- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
HTC One S
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lasczor
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezem megvenni egyik ismerősöm One S-t. Telenoros készülék ( kb 1 éves), nekem viszont t-mobile sim kártyám van. A kérdésem, hogy így nagyjából mire számítsak, mennyi a függetlenítés, illetve régebben mondták nekem, hogy ha nem gyárilag van függetlenítve, hanem így utólag, akkor néha meg tud bolondulni kicsit az android? Ez mennyire igaz, esetleg van valakinek valamilyen tapasztalata?
Előre is köszi a válaszokat
-
istnag
addikt
válasz
Janaboy #7894 üzenetére
[link]
Legalább néznél utána...
"Fentiek értelmében tehát a hibás teljesítés miatt a felelősség első sorban a forgalmazót terheli. A forgalmazó első körben köteles a terméket kijavítani (a 49/2003 (VII. 30.) GKM rendelet értelmében törekedve arra, hogy ez 15 napon belül megtörténjen), amennyiben ez nem lehetséges, vagy a forgalmazó bármely okból nem tudja megtenni, köteles a dolgot cserélni (ugyanolyan új termékre), ha erre sincs mód, végső soron a vételárat visszafizetni (teljes vételár).A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a terméket 15 napon belül, aránytalan kényelmetlenség okozása nélkül kijavítsa. E 15 napos határidő nem értelmezendő szorosan, indokolt esetben több időt is igénybe vehet a javítás. A bírói gyakorlat mind a kicserélés, mind az elállás iránti igényt - kijavítható hibánál - általában abban az esetben tekinti alaposnak, ha a hiba gyakran ismétlődik, a javítások ellenére hosszabb időn keresztül fennáll, vagyis a sorozatos javítás sikertelennek bizonyul, és így a jogosultnak huzamosabb időn keresztül kényelmetlenséget, időveszteséget okoz."
-
-
kew
senior tag
Sziasztok,
Kis segítséget kérnék:
Eddig Cm10 volt a telefonon, most felakartam tenni a 11-et. Leszedtem, felmásoltam, wipeoltam, factory reseteltem, majd próbáltam flashelni, de sajna nem ment, elszállt telepítés közben. Gondoltam felteszek egy újabb cwm recoveryt, leszedtem a legújabbat, de ez meg nem indul el, legalábbis nagy feketeség van csak, mikor recovery módba lépek.Van esetleg ötletet, hogy melyik recovery-t használjam, ami működik is, és felmegy vele a CM11?
Előre is köszi!
-
B4l!nt
aktív tag
Sziasztok.
Ez a leírás szerint eljutottam a 3. pont végéig. Annyit szeretnék, hogy le tudjak törölni pár gyári alkalmazást. Próbáltam különböző root exploreket, de továbbra is azt írja, hogy nincs root jogosultság. Kellene még valamit csinálnom? -
Janaboy
veterán
válasz
gordonfreemN #7890 üzenetére
Ha garanciás a készülék, a gyártónak kötelessége átvenni szervizre és 15 napon belül meg kell javítani vagy javíttatnia!
-
gordonfreemN
addikt
válasz
umfrider #7888 üzenetére
Nem sajnos, én ugy 70km-r lakom a bolttól, mivel felénk még csak hírből sem volt tavaly nyáron már one s.
Amúgy hihetetlen, hogy ilyen gondja van és nem tudják megcsinálni. Próbáltam egyszer már úgy is, hogy USBn a gépről osztottam netet a telóra és úgy sem volt meg a sebesség, valószínűleg valami hálózati eszköz gondja lehet a gyökereknél, ha a wifi is szar meg ez is. Ilyen esetben hiába keresem fel a HTC-t, nem fognak segíteni? -
umfrider
senior tag
Az utóbbi időben:
Kilépek egy magasabb hardverigényű alkalmazásból, akkor várnom kell utána kb 4-5 mp-t, mire a widgetrk betöltődnek. A képernyő lapozás, elképesztően lassú, a főképernyőre kipakolt cuccokhoz képest pedig a többit +1-2 mp múlva tölti be.
Néha oké lenne ez a probléma, de már-már kezd zavaró lenni. Pedig folyamat megy a taskman, lövöm ki az appokat, nincs túlterhelve a készülék. ( mondjuk az üzemidő jobban zavar, kifejezetten idegesít, pedig nem fut semmi olyan, ami indokolná ) -
umfrider
senior tag
válasz
gordonfreemN #7887 üzenetére
Ha van rá lejetőség, akkor legközelebb próbáld ki mielőtt átveszed és már mehet is vissza. Esetleg wifi hotspotot csinálva, vagy ha találsz másutt netet...
( Ezek szerint nem a közeledben levő műszaki áruházban vásároltad, aki a garit intézi? )
-
gordonfreemN
addikt
Gariba visszaküldtem a telefont, mivel nálam, tesóméknál és haveréknál is 0,7Mbps-t produkált letöltési sebességnek. A garipapíron rajta, hogy a hibát detektálták és javítva, kipróbálom itthon, erre ugyanaz. Most ez már tényleg f@sza. Mehetek megint fel, megint 4ezeré tankolni, biztosíték meg kiment...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #7882 üzenetére
A beállítások->ki/be résznél az alvó mód kikapcsolása megoldotta a térerő gondot.
-
sztancsik
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni az alábbi problémában:
HTC ONE telefonon beállítottam az automatikus biztonsági mentést, amit a Drive-ba végez. Teszi a dolgát 2-3 naponta ment, de viszont a "Visszaállítás a HTC biztonsági mentésből" rész nem aktív. Így, ha akarnám sem tudnám visszaállítani. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
Hoppá most látom a One S topicba írtam...
Remélem senki nem veszi le a fejemet.
[ Módosította: Qru ]
-
Sátán44
addikt
válasz
Speeedfire #7880 üzenetére
Akkor ott valami nem stimmel, mert nekem semmi gondom nincs, sőt az akku időm is nőtt. - [link]
-
Speeedfire
félisten
Tegnap felment a frissítés.
Maga a rom nem rossz, gyors és tettszik is a sok beállítás. Viszont nem tökéletes.
-szerda este óta 2x indult magától újra a telefon
-az üzemidő is sokkal rosszabb, mint a gyáriban
-nagyon sokszor nincs hálózatom, ami elég zavaró, ha valaki hívni akar (telenor) -
bel19ve
tag
válasz
Speeedfire #7876 üzenetére
Nekem 2szer csinált olyat, hogy az alkalmazások egy sort feljebb csúsztak és így az időjárás/óra alatt is volt egy sor... Először újraindítottam, aztán a második alkalommal magától helyreállt. De ilyen még nem volt nekem
-
Sátán44
addikt
válasz
Speeedfire #7876 üzenetére
Wipe volt a végén?
-
Sátán44
addikt
válasz
Speeedfire #7874 üzenetére
Semmi probléma nem jelentkezett nálam. A 3.1.2 tetted fel?
-
Pori12
tag
válasz
gordonfreemN #7871 üzenetére
Köszi a választ umfrider és gordonfreemN!
Pori
-
bel19ve
tag
Rengeteg kutatás után sem találtam olyan király időjárás widgetet, mint amilyen a sense4-ben volt, az a 4x4-s. Ha valaki tud megoszthatná
-
Pori12
tag
Sziasztok!
Egy One S vásárlását tervezem, és egy banális kérdésem lenne. Mivel előfordul egy mobilnál is időnként, hogy lefagy és semmire nem reagál. Ekkor én eddig mindig kivettem az aksit és visszatettem, és meg volt oldva.
Mivel itt beépített aksiról beszélünk, mit lehet kezdeni egy kifagyott készülékkel? (Bocs ha láma a kérdés, de nem volt még beépített akkus gépem.)Előre is köszönöm! Üdv!
Pori
-
umfrider
senior tag
válasz
gordonfreemN #7865 üzenetére
Jaaaa. De az nekem töröl mindent, igaz? Ennyit sajnos nekem nem ér meg
( mindig is macera volt számomra a visszaállítás )
-
umfrider
senior tag
válasz
gordonfreemN #7863 üzenetére
A 10mp-es újraindításra gondolsz?
Megcsináltam, eddig jónak tűnik. Gondolom ez törli a battery stats-ot is.
Letöltöttem a Battery Doctor nevű programot, kíváncsian várom hogyan fog szuperálni.
Amúgy meg nálam a HTC Sense és maga az Android használ a legtöbbet. Továbbá a wifi/mobilnet + tétlen állapot. -
mouse1
csendes tag
-
umfrider
senior tag
Az utóbbi pár hétben nagyon sz@r lett az üzemidőm. Erőltetett használat mellett kb 2,5 órát bír, míg csumára merül, átlagos mellett pedig egy egész napot sem. Nem tudom mi lehet a probléma.
-
Janaboy
veterán
válasz
ulmikukac #7851 üzenetére
Nem tudom, hogy ez segít-e, de nekem a HTC Desire Z-m csinált ilyet és sok idő után kiderült, hogy a töltő csatlakozó picit elfeszült és úgy érzékelte a telefon, mintha autós üzemmódban lenne (bár ezt nem jelezte sehol) és hívásnál rögtön kihangosított.
Én ezt úgy orvosoltam, hogy kikapcsoltam a telót, a micro usb csatlakozóból kitakarítottam a retket egy széthajtott gémkapoccsal óvatosan! Utána bedugtam a töltőt és picit feszítettem az egyik irányba (már nem tudom melyikbe), utána megszűnt..
Persze ezt mindenki saját felelősségre csinálja!üdv
-
ulmikukac
tag
Furcsa hibával kezdtem el találkozni az s3-as(gyári, rootolatlan) telefonomon. Ha felhívok valakit, elég gyakran egyből a kihangosító lép életbe. Marha idegesítő hogy hátulról üvölt a bugás.
Valaki tapasztalt ilyesmit? Ötlet mi lehet a megoldás? -
MittuDomain_
őstag
Sziasztok!
Hónapok óta nem jártam erre, de most muszáj vagyok.
Mivel céges teló, T-s, legfrissebb gyári szoft (Android 4.1.1, 4+ Sense, 3.19.401.101 szoft, 4.65 HTC SDK API) van rajta, semmi mók. Még van rá garim, de van értelme egyáltalán próbálkozni?
Kb. 2-3 hete minden egyes reggel előjön a HS bug. Ezzel egyidőben a google személyi asszisztens (aka google kereső) is elindul, és a mobilnetet is eldobja. Csak a kikapcsolóval tudom kilőni, különben a végtelenségig csinálja, és mindig gazdagabb leszek pár képernyőképpel. Olykor ráadásul előfordul, hogy a procedúrát még egyszer csinálja, ha nem hagyok neki elég időt szusszanni. (Jellemzően akkor csinálja, ha 1-1,5 percnél kevesebb várok vele. De mit csináljak, ha telefonálnom kell???)(Régen havonta egy-kétszer csinálta, azt még elviseltem.)
Vélemény? A hibát ráadásul esélytelen reprodukálni a T-Ponban, csak a screenshot a bizonyíték. Meg esetleg megmutatom nekik yt videón, mi ez a valóságban...
-
Navaze
tag
válasz
Diamond500 #7846 üzenetére
Értem, de idegel. :-D Elméletileg 4.1.1 van a telon Sense 4+ al. Nem találok erre semmit csak hogy ki jön az ablak amivel kivágom a képet de csak a függölegest adja be háttérnek. Tapogattam már mindenhogy csak zoomolni tudok.
-
Navaze
tag
Sziasztok. Biztos hogy valami baromira evidens kérdést teszek fel, valoszinű nálam van a bibi tel. kezelés ügyben de valamit nem értek. Hogy lehet ugy háttérképet ki tenni hogy gördüljön. Az van hogy ha hátteret akarok ki tenni, ki jön az ablak ami mutatja sikban és függölegesen is a végeredményt. Na most nekem álloba megy ki a háttér pont kijelző méretre. Valamit azt hiszem én nem tudok mert volt ez elött desire s-m 2 db is külömböző androiddal egyiknél sem jött össze, de láttam másoknál hogy gördül. Erőre is köszönöm a segítséget.
-
fcbarca
őstag
CM 11-et szeretnék frissíteni,muszáj wipe-olni mindent,meg factory resetelni?
-
nczoli
csendes tag
Sziasztok,
Viper3-hoz: - tök jó, de mióta feltettem sokszor fordul elő, hogy amikor felébresztem a telót nincs hálózat. Aztán rátalál. Kipróbáltam 2g és 3gvel is. 1.11-es Radiom van. Le kéne cserélnem egy újabbra? Valakinek van erről tapasztalata?
-
zso79
őstag
Ezt meg is válaszoltam magamnak: relock, ruu
Viszont nem tudom eldönteni, hogy melyik ruu-t kellene felraknom (amúgy a letöltés sem megy az androidruu.com -ról)
CID: HTC_102
Baseband: 1.06es.50.02.31_10.09a.50.04L
Build: 3.16.401.8
Hboot: 1.14Ja és most Viper 2.2.0 van fent, nem stock.
-
zso79
őstag
-
zso79
őstag
válasz
Sátán44 #7829 üzenetére
Hű de régen foglalkoztam ilyennel, csak nézek...
Tényleg csak annyi felrakni, hogy felmásolom a romot és recovery-ből install? Nem kell flashelni semmit adb-vel? Ha jól emlékszem nálam még az eredeti 1.14-es hboot van fent, azt is kellene frissíteni? Meg a recovery-t is. Melyiket ajánlod?
-
fcbarca
őstag
CM 11-et szeretnék frissíteni,muszáj wipe-olni mindent,meg factory resetelni?
-
Speeedfire
félisten
Nem látom, hogy a cm11 jó-e s3-as telefonhoz, vagy csak s4-hez. Valaki tud erről infót?
-
Janaboy
veterán
Egy apk-ból ki lehet deríteni, hogy esetleg van-e függése egy másik programtól? Tehát a futáshoz szükséges-e még valami?
-
karcsi3
tag
válasz
Speeedfire #7818 üzenetére
Nekem s4es telefonom van maximus rommal tetszik gyors ,de néhány dolog hiányzik nekem ugyh megnézem a magiot majd, ha a senseről lemondasz akkor ott van a cm például
-
purcigeorge
aktív tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Most vennék egy One s készüléket, és a kiszemelt példány zárt bootloader-el rendelkezik, a
cid HTC_102. Nincs rajta magyar nyelv, de ez nem gond. érdemes megvenni így? 4.1 van rajta. Ez a legújabb gyári rom?KKöszi előre is! -
karcsi3
tag
Szerintetek van rá esély h lesz 4.4.2-es sense 5 vagy sense 5.5ös főzött rom ?
-
Janaboy
veterán
válasz
gordonfreemN #7811 üzenetére
Annyi szivacs, hogy a tervezetben ez van pontosan:
(1)A vállalkozás köteles a kijavítást vagy kicserélést tizenöt napon belül elvégezni vagy mással elvégeztetni. E határidő betartásának kötelezettsége alól a vállalkozás akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a kijavítás vagy kicserélés tizenöt napon belül történő elvégzése érdekében úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható.
(2) Az (1) bekezdésben előírt határidő eredménytelen elteltét követően a fogyasztó – indokolás, valamint az áttéréssel a vállalkozásnak okozott költség megfizetése nélkül – áttérhet más szavatossági jograMost hogy a véglegesen mi lesz az nem tudom!
Kérdés, hogy mit tekintünk annak, hogy az adott helyzetben elvárható!? -
Janaboy
veterán
válasz
gordonfreemN #7809 üzenetére
Ez EU garancia, de attól hogy EU garancia, azért a magyarországi jótállási szabályok erre a termékre is vonatkoznak! A boltnak kötelessége volt vállalni garanciát, azt, hogy ő milyen módon javíttatja meg, az legyen az ő baja!
Amit leírtam az új PTK-val jön és ezt úgy kell érteni, hogy ha én március 15-e után viszem vissza a garanciás készüléket (tök mind1, hogy azt március 15-én, vagy január 20-án vásároltam), akkor már az új szabályok vonatkoznak rá!
http://hvg.hu/gazdasag/20140213_Uj_rendelet_jon_a_szavatossagrol_es_a_jot -
umfrider
senior tag
válasz
gordonfreemN #7804 üzenetére
Milyen garival vásároltad? 1 év EU, 2 év EU, csak HU vagy gyártói? Tudomásom szerint mind eltér egymástól.
Én az idézetedből azt szűrtem le, hogy ez nem gyártói gari. Ugyanis a gyártói garanciának javítási időtartama ( tapasztalataim alapján ) 30 naptári nap . Itt viszont 30 munkanapot ír. Továbbá a gariszervíz nem ilyen feltételek mellett működik, mint Ha a javítás során kiderül, hogy a bejelentett hiba nem hardver eredetű (helytelen kezelés, vírus okozta), úgy cégünk fenntartja a jogot magának, hogy a mindenkori rezsióradíjat számítsa fel.
Garancia ilyet nem csinál. Ha azt állapítják meg, hogy nem rendeltetés szerű a használat, stb, akkor csak szimplán nem javítják, erről tájékoztatnak, majd visszaküldik. Cseretelefont pedig nem szoktak adni. Azt csak a bolti garanciába visszavitt készülékre biztosítanak ( általában ).HTC-éknél nem veszíted el a garit, ha rootolsz. s-off-olsz, ROM-ozol. Én anno tönkre vágtam egy Legendet, fasza kis papírnehezék lett belőle ( e-dg nél vettem ), majd visszavittem, cca 25 napon belül jött is a szervízből gyári ROM-mal.
-
Janaboy
veterán
Egy teljesen más dolog:
Én használok egy HTC Desire Z-t, amin még 2.3-as android van és az abban lévő Naptár funkcióban sokkal használhatóbb és egyszerűbb számomra mint a 4.x-től felfelé használt HTC Naptár..a kérdésem az lenne, hogy kimentettem ugyan a Z-ről a naptárt, de mivel nem rootolt az S-em, ezért rendszeralkalmazást nem tudok telepíteni.
Szerintetek működne a 2.3-as naptár program 4.1-es S-en vagy eseteg más HTC android verzión?
Esetleg volna kedve valakinek kipróbálni?üdv
-
Janaboy
veterán
válasz
gordonfreemN #7804 üzenetére
Várd ki a március 15-öt, utána 15 napon belül javítani kell, szerintem a külföldi szerviz nem lehet indok és ha nem javítják, akkor csere vagy pénz vissza..
Btw: kivonult a HTC innen..?
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Felhívtam ma az újmobilok.hu-t, jeleztem nekik, hogy a telefon garis lesz.
Mondta a szervízes, hogy a HTC kivonult magayországról emiatt külföldre küldik javításra a telefont. Ezért a javítási idő 6-8 hétre rúg. Csere telefont meg nem adna. Na elmennek a büdös p....
Szóval a kérdésem az, hogy:"c) A javításról:
A javítási idő az átvételtől számított max. 30 munkanap. A javítási idő alatt cserekészüléket biztosítani nem tudunk. A javításhoz csak új alkatrész használható fel. A javítás következtében a termék értéke, használhatósága az azonos ideig rendeltetésszerűen használt termékekhez képest nem csökkenheti.
Ha a javítás során kiderül, hogy a bejelentett hiba nem hardver eredetű (helytelen kezelés, vírus okozta), úgy cégünk fenntartja a jogot magának, hogy a mindenkori rezsióradíjat számítsa fel.
Javításhoz általában a komplett alapgépet kell a szervizbe behozni (Eredeti csomagolásban, tartozékokkal. Cégünkkel történő előzetes egyeztetés alapján ettől el lehet térni.)"Ilyen esetben verhetem-e az asztalt, kérhetek e másik telefont vagy határidős javítást mindenképp?
-
gilo22
csendes tag
Hello gondolom úgy érted mint a sony-nál ezzel a programmal http://www.sonymobile.com/gb/tools/pc-companion/ csak neked htc-vel kell!!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Noha papíron gyengébb nála, a HTC One S esetenként még a csúcsmodellnél is jobb teljesítményt nyújt, ráadásul igen szépre és vékonyra sikerült.
- Formula-1
- CPU léghűtés kibeszélő
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Hobby elektronika
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest