Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Patikamérlegen számolgatják az iPhone 17 Air komponenseit
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
H1F0N1CS
tag
Sziasztok! Kerestem én is a kèpernyő tükrözès opciot de sajnos nem találom!
segitenètek ebben? Köszönettel
-
babosmiki
addikt
Tudja valaki, hogy az usb otg-vel és a vezeték nélküli képernyő megosztással hogyan áll a cucc?
-
H1F0N1CS
tag
Sziasztok! Ma kaptam kézhez a szoban forgo telefont. S3 után pörgösebbnek tünik minden
idáig pozitiv a jövevèny megitélése.
-
spookei
csendes tag
Szia! Megnéztem, igen jól emlékeztem
: Töltés közben, ha bekapcsolod a kijelzőt, akkor sem kapcsol le a piros led, ami jelzi, hogy akku töltés folyamatban. Ez így logikus szerintem, hiszen ha elaludna, akkor pl azt is feltételezhetnéd, hogy megszakadt az akku töltése.
(Ez így működött anno a Moto és Asus készülékeimen is.) Ez státusz led is nem "csak simán" értesítési led.
-
spookei
csendes tag
Konkrétan alkalmazkodó fényerő kalibrálót még nem találtam. Ha bekapcsolod az alkalmazkodó fényerő szabályzót, csúszkával még állíthatod egy adott intervallumon belül a fényerőt. (Szerintem ez lehet az, ill. erre gondolhatsz.)
Akku töltése közben az értesítési led pirosan világít, ha feltöltött zölden. Úgy emlékszem, hogy nem kapcsol le a piros led, ha bekapcsolod a kijelzőt töltés közben. Este fogom tölteni, majd megnézem azé' 1x.
Akku készenléti ideje is jónak tűnik, igaz még "most áll be" az 1 hetes akksim. Pénteken reggel (~06.30ó -> 100%) levettem a töltőről: pénteken kevés használat, szombat - vasárnap szinte csak "készenléti állapotban volt" ekkor alig használtam. És ezek után csak vasárnap késő este tettem töltőre (~21.00ó -> ~20%).
Szóval reálisnak tűnik, ha nagyon nyúzod akkor 1 napot, ha kevésbe akkor 2 napot bír az akksi. -
-
spookei
csendes tag
Szia! Feljelentés? Fogyasztóvédelem? Valami? Nem pay-pal-lal fizettél? Sajnálom, hogy ilyen szenya' eladót fogtál ki. Ezért ódzkodok it-tech eszközöket venni számomra ismeretlen külföldiektől, kínaiaktól.
Erős napfény VS max. fényerő:
Emlékeztetőül: Ha bekapcsolod az alkalmazkodó fényerőt, majd így a fényerőszintet még kézzel mégis állítod ez az érték nem egyenlő azzal, amikor kikapcsolod az alkalmazkodó fényerőt, majd így állítod a fényerőszintet! Tehát, ha be van kapcsolva az alkalmazkodó fényerő szabályzás és ezután kézzel még kézzel max.-ra húzod a csúszkát ez így nem a kijelező maximális fényereje!
Azaz, ha ki van kapcsolva az alkalmazkodó fényerő, akkor jóval több fényerőt tudsz még állítani! (Ez lehet triviális dolog, de gondoltam azé’ leírom.)Az alkalmazkodó fényerő szabályzást kikapcsoltam, mert alulra kalibrál. Marad a manuális.
Akkor kevés a max. fényerő erős napsütésben, ha sötét háttéren nézel kicsit világosabb árnyalatú dolgokat illetve nagyon apró betűket. pl.: Amikor egy fekete háttérképen nézel egy kicsit világosabb (sötétkék, barna, sötétszürke) parancsikont, vagy pl. amikor lehúzod az értesítési sáv után a gyors beállító menüt, ezt ekkor itt a „Wi-Fi, Bluetooth, Ne zavarjanak” apró betűket nehéz kivenni.
De a weblapokat simán el tudom olvasni erős napfényben is! pl.: m.mobilarena.hu. Mert azok világos háttéren sötét betűk. (Sokat segít egyébként, ha van rajtad jó napszemüveg, ami ilyenkor ugyebár nem árt.)
A m.a. teszt alapján sokkal rosszabbra számítottam, de úgy vélem, hogy az én készülékemnél nem így van.Bővült a már említett [link] a tapasztalataim.doc-kal + néhány fotóval, összeszedtem az eddigi hozzászólásaimat. Ez még nem a végleges verzió, de így is közzé teszem, hátha hasznos valakinek.
-
nyergess
tag
Még tavaly nyáron vettem anyámnak egy sima HT17-est, ami teljesen ugyanez, csak 1/8GB-s, nem 2/16GB, mint a Pro. Nem volt 18 ezer Ft sem, Aliról rendeltem. Meglepően jó kis teló volt. Sajnos fél év után megadta magát januárban, az Alis hivatalos forgalmazót meg hiába nyaggattam, nem reagált a panaszomra (1 év garit ígér az oldalán egyébként), így maradt a fiók mélyében... Nem vesz fel áramot a készülék; töltő, kábel mind ellenőrizve, aksi kivétel sem segített. Kár érte, anyám mobilos igényeit teljesen kielégítette.
-
spookei
csendes tag
Megoldódott [a #77 hsz-nél] jelzett probléma, ami nem is volt csak én (mi) nem mertük ("nagyon") erősebben bedugni a kábel.
Bementem egy hangtechnikai boltba és segítséget kértem, a szaki fiatalember egy határozott erős bedugással bepattintotta.
Azt mondta: " ennyire passzentos, de ez így jó. "
Most már nem zúg, nem búg, nem kontaktos. Be kellett járatni. :-)
Bedugott állapotban körbe forgatva a csatit sem szakad meg a jel.
Így most már tövig benne van, nincs az a 1.5 mm hézag.
Pedig nem egy, nem két (nem laikus) barátomat megkértem, hogy nézzék már meg. Ők sem merték még, még, még erősebben bedugni.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
d@vee
őstag
Omg na emgem ez a kékes kijelző dolog tántorított el a megvételétől. Ezért egy Vernee Thor lett a befutó. Igaz, kisebb a kijelzője, de én az 5"-t sem tudom egy kézzel rendesen átérni. Na meg a Thor erősebb is, bár az sem egy csúcsminőség.
-
spookei
csendes tag
Beszéd/hang minőség: Nem, nem visszhangzik a másik oldalon. Tisztán hallható mindkét fél. Kicsit más, mint a Huawei Y360-on. Még szokni kell, de eddig engem is hallottak és én is hallottam a másik felet. Olyan mintha kevesebb háttérzajt hallanék, pedig a hívott feleknek ugyanaz a telójuk, mint eddig.
Státusz led: Zölden pulzár, nem zavaró, számomra nem túl erős. Viber-em nincs, de azt az infót kaptam, hogy Viber üzenetnél pirosan villog. Akkor alszik el, ha lehúzod az értesítési sávot.
Fényerőről/Auto fényerőről majd később írok, ha rendesen le tudtam tesztelni erős napfényben. -
stefanov
csendes újonc
Jó kis hozzászólás volt. Érdekelne hogy napon milyen a kijelző, és ha autómata fénybeállítás mellett maxra teszed a fényerőt, javul-e az ereje. G4c-nél van ilyen. Ebben ugye nincs másodlagos mikrofon, nem visszhangzik a másik oldalon, tisztán szól? Visszajelző led kialszik, ha megy a kijelző, nem túl erős?
-
spookei
csendes tag
Sziasztok! Köszönöm Füge007, akkor keresek egy ilyen átalakító adapter. És köszönöm Freel-nek is.
Nekem "nem megy be tövig a csati", pedig "erősen" is próbáltam benyomni.
Írtam az eustock-nak is, holnap lesz a szervizes kolléga, aki érdemben tud majd válaszolni.
Üdv,Peter. -
Freel
tag
Fontosnak tartom leírni a hozzáállásomat az egész készülékhez és a vásárláshoz, hátha valakinek segít:
37 évesen világ életemben westel-es, T-Mobile-os, Telekom-os voltam. Most vettem először kártyafüggetlen készüléket.
És azt gondolom, hogy nem is igazán a készülékkel kapcsolatos a végtelen lelkesedésem (bár az is benne van természetesen lévén, hogy nagyon elégedett vagyok).
Azért vagyok lelkes, mert most először végre nem érzem a nyakamon a Telekom gyalázatos rabigaláncát +
- hogy nem kellett újból két éves hűséget aláírnom egy sz@ros készülék miatt
- hogy nem kell akár évekig fizetnem a törlesztő részletet a készülékért
- hogy nem okoz rossz érzést az, hogy a mocskos Telekom az utóbbi pár évben már eleve drágábban adja a készüléket rabigás hűséggel, mint amennyibe kártyafüggetlenül kerül
- hogy nem kell havonta több száz forintot kifizetnem a készülék kijelző biztosítása miatt
- hogy nem kell féltenem a készüléket
- hogy nem kell aggódnom az akksi töltése és állapota miatt, mert 1 év múlva lecserélem és nem érdekel az akksi állapota, addig úgyse megy tönkre
- hogy nem aggódom ha eltörik vagy ellopják a készüléket, nem kell eret vágnom, mert 20 ezres tétel
- hogy nem kell aggódnom meg feszülnöm a frissítések miatt, hogy jön-e a 7-es android vagy a 8-as, mert 1 év múlva veszek újat ami a frissebb rendszerrel lesz
- hogy nem okoz rossz érzést hogy piszkosul gyorsan elértéktelenedik a készülék, mert eleve 'nincs' értéke
stb. stb. stb... Sorolhatnám még.Valószínű, hogy tőlem sokkal okosabbak már rég rájöttek, hogy ezért érdemes gyárilag kártyafüggetlen készüléket vásárolni + olcsó kínai sz@rt. De nálam ez most azért óriási pozitív élmény, mert a felismerés párosult egy olcsó, de számomra tökéletesen jól használható készülékkel jelen esetben...
-
Freel
tag
Nah, itt vagyok. Akkor írnék pár szót a telefonról. (Had jegyezzem meg, hogy én egy Honor 7-ről váltottam most...
)
Tehát szerdán rendeltem meg az eustock-tól, a GLS pénteken hozta a készüléket. A sötétkéket rendeltem meg. Nekem tetszik a készülék. Valóban nagy, kényelmetlen vele közlekedni, tárolni és kétkezes a használata. Viszont a nagy kijelző használat közben kárpótol mindenért. Brutálisan jó ilyen nagy kijelzőn matatni.
Pozitív csalódás volt, hogy a készüléken gyárilag van kijelzővédő üvegfólia. És bár a jobb fölső sarokban picit levegős, nem indult meg a leválás. Kaptam továbbá a csomagban egy vékony, átlátszó szilikon tokot is és plusz egy üvegfóliát.
A szilikon toknak nem kényelmes a használata, ugyanis a telefon két szélén állandóan 'kiakad'. Ez nagyon rossz, előfordulhat például, hogy egykezes használat közben kifordul a tokból és már esik is le a telefon. Viszont óriási pozitívum, hogy hátul a szilikon tok kb. egy tized, vagy öt század milliméterrel jobban kiemelkedik, mint a készülék kamerája! Így ha háttal leteszem a telefont, nem a kamerán fekszik föl, hanem a tokon. És így nem is karcolódik.
A boot idő nekem gyorsabb, mint a Honor 7-en, tetszik. Nagyon tetszik továbbá, hogy bekapcsoláskor nem a google marhaságai traktáltak egyből, hanem már jön is be egy végtelenül letisztult, tök egyszerű, szinte csak az alap programokat tartalmazó android. A wi-fi izzítása után elkezdtem a play-ről telepítgetni a programokat: google play, hangouts, chrome, vlc, total commander, stb... A wi-fi elég erősnek tűnik és gyors is, azzal nem volt gond. A programok telepítése érezhetően lassabban történik, mint a Honor 7-en.
Közben míg telepítgetett, beállítgattam nagyjából a telefont. Az ujjlenyomat olvasó pontos, bár picit lassúcska. A bluetooth tökéletesen működik és gyors. A kijelző (nálunk a sötétebb szobákban) nekem túl erősen világított, kevesebb, mint a felére vissza kellett vennem a fényerőt. Automatikus fényerőszabályozásnál viszont olyan sötétre veszi, hogy használhatatlan. Valóban van egy kékes árnyalata az androidnak. Ugye böngészés alatt és játékok alatt természetesen nincs árnyalat.
Maga az oprendszer véleményem szerint rendkívül jól optimalizált. Volt a legendásan jól optimalizált 4.4.2-es LG G-PAD 7.0-ám. Na, annak a gyorsaságát azóta sem éreztem sehol. Sem egy iPhone-nál sem egy Galaxy S7-nél, sehol. Ahhoz képest a Honor 7 nem rossz, de lényegesen lassabb. És a HomTom kb. olyan 10%-kal lehet lassabb a Honor 7-hez képest. Érezni, hogy néha gondolkodik egy nagyon picit, de abszolúte nem vészes, teljesen vállalható kategória és nem bosszantóan lassú, ha mondjuk kapkodni kell... Rosszul mondom: nem gondolkodik semmit, inkább csak lassabban tölti be a programokat
Tehát az optimalizálással elégedett vagyok. Nem mindenhol magyar, olyan 85-90 %-os lehet a magyarítás.
Ugye az SD kártya kérdését kiveséztem. Kicsit körülményes volt, de végül is megoldódott. Nem tökéletes a megoldás, de teljesen jól működik.
Windows alatt (eredeti Win 10 pro) összekötve az én általam formázott konstrukcióban az anyag másolása win-ről az SD-re valami félelmetesen gyors volt. Kb. kétszer olyan gyorsan tette át a filmeket, mint a Honor 7-ben. Ezt nem értem miért van így, de nagyon örülök neki.
A kameraát piszkáltam picit. Érdekes, hogy be lehet kapcsolni rajta képstabilizátort, meg van jópár matatási lehetőség. Én visszavettem 8 MP-re és feljebb vettem a minőséget közepesről. Magán a készüléken és kis felbontású monitoron nem tűnik vészesnek a végeredmény. Azonban rázoomolva tényleg gyalázat...
Mindegy ennyi pénzért átlagos felhasználásra vállalható kompromisszum számomra.
Mi van még?
Óriási pozitívum számomra, hogy a rendszerben kismillió hasznos apróság van, amit nem gondoltam volna, hogy beletesznek. Olyan az egész, mintha mondjuk van a Telekomos hulladék ROM a telefonon minimális beállítási lehetőségeivel és utánna rácsodálkozol, mikor felteszel mondjuk egy Cyanogen ROM-ot és a lehetőségek megnégyszereződnek. Elképesztő a fejlesztői mód beállításai, a lehúzható gyorsmenüben a sok praktikus megoldás. Pl. a wi-fi és bluetooth összetett menürendszere egy kattintással elérhető, vagy a profilok egy kattintással előbukkannak... A Honor 7 ehhez képest gyárilag fapad.
Az akksi idő nem rossz szerintem, bár túl sokat még nem tudok nyilatkozni. Tegnap kb olyan 2,5 - 3 órát nyomkodtam az SD miatt. Majd játszottam egy 2D-s prüntyögőssel olyan 20 percet. Majd állítgattam a telót és telepítgettem olyan 1 órát, Ekkor olyan 66%-on lehett az akksi. És este még megnéztem 3 db 720p-s mkv-t. Olyan 5000-6000 - 8500 kb/s -es bitrátás förmedvények voltak. A harmadik film végére volt a készülék 1 %-os töltöttségen hajnali 01:45 körül. Reggel 5-kor még nem merült le. Tehát akkor tettem föl tölteni. Szerintem ez nem rossz üzemidő. A töltési idő hosszú...
A filmeket gyönyörűen vitte, még csak nem is langyosodott közben a teló.
Egyszer volt olyan, mint amikor a PC-ben haldoklik a VGA és elkezd csíkozni és többszörözi a képernyőt... Ekkor meg is fagyott a készülék. Biztosan kiderült, hogy nem hardveres hiba volt, ugyanis a készülék nem volt meleg (még langyos sem) és utánna mindenféle telógyilkos programokkal (játékokkal) elkezdtem terhelni de a hiba nem jött elő többet. Tehát olyan volt, mintha hirtelen a GPU a felbontás állítását elbazilikázta vola.
Egyenlőre ennyi jut eszembe.
Eddig csak egy nagyon rövid hívást folytattam a készülékkel, tehát a hangminőséggel kapcsolatban még nem tudok érdemben nyilatkozni. A térerő mintha egy csöppenettel gyengébb lenne, mint más itthoni telóval...Összességében én hihetetlenül elégedett vagyok és nagyon kellemeset csalódtam ebben a készülékben. Ennyi pénzért én sokkal többet kaptam, mint amennyit vártam.
Had jegyezzem meg, hogy tavaly amikor megvettem a Telekomtól a Honor 7-et 125 ezer kemény forintért, a sírógörcs kerülgetett, hogy 4 hónapra rá már nem tudtam volna eladni csak kb. 65 ezerért. Ráadásul most már tudom, hogy egy tök feleslegesen erős telefont vettem akkor. Alap dolgokra: netezni, telefonálni, filmet nézni, játszani kisebb (főleg 2D-s) játékokkal, pár fényképet lőni vele, e-könyvet olvasni stb. nekem tökéletesen elég! Inkább veszek évente valami ilyesmi készüléket 25-35 ezer között, mint hogy évekig kínlódjak egy több százezres premium telóval amit féltek, meg kinézik a kezemből, meg megunom... Így megmarad a változatosság és mondjuk pénzügyileg sem terhel meg annyira.
spookei: nálam a jack -el semmi gond nincs.
-
-
spookei
csendes tag
Sziasztok! Akinek ilyen telója van ill. aki már találkozott hasonló problémával attól kérdezném, hogy 3,5 mm sztereó jack hang kimenete nektek rendben működik? Mert sajna nekem problémám van vele:
Kábelt csatlakoztatva csak egy adott pozícióban ad ki jelet, ilyenkor meg is jelenik egy kis piktogram, hogy csatlakoztatva van a fülhallgató.
Az egy darabig jó, ha kézzel ott tartom, viszont ha elengedem a csatlakozás tövénél vagy ha megmozdul a kábel, akkor megszakad a jel vagy zúg, búg a kimenetre és eltűnik a headset, fejhallgató piktogram is a telefonról.
Ilyenkor néha meg is "hülyül" a teló és a beépített hangszóróján sem szól a zene.
Már több fejhallgatóval, headset-tel kipróbáltuk: 1 db Sony headset, 1 db Sony sima fülhalfató, 1 Vodafone-os "agyba-dugós", stb.. ma egy IT áruházban is kipróbáltam egy új noname-mel. Illetve PC hangszórókat is.
Szilikon tokot levettem, szóval az nem gátol.
Olyan mintha nem pattanna be teljesen a helyére, tovább benyomni a kábel 3,5 mm-es csatiját viszont nem merem.Véletlenül nem valami hasonló a probléma, mint anno a HT7 készüléknél?
" Szabványos fülhallgató/headset használatához 17mm-es hosszúságú jack-es hosszabbító adapterre van szükség (gyártó ingyen küld ilyet, ha valaki levélben megkeresi.": [link] Lásd hsz: #1, #5,#6.#7. [link] [link]Előre is köszi a választ. Üdv.
-
Freel
tag
Nem emlékszem, hogy így lett volna eddig androidnál. Ez a 64 GB-os Samu kártya volt egy 4.4.2-es majd 5.1.1-es LG G-PAD 7.0-ban most pedig egy 6.0 Honor 7-ből lett kiszedve. Leformáztam a kártyát (mindenféle kérdés nélkül) és mentek rá a nagy fájlok...
"4GB-nal mi az ami nagyobb ekkora kijelzőn?"
Nem teljesen értem a kérdést. De ha arra gondolsz, hogy milyen fájllal kínlódok, akkor az a válaszom, hogy például egy 1 óra 32 perc hosszú 1280x534-es felbontású filmmel, ami kicsivel több, mint 8500kb-es bitrátával készült...
Update: a film tökéletesen, röccenésmentesen fut és elég jól néz ki.
-
-
Freel
tag
A kérdés el van döntve (sajnos)... Ugyanis ha külső tárolóként formázom a kártyát (tehát az eddig megismert és megszokott módon) akkor a fájlrendszer típusa miatt (ami fogalmam sincs, hogy milyen) nem enged 4 GB-nál nagyobb fájlokat másolni az SD-re...
Így marad a 'belső tároló és SD alapértelmezett útvonal' változat, ugyanis a windows csak így látja a 64 gigát. Így viszont engedi fölmásolni a nagy fájlt... -
Freel
tag
Nah... Megjött tegnap az enyém is. Írnék is róla pár szót, de előtte még meg kell tudnom valamit ugyanis nagy a baj...
A helyzet a következő: tehát a készüléknek van ugye 16 giga belső memóriája. Betettem mellé még egy 64 gigás Samsung EVO+ valami hiper szuper kártyát. A telefon fel is ismeri szépen, ki is írja, hogy Samsung kártya észlelve! Viszont kérdezi, hogy hogyan szeretném használni a kártyát? 2 x 2 féle lehetőség van és mind más! Tehát vagy belső vagy külső tárolóként tudom megformázni az SD-t, illetve azokon belül is lehet választani, hogy mi legyen az alapértelmezett telepítési útvonal. És innentől kezdve megállt a tudományom. Ugyanis ha belső tárolóként formázom, akkor hozzácsapja a 64 gigát a 16-hoz és azt állítja, hogy van kb. 70 giga belső tárhelyem. Ebben az esetben ha a belső tárhelyet választom alapértelmezett telepítési helynek, akkor a Windows csak 16 gigás tárhelyet lát. Ha a Samsung SD-t választom alapértelmezett telepítési helynek akkor a Windows csak a 64 gigás tárhelyet látja. Tehát egyszerre a kettőt nem...
Ebben az esetben egyébként a memória kártyát semelyik másik androidos eszköz nem ismeri fel. Ilyenkor olyan, mintha az SD valóban 'szerves része' lenne a telefonnak. Vagyis a tárhely a telefonon belül a Total Commanderben a /storage/emulated/0 -ba kerül...A másik két eset ugye az, hogy külső tárhelyként formázom az SD-t és az alapértelmezett telepítési útvonal ebben az esetben is választható. Ilyenkor a rendszer úgy csatolja föl az SD-t, mintha egy OTG-s USB pendrive lenne. Tehát az elérési útvonal teljesen más, külön USB-s eszköznek látja. Ekkor 'normál' módon működik minden, vagyis az SD-t látja más Androidos eszköz is és a Windows-ban is megjelenik a 16 gigás belső tárhely is és a 64 gigás külső SD kártya tárhely is...
Azért problémázom rajta, mert ha az SD-t külső kártyaként formázom és a belső tárhelyet teszem alapértelmezetté, akkor nagyon kevés hely marad a programoknak és nem tudom őket áttenni az SD-re. Ha az SD-t adom meg alapértelmezetté, akkor pedig ha kiveszem a kártyát a programok nem fognak működni. Ha pedig belső tárhelynek adom meg az SD-t, akkor ha mondjuk tönkremegy a teló, vagy valami történik, akkor nem tudom másik eszközről leszedni a képeimet vagy fájljaimat...
Illetve úgy gondolom, hogy talán gyorsabb, vagy jobb lehet a rendszer ha az SD-t belső tárolóként adom meg...
Nem tudom, jó lenne ha valaki szaki tudna segíteni, hogy mi legyen, mert amíg nem döntöm el, addig nem is tudom belakni a telefont, vagyis nem tudom használni...
-
spookei
csendes tag
@ #64 Freel: Nem, nincs másik HT17/17Pro topic itt a ma-n. Előzőleg más típusoknál "beszélgettünk" erről: pl.: HT7.
@ #65 stefanov: A #54. hsz-ben próbáltam megfogalmazni. Oké majd ezt "kelvin-es dolgot" elolvasom még egyszer, erre a témára majd még visszatérek.
@ #68 dealerman: Nagyon sajnálom, tudom milyen rossz lehet hibásat kifogni. :-( És inkább most derüljön ki, hogy hibás, mint garancia idő után 1-2 hónappal, mint ahogyan pl. a : "koreai" telefonom és "koreai" winyóm.Honnan rendeltétek a HT17Pro-t és a HT16-akat? Eustock? ebay? Ali? Cserét kértetek vagy pénzvisszatérítést?
@ #69 anonimus25: +1. Ja-ja, anno ilyen erővel nekem se lett volna Intel s478 CPU-m a pc-be. Sajna 1000 vagy 10000-ből kifogtam egy túlmelegedőt.
@ #57 ViZion: Nézd meg a Meizu M5-öt. [link] Nemrég érkezett. B20, erősebb SoC és van belőle arany színű is. +20.000,- Ft-tal többe kerül. -
dealerman
aktív tag
Sziasztok
Havernak ma jött meg,de megy is vissza jövőhéten bal oldalon a (kijelző,touch) nem sikerült a délutáni műszakba,vagy lehet a hajón normálisan összeragasztani ,nyomásra "recseg" ez nem lenne meglepő,ha 1 év után jelentkezne
HT16 topikba is írtam,hogy kettő halott készülékkel találkoztam már,nem vagyok egyedül sajnos !
Csak,hogy aki erre jár,és a HOMTOM -on gondolkozik,ne csak a jókat olvassa
-
anonimus25
aktív tag
Nekem doogee x5 pro van már másfél éve, ennyiért vettem anno,a fólia még mindig rajta és semmi probléma a készülékkel,pedig az ára miatt azt is agyon fikázták.
-
petymeg
addikt
Az S8 és az Iphone 7 se kerülne ennek a tízszeresébe, ha nem lenne sznobhatás, hanem mondjuk csak a 3-4szeresébe.
Akinek használati tárgy kell és tojik a "presztizsre" annak tökéletes. -
-
Azért nézd meg, mert sok esetben ami 4,7-es, azt lehet egy kompakt kialakítású 5"-os mérete kisebb lesz.
Lásd:
Huawei Y6II Compact: 144,2 x 72,5 x 8,95
Ehhez képest Redmi 4A: 139,9x70,4x8,5 - utóbbiból létezik 2/32-es B20-as kiadás természetesen
Tehát utóbbi telefon kisebb, pedig 5" , néha inkább érdemes a méreteket böngészni, nem pedig a kijelzőket
J1 2016 az borzasztóan gyengécske szerintem.
-
ViZion
félisten
...ez is nagy. Nincs dual sim, 2/16 GB normális akkuval 4,2-4,7" méretben?
Asszonynak a samu duos II (vagy mi) haldoklik, cserélném neki, de nem találok kicsit...Kampó: THX
Nah, megnéztem, a Huawei Y6II Compact vagy a Samsung Galaxy J1 (2016) J120 White volt a kiszemelt, de még nem döntöttem el. -
spookei
csendes tag
Nem kell osztani semmit és a feszkót sem kell fokozni. Ők leírták véleményüket (gondolom ki is próbálták a telót), elolvastam és tiszteletben tartom, de van amiben nem értek velük egyet. Én a tapasztalataimat írtam le, mert itt van a kezemben a készülék. Erre való ez a fórum, hogy pro és kontra értelmesen társalogjunk. Oké majd írd le ide a tapasztalataidat, kíváncsi vagyok minden tulaj véleményére.
-
spookei
csendes tag
Én is a szlovák barátainktól vettem. Múlthét péntek délután rendeltem, szóval elképzelhetö, hogy egy szállítmányból vannak. Kezd egy kicsit túlmisztifikált lenni ez a kékes téma, úgy érzem. A tesztelö és aki ezt a problémát jelezte gondolom közép és felsőkategóriás telókhoz, kijelzőkhöz van szokva. Akármennyire is próbál elfogulatlan és objektív lenni, úgy érzem ebben a kékes
kijelző témában ez nem sikerült. Egy (talán valós) hibából, bolhából elefántot csinált. Hogy jobban érthető legyek: Ha beülsz egy felsőkategóriás bőrbevonatos kocsiba, persze hogy rossz érzés utána egy alsókategórás műanyag verdát vezetni. A tudatalatti dolgozik. Viszont én egy Huawei Y360 telót tettem parkoló pályára. -
kondás
tag
HOMTOM ,hogy lehet ilyen hülye nevet adni egy telefonnak
-
A Doogee valahogy ezt a gyenge érintőpaneleket szereti.
Ha erre odafigyeltek volna, akkor jobban tetszene. Amúgy szimpatikus, látszik, hogy a Doogee ezt a vonalat erőlteti.
@spookei: Szemész - látszerész, aztán ő megmondja a frankót, hogy nem-e esetleg a szemeddel van gond
Kékes kissé
-
.DLL
veterán
A cikk szerint ez nem megoldás, inkább csak eltolja a színeket. :( Ha a háttérvilágításhoz használt LED-ek fénye túl hideg, netalán lilás (szerintem mindannyian láttunk már ilyen gagyi LED-es lámpákat a hétköznapokban) akkor azon már nehezen lehet segíteni, és pl. a max fényerő csökkenésével jár.
Tegyük fel túlzottan kék a háttérvilágítás, ezáltal a kép is. Kevesebb kéket szertenél, hogyan szabályzol ellen? Csökkented a kék képpontok fényerejét globálisan az egész kijelzőre nézve. Tehát mondjuk a fehér felület eléréséhez a R: 100%, G: 100%, B. 60% <-- máris csökkent a max fényerőnk, és persze a kontraszt-arány is romlott.
Azt egyébként el tudom képzelni, hogy nem egyenletes a szórás a készülékek között; lehet hogy ami a tesztre érkezett, abban hidegebb fényűek a LED-ek, mint amit egyesek már korábban kézhez kaptak, lehet hogy közben más beszállítótól is rendeltek fényforrást a gyárban, pár Kelvin eltérés meg belefér alapon...
-
spookei
csendes tag
"...oldalról még kevesebb látszik a kontrasztját veszítő, gyenge megjelenítőből..."
Én szemből - magam fele fordítva - nézem a kijelzőt, nem oldalról. Nem szoktam másnak oldalra mutogatni, ebből már kinőttem. Betekintési szöggel sincs problémám, ebből kifolyólag." ... kalibráció pedig úgy megcsúszott, mind szürke szamár a tükörjégen, a tartalmak meg annyira kékesek és lilásak, mintha az előlapot egy aluljáróban orrba vágták volna ..."
Ez azért erős túlzás.A teszt készülék nem volt véletlenül hibás?
Nekem a fehér az fehér. Nem látok kékes árnyalatot. Passz, hogy most mi számít nagyon kékes árnyalatnak és mi nem. Az enyém szerintem nem kékes.A főképernyőn, legalul lévő 4 fő ikon (telefonálás, személyek, üzenetek, böngésző) ikonja valóban fakó, de ez szerintem direkt ilyen. Akinek nem tetszik cserélje le.
" ... az érintőpanel érzékelő pontjai is ritkásak, ami görgetésnél dadogással jár..."
Nem éttem', hiába tavat' van, igaz matkám' nincs, cak' kutáim', de az kato' is.
Mikor dadog? Megvárom míg görgetek egy weblapot és utána kezdem el olvasni, ahogy pc monitor is ezt teszem.Míg valaki megkérdezné, jó a szemem és nem vagyok szemüveges és színvak sem.
Nemrég voltam Dokinál vizsgálaton, jogosítvány hosszabbítás miatt.
Igaz fogorvoshoz el kellene már mennem.De gondolom ez nem befolyásoló tényező.
Erős napfény VS max fényerő: még nem tudtam tesztelni, mivel mint írtam csak 3 napja van meg, azóta meg sajna nem volt szánsájn'.
Az automatikus fényerő szabályzást kikapcsoltam, mert alulra kalibrál. Marad a manuális. (Ezzel még nem volt időm babrálni.)
-
helltp
aktív tag
Hát ezzel a kijelzővel én megálltam volna a tetszett plecsninél. Okostelefonról beszélünk, egy nagy kijelző az egész, és képesek voltak lilára kalibrálva kiadni... Hihetetlen, vagy csak színvakok dolgoznak a cégnél, vagy egyetlen ember nem nézett rá a telefonra mielőtt berendelték a gyártótól, ami elképesztő figyelmetlenségre utal a homtom részéről...
-
Nyugis
senior tag
Ez a telefon tökéletes példája annak hogy minden "szir szar" eladhato!
-
spookei
csendes tag
Tok és védőüveg téma: Megjött ez a tok [link], de sajnos szilikon tokkal széltében szorul, nem megy bele, pedig a legnagyobb XXXL méretű a tok. Szilikon tok nélkül talán tudnám használni, de így is szorul, előbb - utóbb biztos kitágulna, de én szilikon tokkal szeretném használni. Úgyhogy fogtam, szilikon tokkal együtt beragasztottam ebbe a flip tokba: [link] Nem tökéletes, de jó ha védi valami még a kijelzőt, a széleket pedig a szilikon tok. Így marad, így használom, nem rossz, sőt, szerintem hozzá fogok szokni. Az ujjlenyomat olvasót is elérem, műxik. A fent már említett üvegfóliát raktam rá, szerintem ez OKé, csak néhány tized milliméter hibádzik a széleken. Első ránézésre nem is veszed észre, csak ha közelről sasolod.
válasz juuzer-nek: Hát, én is így voltam anno vele. Gyűjtögettem pl. egy Redmi Note 3-4 re, ami kb. 60e Ft, de sajna mindig kellett a pénz sokkal fontosabb dolgokra. Vártam, vártam, de mindig volt valami nagyobb kiadás. Döntöttem és megvettem a HT17 Pro-t, de nem bántam meg. Remélem a jövő engem fog igazolni.
-
juuzer
addikt
Ennyiért ajándék
Bár azon mindig elgondolkodom, h hosszabb távra megéri-e. Én úgy vagyok vele, hogy akkor már inkább rászánnék 60k-t es akkor egy tenyleg hosszabb távon használható telót kapnék. Volt pl Doogee x5-öm amit anyukám használ most de nekem pl ott az érintés érzékelése elég gyatrának tűnt és zavart :/
-
janeszgol
félisten
A kamerat en sem latom rossznak. A hasznalhatatlantol nagyon messze van pozitiv iranyban. Jobb kepet lo az alabbi teloknal (es a kisebb is, amit nem reg teszteltek): Xperia XA, LG osszes a csucs alatt, Samsung nemely teloja (J1, J3).
Mas szempontbol sem tunik rossznak, de a szoftver miatt nem vennek se Doogeet, se HomTomot (egy ceg). -
.DLL
veterán
Elég jó ez ennyiért, és pont nézegetek is valami olcsó készüléket, egy külön feladatra, hogy a fő mobilomtól külön legyen egy androidos készülék amit arra használnék, de a 360nit-es max fényerő miatt kiesik, mert kültéren használnám csak, ahol a láthatóság fontos lenne, de emiatt nem is költenék sok-tízezret egy készülékre, mivel pl. a hálózati részét vagy pl. a kamerát, nemigen használnám ki.
(és sajna tablet sincs ennyiért jobb kijelzővel, elfogadható SoC-vel) -
Szilofon
aktív tag
Népnek nagyon jó lesz ez a telefon, ilyen ár érzékeny országban. Igazából elég is a mindennapokban az átlag felhasználónak.
-
nyisziati
veterán
Azért azok a jó telefonok kb. 3x-4x-szer ennyibe kerültek, ami meg ilyen árszinten futott (pl. az én egyik előző Huawei-em [Y300] kb. 3 éve), annak a rendszersebessége egy vicc volt ehhez képest.
Az szó szerint "kétmagos zombulás" volt. Pl. a Skype 30 (!) mp alatt nyílt meg gyári rom alatt.
Na ehhez tessék ezt a telót mérni. Ennyiért ez kiváló. Jó ujjlenyomat-olvasóval pláne. -
persil
nagyúr
Felreertitek.
Nekem is volt mtk-s telom, nem is egy, volt amelyiket nagyon is szerettem. Maga a kijelentes, hogy hu bazeg 30-ba belefert egy 4 magos soc. Aki meg nem ert hozza az elkezdi hasonlitgatni a komolyabb keszulekekhez, hogy hat ez is 4 magos, es csak negyed annyiba kerul, minek veszed azt a tularazott szart...
-
stefanov
csendes újonc
A kijelző tényleg ennyire kékes? Ilyen magas értéket még nem láttam. Fekete szilikontok van hozzá?
-
Zsolt73
csendes tag
Ez a fényerő jó lesz hosszú téli éjszakákra, de most nyárra is kéne valami.
Régen Jó telefonok voltak ajánlott és különösen ajánlott plecsnivel. Régi szép idők, amikor nem naponta kellett produkálni valami tesztet. -
Hallosz
senior tag
Ennyiért ez egy jó vétel. KB 3 éve a Lumia 520- 525 volt ilyen jó ár/érték arányú.
-
darvinya
titán
-
Kampó
senior tag
Nekem is nem egy mtk-s telóm volt és teljesen használhatók voltak.. az hogy nem ment a real racing 45 rajt vagy az asphalt 22.. azt magasról le...om... zenéthallgatni, netezni, fótózni néha "ha van egy jelen esetben is fellelhetö kamera" nem kell sem s7 hez sem iphone hoz hasonlítani... sem egyén 200e ft os márkás telefonhoz.. Emléxem anno 29.900 volt a smar 4 fix fókuszos kamerávall ez ahhoz képest egy csoda.. De aki egy milliomos szinthez van szokva annak minden szar ami nem 300e ft...
-
persil
nagyúr
Olyan vicces olvasni, hogy x ezerert 4 magos proci... Egyreszt az eg vilagon semmit nem szamit, hogy hany mag, ha azok szarok, masreszt meg ezek a ket filleres 4 magos mtk megoldasok pont arra elegendoek, hogy talan szaggatas nelkul leolvassuk az idot.
De sebaj, mert "3 fillerert 4 magos a proci" szoval akkor nekunk fu de jo
-
balazs1022
őstag
Koszi szepen! Egyebkent nekem a Manual Camera sose ajanlotta fel a raw-ot. Viszont a Bacon Camera-val eleg sok telefon kompatibilis. Sztem a tesztekhez hasznalhatnad is ezt a progit. (Pl ezzel tudok LG G3-al, Vodafone smart prime 6-al, oppo-val, raw fotokat loni. Oppo-nal es Oneplus-nal a záridőt is lehet allitani 90"-ig raw mellett.)
Ui: Még annyit h ha Play-bol nem sikeril feltenni (kompatibiltasi problemak miatt), akkor kulso app-bol még jó lehet. (Vodafonos telora is igy ment fel)
-
Ennyiért ez ajándék.1-2 éve még egy nagy semmit lehetett venni 27 ezerből.Valaki akar olcsón egy nagykijelzős telót amin lehet netezni face messenger viber stb annak ez több mint baráti.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
balazs1022 #12 üzenetére
Sajnos ezt már nem tudom megnézni, de a Manual Camerával nálam ez nem volt opció.
-
balazs1022
őstag
Bone123: A Bacon Camera alkalmazzasl tudsz raw-ban fotozni ennel a keszuleknel?
-
darvinya
titán
Pro van asszonynak is, csak lemaradt a végéről.
Gyorsan kellett, mert Xperia P 4.1.2-es rendszernek vége lett.Rendeltünk mellé fliptok (ragasztós) és kijelzővédő üveg(nem tökéletes méretű), de van alapból rajta védő fólia (amit egyből levettem, különben erre ragasztva üveg már végleg betett volna érzékelésnek).
-
-
darvinya
titán
Ezen dobtam hátast: …de még mindig köröket ver a dolog a WVGA-s, régi torzszülöttek zombulására.
HT16-ot kapot asszony, s ennyiért bestbuy készülékek.
-
Ghoosty
őstag
Már van egy ilyen a családban.
Alap dolgokra tényleg tökéletes. Remélem, népszerű lesz és lesz hozzá valami custom rom.
-
Freel
tag
Én megrendeltem, engem meggyőzött. Remélem péntekre meghozzák. Szombat, vasárnap magasságában már tudok majd pár szót írni róla.
-
DonaldJames
tag
Jó áron van,ennyiért nem igazán találni jobb telefont 30ezer alatt.
-
Első bekezdésen sírtam
-
Javítsátok a szöveget az első oldalon a legalsó kép fölötti mondatban: a kamera és az ujjlenyomat olvasó között a vaku van.
-
A 2. Vesztes
senior tag
Ennyi pénzért ez teljesen korrekt ajánlat! Jobbat ennyiért talán talán kívánni is szemtelenség.
Vuff!
-
F.B.I.
veterán
Kösz a tesztet, ugyanaz, mint a 16Pro csak nagyobb kezűeknek, ennyiért tényleg nem fáj, ha nincs vagy nem akarunk rá többet költeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- A pornóóriások ellen indít vizsgálatot az EU
- Mazda topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Parkside szerszám kibeszélő
- Motoros topic
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 14 128GB, Starlight, 98% akksi, MAKULÁTLAN ÁLLAPOT!
- Honor Magic V2 16/512gb - Szép állapot, garanciális, akár beszámítással
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független ÚJ 2028.05.24. iSTYLE jótállás
- Apple Iphone 13 Pro Sierra kék 128 GB
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest