- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black Plague
tag
Win7 alatt általában a gyártó saját driverével ment, a MS beépítettel nem (MS-sel BT eszköz látszott, megtalálta a telót pl. de kapcsolódni, azt már nem), Win8-al meg meg se találja a telefonokat az MS driver, de a gyárival sem kapcsolódik
Sajnos ellent kell mondanom neked Nekem LUMIA 710-es telóm van asztali PC-n bedugtam a noname bluetooth eszközt rendszer felismerte majd szépen telóról asztali pc re ment a fájlküldés.és vissza .Lehet hogy szerencsém van ??
Szeretném megkérdezni milyen laptopn ismerte fel a BT eszközt a WIN7 mert tapasztalatom szerint a HP Pavilion DV6-DV7 sorozat EGYIK GÉPÉN SEM..Régebbi DELL INSPIRON Gépeken egyiken sem DELL inspirob DUO gépeken nem ismeri fel és még LENOVO gépeken sem..Mindegyikre WIN7 alatt a saját BT drivert kell felrakni...
Ha esetleg valamit félreérttem sorry
-
pushalias
addikt
A MS védelmében annyit azért meg kell jegyezzek, hogy a BT gyártók csak a minimális szabványt tartják be, azzal a felkiáltással, hogy hát ők adnak drivert, jó lesz az úgy. Így meg lehetetlen küldetése van az MS-nek. Persze az is igaz, hogy akkor meg a fenének erőltetik a sajátjukat, ha úgyse működik. Mondom, szerintem palceholder, hogy ne nézzen ki kínosan az eszközkezelőben a sárga macisajt.
-
drkbl
őstag
És mit csinál a rendszergazdátok? Network monitor, WireShark, logok szerverről, kliensről bekérve, megnézve? Vírusírtó van? Nem első eset lenne, ha az kavarna be, nálunk anno a boldogult VirusBuster tett csodát a hálózattal...
Outlook nem tud megnyitni valamit, egész gép újrahúzva?
Még jó, hogy nem az Exchange server...
-
pushalias
addikt
Erre nagyon röviden csak annyit írnék, hogy az Active Directory egy igen szélesen skálázható, ám pontosan emiatt igen bonyolult, és (megfelelő „szakember” számára) igen könnyedén elkefélhető szolgáltatás is egyben, ami elég érzékeny tud lenni a botcsinálta rendszergazdák ordas baromságaira. Éppen elég alapoktól elcseszett AD-vel volt dolgom, hogy nyugodtan kijelentsem neked, az úgynevezett rendszergazdák nem elhanyagolható hányada már az alapoknál elrontja az AD telepítését, és annak a helyrerántását senkinek sem kívánom. Sokszor a teljes újratelepítés egyszerűbb, mint például amikor az istenbarma „rendszergazda” azzal kezdi, hogy nem .local domaint állít be, ami ugye egy Small Business szervernél módosíthatatlan. A kliensek rutinból elrontott domainbe léptetéséről, és az össze-vissza gányolt GP-kről pedig regényt lehetne írni. Már ha egyáltalán domainbe lépteti az önjelölt zseni a klienseket, de az egy másik regény lenne.
-
pushalias
addikt
A szmájli alapján reménykedem, hogy te is tudod, ez nem az én véleményem, hanem a lúzereké volt (és van, sajnos).
Az említett hiba sajnos hálózatban megesik. Linuxos környezetben is, ne aggódj. Inkább nem részletezem, mikre képes egy Samba szerver, ha rossz kedve van, azt meg egyenesen senkinek sem kívánom, hogy olyan rendszert kelljen életben tartania, és nyelnie a felhasználók (jogos) átkait, amely rendszerben a Samba szerverre a windows-os kliensek közé akár csak egy OSX-es kliens keveredik, és akkor az OS9-es kliensekkel kapcsolatos borzalmakról (Appletalk gyönyörei) még nem is szóltam egy szót se.
-
pushalias
addikt
Aha. Tehát szerinted az MS-DOS 1.0 és a 6.22 között semmi érdemleges különbség nincs?
Jó, mondjuk minek állok le társalogni egy mutogatni való hater díszpinttyel?
És köszi szépen, hogy nagy kegyesen megengeded, hogy MS termékeket használjak, k.rva rendes vagy. Persze csak az után érdekel, miután én pattogok neked, hogy mit használj és mit nem. Ha viszont te nem akarsz, akkor nem tehetsz mást, kerülj messziről mindennemű informatikai terméket, ugyanis a soha semmit önerőből nem fejlesztő MS szabadalmai szinte minden termékben ott vannak valahol, és még véletlenül átveszi a hatalmat feletted
-
pushalias
addikt
Tudod, eredetileg onnan indultunk ki, (ha esetleg nem emllkeznél rá), hogy a MS lenyúlta a CP/M-et, lopott az OS/2-ből, és különben is, köcsög MS.
Most éppen ott tartunk, hogy a tények szerint vett valamit, ami hasonlított a CP/M-re, mert az volt a megrendelő igénye (hogy aztán évekig fejlesztette, de az ugye kit érdekel, a fejlesztés nem számít, ha már az az alaptézis, hogy az MS soha semmit nem fejlesztett), illetve hogy csak az az egy biztos, hogy az IBM vett át az OS/2-be Windows kódokat és dizájn elemeket.
-
pushalias
addikt
„Nyilván a Warp csak úgy megjelent '94-ben, azt nem fejlesztették már előtte évekkel.”
Az előbb azzal magyaráztad, hogy az OS/2-ben (ráadásul még évekkel a válás után is) W3.X kódokés dizájnelemek voltak, hogy hát egyezség volt. Ahogy elnézem, a te felfogásodban ez kizárólag arra lehetett érvényes, és csak akkor volt jogos, amikor a MS adott át kódokat és arculati elemeket.
„Úgy általában is azt szeretem, hogy ha kell nekik valami cucc, akkor mások fejlesztéseit megveszik, és eladják a sajátjukként. Nyilván, ez tövényes, csak morálisan számomra nem túl szimpatikus.”
Hallottál már a PortalPlayerről, kicsi huszár? Nézz utána, az 2000-es évek egyik sikerterméke lett belőle, persze teljesen más néven, bár gondolom (amiként az teljesen rendben volt, amikor az IBM vett át technológiát a MS-tól, ám fordítva már nem), az teljesen rendben van.
Morálisan nekem az a mindent átható kettős mérce nem tetszik, ami belőled sugárzik, de hát ez van. Szerintem feleslegesen írok neked bármit is, ezért inkább hagynám a fenébe, ha leszel kegyes és megengeded.
-
pushalias
addikt
A 3.X-ből átvett arculati elemek nem a kompatibilitás részei.
„Az OS/2-ben elég sok GUI elem volt, ami csak később jelent meg a windózokban.”
Pardon, én totál azt hittem volna, hogy számos.
Legalábbis megérne egy részletezést.
Az OS/2 Warp az megfelelően messziről nézve W9X forma volt, biztosan erre gondolsz. Apró bibi, hogy 1993-tól jelentek meg a Chicago verziói, amikor az OS/2 3 Warp (az csak 1994-ben jelent meg) még sehol sem volt. Már megint az van, hogy a jövőbe kellett volna menniük, ha lopni akartak volna.
Itt van egy 1993 júliusi screenshot, tessék:
-
pushalias
addikt
„Az OS/2 meg ja, kb. arról szólt, hogy amit abban bevezettek innovációként, az ment a windózba”
Például az 1985-ben indított, 1987-ben megjelent, az 1988-as 1.1-es verzióig nem grafikus felületű OS/2-ből, ha kis nehézségekkel is, de átpakoltak minden fícsört az 1981-ben indított, és 1985-ben megjelent Windows 1.0-ba. Mindig is tudtam, hogy a gonosz erők segítségével a MS mindenre képes, ezek szerint ilyenekre is.
Teljesen „meglepő” módon inkább pont fordítva történt, ráadásul a válás után is.
Ha legalább egy picit kiléptél volna a write-only üzemódból, akkor feltűnt volna, hogy direkt még írtam is, hogy a szétválás után már egyértelműen az OS/2 igyekezett átvenni amit lehetett az addigra már nagy sikerű W3.x-ből. Az OS/2 2.0-ban a W3.0, a 2.1-ben pedig a (válás után 2 évvel megjelent) W3.1 majdnem teljes user mode kódja ott hesszelt,nem véletlenül futottak OS/2-n user mode-ban a windows-os programok, mint a karikacsapás.
Nézz nyugodtan utána!
-
pushalias
addikt
Nem kell megszeretned (én is a tiszteletig jutottam, de az a többivel szemben is megvan), csak mondjuk nem a haterek hoaxaiból nyerni az (ál)információkat.
1. Az MS-DOS nem a CP/M nyúlása. A CP/M ki is jött egyébként pécére, csak drágább volt, mint az MS-DOS. Az IBM igénye volt egy CP/M-86-szerű rendszer, és mivel a Digital Research nem volt hajlandó 250.000 dollárért eladni az eredetit, ezért keresgélt máshol. A Microsoft összesen 75.000 dollárért megvásárolta az elegendően CP/M-szerű 86-DOS összes jogát, és azt licenszelte tovább az IBM-nek. Megvették, azt csináltak vele, amit akartak. A MS kétszeresen is kockáztatott, és végül azzal húzott óriásit, hogy kiharcolta, hogy ne kelljen eladnia, az IBM pécénként adjon licenszdíjat, és ami még fontosabb, hogy ne legyen IBM exkluzív a rendszer. Egyáltalán a PC sikerét sem merte megjósolni senki, eleve iszonyú drága volt a konkurenciához képest, hanem lett volna nyílt az architektúra, és nem jelent volna meg már fél év alatt 20 klón, most nem tartanánk itt. MS-ék kockáztattak, a klónozók kockáztattak, bejött. Az IBM egyébként vélhetően elégedett volt, ugyanis utána majdnem 10 évig még szorosan együttműködött a MS-ttal. Például
(2.) az OS/2-t az IBM nem egyedül fejlesztette, hanem kivel is?
Semmi extra nem történt. 1985-től 1990-ig együtt fejlesztették az OS/2-t, aztán együttműködési (nem pénzügyi) problémák miatt a MS inkább a korábban elindított Windows projectjére koncentrált. Aztán 1990-ben a Windows 3.0 óriási siker lett, és mivel az OS/2 driverstruktúrája zárt volt, a Windows-é meg nem, tehát az IBM világán kívül nagyobb sikerre számíthatott hosszú távon, ezért a MS megegyezett az IBM-mel, hogy ki-ki inkább a saját dolgával törődik. Később egyébként pont az OS/2 igyekezett W3.1-kinézetű lenni, illetve igyekeztek W3.1 kompatibilitást biztosítani (miért is?) de ez is részletkérdés. Nem egy bonyolult sztori.
-
pushalias
addikt
„Ha a vásárló nem vásárol, akkor az eladó éhen döglik.”
A Microsoft 38 éve csinálja ezt a műfajt, évente ötször temetik, hogy na, majd most megy csődbe, és még mindig köszöni szépen, megvan. Lehetséges, hogy az arra alkalmazott embereinek van valós tapasztalata arról, amit te elméletben olyan kiválóan tudsz?
Ha majd elcseszik, akkor vagy váltanak, vagy csődbe mennek, nekem édes mindegy, valami biztos lesz helyette, ami nyilván jobb lesz, ha az maradt meg. Egy ekkora cégnél eleve nem úgy megy a döntéshozatal, ahogy Móricka elképzeli, hogy ma rájönnek, holnap pedig megvalósítják.
De mondok neked valamit, ami az előző úriemberre is vonatkozik. Nekem soha nem voltak jó tapasztalataim az Apple operációs rendszereivel. Nem sűrűn, de használtam azokat. Valahogy nem szeretem őket. Leginkább természetesen azért, mert nem azt a felületet szoktam meg, nem úgy logikus nekem egy rendszer beállítása, használata. Egy pillanatra nem jutott volna az eszembe, hogy akárhol magabiztosan osszam az észt arról, az Apple mekkora barom, mert nem olyan rendszert fejleszt, ami nekem, meg az ismerőseimnek jó lenne. Sőt, az a véleményem, hogy az Apple nem hülye, felmérte mik az igényei az ügyfeleinek, és ha nekik az a jó, akkor az Apple jól csinálja, és ki vagyok én, hogy tanácsokat adjak nekik. Pont.
És tudod mit? Még azt sem várom el tőled, hogy te hasonlóan gondolkodj.
-
Zotwoo
tag
Ez így van. Lassan de biztosan kénytelen lesz mindenki elfelejteni az XP-t. Ha megnézed, a 7 is 4 éves. Ennyi idő alatt elért a stabilitása csúcsára. A 8-at pedig meglátjuk. Nekem nincs vele különösebben bajom. Ha lenne benne Start gomb, az se sokat változtatna a véleményemen.
-
törölt tag
Igen bizonyára, de ha a Vista idejében bevezették volna már rég lecseng a dolog. Sp1 -el lett volna célszerű, amikor már látták, hogy a Vistának úgyis annyi. Ezért nem kaptak volna az EU-tól sem a nyakukba semmit. Kevesebb lendülettel le lehetett volna vezényelni a dolgot mint a kezdőképernyős dolgot. A Windows 7 már eleve kikapcsolhatatlan UAC-al érkezett volna, és már évek óta tény lenne, hogy nincs új modern Windows kikapcsolható UAC-al, ezt vagy elfogadja, vagy XP-zik, amire sem DX 10+ nincs sem egy csomó más minden. Azon is sírtak, hogy az UAC nem jegyzi meg a válaszokat, mégsem hatotta meg az MS-t - helyesen egyébként.
-
törölt tag
De legális formában hogy is van telepítőd?
Vagy elmentél és vettél egyet a boltban - ebben az esetben vásárlás előtt utána kellett volna járni.
Vagy az MS-től vetted és előtte lefut automatikusan a vásárlást megelőzendően ez a frissítési segéd. Tehát ha eljutottál a fizetésig, akkor olyan rendszerről futtattad, ami kompatibilis volt vele, és csak ezután jutsz hozzá az ISO-hoz amit majd kiírsz DVD-re vagy Pendrive-ra.Most hagyjuk, hogy MSDNAA etc.. csak az alap helyzetet nézzük. Amúgy ott is nyilván leírták.
Egyébként le van írva feketén-fehéren a Windows 8 hivatalos oldalán is:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-8/system-requirements
Szóval nem Standalone telepítőt kellene szerezni hirtelen felindulásból, majd szidni a céget, hogy miért hibakódokkal kommunikál a telepítője, hanem használni az Internetes keresőt, az MS oldalát, a boltban a hozzáértő eladókat, és meginterjúvolni őket, hogy csókolom ilyen gépünk van, erre rá megy e vagy sem.
-
törölt tag
Hát telepítés előtt érdemes ezzel próbálkozni:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Óvodások homokozója
- Formula-1 humoros
- Mobil flották
- Elite: Dangerous
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest