetére
Ja hát ha témázható lenne, az nem lenne rossz, persze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az új P-sorozat csúcsmodellje három hátlapi kamerával, OLED kijelzővel, betüremkedéssel és mesterséges intelligenciával próbál tarolni. Irgalmatlan jó telefon, de nem hibátlan.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Villanyszerelés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS: Vállalati hardvermegoldások és nagykereskedelmi lehetőségek
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest