- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueMerle
veterán
Sziasztok, gyors kérdés: ennél a készüléknél nincs olyan gond a házzal mint az 1-es One Mininél hogy repedezik, vagy egyéb más típushiba? Előre is köszönöm a választ.
(bocs a Mini 2-esben is feltettem a kérdést, de az M7 és a Mini One 2 közt vacillálok)
-
formax
tag
Itt van a dpreview ismertetője a Foveon technológiáról, ez meg a dpreview-n talált cikkek listája a Foveonról (ők is megemlítik a HTC-t), és néhány Foveon érzékelős fényképező, tesztekkel.
-
-
fojuzer
aktív tag
Nos a "telefon" telefonálásra legyen kihegyezve,más csak formaság.//Újitás?ha a fényképezögépek.telefonálásra is jók lesznek/ Hm.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
bigmasterg #96 üzenetére
eredetileg bele akartam írni, hogy emberi árban
Egyébként ahogy nézem a dpreview-n, kevesebb mint 2 FÉel jobb isoban a D4 mint az a580-am, ami figyelembe véve az aps-c/FF méretet és kb 8x szorzót az árban, annyira nem nagy szám.
-
arnyekxxx
veterán
Amúgy szerintem a 4.3 megapixellel sokan kiegyeznének
az eladásokhoz képest nagyon minimális az a réteg akinek ne a pixelszám lenne az überalles. 1.0 juzer nem tud azzal vagánykodni, hogy : "az én gépem olyan éles és zajmentes képet csinál, hogy juhééé", mert a haver ránéz és kiröhögi, hogy : "mi? 4megapixel? degagyiiiii "
Én pl egy 8megapixeles dslr-ről álmodozok ami cserébe iso1600-on nem igényel zajszűrést a LR-ban, de kevés vagyok azokhoz a tömegekhez, akiknek inkább legyen 24megapixel akkor is ha beledöglik a gépük egy raw megnyitásába.
-
Yokayee
tag
Sajnos valahol másutt különböző fényérzékeny rétegekről beszéltek az új érzékelő kapcsán, úgyhogy kezdenek szétfoszlani a reményeim a prizmás megoldással kapcsolatban.
Tény, hogy a foveon érzékelő annak idején nem hozott áttörést, pedig éveket csúszott a gyártása a tervekhez képest. Nem hiszem, hogy most ekkora méretben a HTC-nek sikerülne akkora javulást elérnie. Ennek ellenére örömteli, hogy elkezdtek kisérletezni a gyártók, és technológiai váltáson gondolkoznak a pixelek számának további növelése helyett.
Amúgy szerintem a 4.3 megapixellel sokan kiegyeznének, ha cserébe nem olyan vízfesményeket kapnának, mint amit a legtöbb mobilos kamera produkál. -
-
törölt tag
válasz
#16820480 #70 üzenetére
És melyik színhez kell fókuszálni? A háorm réteg egymás mögött három távolságot jelent, ami a lencséhez mért kissebb távolsággal együtt már százalékosan nagyobb eltérés, a lencse hibája esetén csúnyán elszállhat a képminöség.
#88 Yokayee: ekkora méretben prizmánál sokat vesztenének a féytörésen, hibákon.
-
bigmasterg
addikt
Szórakoznak itt a szűrőkkel és rgb számolgatással, a helyett, hogy csinálnának egy rendes BW érzékelős telefont.
Lásd Leica M Monochrome. -
Márkosz
tag
Eddig ez az M7 tényleg jól hangzik!
Hajrá HTC! -
Látom, hogy a fókusztávolság, a gyújtótávolság, meg az ekvivalens gyújtótávolság fogalma totális zűrzavarba rendeződött.
-
Yokayee
tag
válasz
arnyekxxx #72 üzenetére
Szerintem pont ez lenne a lényege ennek a megoldásnak, hogy ugyanakkora szenzorokat használva háromszor akkora felület jut egy pixelnek, amitől jelentősen csökkenhet a képzaj.
Én reménykedem egy prizmás megoldásban, még az is vékonyabb lehet mint a Nokia PureView. (Ami szerintem zsákutca, pont a vastagsága miatt. Ha a jelenlegi kompakt fényképezőmet meg a telefonomat összeragasztom, még az is vékonyabb a 808-nál...)
-
falijja
őstag
Na hát nem lesz ez rossz csak kár hogy nem 5"..
-
Xaels
félisten
válasz
-Faceless- #78 üzenetére
Tényleg? Igazán linkelhetnél... Egyik sem a végleges telefonról készült kép megsúgom.
-
-Faceless-
őstag
Azoknak, akik a kinézet miatt panaszkodnak, ez csak egy órmótlanul összenyomott kép. Az igazi készülékről találhattok képeket a google képkeresővel, vagy ha biztosak akartok lenni a gsmarena oldalán
-
matematik
csendes tag
csak egy apró kérdésmivan?
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx #74 üzenetére
egy dologban mégis: ha tényleg igaz az egymás fölött rétegekben elhelyezett szenzor, akkor ezzel a felületét harmadára lehet csökkenteni, tehát sokkal kisebb vastagságban elférhet. oké, ez most 4,3mpx-en csinálja meg ezt (ha igaz), a 808 pedig kicsit más elven nagyobb képet eredményez. viszont ha mondjuk ezt három réteg 8mpx-es szenzorral csinálják meg a jövőben, akkor az már hozhatja a PV minőséget is akár, csak vékonyabb készülékben.
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx #72 üzenetére
persze, ezt nem vitatta senki. a vékonyságnak ez az ára. sajnos a magas pixelsűrűség a képernyőkkel szemben itt nem előny.
Bici: jó, viszont maga a fókusztávolásg csak a lencsétől függ, tök mindegy, hogy mit raksz mögé**
(** -> ja nem, mert ha másik lencsét, akkor az változtat rajta, így ugye a lencserendszer fókusztávját kell nézni
)
-
-
Wuk07
tag
Hát eddig mindenki meg akarta dönteni a 808 minőséget, hát elég sok csúfos kudarc lett.Az érzékelő méret növelése nélkül lehet pofozgatni a dolgot, de nem lesz igazi minőség.Ha a 3 érzékelő egymáson lesz valahogy, és akkora lesz (egyenként) a mérete mint egy 8-12 megapixeles telo érzékelője akkor ígéretes, de szerintem csak karcsúsítás áldozata lesz, extra kicsi lesz és max jó meghúzzak színesbe a saturációt és cső.Ne legyen igazam.
-
Akos1994
aktív tag
Biztos jobban tudja a HTC, de nem lenne költségkímélőbb,egyszerűbb és problémamentesebb egy nagyobb méretű szenzort berakni három kicsi helyett és mondjuk egy hangyaf.sznyit optimalizálni a képfeldolgozáson/szoftveren? Nem bírom megérteni ezt az egyre kisebb szenzor/nagyobb megapixel dolgot.. Még egy ok ami miatt nem kéne erőltetni ezt a kinek vékonyabb az új modellje dolgot a gyártóknak. És még mindig visszasírom a Nokia N82-esemet.. Azóta inkább visszafelé fejlődnek a smartphone-ok ilyen téren.
-
jilian
addikt
Remélem a kép csal mert ha ilyen széles tepsi lesz.....
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx #60 üzenetére
viszont ezzel szerintem nem nagyon van baj. legfeljebb az elnevezéssel, de azt tudjuk be annak, hogy a pórnép a nagyobb számra bukik, és ha ez "csak" 4,3 amíg a konkurencia 13, akkor ez nem fog fogyni. ennyi belefér még. ha a végeredmény egy 4,3mpx-es jó minőségű kép, akkor ez legyen a legnagyobb bajunk szerintem.
-
hitvanyalak
senior tag
Tudod, hogy pénzre gondolok
Jó megértem a Nokiának nagyon fontos a saját különlegessége, főleg ezekben a nehéz időkben, de én azt most csak példának hoztam fel a lényeg, hogy külsős a kamerák terén járatosabb cégek gondolom rendelkeznek jóféle technológiákkal
A HTC tényleg soha nem a kameráiról volt híres
-
AMD Power
titán
Nah erre kíváncsi leszek. Remélem nem lesz akkora bukta mint a BA.
-
B1T3
addikt
válasz
hitvanyalak #58 üzenetére
Ahogy sok ezer millió oka lehet annak is, hogy miért nem válna előnyére.
-
B1T3
addikt
válasz
hitvanyalak #53 üzenetére
Az miért lenne jó a Nokiának?
-
hitvanyalak
senior tag
Miért nem liszenszelnek jóféle megoldásokat? Akár a Nokiáét, vagy azt ők el nem adják semmiért?
-
Pirosász
aktív tag
válasz
Luck Dragon #47 üzenetére
Ja,a Motorolának az átlag feletti üzemidejű telefonjáért is kígyóztak a sorok.Mindenki erre panaszkodik,csak mint fogyasztó már nem így viselkedik.Az első 8 magosért biztos sorok állnának,ugyanakkor egy két magos,de egy hetes üzemidővel megáldott telefon(ami a fejlesztés miatt annyi volna mint a 8 magos),akkora bukta volna,mint a disznó.Kettő együtt meg horror árat eredményezne,és ha fele annyiért kap a csóka,egy ugyanolyan jó telefont,csak az üzemidő 1.5 napos,biztos nem lesz hirtelen olyan fontos az üzemidő.Így működik az átlag fogyasztó,és ezt a gyártók is tudják.
-
válasz
#06658560 #43 üzenetére
Az összes hagyományos szenzor szubpixeleket számol. Egyedül a Foveon számol valós pixelekben.
(#49) arnyekxxx
Nincs meg a teljes világosság-információ, hiszen színszűrővel már kiszűrtük a többi színt. Csak az adott pixelhez tartozó színcsatorna világosságinformációját tudjuk. -
Xaels
félisten
válasz
Luck Dragon #47 üzenetére
A Droid DNA sem szerepel annyira rosszul pedig abban csak 2020mAh-s akku van. [link] A hardver meg hasonló lesz.
-
#42 Xaels -köszönöm az infot.
2300mAh-s ,szerintem ez megint csak karcsú lesz,maga a vashoz, én nem sajnálnám ha pár miliméterrel több lenne a készülék vastagsága ha nagyobb lenne az akku és ezzel az üzemidő is növekedne ...de ez megint álom marad számomra,és gondolom még egy két személynek.
(#44) olbaidhun
Hát ahogy elnézem ez igen csak messze van, és nem ezen van az igényük.Sajnos nem néznek utána a gyártok,(most nem csak a mi kis országunkra gondolok) ha nem más országoknál fórumok,tesztek,és egyéb hozzászólásos hírportáloknál panaszkodó tulajok, vagy leendő vásárlok hozzászólásait, panaszait,igényeit. De amúgy tényleg jobb lenne amit írtál
-
olbaidhun
őstag
válasz
Luck Dragon #40 üzenetére
+1 szerethető a készülékük, de lassan új energia tárolási technológián kellene agyalni a köznép számára...
Az lenne az igazi előrelépés:
- mennyit bír a telód?
- 1 hetet.
- ó mióta a htc elárasztotta az ebay-t az akksijaival én 2hetet bíró akksit vettem 3k-ért...
- mibe?
- s4, iphone 7, one X3 -
törölt tag
Közben számoltam, s itt is jön a marketing hazudozás: ezek szubpixelekben számolnak, nem pixelekben. Pixelben ugyanis "csak" 4,3MP-s a szenzor. De mennyivel nagyobb a 3*4,3felkerekítve 13-ra mint a 8.
-
Xaels
félisten
válasz
Luck Dragon #40 üzenetére
2300mAh-s akkuról szólnak a pletykák.
(#41) arnyekxxx: ne a fényképezők piacából indulj most ki, hanem a telefonokéból.
-
Htc próbálkozik, és tetszik hogy vannak újdonságaik,amin lehet "csámcsogni" csak könyörgöm az akkut- fejlesszék, ne legyen megint 1700-as vagy 1900-as
-
B1T3
addikt
válasz
#16820480 #31 üzenetére
A 808 kamerájának minőségéhez képest.
Nyilván egy átlagos felhasználónak nincs is szüksége ilyen mobilfényképezőre. A 808 1,2"-es képérzékelőjének köszönhetően sokszor még jól is jöhet a 34-38 megapixeles kép végeredményként, mert így olyan részletek is láthatóak (pl. akár olyan távoli feliratok is leolvashatóak), amelyek 8 megapixelre kicsinyítésnél már nem. Persze ez megint csak egy rétegigényre utaló példa, de jól szemlélteti a kiemelkedő minőséget.
-
expander
senior tag
nem ugy volt, hogy a cmos szenzorok jobbak, mint a 3ccd-sek ? mar az osszes ujabb dslr-be cmos van, telefonoknal meg pont visszafele indulunk el ?
amugy, hogy gondoltak, hogy 3 kicsi szenzorra raknak 4mpx-elt, mintinkabb egy nagyra raknanak mondjuk 8at... felek tole, hogy ez is csak parasztvakitas lesz a szamokkal a kibicek fele...
-
Xaels
félisten
válasz
#16820480 #31 üzenetére
Egyet értek. Bár én nem szoktam magam átméretezni, de a fotó albumba úgy sem monitor méretűbe kerül be. De még az asztali digi képkeretek sem túl méretesek.
(#32) arnyekxxx: gondolom licenszelik a technológiát. Hozzáadják a saját ImageSense chipjüket. Nem kell, hogy verjen mindent a piacon, de ha elérnek egy olyan szintet ami közelít a PV-hez, de cserébe nem lesz a telefonból így vagy úgy féltégla akkor már megérte a bele feccölt pénzt.
-
arnyekxxx
veterán
Tapsvihar, a HTC feltalálta a foveon szenzorát, gondolom pont annyira tarolni fog vele, mint a Sigma a kameráknál.
-
törölt tag
mihez képest romlana a minősége? mondjuk aki ezt akarja használni úgy általában fényképezésre, annak lehet, hogy kelleni fog a 41 mpx-es PV, de én még a mostaninál is átállíom inkább valami alacsonyabb felbontásra, mert úgyis leméretezem a telefonnal készített képeket nagyjából képernyő felbontásúra, és sok mpx-es változatban csak foglalják a helyet. ha ezt egyből megcsinálja nekem a telefon, hogy a 12-ből csinál mondjuk jó minőségű 3mpx-es képet, akkor azzal elégedett lennék.
-
Ez olyan, mint a sigma faveon leképező?
Úgy látszik zajlik a fényháború....
Klassz!!!!!!
-
k. jános
csendes tag
remélem a készenléti időt is fejlesztgetik rendesen a htc laboratóriumában. akkor nem lesz baj.
-
B1T3
addikt
válasz
#16820480 #24 üzenetére
De azzal nemcsak a vastagsága csökkenne a telefonnak, hanem a kamera minősége is. Én azt tudnám elképzelni, hogy minden évben van egy sima, 8-12-16 megapixeles csúcsmodell az átlaghoz képest kiemelkedő kamerával (mint most mondjuk a 920) a mostanság divatos vékony kialakítás mellett, de ugyanennek a telefonnak van egy extra változata 41 megapixeles kamerával, amely cserébe kevésbé keskeny minden részén, de emiatt lehetne az egész telefon általánosan vastagabb, amellyel járhatna a nagyobb akksi is; a vásárló pedig választhatna. Persze ez csak az én teljesen szubjektív elképzelésem, de kétlem, hogy megvalósíthatatlan lenne.
A 808-féle PureView kamera még évekig kiemelkedő lesz, szóval ha semmit nem fejlesztenek rajta, akkor is bőven megállja a helyét (pláne, ha a konkurencia kameramoduljait figyelembe vesszük). Ha megtoldanák optikai képstabilizátorral, akkor pedig tényleg nem lehetne rá panasz. Már csak a videózáson kéne faragnia minden gyártónak, hogy elérje az fps a 60-120-as értéket (ami azért valóban hasznos lehet).
-
törölt tag
válasz
#06658560 #22 üzenetére
gondolom igen, de nem vagyok a téma szakértője, csak abból indultam ki, hogy egy prizma túl nagy lenne a mobilba.
egyébként ha jól emlékszem, a hagyományos színes fotó filmnél is 3 réteg van, és a leghátsó réteget érő fénynek keresztül kell haladnia a másik kettőn, és mégis megoldották valahogy -
Bdanyy
addikt
kézikamerákban van ilyesmi (3ccd), nem?
-
törölt tag
válasz
#06658560 #22 üzenetére
szerintem ez is az egyik lényege, mert azt pontosan le tudják mérni, hogy miként viselkedik a fény az első két rétegen, és ezt alapján szoftveresen összedolgozni a képet.
B1T3: nekem a PV is jobban tetszene, ha nem 40+ mpx lenne, amiből dolgoznak, hanem mondjuk egy 12-16mpx, amiből aztán lesznek 3-4mpx-es képek.
-
B1T3
addikt
válasz
#16820480 #21 üzenetére
A megapixelek számát már nem is nagyon tudják növelni, ha az épelméjűség határán belül akarnak maradni. Egy darabig beáll a csúcs 12-13 megapixelre, aztán bizonyára lassacskán elmennek 16 környékére (remélhetőleg a megapixelen túl mást is növelve), de ettől több már valóban felesleges és „mókusvakítás” egy telefonban. Persze kivétel a 808-féle PureView megoldás, de ott indokolt a sok megapixel (kellőképpen nagy szenzorral párosulva); tehát az átlagos kamerákra gondoltam.
-
törölt tag
jobban hangzik sokkal, mint az egyre növekvő mpx szám. remélem szépen sorban a többiek is átállnak ilyesmi technológiákra.
-
callmeakos
veterán
Na a Nokia rendesen felpiszkálta az alvó oroszlánokat
-
malnabokor
senior tag
Hat, ha a Nokia teruletere akarnak ramaszni, akkor valami nagyon nagyot kell bemutatniuk, a Finneknek mar tobb evnyi kutatas/fejlesztes van a hatterben es nagyobb tapasztalattal is rendelkeznek ilyen fronton (ellenben a HTC-vel, akirol meg mostanaban is az jarja, hogy a fotozas terulete nem az erosseguk)
Viszont jo hir, hogy ezen javitani akarnak -
Bambalazs
senior tag
válasz
enginev3.0 #11 üzenetére
-
törölt tag
Hama gyorsan levédetni....
-
zord01
senior tag
No erre kíváncsi leszek. Egy 13 Mp-s kamera, ami faxa fotókat csinál, mindezt úgy, hogy nem kell neki túl sok hely? Ha ilyen lesz, az nagy sirályság...
-
atike
nagyúr
Na hátha tényleg olyan jól muzsikálna a kamera... Végre lenne egy normális képeket készítő droid... Hiánypótló lenne...
És mivel határozottan jók az egyéb paraméterek is... Így a vágy netovábbja lehet. Csak hát ott lesz az a bizonyos ár-kérdés...
-
beloadjoker
őstag
csak gratulálhatok ahhoz hogy egy szenzor helyett beleraknak 3at......
-
enginev3.0
félisten
Képen az új Sense... kell nekem
Az óra nagyon tetszik -
-=Ghost=-
őstag
Eddig ígéretes.
Mi lenne ha ezt elhoznák európába is a dlx/butterfly-al ellentétben?
Végre lenne droidos telefon a piacon amit én is megvennék? -
Ez valami olyasmi lehet, mint a Foveon x3, aminél egymás alatt voltak a sub-pixelek.
A Foveon nem tudott se szebb színeket, se kevesebb zajt, viszont sokkal élesebb volt az a 3Mpixeles kép, mint a többiek 5-6 MPixeles képei.
Meglátjuk, hogy a HTC által felhazsnált megoldás mit fog tudni. -
törölt tag
szinte biztos vagyok benne, hogy nem prizmás megoldás lesz, inkább valamilyen félig-áteresztő rétegekkel tudom elképzelni a dolgot...
szerk: ezt találtam így hirtelen: "The camera will, instead, reportedly be made up of three 4.3-inch megapixel sensor layers that can be combined to create a single layer. " [link]
-
Kasya
nagyúr
Nem tudom miert nem irjak oda a kep ala hogy mit latunk...vagy legalabb, hogy illusztracio.
Most ez akkor egy HDR fele megoldas lenne? Vagy harom kis erzekelo elesebb kepet csinal mint egy nagy? Nem teljesen ertem, hogy ha felosztok egy mezot 3*4,3 reszre, akkor egyseges ido alatt hogy tud 3 erzekelo befogadni 3 reszrol tobb informaciot (ami tobb szamitassal es idovel jarna), mint egy nagy. Szvsz 4,3MP-en faja HDR fotok keszulhetnenek, de 13MP-re athelyezve nem teljesen tiszta... Vagy tenyleg mukodik, de egy fenykep elkeszitese tobb masodperc is lehet, az pedig mar bemozdulas eselyes.
Esetleg egy fotos vagy fizikus elmagyarazna? Vagy csak en vagyok hulye hozza -
B1T3
addikt
Jól is jön, hogy próbálnak odafigyelni a kamerára. Általánosságban véve talán ezen a téren van rájuk a legtöbb panasz. Úgy emlékszem, azt ígérték is, hogy próbálnak fejlődni kamera fronton; ez eddig nem teljesen jött össze, legfeljebb csak megközelítették a komolyabb konkurenciát.
A tavalyi MWC-n próbálták hangsúlyozni, hogy mennyire előnyös a One X kamerája, mert annyira gyors, de akkor kb. semmit nem értek vele, mert a 808 állt a figyelem középpontjában. Lehet, ez idén is megismétlődik, ha a WP8-as PureView tényleg megérkezik.
-
Xaels
félisten
válasz
littlelion21 #3 üzenetére
Butterfly/Droid DNA.
A képen meg valami M7 prototípus van.
-
komloskaroly
tag
Csak a nagy igyekezetben nehogy megint elfelejtsenek normális aksit is tenni bele
ott szokták elrontani -
littlelion21
addikt
Van/volt olyan HTC (a 8X-en kívül) ahol a "Beats Audio hangrendszer" nem csak egy rühes szoftveres módosítást takar?
-
törölt tag
A Lock screen egész dögös.
Ekkore vastagság mellett milyen prizma fogja a fényt háromba dobni túlzott torzítás nélkül? Miért kopott ki a megoldás a camcoderek világából a Panát kivéve?
-
AS
félisten
Képen az M7 van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest