- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
Üdv!
Lehet, hogy nem jó helyen kérdezem:
Egy HP EliteBook G4 BIOS-a admin pwd védett, így nem lehet az esetleges átkonfigurálást elvégezni. A volt tulaj nem tudott arról, hogy ez jelszóvédett lett volna.
1. Működhet-é az alaplapi gomb elem eltáv?
2. A HPBR-es BOOT USB vagy SSD módszer használhat?
3. HP Ügyfélszolgálat segíthet smc.bin módszerrel?
Előre is köszönöm szépen! -
Imy
veterán
Rá lehet venni, hogy M2-ről bootoljon? Mert akkor SSD helyére betennék egy sima 2.5'-os HDD-t.
-
bpmcwap
senior tag
vennék egy ilyet használtan
-
Zlika
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudja esetleg hogy HP 840-es szériája mennyire kompatibilis alkatrészeket tekintve oda-vissza?
Gondolok itt arra hogy vajon egy 840 G2-be lehet-e G1-hez való billentyűzetet pakolni?
Illetve ami talán még meredekebb, 1366x768-as TN panel-t lecserélni mondjuk FHD IPS-re?
G1-el kompatibilis dolgokat milliót találtam de G2-höz még jóformán semmit. Ezért érdekelne hogy van-e és ha igen, mekkora átjárási lehetőség a két generáció között?
Előre is köszi a választ! -
stratova
veterán
válasz
hallador #201 üzenetére
Technikai pirospont a Displayport melletti lándzsatörésért (a Dell ezen a szinten HDMI-re váltott E6x20-as sorozattól, bár a zsanér és billentyűzet kivitelezése ott jobban tetszik).
Hát no nem újkeletű dolog ez
A 3 nagy között ez jellemző volt rájuk régen is (épkézláb teljesítményű diétás AMD CPU Phenom II P650 Probook 4525s, leggyorsabb Llano kb. kizárólagos forgalomba hozatala: A8-3550MX DV6z, APU üzleti notiban: Probook 6465B/6475B/655 G1/645 G1/725 G2/745 G2/755 G2, az egyetlen épkézláb AMD hibrid: HP 13z-p100 x2, Opteronok szerver és dense server megoldásokban). Csak a disztrik hamar kedvemet szegik, mert ezekről gyakran itthon kb. csak olvashattunk, hogy másutt EU-n kívül kaphatók
Kicsit neheztelek rájuk, számtalanszor húzták el előttem a mézes madzagot.
-
hallador
addikt
válasz
stratova #200 üzenetére
No igen de ha jól tudom, csak kevés helyen árulják ezeket a modelleket. Amúgy micsoda véletlen a hp nyitott megint az AMD fele. A probook 645/55 után csak ők vállalták be az amd-t. A középső szegmensben 8 éve ott a hp az amds procikkal. Most jöhet a felső szegmens is. Mondhatnam megint a hp, deakkor elfogult lennék.
-
stratova
veterán
NEM az én veleményem, de tippre a legmagasabb fokú márkahűségre céloz a kolléga.
Nekem meg az a mázlim, hogy csipem a prémium notikat és a kisebbik CPU/APU/GPU gyártót, így egyikükkel sincs miért vitáznom.
A tesztalany kistesója (745 G2) IPS-sel vagy normális HD+szal erősen kéne, ha az is ezt a házat kapta.
-
hallador
addikt
De komolyan, na mi, mert kezdek izgulni....
-
Centre
tag
Mi a közös Halladorban, atti_2010-ben és pzstmben?
-
hallador
addikt
Hpt nem szedtem szet meg most nincs itt de a dellem egy csavar es szerelheto szoval jobb itt se lesz max ugyanaz.
Rosszul tudod.
Csak pár dolog a HP szétszedéséhez nem kell csavarhúzó sem.A billentyűzetvilágítás valóban tud zavaró lenni, de ez a Del-en is ha úgy állítod be. A Dell billentyűzete valóban jobb.
Touchpad merete erzeketlensege.
Ha a 6230-ban is alps touchpad van mint az elődeiben, akkor ne erőltesd a Dell-t. Inkább a HP-t próbáld meg jobban beállítani.
Konnyebb a dellem.
És annyival gyengébb is a váza.
Hp mellett. A hutese jobb ( mondjuk a dellben i5 3380 van a hpban 3360 szoval lehet nem is jobb a hutese csak kevesbe melegszik a vas benne? )
Fogyasztásban nincs különbség, a dellek hűtése jóval gyengébb a HP gépeknél, ez nem a processzor miatt van.
Nyilvan szubjektiv velemeny
Én elfogadom a véleményed, de pár dologban nincs igazad, ha Te úgy látod, hogy igen én azt is elfogadom.
-
fattyu
veterán
válasz
AxBattler #180 üzenetére
Gombkiosztas. Aki kitalalta hogy a pgup/dwn az Fn kombos legyen az azota remelem a pokolban rohad.
Billvilagitas. Kis zseblampa a hpn normalis a dellen.
Klavi minosege gombok nyomaspontja.
Touchpad merete erzeketlensege. Folosleges a ket szett baljobbgomb cserebe belyeg meretu lett a pad.
Dellbe volt annyi eszuk nem raktak optikai olvasot
Konnyebb a dellem.Hp mellett. A hutese jobb ( mondjuk a dellben i5 3380 van a hpban 3360 szoval lehet nem is jobb a hutese csak kevesbe melegszik a vas benne? )
Nyilvan szubjektiv velemeny
Hpt nem szedtem szet meg most nincs itt de a dellem egy csavar es szerelheto szoval jobb itt se lesz max ugyanaz.
Bocsanat az ekezetekert telorol vagyok
-
hallador
addikt
Pont hogy nem az Edge jóval drágább mint a ProBook, és az Enterprise-ban a legolcsóbb a Lenovo, azért tud ennyire előre törni.
(#177) fattyu
Nekem meg pont a 6230 nem kellene, nem véletlen, hogy a dell itt be is fejezte a modell gyártását utód nélkül. Nem a legjobban sikerült modelljük volt. Ha csak nem a 7240-et nem nevezzük annak.
Mondjuk a HP fele annyira melegszik, masszívabb is.
A Dell billencse jobb, de semmi másban nem az.
Abba meg ne menjünk bele kinek mi tettszik, mert annak nem sok értelme van. Neked jobban tettszik a dell hajrá. Szerintem Nekem volt a 12"-os dellekhez szerencsén a rakás sz@r és a sebesség reciproka között félúton.
Szerintem a Dell kb a 6230 és a 7240-el volt képes 12"-os enterprise gépet csinálni, az elődei (D420/430, E4200), az 1,8"-os fantasztikus 4200-as hdd-ikkel elég szarok voltak. A D széria még minőségben egész jó volt csak a sebességben volt hulladék, a 4200 minőségben is csapnivaló volt.Szerintem annyira ne menjünk bele mennyire jók a 12"-os dell enterprise gépek...
-
fattyu
veterán
válasz
hallador #169 üzenetére
van itthon egy elitbook 2540 meg egy dell 6230
a Hp asszony cégese a dell az enyém. Nem mondom toppon vagyok a hp vonalából de ezek kb azért pont egymás ellenfelei ugye?
ingyen se kéne a hp.
Nem vagyok márkabuzi. eleve nem szeretem a laposokat se nagyon.
de mielőtt behozták a cégnél a dell global szerződést előtte elég vegyes volt az állomány.
Köszönöm maradok a dellnél.
( 150 fős siteon vagyok IT-s meg remoteban emear. láttam ezt azt. ) elfogadom másnak mások a tapasztalatai.
-
Sensei
aktív tag
-
hallador
addikt
Arra alapozom, a kijelentésemet, hogy eladásokban a HP tavaly élen járt, nagyon sokat adtak el például Nyugat-Európában. (Az azért nem titok, hogy USA, Kanada állami beszállíjtója elsősorban a HP)
Szerintem a Lenovo-val kapcsolatban nem vetted figyelembe, hogy jóval olcsóbb mint a Dell, vagy a HP. Az az ebben az évben de tavaly is nagyon sokat adtak el, és fognak eladni. A HP abba fog belebukni, hogy nagyon drága, és ezt lehet is látni már. Értsd, a Lenovo hiába építi le a minőséget, akkor is sokkal többet fog eladni, mert olcsó. A Dell a support mechanizmusába fog belebukni, előbb utóbb.
Szóval a csillagok mai állása szerint a Lenovo átveszi a vezetést, és nem lepődnék meg azon sem, hogy a HP, Dell ezért rontja a minőséget, mert így tudnak versenyezni a Lenovóval szerintem.Szerintem már nem az Architect, vagy a Deal System engineer dönt a vásárlásról, hanem más, ez a Lenovo-nak pedig jól jön.
-
Sensei
aktív tag
válasz
hallador #171 üzenetére
No offense, semmi bajom a HP-val, az is elképzelhető, hogy így van, ahogyan írod (bár egyáltalán nem vagyok róla meggyőződve). Ha nincs statisztika, akkor mi alapján tetted a fenti kijelentés? Nekem úgy tűnik, hogy ez a te szubjektív véleményed.
Ha nincs statisztika, akkor ezt mire alapozod: Tavalyi állapot természetesen.
Egyébként a Lenovo is kezdi szétverni a business vonalát elég masszívan.
-
cer
tag
válasz
hallador #169 üzenetére
klambi
fattyuKis korrigálás. A cikkben bemutatott új típusú Elitbook-hoz, már nem kaphatók a régi típusú dokkolók, de a régebbi típusokhoz HP 8470p, 8460p, 8440p és ez csak a 14"-os kategória, mindhez olyan normális dokkolót lehetett venni mint amilyet hallador linkelt.
Tehát nagy tévhit ez is hogy nem lehet hozzájuk venni.
-
hallador
addikt
Erről nem fogsz statisztikát találni (csak a business gépekről...), sztem, a HP 1, Lenovo 2, Dell 3. Ezt általában az eladások alapján db számra szokták jól titokban tartani. Tavalyi állapot természetesen.
Statisztika szerint a Lenovo az első, persze beleszámolva az utolsó atomos konzumer tabletet is.
Szerinted erről valaki fog statisztikát adni? Nem fog, csak arról találsz majd statisztikát, hogy a lenovo eladott kismillió ideapadot, ami igaz is.
Amúgy kinek a statisztikáját hiszed, el? Mert kb ha 30 statisztika ugyanazt mondja akkor elhiszem, de ha egyik azt mondja a másik meg azt, akkor sajnos nem hiteles, az a statisztika.
A Lenovo-t kitiltották az Angolszász állami szférából, a Dellen még sajnos a black design gépek minősége kihat, ezért sok helyen nem szeretik.
Szerintem HP meg éppen most kezdi szétverni a Business brandjét, például ezzel az Elitebook-al. Ami nem rossz még mindig, de a Latituse 6000 jobb, vagy mondhatnám a kategória legjobbja.
-
hallador
addikt
Igazad is van, de azért a HP is tud dokkolót csinálni mielőtt még....
Még Sata Upgrade Bay-t is tehetsz bele.
Az elitebookhoz pont nincs, csak slim dock, de máshoz még azért van.
Az elitebookhoz sajnos nincs ilyen, de ezt a gépet, nem is igazán annak csinálták, akik majd tényleg 3 monitort fognak használni. Hanem inkább business man-eknek.
Az ilyen picit bugyuta megnyilvánulásokat, meg hagyjuk már, hogy bezzeg ez meg az mennyire jó... Na ja, majd ha a Dell eléri a HP eladásait a business piacon, mert jelenleg ugye a HP az első a business notebook piacon, akkor majd...
-
fattyu
veterán
válasz
Ice&Lime #165 üzenetére
dokkolónak gyenge kifogás az...
ez dokkolóés még ettől se vagyok boldog hogy egy coax audio outot mér nem bír a dell tenni a dokkolóira.
-
hallador
addikt
Egy átlag felhasználásra ez elég:
4 USB 3.0 ports (3 USB 3.0 ports, 1 Charging port); 1 RJ-45 (network) jack; 2 DisplayPort 1.1a (DisplayPort 1.2 capable); 1 VGA port; 1 Line-in jack; 1 Line-out jackNyilván, ha neked minden már is kell, akkor nem elég.
Akkor a ZBook-ot kell venni, vagy ProBook 600-at. Ott még a régi dokkoló játszik. -
_Csaba_
senior tag
Nem tűnik rossznak, de manapság már vastagnak számít egy ilyen laptop..
-
hallador
addikt
válasz
anjani182 #147 üzenetére
Ezek előtt vannak a beginner business gépek (pl HP 250)
A ProBook 400 small business gép (Lenovo ThinkPad Edge, Toshiba Satellite Pro, Acer TravelMate 400, Fujitsu Lifebook A, Dell Vostro, ASUS Pro Essential), ebben a kategóriában nincs dokkoló.
Az a medium business kategóriától indul (HP ProBook 600 G1, Dell Latitude E5000, Lenovo ThinkPad L, Toshiba Tecra A, és a Portege 900, Fujitsu Lifebook E, Acer TravelMate 600).
És e felett van a király kategória, a Corporate/Enterprise Business. Ahol már csak a HP, Dell, Lenovo, Toshiba, és a Fujitsu versenyez.
-
-
klambi
addikt
Azt nem értem, hogy miért csak a DELL gépeken van dokkolási lehetőég? ezt valaki mondja el!!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
TxDx6730 #134 üzenetére
Ugorj át a milyen notebook-ot vegyek topicba, mert ez már itt OFF.
-
TxDx6730
csendes tag
válasz
hallador #132 üzenetére
És ez:
http://hardverapro.hu/apro/dell_precision_m4500_i7_4_gb_ram_full_hd_quadro_fx1800m/
vagy:
http://hardverapro.hu/apro/dell_precision_m4400_massziv_eros_mobil_munkaallomas/
És az említett HP:
http://hardverapro.hu/apro/hp_probook_6465b_quadcore_a4-3310mx/
Nincs pénzem új notebookra, max acerre, abból meg elég volt egy is! Előre is köszi a választ
-
hallador
addikt
válasz
TxDx6730 #125 üzenetére
Egyértelmű az AMD-s business gépek király, ezzek túl sokan nem vitatkoznak azt hiszem. (Főleg azért mert ebben a kategóriában nem gyárt más business gépet.) De a processzor miatt nem venném meg. Persze ha neked kifejezetten minimális grafikára kell, ahol nem kell a processzor utasításkészlete, oda kiváló.
Amúgy én ha választani lehet, akkor 6460B-t venném meg.
Okok:
- A processor mindenképen időtállóbb.
- A benne lévő Intel LAN, mindenképpen egy jobb választás.
- A hűtés miatt is jobb választás lesz, mert a processzor nem teker majd annyit.Röviden ezért intel.
Dell 4310 nem rossz, de elavult már, minőségben a Latitude black design legjobb gépe volt, de ma már nem venném meg, mert ha nem csak netezésre kell, akkor bizony kevés lesz a notebook.
(#131) TxDx6730
Nekem volt M2400, ennek a kistesója, egy nagyon jó gép, 4310 mellett ez volt még ennek a családnak a legjobb tagjai, de a t9600-al megint csak az a helyzet, hogy ma már nem biztos, hogy mindenre elég lesz. Az biztos, hogy túlmelegedni nem fog az FX ellenére sem.
A billentyűzete zseniális, a váza komolyan olyan mint egy tank.
Szóval a processzoron felül ma már nem nagyon gyártanak ilyen gépeket. -
Ice&Lime
veterán
válasz
TxDx6730 #128 üzenetére
Na, hát az már azért komolyabb állomás, egyszer nézegettem, nagyon stabil cucc, de használni nem használtam, így bővebb tapasztalatot nem tudok mondani róla.
A 6460b-vel jól járnál, arra sem kell különösebben vigyázni, nagyon jó kis masina.(#129) Duliee: olyan most nincs neki.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
TxDx6730 #128 üzenetére
Hát valami típuskódot adj azért támpontnak
Nézz szét alfa156-nál
-
hallador
addikt
Köszönöm szépen. Én most dondolkodom, egy ProBook 640 G1-en de lehet hogy megvárom, a következő generációt, hogy mit alkotnak. Az elitebook nekem túlzottan drága lenne. Bár sokkal olcsóbban hozzá tudok jutni, nem lista áron. De még várok, hogy jöjjön több infó a notebookokról.
Köszi még egyszer.
-
rudi
nagyúr
-
rudi
nagyúr
válasz
hallador #115 üzenetére
Azt tudom, hogy a nálam járt konfig nem kerül hazai kereskedelmi forgalomban, 4300U-val szerintem legfeljebb céges, csoportos rendelésre csinálják meg. ProBook 640 tesztet egyelőre nem terevezünk, én a HP-től inkább egy ZBook 15-öt próbálnék ki, ha választani kellene tesztgépet, de meglátjuk, hogy alakulnak majd a dolgok, egy Latitude 5000, ProBook 600, ThinkPad L tesztben is van ráció, hogy megnézzük, mennyivel szerényebbek az eggyel magasabb termékvonalnál, amiből már megnéztünk mindent 14"-on.
-
wwhy
veterán
Sztem az új EliteBookok valóban egyet nem teljesítenek: nem kivagyokén gépek. Ezen kívül - ahogy a teszt is írja - kitűnőek. Most egy 820-ason dolgozom, itt van mellettem a régi 2530p. Valahogy nem hiányzik az állandó zúgása, forrósodása, nehézsége - hiába, hogy a fedlapja szebb. Irodai munkával a 820-ban a venti el sem indul - 40-45 fok (SSD-vel) , a 2530p-ben állandóan ment. Zúgott, zavart. Egyetlen dolog, amit hiányolok az ExpressCard bővítési lehetőség hiánya a 820-ban, illetve meghagytam volna a 2 dugós audiót is, de hát ez van. Helyette kaptunk egy könnyen szerelhető/portalanítható gépet, teljesen levehető hátlappal, és beépített aksival - ez utóbbi nekem külön tetszik.
Ugyanakkor itt van egy ProBook 430-as is. A bill. nem csak abban különbözik, hogy az EB-ban világítós, szerintem határozottabb a nyomáspontja, nem annyira puha, mint a PB. A kis méretkülönbség persze más bill.kiosztást is eredményez. A PB zsanérjai engedékenyebbek, nem tartják annyira feszesen a kijelzőt, mint az EB.
Gyári W7-el telepítve vettem az EB-t, kaptam hozzá W7 és W8 telepítő DVD-ket - hiába, hogy nincs ODD
Nyugatabbra erre már figyelnek, lehet W8-as telepítő pendrive-ot kérni, nálunk sajnos nem, hiába is hívtam az üfsz-t.
-
hallador
addikt
Elolvastam a cikket, tettszett, reális, és az jutott eszembe, hogy nem tudom miért ne ProBook 640 G1-et vegyek, nekem nem kell a billentyűzetvilágítás, viszont a 640-ben van caddy, és M-es procik is, nehezebb az igaz.
@ rudi
A Core i5-4300U processzort teljesen kihajtva nagyjából fél percig kellett arra várni, hogy a hűtés megszólaljon.
Kiskereskedelmi forgalomban, hol lehet beszerezni ilyen processzorral szerelt gépet Magyarországon? Mert hivatalosan a HP oldalán kinn vannak, de azok a gépek, nem magyar piacra szánt, top seller gépek, amit nem lehet kapni forgalomba. És főleg 500 000 Ft feletti áron.
Valamint HP ProBook 640 G1 teszt várható-e valamikor nálatok?
Köszönöm.
-
Centre
tag
válasz
Graphics #110 üzenetére
Ok, mondjuk általában az előző sorozatról van szó
http://www.ebay.com/itm/HP-EliteBook-2570p-12-5-LED-Notebook-Core-i5-i5-3320M-2-6GHz-C5K26UC-/221442134443?pt=Laptops_Nov05&hash=item338efad1ab
a link posztolásakor 110'000 volt az ára és hat óra volt hátra.
http://www.ebay.com/itm/HP-2570p-W7P-64-i7-3520M-2-9GHz-256GB-SSD-4GB-DVDRW-12-5-HD-/331205611663?pt=Laptops_Nov05&hash=item4d1d64908f
106e - 3 óra. Én azért néznék garit... Ezek a készülékek úgy kerülnek a piacra, hogy polcsöpréskor szgépműhelyek rakományszámra veszik fillérekért a laptopokat, bios frissítenek javjtják a hibás alkatrészeket etc s amiket magánemberek 10-esével vesznek át SSD-t ramot cserélnek s adnak tovább.
Mondom, én vennék garit.
A legjobb vagy a nagykertől rendelni vagy még közvetlenül a HP-től amikor akcióznak de ők általában nem árulnak külföldre úgyhogy ehhez kell egy középső ember.
-
-
anjani182
őstag
válasz
Ice&Lime #102 üzenetére
2 szintben állítható, illetve kikapcsolható. Így este szerintem rohadt jó, egyáltalán nem zavarja a szemet még a legerősebb üzemmódban sem. Véleményem szerint nem tudja ezt a fícsört helyettesíteni semmilyen fény forrás, se kislámpa, se villanykörte stb.
Én úgy érzem, ha 1x megtapasztalod, nem veszel többé olyat amibe nincs!
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Beárazást kérnék: Optoma HD200X + vászon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Parkside szerszám kibeszélő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpársportok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- További aktív témák...
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- MacBook Pro 14' CTO M1 Pro/16GB/1TB - irányár
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest