- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
pushalias #455 üzenetére
Az az elképesztő, hogy ilyen gyenge a szövegértésed. Egy szót sem írtam arról, hogy a "különleges környezetben él az, akinek az ismerősei szerint a W8 nem szar". Pixa által felsorolt példákat írtam különleges környezetnek. Mekkora is a népességben az izomsorvadással élők, a vakok, a négy végtag nélkül élők aránya? Nehogy már ez legyen akármilyen érv is az MS-től, hogy a 1,5 milliárdos júzerbázisra erőltetné difót a csempéket. Másrészt külön neked leírom: sehol nem szaroztam a Win8-at. A Win8 metro baromságait szaroztam.
Azt meséld már el nekem légyszi, hogy pixa által felsorolt, sérültek géphasználatát segítő újításokból mi is az, amihez pont a Win8 kell, és nem jó a Win7?@pixa
"Speciális? Mi abban a speciális, ha orvosi pályán is mozgok?"
Te is félreérted. Nem az orvosi pálya, hanem a végtagnélküliség speciális. És neked is: nem az a baj, hogy ezek benne vannak. Hanem az, hogy ezzel reklámozzák, hogy emiatt terveznek szívatni 1,5 milliárd embert.
"Anno szerinted miért került bevezetésre a hangvezérlés?"
Te nem olvastad el, amit a BeLinről írtam?
Amúgy a hangvezérléshez azért ne hasonlítsd, mert a hangvezérlés opcionális, ha akarod, bekapcsolod. A kretén csempés kezdőszutyok meg difót! Kikapcsolni sem tudtad eddig, csak átugrani. Egészen addig, amíg nem akarsz mondjuk keresni Mert akkor difót visszamegy. Hogy mondjuk egy zeneszámot indíts, nem kell külön mókolni, hogy ne a csempés lejátszó induljon?"Az ilyen agyoniskolázott kritikus egyének (szerencsére) nem látják, hogy mekkora örömöt okoz a sérült embereknek az az újítás, ami szerintük szar."
Ne haragudj, ide képzelj magatokról valami nagyon trágár csúnyát. No, ezt gondoltam rólatok. Ha ennyire kis kapacitású a befogadóképességetek, akkor még egyszer leírom: nem azzal van a baj, hogy ez a csempeszutyok van, és hogy ez mennyi ember életét megkönnyíti. (Bár kérdem én: mennyivel könnyebb csempeszutykot bizergetni egérrel/nem touch screenen, mint a hagyományos desktopon a nagyító funkciót használva vagy egyszerűen megnövelve az ikonokat ugyan olyan nagy méretben használni azokat. Technikailag mi a f.sznak kellett ehhez egy egész OS-t kiadni? Nem érthető?"Egyeseknek azt kellene elfogadniuk - s persze felfogniuk -, hogy amíg lehet min változtatni, amíg nem kötelezi Őket senki és semmi váltásra, addig talán inkább hasznosabb gondolatmeneteket folytathatnának a kritizálás helyett."
Még csak milliószor lett leírva: új gépet veszel, rajta van a Win8, nem kapcsolhatod ki a csempéket. Persze, nem kell Win8-cal venni. Csakhogy amíg Win8-cal sokkal, mondjuk nagyságrendileg nagyobb a választék, mint nem Win8-cal, akkor bizony én azt mondom, hogy nincs szabadságod. Csak kompromisszumokat köthetsz: vagy Win8, vagy nem az a gép, amit kinéztél.@(#462) pushalias
Poénból akartam beírni a következőket, de tekintettel erre a hsz-edre, most komolyan írom:
igencsak örömteli, hogy az MS a fizikailag hátrányos helyzetűek segítésére ezeket az újdonságokat belerakta a Windows 8-ba, mert az eddigi Windowsok csak a szellemileg hátrányos helyzetűeknek készültek.@(#470) drkbl
De azért azzal tisztában vagy, ugye, hogy dist-upgrade után nem tolja magát a képedbe, megmarad az addig használt felületed, új telepítést is csinálhatsz pár DE-vel, de ha ezzel raktad fel, akkor mellérakhatsz vagy helyette bármit, és ezt teljesen lesikálhatod. Miben is hasonlít a helyzet?@(#472) Pixa
Két külön csapat. És? Alapból benne van a tárolókban mindkettő, meg még sok. Windows 8-nál? -
válasz
pushalias #513 üzenetére
Ja, Linuxon azért megy a legtöbb az aktuális kernelben levő driverrel.
@Black Plague : Dell D630, E6420, E6430, Lenovo R61, meg még pár ami nem jut eszembe.De persze ezekkel is csak a BT eszközt látta.
A noname cuccok bizonyos értelemben jobbak néha, mert ha BT stack kompatibilisre van tervezve, akkor műxik -> a legtöbb ilyesmihez nem adnak driver CD-t, szóval úgy rakják össze a FW-ét, hogy menjen. -
-
válasz
pushalias #509 üzenetére
Ja, csak én a Win7 és Win8 beépített BT drivereiről beszélek. Ez sajnos tapasztalat.
Win7 alatt általában a gyártó saját driverével ment, a MS beépítettel nem (MS-sel BT eszköz látszott, megtalálta a telót pl. de kapcsolódni, azt már nem), Win8-al meg meg se találja a telefonokat az MS driver, de a gyárival sem kapcsolódik
A Win7 meg azért nem mai darab, illene kiforrottnak lennie.Ezt a BT driveres égést is legális windózokkal tapasztaltam, főleg Döll laptopokon, de pár máson is.
-
premete
veterán
válasz
pushalias #497 üzenetére
Így sose lesz lottó ötösöd, ha a dislexia nem akadályozna, akkor megértetted volna, hogy a driver rendben van. Pedig még a screenshotokat is betettem, hogy azok is megértsék, akiknek az olvasás nem tartozik az erősségeik közé. Hogy okulj belőle, amelyik eszköz mögött sárga jel van, akkor nincs driver.
Attól használd csak a vinfos 8-at, mekiben mutogatni az idióta képeket és a f@szbukon nyomulni elmegy. -
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #465 üzenetére
Örök elégedetlen! Anno az XP-t ahányszor újratelepítettük a "szakértelme" miatt, csak 50 ftjával jól kerestem volna.
Hosszan a "semmi update nem kell" elven élt. Majd jöttek a galibák és az XP SP3-jával egymásra találtak. Idővel én elkezdtem Windows 7-et használni, akkor kitalálta, hogy na neki ilyen rendszer kell. Indok: "Baromi jól néz ki az Aeros felület!". Egy olyan alaklmazása vagy épp hardware-e nem volt amihez a 7-es kellett volna... Ahogy lenni szokott megkapta. Fél nap sem telt el visszapakolta az XP-t...
Mondván "ez a pudvás hetes egy rakás szar".
Majd eltelt két nap (viccen kívül) és megint jött, hogy neki mégis a 7-es kellene...
A Win 8-as cserét ugye írtam. Ma átjött kb. 10 percre és ismét szidta a 7-est, mert a Chrome nem úgy fut rajta ahogy kellene. Egy laza CCleaner-el (ami Winapp2-vel van okosítva) kipucoltam a rendszerét és jééé, máris ment rendesen.
t
A felháborodottak köréből viszont, akik szerint a Win 8 szar (és nem a Metro csempéi meg a Start menü hiánya miatt), azoktól azért kíváncsi lennék egy szépen levezetett hibaleírásra. Mert "a Microsoft egy barom, hogy ezt kitalálta" meg hasonló dolgok még mindig nem adnak pontos választ arra, hogy mitől is szar ez a rendszer?
De az is érdekelne, hogy miért váltott az addig bevált rendszerről újra?Ezek szerintem egy ideig költői kérdések maradnak...
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #462 üzenetére
A nem tudnak és nem akarnak részt én azért elválasztanám! Akik nem tudnak, azok visszapakolták a Win 7-et, Vista-t, XP-t vagy valamilyen linuxot, Mac-Hack-OS X-et és élvezkednek, mint a Win 8 előtt.
Akik nem akarnak, azok úgyis papagájszindrómával ugyanazt fújják, mint eddig.Nekem a Samsung laptoppal érkezett a Win 8. Nem volt választásom, bekapcsolás után egyből ez vágott pofán. Nem tagadom, az elején amíg berendezkedtem rajta elhangzott egy-két "ó ba**dmeg" felkiáltás. Mára viszont kényelmesen belaktam.
Az egyik ismerősöm aki szintén ilyen laptopot vett, neki lecseréltük Win 7-re, mert szerinte a 8-as szar. Tegyük hozzá, a következőkre használja a gépét: Böngészés (ebbe a Facebook is beletartozik), film- és zeneletöltés, DVD írás. Nagyon ritkán egy-egy játék. De az is maximum két napig! De neki szar a Windows 8...
Eltelt talán egy hét. Most elcseréli a Samut, mert szerinte szar az egész. Rákérdeztem, hogy mégis miért? A választ szó szerint írom: "Nem jön be a gép!"
És ebbe részéről minden le volt tudva.Haladni kellene a korral. Csak sokan úgy vannak az új dolgokkal, hogy az tuti ellenük van, az tuti rossz. Az elfogadás ott merül ki, hogy nem futott valami és máris szarozzák. Ennek pedig, ha tetszik, ha nem, nincs semmi értelme!
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #457 üzenetére
Az ilyenek sosem fogom megérteni!
Elvette a Microsoft a Start menüt? Igen! Van rá megoldás, hogy ismét legyen Start menü? Igen! Ingyenes is? Igen!
Zavar a Metro felület? Igen! Van rá megoldás, hogy kikapcsolhasd? Igen! Ingyenes? Igen!
Akkor mi a probléma?A driver problémák pedig - maradjunk az XP SP2 idejénél ami 2004. szeptember 22 volt -, mindig is jelen voltak. Idővel készültek a gyártók és/vagy a Microsoft oldaláról is driverek. Ha végképp nem ment akkor valami megoldás után nézett az ember.
Ugyanez a Windows Vista majd a 7-es esetében is ugyanolyan jelenség volt, mint anno az XP-nél. Persze annyival könnyebb dolga volt az embernek, hogy az újabb rendszerek már bővítve voltak.A Win 8 még friss. Mondhatni nem teljesen forrotta ki magát. Emiatt természetes dolog, hogy előfordulnak hibák melyeket orvosolnak idővel vagy orvosolnia kell a usernek. Csak sokan ehhez hülyék! Pedig nem egy őrdöngős dolog letölteni egy drivert és tesztelni. Ha valaki nem ért hozzá, még mindig ott a kérdezés joga!
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #455 üzenetére
Neki csak a kritikatabletta jutott. Nem azt nézné, hogy jé, amit sokan fikáznak, azoknak az újításoknak van pozitív értelme is. Neeem... Ez derogál! Inkább beleköt minden szarba. Ugyan egy percig nem állítottam, hogy a Microsoft újítása tökéletesen megfelel mindenkinek. De Ő azért ezen is lovagol egy kicsit, mert miért ne?!
Gyalogló chaten aki járt vagy járni fog, az láthatja, hogy a közös chaten jobbklikket alkalmazva elérhető a köszönés és pár más dolog is, illetve moderátoroknak egyéb eszközök. Ennek a története annyi, hogy anno volt egy mozgássérült, tolókocsis lány aki operátor volt. Az Ő munkájának megkönnyítésére hozták be ezt az újítást. Mára sokan használják. Persze ott is ment a fikázás, hogy ez mekkora baromság. Azt kevesen fogták fel, hogyha nem akarja, nem használja az ember.
Anno - jó 2002-2004 körül - amikor még ezen a chaten jártam, akkor látva ezt a megoldást elindultam és kerestem embereket akiken lehetne valahogy segíteni, hogy a számítástechnika terén könnyebben tudjak mozogni. A szó minden értelmében!
Nem egy embernél került telepítésre és konfigurálva a hangvezérlés - igen, még anno Vista és Win 7 alatt is -, illetve a webcamerás speciális dolog amivel tudnak internetezni egyes pl. gerincsérült emberek akik lebénultak.Visszakanyarodva akkor a Win 8-ra. Ennek a csempés újításnak nem egy ember örült. Mint említettem volt közte down szindromás, autista és egyéb betegségben szenvedő gyermek, illetve sérült felnőttek.
Az ilyen agyoniskolázott kritikus egyének (szerencsére) nem látják, hogy mekkora örömöt okoz a sérült embereknek az az újítás, ami szerintük szar.
Csőlátással csak azt látják meg, hogy a népség ezt meg azt leszólta. A másik felét, hogy vajon a készítő - jelen esetben Microsoft -, miért készítette el, azt már nem nézik!Ott van még példának a Ki nevet a végén! Lite Metros játék.
Elsőre ránéz az ember, talán meg is jegyzi, hogy gagyi. Ugyanakkor azt a látványt, amikor pl. rákos gyerekek mosolyogva élvezik egy Win 8-as tapimonitoron, azt nem élik át sokan.Egyeseknek azt kellene elfogadniuk - s persze felfogniuk -, hogy amíg lehet min változtatni, amíg nem kötelezi Őket senki és semmi váltásra, addig talán inkább hasznosabb gondolatmeneteket folytathatnának a kritizálás helyett.
Eddig egyedül a 3G-s problémát láttam ITT felsorolva ami a Windows 8-ba hibajelenséget okozott. De kíváncsi leszek, hogy lesz-e más?!
-
törölt tag
válasz
pushalias #423 üzenetére
Nyilván egészen más fogalmaink vannak a kényelemről.
"persze igen, igazad van, maga a virtuális billentyűzet is igen sokat kitakar, szóval így nem jön létre egy ideális környezet szövegszerkesztésre" by oO7
@oO7
"erre írtam, hogy ugyan gondolja már ezt át, mert a billentyűzet a képernyő alján van"
Tudom, nem erre a konkrét esetre reagáltam."azért mert van egy olyan álmuk"
Én ezt értem. De lehet, hogy ez inkább vágyálom, fantazmagória. Az erőltetéssel meg sokaknak rémálom."egy nagy 27"-os monitornál ez az effektus már nyilván árnyaltabb, azért akkora felületen nem akar az ember kézzel scrollozgatni, maga a függőleges felület sem kifejezetten kényelmes erre a célra, DE a hagyományos értelemben vett PC-k (x86-os gépek, amiken "desktop operációs rendszer" fut, azaz notebookok és desktop gépek) több, mint fele notebook"
Profi felhasználók nem kevesen azért jóval nagyobb monitorokat használnak, mint a max. 17"-os notebookmonitorok. Mondjuk, 22+" a kezdőszint."az agresszív hozzáállás pedig azért kellett, mert mondom, meg lehet nézni, hogy mennyi touch-os gép (és alkalmazás) készült Win7 alatt, és mennyi Win8 alatt..."
De ez továbbra sem magyarázza, miért kell touchfelület nem tapi hw-re, nem tapis környezetbe. Értem, lemaradtak a tapi hw-k piacán. De ezt nem fogják behozni a nem megfelelő környezetben való erőltetéssel.@(#427) Pixa
Láttam. És üdvözölném is az általad életfontosságúnak kikiáltott forradalmi újításokat, mint az általad felsorolt és fel nem sorolt hátrányokkal szenvedők életének megkönnyítésére bevezetett "újítások"-at, ha ezek opcionálisak lennének. Ahogy az Ubuntut is kiadták Hammer Attila és társai BeLin (Beszélő Linux) néven a vakoknak és gyengén látóknak difót telepített könnyítésekkel. Szoktam ajánlani. Olyanoknak, akiket érint. De nem mindenkinek így rakom fel. Érted: egy külön disztró. Nem az alap Ubuntu települ így."A Windows 8 azoknak akiket ismerek, sokkal kényelmesebb."
Speciális környezetben élhetsz. Ha nem így lenne, akkor a soha nem volt hosszú ideig olcsó és bármely korábbi változatról upgrade-elhető Win 8 elfogadottsága nem lenne messze az eddigi legelutasítottabb Vistaé alatt világszerte. Nyilván az összes ezzel foglalkozó cikk és statisztika téved, hazudik, bármi..."Viszont ennek ellenére 3D-s modellezéssel, CAD-el foglalkozik."
És ne haragudj már, de ebben hol segít neki a Win8 tapifelülete? Merthogy onnan legfeljebb elindítja. Vagy az általa használt fenti programokat már megcsinálták metro-s tapifelületre? Csodálkoznék...Bing translate? Ez csak a metro-n megy? Vagy mi?
"Többek között a felhasználói igények amik úgymond panaszként, óhajként érkeznek."
Ne viccelj már, ez eddig a legdemagógabb. Különösen annak fényében, hogy nagy eséllyel ilyen-olyan fórumokon egyesek által hatereknek kikiáltott kritikus júzerek száma is nagyobb annál, mint akiknek összesen ténylegesen szükségük lehet ezekre az "újításokra". A rengeteg felhasználói igényre, visszajelzésre meg a 8.1 a válasz.Barátom, az MS-sel szemben több évtizedes igényként merül fel napról napra csak Magyarországon tíz-százezer számra, hogy az egyik legfontosabb szoftverének egyik legfontosabb funkcióját az igényeknek megfelelően csinálják, csináltassák meg. Ez a funkció pedig a helyesírás ellenőrzés. Messze le van maradva a FLOSS versenytársától, amely alapértelmezett a LibreOffice-ban, és pl. a Mac OS-en is.
Ezek után szerintem inkább ne emlegesd ezt az MS maszlagot.
"Ott van a példa ugye a hangvezérlésre."
A youtube-on láttad a hivatalos bemutatót, ugye? Remélem, Steven Hawking még él, nem lett öngyilkos emiatt. (Tudom, nem lett.)BTW az MS ezeket nem a hátrányos helyzetű júzerek miatt csinálta, hanem mert ő maga van hátrányban a tapivilágban. Hogy ez éppen jó a hátrányos helyzetűek egy körének is, az mellékes haszon, ú.m. járulékos nyereség. Bármi egyebet is állított Sinofsky.
(#452) Pixa
A második linken felsoroltakat eddig sehogy sem lehetett megoldani, ugye? Csak és kizárólag a Winodws 8 metro felülete alkalmas hozzá.
Az a baj, hogy kevered a szezont a fazonnal, a sokak által fikázott metro felületet a Windows 8-ban bevezetett egyéb újdonságokkal. Amiket amúgy részben eddig is meg lehetett oldani (Steven Hawking is elvegetált eddig valahogy), Windowson és más rendszereken is. -
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #448 üzenetére
Mára unalmas lett a "trollkodás". Ha eltér a véleményed vagy markánsabban fogalmazod meg akkor egyből flamer vagy, trollkodsz, stb.! Sajnos ezt sok moderátor is így értelmezi. Holott sokkal jobban elvannak az emberek, ha hagyják Őket vitázni, veszekedni. Végül úgyis jön valaki aki belinkel hiteles forrásokat és azzal már a leghabzóbb szájú vérpistike sem tud mit kezdeni. Tiltásokkal eddig sem értek el semmit! Maximum annyit, hogy XY ideig nem írt a nép.
Anno vittem egy oldalt adminként amit később átadtam az új vezetőségnek és ott rájöttek, hogy inkább létrehoznak egy OFF/Dühöngő topicot a többi szakmai téma mellé és ott aztán üsd vágd alapon mindent lehet. Kivéve ugye a törvénybe ütköző dolgokat. A mai napig elvan a nép és mára sokkal többen segítik a másikat. Egyszerűen kell az a fáradt gőz is a légkörbe.
A kritika csak akkor jó, ha adok-kapok alapú. Való igaz, hogy vannak rossz, borzalmas megoldások mindegyik rendszerben. De ettől az ugye nem válik szarrá, ahogy sokan titulálják, mivel vannak pozitív oldalai is.
Ami a legtöbb galiba forrása az a kompatibilitás. De ugye, mint már írtam, anno a Win 7 esetében is volt az AMD driver probléma, majd idővel nem egy Nvidia kártyával illetve hangkártyával is előfordultak hibák.
Én személyesen tapasztaltam, hogy pár HDD-t megrágott a Win 7. Ettől függetlenül mégsem fikázom, hiszen a konkrét okot nem tudom rá egyértelműen kimondani. Csupán gyanús egybeesések voltak.Murakami Haruki nagyon jól megmondta: "Néha körbenézek a világban, és felfordul a gyomrom. Miért nem erőltetik meg magukat az emberek egy kicsit? Semmit sem tesznek, mégis folyton csak elégedetlenkednek."
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #441 üzenetére
A konkrét problémát érdekes módon nem tudtuk meg!
Rosszabb. De miért? A csempe/Metro miatt? A Start menü hiánya miatt? Vagy mégis mire alapozza, hogy "senkinek nem jó"?Az ilyen embereket nem értem! Előtte használt valamilyen rendszert. Lehet az Mac, valamelyik linux vagy Win. Minek váltott?
Ha nem jó miért nem használja újra a régit?
Sok olyan kérdés van aminek a megoldása nem embert próbáló kihívást jelent. Mégis jobb fikázni, meg királyi többesbe kijelenteni, hogy nem jó, mint elfogadni vagy mást használni helyette.Nekem nem jött be az android. De nem fogok egyes androidról szóló témáknál belepofázni, fikázni, hogy ezért meg azért nem jó. Van választék!
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #430 üzenetére
Olyan, hogy tökéletes ugye alapból nem létezik!
Van nagyon rossz, rossz, elfogadható, jó és nagyon jó. De tökéletes sose lesz semmi!Sokan elfelejtik, hogy a Microsoft (vagy bármelyik másik szolgáltató, gyártó) amikor újít valamit annak nagyon sok háttérfolyamata van. Többek között a felhasználói igények amik úgymond panaszként, óhajként érkeznek. Ezen kívül ott van a katonaság, rendőrség, az egészségügy és még számtalan más terület akik szintén igényelnek dolgokat. Ez igaz mind hardwares, mind softwares területre!
Az érintőfelületet nem azért hozták létre, mert baromi jól mutatott valamelyik elvont sci-fibe.
Ott van a példa ugye a hangvezérlésre. Azt sem azért hozták létre, mert olyan jópofán látványos amikor pofázunk a gépnek, az pedig hűséges pincsiként megteszi amire kérjük. Hanem mondjuk többek között Stephen Hawkinghoz hasonló embereknek volt rá igényük, hogy ismét teljes(ebb) életet élhessenek a már megszokott rendszeren.
Szintén példaként mondhatom a Kincetet is, ami elsősorban nem azért lett kitalálva, hogy Rubint Réka jót tornázzon, hanem, hogy pl. Nick Vujicic is "szabad kezet" kapjon.
De ismerek olyan magyar PhD-t (értsd professzort) akinek nincsenek karjai, de ettől függetlenül egy laborban Kincetes és hangvezérléses alapon rákkutatást végez. Vele beszélgettem nemrég és elmondta, hogy a Google Glass is olyan eszköz lesz, ami nagyon sokat fog neki (is) segíteni. És ugye itt egyből rájön az ember, hogy ez nem a sznobságról szól, hanem igenis létfontosságú szerepet tölt be.
Tegyük fel elmegy az említett doki ügyet intézni. Menet közben egy balesetbe botlik. Mivel nincsenek karjai így nehezen kapná fel a mobilját... Viszont a "Kérlek tárcsázd a mentőket!" (ez csak példa) utasításra a szemüveggel Ő maga tudja értesíteni a mentőket.Tehát így szépen a maga tempójában ahogy halad a technika és a technológia egyre jobb és teljes értékűbb ember lesz/lehet. Csak erről, mint már írtam nem szoktak beszélni valamiért.
-
válasz
pushalias #420 üzenetére
Akkor ha logikus: diszgráfia és vagy diszlexia esete állhat fenn, ugyanis fordítva még lenne értelme, de alatta lesz a legjobb
bocsánat a személyeskedésért a hsz elején
Előitélettel pedig nem rendelkezem, csak próbálom megérteni, hogy valaki miért védi azt, amit nem lehet megvédeni
-
törölt tag
válasz
pushalias #418 üzenetére
Szövegbejuttatás nyilván csak így lehet. De ez a tartalomfogyasztáshoz és a közösségi alkalmazásokhoz pont elég. Minek Office csomagot és ennek használatát ráerőltetni? Csak mert Rogán bizonyította, hogy akár az Alkotmányt is meg lehet írni táblán?
Remélem, nem ez adta az ötletet az MS-nek!
Ha az adataid között nem lenne WinMagazin megjegyzés, akkor semmi alapja nem lenne az effajta "elő"(bár inkább utó)ítéleteknek...
"Amit sajnos nem dobhatott el a MS"
WTF??? A Win Surface RT mellett miért kellet egy Pro? És az asztalra metro? Senki nem vonyított volna, ha különválasztják. Az iPadnél ki vonyított, hogy nincs Mac OS X asztal? Vagy a Mac OS X-nél, hogy nincs iOS tapifelület mellette?Amúgy látom, kezd elszakadni a cérna... Sértegető mód nélkül nem is vagy képes kommunikálni? Elfogytak az érvek?
-
törölt tag
válasz
pushalias #418 üzenetére
De éppen ez bizonyítja, hogy a desktop felület vagy bármilyen, munkaára használt program éppen úgy nem való táblára, ahogy a metro asztali gépre. Tehát a kettő nem keverni való. Ez az egyetlen probléma. Metro > Win Surface RT, desktop > bármilyen nem "mobilkütyü" (tábla, teló).
Csak az MS olyan balfék, hogy keveri a kettőt."Mi is a Surface Pro?"
Egy ugyan olyan béna keverék megoldás, mint a Win8-cal telepített asztali gép/notebook. Csak ez a bénaság másik felére kihegyezve."A metrós dolognak ezer és egy hibája van konkrétan. A megbízhattalanság, a lassú app indulások, a rejtélyes app halálok..."
Tehát van egy nagy teljesítményű mobilkütyükre tervezett, optimalizált rendszer, amely nem működik megfelelően ezeken a mobilkütyükön. Akkor most ez még csak prealfa, vagy alapból sz.r? -
válasz
pushalias #408 üzenetére
Nem tudtam mire vélni, hogy ennyire fáj neked, hogy valami miatt, ami jogos kritizáltam a Microsoftot.
Megnéztem az adatlapod... aztán rájöttemMégegszer, tetszik a rendszer, megmagyaráztam, hogy miért választottam, de akkor maradjak csendben, esetleg ha nem tetszik valami? A hiba pedig diszgráfiásokra esetlegesen jellemző dologok egyike
Azért egy Microsofttól ez minimum elvárt, hogy ilyenre figyeljenek, de javíts ki ha tévedek!
A tesztelő csapattal azért eldumcsiznék, hogy ez miért nem tűnt fel senkinek
-
törölt tag
válasz
pushalias #414 üzenetére
Surface Pro. Mond ez neked valamit? Ugyan az az OS, mint az asztali gépeken, ott a desktop felületen mit használsz, ha nem veszel külön k.rva drágán (aka annyiért, amennyiért egy egyszerűbb Droidos tabletet kapsz) fizikai billentyűzetet? Ahogy azt a korábban belinkelt képen is láthattad. (Volna, ha megnézed.) Ne csak az éppen előtted lévő hsz-ből meg a ködös fantáziaképeidből kiindulva alkosd meg a véleményed!
"Onnan kezdve, ami más rendszerben a jóság, az Vindózban maga a kárhozat"
Persze, nyilván kimaradt a véleményem az UAC-ről. Ami pedig egy komoly botránykő volt.
De hozhatnál idézeteket erre, ha már ilyen biztosan jelentesz ki valamit...És mint írtam: a meggyőzés az nem az, hogy sokadszor ismétled a minden egyes alkalommal megcáfolt állítást, hanem olyat hozol, ami nem cáfolható. És kiemelem: állítást, nem vágyat.
-
törölt tag
válasz
pushalias #412 üzenetére
Az, hogy valami máshol is sz.r, még nem érv. Főleg nem így:
"a billentyűzet a képernyő alján van...", emiatt nem zavaró. De zavaró. Máshol is. Ezért nem való pl. szövegszerkesztésre, ahova meg az MS desktopon is erőlteti. És csak az MS. Észrevetted?
Ha nem vetted észre, nem arra reagáltam, amit az MS csinált, hanem arra, amit oO7 ebből kihozott. Ne érveljen azzal, hogy a virtuális billentyűzet a kép "alján" van, mert nem.Semmi rettegés az MS-től, egyszerűen tetszene, ha belebukna. Vagy így, vagy úgy. Ha visszakoznak ebből a zsákutcából, az bőven elég.
Ne kezdj megint személyeskedni, mert nem lesz jó vége! Amúgy lesz.rom, hogy minek tartanak. Sosem akartam a saját véleményemmel szemben külső elvárásoknak megfelelni. Meggyőzhető vagyok, de csak érvekkel, nem azzal, hogy "mert én így gondolom, és mondom, és hidd el, mert már 4000x el lett mondva", erővel meg egyáltalán nem.
-
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #380 üzenetére
Anno amikor Nokia Lumia 800-at koptattam akkor kedveltem meg a csempés rendszert. Tényleg elég egyértelmű és könnyen kezelhető. Emellett elég gyors is.
Tény, az iOS és az android kicsit jobban alakítható. Viszont, ha a stabilitásában nincs problémám, akkor felesleges a nagy marha szabadság.
Tény, sok területen azért a WP rendszer elég durván zárt! De szerencsére a desktopra szánt Windows 8-ban azért van szabad mozgástér bőven.A jövő igencsak az érintős dolgoké. Lásd e-napló az iskolákban. Idővel jön az e-tábla és szép lassan ott fogunk tartani, hogy tablettel járnak iskolákba 600 könyv helyett. S mennyivel jobb, hogy megmaradnak a fák, emellett nem kell a könyvek sorsáról agyalni, hanem pl. 1 könyv / 1000-2000 ft alapon online megkapja az ember. Esetleg valami e-iskola kártyával online megvásárolja.
Szóval bizony van a sokak által leszarozott dolgokba jó is. Csak meg kell érteni!
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #371 üzenetére
Mindenképpen jó, hogy a Microsoft elkezdett haladni a korral és végre az érintős dolgok felé vette az irányt.
Hogy miért gondolom így? Megosztok saját esetet.Egyik ismerősömnek izomsorvadása lett elég durván. Gyerekkorában kezdett el számítástechnikát tanulni és kezdte anno a Windows 3.1-en, majd idővel 95, 98 SE, XP, stb.! Majd az állapota romlott és a billentyűzetről áttért a hangvezérlésre. Ebben csupán az volt a gond, hogy nem minden ment úgy ahogy kellett volna és olykor segítségre szorult.
Kijött a Windows 8 és végre ismét örült, hogy az a Windows rendszer amin Ő felnőtt, amivel a mai napig dolgozott úgymond nem felejtette el. Végre nem csak hangvezérelve tud dolgozni, hanem az érintőfelülettel ismét teljes értékű Windows felhasználóvá vált.Tehát az érintőfelületet nem úgy kell sokaknak felfogniuk, hogy ez valami sznob újítás és trend ami felé a gyártók direkt azért mennek, hogy a sokadik bőrt lehúzzák az emberről. Ezeknek a fejlesztéseknek, újításoknak igenis hatalmas szerepe van!
Sokan csak azt látják, hogy a Microsoft elvette a Start menüt és egyből leszarozzák a Win 8-at. Csak jó emberi szokásként azt felejtik el, hogy ennek az újításnak van egy másik oldala!
Amerikában jártam és ott találkoztam már Windows 8-al működő, érintőképernyős eszközzel az egészségügyben. Bizony nagyon jó tud lenni olyan idősebb embereknek is, akik nem nagyon látnak, de ott a bazinagy csempe és arra rátudnak klikkelni. Nekik (is) jó ez az újítás!Vagy ott vannak a gyerekek akik még csak irkafirkálnak, de tudnak nagyon jó érintős játékokkal fejlődni. Szintén Amerikát tudom megemlíteni, ahol down szindrómás illetve autista gyerekeknél a Windows 8 csempés dolgaival értek el hatalmas előrelépést akár fejlődés, ügyesség akár értelmi javulás terén.
Csak ugye erről a híradók és a sok-sok hírportál enyhén szólva is ba**ik közölni híreket. A kritikai blogokban sem tesznek ezekről említést, mert jobb egyesek lelkének csak a rosszat meglátni.Amikor Amerikában a gyerekek megkapták a Win 8-as gépeket, egy táblát raktak fölé az orvosok amin a következő idézet áll:
"Aki egy életet megment, egy világot ment meg." - Ez az idézet Raana Rass-tól származik.Remélem páran kicsit majd idővel másképp fogják látni a dolgokat...
-
válasz
pushalias #372 üzenetére
Aha, nem a te véleményed
A Samba nálam sokkal megbízhatóbban működik, mint a windózok beépített hálózati kliensei.
Megesik hálózatban - ja, csak állítólag ez a hiperszuper MS cucc, ami mindenkinek mindenre a legjobb, és pár tízezrest azért elkérnek érte. Ez egy melóhelyi AD-ben történik ám, napi szinten, nem egy 5 emberes kis Kft-nél... -
válasz
pushalias #367 üzenetére
Te írtad, hogy nem érdekes, mi volt '95 előtt
A link arra bizonyíték, hogy nem az XP-ben debütált az automatikus frissítés.
Különben az a LOL, hogy a MS termékekben 10 év kellett, mire valóban meg tudott keresni a MS szerverein egy drivert (a '98-ban már volt ilyen funkció, de sosem működött, talán a Pista volt az első, amelyik meg is tette).Különben pont jókor jössz, az mitől volt, hogy az outlook 2013 csak úgy rám szólt az előbb, hogy "Set of folders cannot be opened"? A gépet kellett újralőnöm, hogy megjavuljon... És legális... Win8...
Illetve most cumiztam, hogy 10 userből 7 nem tudott menteni egy dokumentumot egy megosztásra, de ha elmentette helyi gépre, akkor fel tudta másolni.
Szerinted miért van elegem a MS cuccokból? Miután 15 éve szívok velük? -
törölt tag
válasz
pushalias #362 üzenetére
A "mindent tehetek, én vagyok az isten a gépemen" időszak nem hogy 22, de 25 év volt. Ebből házi használatra szánt egyjúzeres, ebből adódóan csak adminfiókos DOS/Windows verziók 20 évig, a Balster-"hiszti"ig még két évig multijúzeres, de alapértelmezetten admin fiókú még két évig. Ez az egy- és adminjúzeres 22 év szoktatta rá arra a júzereket, hogy bármit rögtön, minden előzetes figyelmeztetés, jogosultság változtatás nélkül tehetnek, nincs akadály. És minden működik. Ehhez képest egy tűzfal egy-két dolognak bekavar. Tehát nem kell.
Ez a történet messze nem csak a júzerek hibája. Ha ezt nem érted, a te bajod. Ha nem így gondolod, akkor meg nem értünk egyet."természetesen kizárólag vállalati környezetben, ahová az NT (természetesen) adaptálta ezt."
A pc már az indulásakor sem csak a vállalati környezetet célozta meg: personal computer. Nem azért, mert te, mint person egyedül dolgozol egy gépnél a cégben, hanem mert otthon használod. Azokban az időkben pedig nem nagyon volt egy jó darabig több gép egy családban, tehát a multijúzer környezet igenis természetes lett volna."de például ez a topik is arról szól, mi van, amikor a sátáni MS rákényszerít felesleges, kényelmetlen és hánytató dolgokat szegény felhasználókra, holott pont, hogy nem eléggé."
Egész más a helyzet, ha eleve ilyennel találkoznak. Akkor nem kényelmetlen, mert ezt tanulták meg. Ezt legkésőbb a Windows NT megalkotásakor megtehették volna.
Ha azonban a júzerek már hozzászoktak valamihez, és csak úgy, divatból, vagy mert "csak" kényszerítik őket váltásra, az már nem jó. Utóbbiról szól a topik. -
válasz
pushalias #362 üzenetére
Az a "kit érdekel" az is érdekes hozzáállás.
A frissítések meg gyanúsan hasonlóak voltak a Win2000-ben is.
-
törölt tag
válasz
pushalias #357 üzenetére
A 2003-as Blaster-"hiszti" idején az MS már 22 éve szoktatta a lehető legrosszabb használati módhoz az embereket. Eleinte kényszerből (mert a DOS arra volt képes), később kényelemből és piaci megfontolásokból. És hiába jött az XP a multijúzer lehetőséggel, ha az emberek egyrészt megszokták az egy felhasználós módot, másrészt a megelőző 20 év miatt rengeteg idióta programozó is úgy írta a programját, hogy csak admin jogokkal futott. Emiatt aztán az MS 2001-ben nem merte meglépni a korlátozott jogú fiókhasználat kötelezővé tételét, csak 2006-ban, a Vista-val. Az eredményt láttuk. Te meg azt lásd, hogy az MS-nek 25 évig tartott egy ilyen egyszerű, a DOS indulásakor már széles (IT) körben elterjedt mód, a multijúzer, egy rg - akármennyi júzer felállás. Ráadásul ők maguk is licenceltek és bütyköltek UNIX-ot, így még közelről látták is.
Persze, tudom, az NT vonal korábbi. Csakhogy a júzerbázis legalább fele az XP-ig nem azt használta otthon. És még az XP-nél is rg fiók volt az alapértelmezett. -
válasz
pushalias #338 üzenetére
Fejlesztette
Megvenni valamit, és utána átalakítani a megrendelő igénye szerint, az szerintem nem ugyanaz, mint nulláról megírni valamit.
Különben nem mondtam, hogy soha semmit nem fejlesztett. Azt mondtam, hogy igen szeret más fejlesztéseire támaszkodni, illetve hogy sajátjaként eladni ezeket. Azt is mondtam, hogy igen sokszor erősebb marketingben, mint fejlesztésben.
Köszi, hogy elmondod helyettem, mit mondtam, de nem mindig találod el, szóval hagyd abba.
De különben jó. Használjatok májkroszoftot, mert az szép és jó, és ez minden világok létező legjobbika, az meg, hogy a Lync egy Core i5-ön tetűlassú, csak valami aljas rágalom lesz, biztos én tudom rosszul, hogy megy a munkahelyi gépemen.
-
válasz
pushalias #328 üzenetére
Mondtam, hogy nem a kódátvételre gondolok, arra volt egyezmény. Nem hinném, hogy a MS akkora szent lett volna, hogy ne nyúljon az IBM-től, amikor a Win3.1 helyett új kinézetet tervezett a winnyóznak.
Milyen kettős mércém lenne? Nem mondtam, hogy ha az IBM vesz valamit, hogy saját nével eladja, az pozitív lenne. -
válasz
pushalias #319 üzenetére
Nyilván a Warp csak úgy megjelent '94-ben, azt nem fejlesztették már előtte évekkel.
Úgy általában is azt szeretem, hogy ha kell nekik valami cucc, akkor mások fejlesztéseit megveszik, és eladják a sajátjukként. Nyilván, ez tövényes, csak morálisan számomra nem túl szimpatikus.
-
-
válasz
pushalias #312 üzenetére
Hát, akkor megint ott vagyunk, hogy nem ellopta, hanem megvette. Jé.
Maguktól mit is csináltak?Az OS/2 meg ja, kb. arról szólt, hogy amit abban bevezettek innovációként, az ment a windózba
De nem látom, hol mondtam olyat, hogy az IBM egyedül fejlesztette volna.
Persze, lehet mondani, hogy nagy húzások, de ez a cég elég sokszor csak az üzleti húzásain keresett nagyot, technollógiailag nem minden volt olyan tiszta - illetve szeretnek máshol már megjelent ötleteket lemásolni, és újításként eladni.
@drkbl : Ja, csak az Unity helyett volt és van más választásod. Nem volt kényszerítve senkire.
-
válasz
pushalias #289 üzenetére
Nem mondtam, hogy most majd csődbe megy. Csak hogy azt csinálnak, amit akarnak.
Amúgy igen, 38 éve csinálja - gyártja a valamilyen színvonalon összetákolt oprendszert, amihez hol megvesz valamit, hol ellop valamit (DOS -> CP/M nyúlás, az IBM-mel az OS/2 balhé?), és közben marha jó a marketingje
Meg azért rengeteg apróbb dolgot is nyúltak innen-onnan.
Nem fogom őket megszeretni, és ott kerülöm az oprendszerük haszn álatát, ahol tudomAmúgy oprendszer használat terén elég rugalmas tudok lenni, mert általában minden rendszern kell kompromisszumot kötni bizonyos dolgokban. De más gyártók nem szoktak ennyire radikális változásokat eszközölni, mindenféle workaround nélkül.
Eddig a MS se tette ezt (a Pista-Win7-Win8 tálcákat is vissza lehet nyomni olyan módba, ami a zikszpééén volt...) -
-
BiP
nagyúr
válasz
pushalias #262 üzenetére
Igen. Pont ezt írta woland is, hogy most még megvan, de később várhatóan át fog kerülni. Ezt nehezményeztem, hogy ne már!, mert én nem akarok metrózni, viszont azért rendszerfrissítéseket illene feltenni. Szóval ha nem teszi fel automatikusan, akkor néha-néha rá kell nézni, hogy van-e update. Ha meg az egész Vezérlőpult átkerül, akkor marad a vázolt 2 opció.
Pixa: Nem halok bele (erre akartál utalni?), de nem is tetszik a forgatókönyv.
Amúgy most csak nyavajgok, biztos meg lehet szokni majd, ha egyre több mindenre lesz használható a start screen meg a Metro, és a váltás is gördülékenyebb lesz, mint a sima 8-asban.
-
zoli62
addikt
válasz
pushalias #253 üzenetére
Én már a DP-t is teszteltem, és bizony nem mindenben nyerte el a tetszésemet, pl. start menü hiánya, frissítési értesítések hiánya desktoopn, stb. stb. Mint látod, az Ms a 8.1 kiadásával se volt képes hátraarcot csinálni, látszik ez az Enterprise verzió "újdonságaiban" is.
-
törölt tag
válasz
pushalias #249 üzenetére
Nem verem magad, tisztázni akartam, mire gondolsz. Ennek során viszont most azt ismerted be, hogy egy bődületes baromságot mondtál. Köszi. Ennyi elég is.
Csak nézd végig, honnan indult:
(#104) janos666
(#236) pushalias
Te már itt félrebeszéltél. És ezt még tetézted. Senki nem azt kérdezte, amire te most "megoldást" javasoltál. Mert a probléma pont az, ami szerinted a megoldás. -
törölt tag
válasz
pushalias #238 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy ezek nem MS és nem központi frissítések? Vagy csak kiadja a jelentést, de nekem kell mókolni?
MS játékok? Minesweeper meg ilyenek? És ha ezekben van hiba, az nem a központi frissítésekkel jön automatikusan, hanem nekem kellene egyenként nézni? Nem viccelj már!
-
törölt tag
válasz
pushalias #236 üzenetére
Azért ne keverd össze a kettőt. Win7-ig a összes MS program központilag frissült, külön (legkreténebb módon egyenként, külön-külön) a harmadik féltől származó programokat kellett frissíteni. Most meg az MS-től a két különböző felülethez tartozó programokat is külön-külön kell. Hát ez a nyomorult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Környezetvédelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Milyen egeret válasszak?
- Éjszakai műszak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest