- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pixa
aktív tag
-
Pixa
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #481 üzenetére
Ugyanúgy lehetősége van az embernek a Windows-t is átszabni. Anno ott volt az nlite. Vélelmezem, hogy Win 8-hoz is van valami amivel orvosolható a felület átszabása.
De majd, hogy ne kelljen a szarozó usernek otthon szenvedni, szép lassan majd kiadnak mindenféle Win 8 editiont idővel. Ja, hogy ott meg az lesz a baj, hogy beleraktak más dolgot is...
Moldova erre azt mondaná, hogy: "Ne arra gondolj, hogy mi hiányzik, hanem annak örülj, ami megvan." -
Pixa
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #471 üzenetére
A KDE és Gnome ugyebár két külön fejlesztői csapat munkája. Ahogy a RetroUI és egyéb Win felület átalakító alkalmazások is nem gyárilag integrált dolgok.
Windowson sem egy félnapos elfoglaltság skint cserélni...
"Ezzel szemben mi van Windowson? Nem tetszik a Modern UI? Te vagy a hibás!" - Ezt ki állította? Mert ez így elég vad dolog.
Jelen helyzetben az van, mint a linuxnál! Nem tetszik az UI? Van rá más alternatíva! -
Pixa
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #468 üzenetére
Nézd, bármelyik újítást kilehet lőni. Nem tetszik a Metro? Kikapcsolhatod. Oké, külön alkalmazással. De, ha kicsit emlékszünk az XP-re ráhúzott Vista skinre, az se magától került oda...
A Start menü szintén orvosolható.A többi dolog ami nem elfogadható (ez azért érdekelne), a Microsoft okkal vagy ok nélkül szarik. Arról én már nem tehetek!
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #465 üzenetére
Örök elégedetlen! Anno az XP-t ahányszor újratelepítettük a "szakértelme" miatt, csak 50 ftjával jól kerestem volna.
Hosszan a "semmi update nem kell" elven élt. Majd jöttek a galibák és az XP SP3-jával egymásra találtak. Idővel én elkezdtem Windows 7-et használni, akkor kitalálta, hogy na neki ilyen rendszer kell. Indok: "Baromi jól néz ki az Aeros felület!". Egy olyan alaklmazása vagy épp hardware-e nem volt amihez a 7-es kellett volna... Ahogy lenni szokott megkapta. Fél nap sem telt el visszapakolta az XP-t...
Mondván "ez a pudvás hetes egy rakás szar".
Majd eltelt két nap (viccen kívül) és megint jött, hogy neki mégis a 7-es kellene...
A Win 8-as cserét ugye írtam. Ma átjött kb. 10 percre és ismét szidta a 7-est, mert a Chrome nem úgy fut rajta ahogy kellene. Egy laza CCleaner-el (ami Winapp2-vel van okosítva) kipucoltam a rendszerét és jééé, máris ment rendesen.
t
A felháborodottak köréből viszont, akik szerint a Win 8 szar (és nem a Metro csempéi meg a Start menü hiánya miatt), azoktól azért kíváncsi lennék egy szépen levezetett hibaleírásra. Mert "a Microsoft egy barom, hogy ezt kitalálta" meg hasonló dolgok még mindig nem adnak pontos választ arra, hogy mitől is szar ez a rendszer?
De az is érdekelne, hogy miért váltott az addig bevált rendszerről újra?Ezek szerintem egy ideig költői kérdések maradnak...
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #462 üzenetére
A nem tudnak és nem akarnak részt én azért elválasztanám! Akik nem tudnak, azok visszapakolták a Win 7-et, Vista-t, XP-t vagy valamilyen linuxot, Mac-Hack-OS X-et és élvezkednek, mint a Win 8 előtt.
Akik nem akarnak, azok úgyis papagájszindrómával ugyanazt fújják, mint eddig.Nekem a Samsung laptoppal érkezett a Win 8. Nem volt választásom, bekapcsolás után egyből ez vágott pofán. Nem tagadom, az elején amíg berendezkedtem rajta elhangzott egy-két "ó ba**dmeg" felkiáltás. Mára viszont kényelmesen belaktam.
Az egyik ismerősöm aki szintén ilyen laptopot vett, neki lecseréltük Win 7-re, mert szerinte a 8-as szar. Tegyük hozzá, a következőkre használja a gépét: Böngészés (ebbe a Facebook is beletartozik), film- és zeneletöltés, DVD írás. Nagyon ritkán egy-egy játék. De az is maximum két napig! De neki szar a Windows 8...
Eltelt talán egy hét. Most elcseréli a Samut, mert szerinte szar az egész. Rákérdeztem, hogy mégis miért? A választ szó szerint írom: "Nem jön be a gép!"
És ebbe részéről minden le volt tudva.Haladni kellene a korral. Csak sokan úgy vannak az új dolgokkal, hogy az tuti ellenük van, az tuti rossz. Az elfogadás ott merül ki, hogy nem futott valami és máris szarozzák. Ennek pedig, ha tetszik, ha nem, nincs semmi értelme!
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #457 üzenetére
Az ilyenek sosem fogom megérteni!
Elvette a Microsoft a Start menüt? Igen! Van rá megoldás, hogy ismét legyen Start menü? Igen! Ingyenes is? Igen!
Zavar a Metro felület? Igen! Van rá megoldás, hogy kikapcsolhasd? Igen! Ingyenes? Igen!
Akkor mi a probléma?A driver problémák pedig - maradjunk az XP SP2 idejénél ami 2004. szeptember 22 volt -, mindig is jelen voltak. Idővel készültek a gyártók és/vagy a Microsoft oldaláról is driverek. Ha végképp nem ment akkor valami megoldás után nézett az ember.
Ugyanez a Windows Vista majd a 7-es esetében is ugyanolyan jelenség volt, mint anno az XP-nél. Persze annyival könnyebb dolga volt az embernek, hogy az újabb rendszerek már bővítve voltak.A Win 8 még friss. Mondhatni nem teljesen forrotta ki magát. Emiatt természetes dolog, hogy előfordulnak hibák melyeket orvosolnak idővel vagy orvosolnia kell a usernek. Csak sokan ehhez hülyék! Pedig nem egy őrdöngős dolog letölteni egy drivert és tesztelni. Ha valaki nem ért hozzá, még mindig ott a kérdezés joga!
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #455 üzenetére
Neki csak a kritikatabletta jutott. Nem azt nézné, hogy jé, amit sokan fikáznak, azoknak az újításoknak van pozitív értelme is. Neeem... Ez derogál! Inkább beleköt minden szarba. Ugyan egy percig nem állítottam, hogy a Microsoft újítása tökéletesen megfelel mindenkinek. De Ő azért ezen is lovagol egy kicsit, mert miért ne?!
Gyalogló chaten aki járt vagy járni fog, az láthatja, hogy a közös chaten jobbklikket alkalmazva elérhető a köszönés és pár más dolog is, illetve moderátoroknak egyéb eszközök. Ennek a története annyi, hogy anno volt egy mozgássérült, tolókocsis lány aki operátor volt. Az Ő munkájának megkönnyítésére hozták be ezt az újítást. Mára sokan használják. Persze ott is ment a fikázás, hogy ez mekkora baromság. Azt kevesen fogták fel, hogyha nem akarja, nem használja az ember.
Anno - jó 2002-2004 körül - amikor még ezen a chaten jártam, akkor látva ezt a megoldást elindultam és kerestem embereket akiken lehetne valahogy segíteni, hogy a számítástechnika terén könnyebben tudjak mozogni. A szó minden értelmében!
Nem egy embernél került telepítésre és konfigurálva a hangvezérlés - igen, még anno Vista és Win 7 alatt is -, illetve a webcamerás speciális dolog amivel tudnak internetezni egyes pl. gerincsérült emberek akik lebénultak.Visszakanyarodva akkor a Win 8-ra. Ennek a csempés újításnak nem egy ember örült. Mint említettem volt közte down szindromás, autista és egyéb betegségben szenvedő gyermek, illetve sérült felnőttek.
Az ilyen agyoniskolázott kritikus egyének (szerencsére) nem látják, hogy mekkora örömöt okoz a sérült embereknek az az újítás, ami szerintük szar.
Csőlátással csak azt látják meg, hogy a népség ezt meg azt leszólta. A másik felét, hogy vajon a készítő - jelen esetben Microsoft -, miért készítette el, azt már nem nézik!Ott van még példának a Ki nevet a végén! Lite Metros játék.
Elsőre ránéz az ember, talán meg is jegyzi, hogy gagyi. Ugyanakkor azt a látványt, amikor pl. rákos gyerekek mosolyogva élvezik egy Win 8-as tapimonitoron, azt nem élik át sokan.Egyeseknek azt kellene elfogadniuk - s persze felfogniuk -, hogy amíg lehet min változtatni, amíg nem kötelezi Őket senki és semmi váltásra, addig talán inkább hasznosabb gondolatmeneteket folytathatnának a kritizálás helyett.
Eddig egyedül a 3G-s problémát láttam ITT felsorolva ami a Windows 8-ba hibajelenséget okozott. De kíváncsi leszek, hogy lesz-e más?!
-
Pixa
aktív tag
válasz
#40553216 #454 üzenetére
"Szeretem" amikor csak részeket idézel... Írtam mást is! Idézem, ha már Te nem vagy képes rá...
"De ugye kinek a pap, kinek a papné!
Ennyi erővel ugyanolyan gépjármű a Rolls Royce Phantom, mint a 760-as Volvo, mégis az egyik embernek ez, a másiknak az a kényelmes.
A barátomnak ez a rendszer kényelmes. Neked mondjuk a Win 7 vagy a Debian. Ettől még hülyeség lesz amit írok? Nem azt írtam, hogy világmegváltóvá vált a Microsoft, csak annyit, hogy igenis van értelme nagyon sok területen."Tessék:
De van még pár CAD alkalmazás már Metro felülettel. Nyilvánvaló, hogy nem Pininfarina kuckójában tervez az ismerősöm Ferrarit, hanem más területen használja a CAD-et.
A Metro, ha zavar kikapcsolható. Tény, külön alkalmazással, de, ha ennyire zavar megoldható a nélkülözése. Ugyanez igaz a Start menüre is. Így aki úgy óhajtja, az simán megkaphatja a régi Windows felületet új alapokkal. Problem solved, szép angolosan.
Speciális? Mi abban a speciális, ha orvosi pályán is mozgok? Vagy a Te környezetedben csak Cseh László, Fekete László és hasonló emberek élnek? Ja, úgy speciális az enyém, igen!
A Bing translator egész pontosan végre elérhetővé vált Metro felületre is. Így a már említett - általad speciálisnak titulált - személyeknek ez egy újabb kényelmi funkció. Mielőtt belekötnél, ez az alkalmazás még javában fejlesztés alatt áll. Ám már így is sok embernek jött jól!
Anno szerinted miért került bevezetésre a hangvezérlés? Biztos jól esett a Microsoftnak egy sznob dolgot integrálni a rendszerébe. Mert ugye ez speciálisan neked baromira nem kell a hétköznapjaidhoz.
Az eddigi dolgokat meglehetett oldani másképp is. Talán állítottam bárhol, hogy nem? Csupán azt hangsúlyoztam ki, hogy egyes esetekben kényelmes lett a Win 8. De nem azt írtam, hogy mindenkinek!
Csak értelmezni kellene megtanulni a kötözködés helyett. Vázolj fel saját tapasztalatokat, úgy azért menten jobban fog hatni a szövegelésed!
-
Pixa
aktív tag
Innen idéznék!
"Windows 8 is a product we design for an incredibly broad spectrum of people around the world,” wrote Microsoft Windows head Steven Sinofsky. “One of the areas where we have worked to deliver an even greater level of innovation is in ensuring that Windows 8, particularly the new Metro style experience, is accessible to everyone regardless of their physical abilities."De van még itt más is:
http://www.disabled-world.com/assistivedevices/computer/windows-8.php -
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #448 üzenetére
Mára unalmas lett a "trollkodás". Ha eltér a véleményed vagy markánsabban fogalmazod meg akkor egyből flamer vagy, trollkodsz, stb.! Sajnos ezt sok moderátor is így értelmezi. Holott sokkal jobban elvannak az emberek, ha hagyják Őket vitázni, veszekedni. Végül úgyis jön valaki aki belinkel hiteles forrásokat és azzal már a leghabzóbb szájú vérpistike sem tud mit kezdeni. Tiltásokkal eddig sem értek el semmit! Maximum annyit, hogy XY ideig nem írt a nép.
Anno vittem egy oldalt adminként amit később átadtam az új vezetőségnek és ott rájöttek, hogy inkább létrehoznak egy OFF/Dühöngő topicot a többi szakmai téma mellé és ott aztán üsd vágd alapon mindent lehet. Kivéve ugye a törvénybe ütköző dolgokat. A mai napig elvan a nép és mára sokkal többen segítik a másikat. Egyszerűen kell az a fáradt gőz is a légkörbe.
A kritika csak akkor jó, ha adok-kapok alapú. Való igaz, hogy vannak rossz, borzalmas megoldások mindegyik rendszerben. De ettől az ugye nem válik szarrá, ahogy sokan titulálják, mivel vannak pozitív oldalai is.
Ami a legtöbb galiba forrása az a kompatibilitás. De ugye, mint már írtam, anno a Win 7 esetében is volt az AMD driver probléma, majd idővel nem egy Nvidia kártyával illetve hangkártyával is előfordultak hibák.
Én személyesen tapasztaltam, hogy pár HDD-t megrágott a Win 7. Ettől függetlenül mégsem fikázom, hiszen a konkrét okot nem tudom rá egyértelműen kimondani. Csupán gyanús egybeesések voltak.Murakami Haruki nagyon jól megmondta: "Néha körbenézek a világban, és felfordul a gyomrom. Miért nem erőltetik meg magukat az emberek egy kicsit? Semmit sem tesznek, mégis folyton csak elégedetlenkednek."
-
Pixa
aktív tag
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #441 üzenetére
A konkrét problémát érdekes módon nem tudtuk meg!
Rosszabb. De miért? A csempe/Metro miatt? A Start menü hiánya miatt? Vagy mégis mire alapozza, hogy "senkinek nem jó"?Az ilyen embereket nem értem! Előtte használt valamilyen rendszert. Lehet az Mac, valamelyik linux vagy Win. Minek váltott?
Ha nem jó miért nem használja újra a régit?
Sok olyan kérdés van aminek a megoldása nem embert próbáló kihívást jelent. Mégis jobb fikázni, meg királyi többesbe kijelenteni, hogy nem jó, mint elfogadni vagy mást használni helyette.Nekem nem jött be az android. De nem fogok egyes androidról szóló témáknál belepofázni, fikázni, hogy ezért meg azért nem jó. Van választék!
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #430 üzenetére
Olyan, hogy tökéletes ugye alapból nem létezik!
Van nagyon rossz, rossz, elfogadható, jó és nagyon jó. De tökéletes sose lesz semmi!Sokan elfelejtik, hogy a Microsoft (vagy bármelyik másik szolgáltató, gyártó) amikor újít valamit annak nagyon sok háttérfolyamata van. Többek között a felhasználói igények amik úgymond panaszként, óhajként érkeznek. Ezen kívül ott van a katonaság, rendőrség, az egészségügy és még számtalan más terület akik szintén igényelnek dolgokat. Ez igaz mind hardwares, mind softwares területre!
Az érintőfelületet nem azért hozták létre, mert baromi jól mutatott valamelyik elvont sci-fibe.
Ott van a példa ugye a hangvezérlésre. Azt sem azért hozták létre, mert olyan jópofán látványos amikor pofázunk a gépnek, az pedig hűséges pincsiként megteszi amire kérjük. Hanem mondjuk többek között Stephen Hawkinghoz hasonló embereknek volt rá igényük, hogy ismét teljes(ebb) életet élhessenek a már megszokott rendszeren.
Szintén példaként mondhatom a Kincetet is, ami elsősorban nem azért lett kitalálva, hogy Rubint Réka jót tornázzon, hanem, hogy pl. Nick Vujicic is "szabad kezet" kapjon.
De ismerek olyan magyar PhD-t (értsd professzort) akinek nincsenek karjai, de ettől függetlenül egy laborban Kincetes és hangvezérléses alapon rákkutatást végez. Vele beszélgettem nemrég és elmondta, hogy a Google Glass is olyan eszköz lesz, ami nagyon sokat fog neki (is) segíteni. És ugye itt egyből rájön az ember, hogy ez nem a sznobságról szól, hanem igenis létfontosságú szerepet tölt be.
Tegyük fel elmegy az említett doki ügyet intézni. Menet közben egy balesetbe botlik. Mivel nincsenek karjai így nehezen kapná fel a mobilját... Viszont a "Kérlek tárcsázd a mentőket!" (ez csak példa) utasításra a szemüveggel Ő maga tudja értesíteni a mentőket.Tehát így szépen a maga tempójában ahogy halad a technika és a technológia egyre jobb és teljes értékűbb ember lesz/lehet. Csak erről, mint már írtam nem szoktak beszélni valamiért.
-
Pixa
aktív tag
A Win 7 első pár kiadását én is teszteltem. Bevallom, nekem sokkal jobban bejött, mint a végleges.
A 8-ast pedig megszoktam és mára megszerettem. Vannak olykor érdekes húzásai, de az a legkevesebb.@kleinguru
Újítás! Nem vagyok Microsoft alkalmazott, így a konkrét okot nem tudnám megmondani, hogy miért így csinálták.@tomtyi
Láttál Te már embert lábak vagy épp kezek nélkül élni?Vagy akár izomsorvadásos embert napi szinten dolgozni? Szerintem marhára nem!
A Windows 8 azoknak akiket ismerek, sokkal kényelmesebb. De ugye kinek a pap, kinek a papné!
Ennyi erővel ugyanolyan gépjármű a Rolls Royce Phantom, mint a 760-as Volvo, mégis az egyik embernek ez, a másiknak az a kényelmes.
A barátomnak ez a rendszer kényelmes. Neked mondjuk a Win 7 vagy a Debian. Ettől még hülyeség lesz amit írok? Nem azt írtam, hogy világmegváltóvá vált a Microsoft, csak annyit, hogy igenis van értelme nagyon sok területen.Volt nemrég egy illető aki megkeresett, hogy szeretne Windows 8-as rendszert kipróbálni és tudnám-e neki telepíteni illetve segíteni. Elsőre mit gondol az ember? Azt, hogy valami kezdő aki váltott XP-ről, esetleg Win 7-ről aztán mégsem akar vele szívni. Elmentem az illetőhöz és kiderült, hogy valami idegrendszeri károsodás miatt "enyhén" deformáltak a kezei. Viszont ennek ellenére 3D-s modellezéssel, CAD-el foglalkozik. Neki nem jött be a Win 7 által nyújtott dolgok. A 8-assal pár óra alatt sokkal kényelmesebben intézte a dolgait. Másnak viszont a Win 7 jön be.
Csak lehet valami oka, hogy nem egy embernek jött be. S van köztük egészséges ember is!Mihez kell Metro felület az ismerősömnek? A Bing fordító és hasonló alkalmazásokban segédkezik. Anno dolgozott az Applenél is, csak aztán jobb ajánlatot kapott és így váltott.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
Pixa
aktív tag
válasz
kleinguru #389 üzenetére
"ez tény, el lett rontva" - Ezt rajtad kívül ki állítja ilyen magabiztosan?
Vélelmezem, hogy használsz olyan alkalmazást, pl. Winamp zenelejátszáshoz, vagy mondjuk Gom Playert videólejátszáshoz. Ugyanezt ennyi erővel a gyári Media Player-el is eltudnád intézni. De, valami oknál fogva mégis 3rd alkalmazást használsz. Na, a Start menü is, ha annyira ByeAlex érzés fog el, bizony külső alkalmazáshoz kell folyamodnod. -
Pixa
aktív tag
válasz
#40553216 #387 üzenetére
Írtam pár dolgot ami részben választ ad, hogy miért lett desktopon is elérhető! Csak, mint írtam, sokan szexuálnak használni az elméjüket. Pedig ott van a szemük előtt, hogy milyen alternatívákat aknáz ki a Metro. Csak ugye fikázni könnyebb, meg elégedetlenkedni, mint elfogadni vagy átszabni.
-
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #380 üzenetére
Anno amikor Nokia Lumia 800-at koptattam akkor kedveltem meg a csempés rendszert. Tényleg elég egyértelmű és könnyen kezelhető. Emellett elég gyors is.
Tény, az iOS és az android kicsit jobban alakítható. Viszont, ha a stabilitásában nincs problémám, akkor felesleges a nagy marha szabadság.
Tény, sok területen azért a WP rendszer elég durván zárt! De szerencsére a desktopra szánt Windows 8-ban azért van szabad mozgástér bőven.A jövő igencsak az érintős dolgoké. Lásd e-napló az iskolákban. Idővel jön az e-tábla és szép lassan ott fogunk tartani, hogy tablettel járnak iskolákba 600 könyv helyett. S mennyivel jobb, hogy megmaradnak a fák, emellett nem kell a könyvek sorsáról agyalni, hanem pl. 1 könyv / 1000-2000 ft alapon online megkapja az ember. Esetleg valami e-iskola kártyával online megvásárolja.
Szóval bizony van a sokak által leszarozott dolgokba jó is. Csak meg kell érteni!
-
Pixa
aktív tag
válasz
Black Plague #376 üzenetére
Így van!
Komolyan, már nem tudok a szánalmas jelzőnél finomabbat illetni sokakra. Rákérdezek pár embernél, hogy mi a gond a Windows 8-al és a következő válaszok érkeznek:
1. "Nincs benne Start menü!"
Ettől még használható? Igen! Sőt, mára nem egy ingyenes Start menü alternatíva vált elérhetővé. Még olyan is, amivel a csempés Metro-t ki lehet kapcsolni és egyből az asztal fogad. De idáig már nem jutnak el sokan...
A Softpedia oldalt szeretem olvasgatni, mert rengeteg új, friss hírt publikálnak. Eközben látom, hogy mára tucatnyi Start menüs megoldást tettek elérhetővé.2. "A csempés felület nem jön be..."
Szintén ugyanaz a helyzet, mint az előző esetben.Arról már kevesebben pofáznak, hogy a kompatibilitás mennyit fejlődött... És akkor csak egy dolgot soroltam a sokadalomból!
Persze olyan emberektől nem szabad csodát elvárni, akiknek több ideje van a nyavalygásra, mint az olvasásra. -
Pixa
aktív tag
válasz
pushalias #371 üzenetére
Mindenképpen jó, hogy a Microsoft elkezdett haladni a korral és végre az érintős dolgok felé vette az irányt.
Hogy miért gondolom így? Megosztok saját esetet.Egyik ismerősömnek izomsorvadása lett elég durván. Gyerekkorában kezdett el számítástechnikát tanulni és kezdte anno a Windows 3.1-en, majd idővel 95, 98 SE, XP, stb.! Majd az állapota romlott és a billentyűzetről áttért a hangvezérlésre. Ebben csupán az volt a gond, hogy nem minden ment úgy ahogy kellett volna és olykor segítségre szorult.
Kijött a Windows 8 és végre ismét örült, hogy az a Windows rendszer amin Ő felnőtt, amivel a mai napig dolgozott úgymond nem felejtette el. Végre nem csak hangvezérelve tud dolgozni, hanem az érintőfelülettel ismét teljes értékű Windows felhasználóvá vált.Tehát az érintőfelületet nem úgy kell sokaknak felfogniuk, hogy ez valami sznob újítás és trend ami felé a gyártók direkt azért mennek, hogy a sokadik bőrt lehúzzák az emberről. Ezeknek a fejlesztéseknek, újításoknak igenis hatalmas szerepe van!
Sokan csak azt látják, hogy a Microsoft elvette a Start menüt és egyből leszarozzák a Win 8-at. Csak jó emberi szokásként azt felejtik el, hogy ennek az újításnak van egy másik oldala!
Amerikában jártam és ott találkoztam már Windows 8-al működő, érintőképernyős eszközzel az egészségügyben. Bizony nagyon jó tud lenni olyan idősebb embereknek is, akik nem nagyon látnak, de ott a bazinagy csempe és arra rátudnak klikkelni. Nekik (is) jó ez az újítás!Vagy ott vannak a gyerekek akik még csak irkafirkálnak, de tudnak nagyon jó érintős játékokkal fejlődni. Szintén Amerikát tudom megemlíteni, ahol down szindrómás illetve autista gyerekeknél a Windows 8 csempés dolgaival értek el hatalmas előrelépést akár fejlődés, ügyesség akár értelmi javulás terén.
Csak ugye erről a híradók és a sok-sok hírportál enyhén szólva is ba**ik közölni híreket. A kritikai blogokban sem tesznek ezekről említést, mert jobb egyesek lelkének csak a rosszat meglátni.Amikor Amerikában a gyerekek megkapták a Win 8-as gépeket, egy táblát raktak fölé az orvosok amin a következő idézet áll:
"Aki egy életet megment, egy világot ment meg." - Ez az idézet Raana Rass-tól származik.Remélem páran kicsit majd idővel másképp fogják látni a dolgokat...
-
Pixa
aktív tag
No, így fest, ha a Gépházban van frissítés. Illetve Automatikusra van állítva a frissítés.
-
Pixa
aktív tag
Forrást mutass már, de most már valami hihetőbbet! Mert csak dobálódzol a hülyeségekkel amire semmi bizonyíték!
"...után történtek..." - Nekem pedig tegnap elszakadt az eső után a cipőfűzőm. Azonnal pereljem be Németh Lajost? Na, kb. ennyi köze van a linkednek meg az állításaidnak a témához. Úgyhogy produkálj valamit vagy térj pihenőre! -
Pixa
aktív tag
Na, fussunk neki újra! Amikor a Microsoft bevezette a Start menü-t akkor ugye azon keresztül volt elérhető (szinte) minden alkalmazás. Ez egészen a Windows 8-ig így is volt. Majd itt jött egy irgalmatlan nagy váltás.
Most van újra Start menü/gomb, amit a user megszokott. Ráklikkel és nem a szoksásos lista vágja pofán az embert, hanem ismét a Kezdőképernyő alias Metro.
Magyarán a user ismét átcseszve érzi magát, mert azt hinné, hogy megjött a ByeAlex gomb, aztán mégsem... S akkor ott tart, mint most, hogy valami ingyenes alkalmazással jobban jár, ha odaeszkábálja a Start menüt. -
Pixa
aktív tag
Ha viszont így hagyja a Microsoft akkor egy eget rengető baromságot csinált! Elvégre jelenleg is, ha a bal alsó sarokba baszarintom az egeret akkor ugyanúgy egy klikk után a Metro kezdőképernyőre vág. Ehhez nem kell Start menü se Start gomb!
Az ember felháborodása pedig jogos, elvégre "menü" vagy "gomb", az eddig megszokott Windows megoldások után nem ezt várná az ember.
-
Pixa
aktív tag
http://news.softpedia.com/news/New-Video-Shows-the-Magic-of-Windows-8-1-s-Start-Button-358919.shtml
Hát igen... Az új Start menü és viszontagságai!
-
Pixa
aktív tag
Hümm...
-
Pixa
aktív tag
Arra igen!
Mivel szeretem az idézeteket, az update és egyéb dolgokhoz kapcsolódan ezt tudom ajánlani neked, ebben benne van elég érthetően minden:
"Fogadd el: egyszer te vagy a galamb, máskor meg a szobor." Scott AdamsEgyébként a témához még annyit, hogy vélelmezem, hogy lesz valami update értesítő a tálcára, akár külső megoldással, mint a Start menü, vagy egy újabb update-el.
-
Pixa
aktív tag
-
Pixa
aktív tag
Majd csak lesz itt (is) valami...
http://news.softpedia.com/news/Microsoft-Launches-Windows-8-1-Preview-Website-358085.shtml -
Pixa
aktív tag
Ha nem vált annak oka van!
Nem akar! Jó neki ami van. Itt már ugye maradhat a Metro!Ha vált annak is oka van!
Ezzel elfogadja az új dolgokat. Ugyanakkor mivel vannak ingyenes alternatívák, kitudja kapcsolni a Metro-t és alkalmazhat Start menüt. Problem?Egyébként az átlag user még mindig elvan XP-n vagy Win 7-en...
-
Pixa
aktív tag
válasz
kleinguru #215 üzenetére
A kérdés jó, de egyben relatív!
Váltani átlagusernek konkrétan nem sok értelme van, mivel az újításokat nem használja ki.
Azoknak viszont akik szeretik kiélvezni az újdonságokat, akár látszólag akár effektíven, azoknak már megéri.De persze mondhatod a népnek a pozitív oldalt, ha konkrétan a Start menün vergődnek napestig vagy ujjal mutogatnak másokra...
-
-
Pixa
aktív tag
Hogy a váltás jó vagy sem, azt igazán a Microsoft (sem) tudja igazán. A userek többsége már újítani szeretett volna. Lásd Windows különféle témák.
Az érintőfelület elterjedése is kívánta, hogy valami kezelőfelületi megújulás létrejöjjön.Mondjuk valóban ésszerűbb lett volna egy PC és egy Tablet edition kiadás. Viszont így a jelenlegi kiadással 2 in 1 alapon van megoldva ez a kérdés.
Anno amikor a Windows 7 bejött ott is sokan vetették fel azt a kérdést, hogy minek vezette be a Microsoft ezt meg azt?! Mára elterjedt és mondhatni elfogadottak lettek az újítások. Ezen kívül vélelmezem, hogy a Microsoft sem akart már nevetségessé válni a sokadik Service Packal és többek között ez is közrejátszott az újításba.
Viszont úgy alapjaiba konkrétan a Metro felület kontra Start menü hiányán kívül milyen fogfájása van még a népnek amiért a Windows 8 "nem jó"?
-
Pixa
aktív tag
Anno az 3.0 után megtanulta a nép használni az XP-t, Milleniumot, Vistat, 7-et, meg amit akart. Aki egy kicsit akar update lenni annak áldozatot kell vállalni. Nyilvánvaló, hogy nem könnyű megemészteni a váltásokat, változásokat. De fel lehet zárkózni! Ez nem lóverseny!
Egyik barátom vett egy laptopot. Természetesen már Windows 8-al volt megáldva. Feltettem neki rá vissza a Win 7-et. Igaz driverezni kellett - nem úgy, mint a 8-ast -, s azóta nyugodtabban használja.
Mint írtam, előbb utóbb bekövetkezett volna a váltás. Jobb volt ez így egy huszárvágással bevezetni és majd utána korrigálni.
Egyébként nem igazán tudok olyan hatalmas hardwareváltást a jelenlegi helyzetben ahol olyan borzalmasan megvoltak erőltetve azon userek akik nyavalyognak a Start menü miatt! Akit ez annyira zavart, az nem kutya módjára ugatott, hanem talált rá alternatívát. -
Pixa
aktív tag
Nézd, valamikor váltani kellett. Ennek előbb vagy utóbb be kellett következnie. A Microsoft húzhatta volna még pár évig, de akkor már tényleg egy hajszál se választotta volna el a PC-t és a tableteket.
Ahogy Fodor Ákos is mondta, csak Őt tudom idézni: "Van, mikor tisztább eltörni egy tányért, mint elmosogatni." -
Pixa
aktív tag
Ez a Start menüs nyekergés már komolyan szánalmas!
Ha valamit újít a Microsoft az a baj, ha nem újít akkor meg az.Anno az XP-nél is eljátszották sokan a nyavalygást. Majd utána elkezdtek jelzéseket küldeni a Microsoftnak, hogy mi kellene. Létrejött a Longhorn ami ugye a Vista elődje, amolyan tesztrendszer. Ott a Microsoft felmérte a dolgokat és végül piacra dobta a Vistat. Na, ott ismét elkezdődött a nyekergés, hogy ez így nem jó meg úgy nem jó.
Ezután ismét jelzések garmada ment a Microsoftnak, hogy ezt meg azt ki kellene javítani. Megtette és kiadta a Windows 7-et. Mivel a 7-es jóval XP-sebb volt érzése, mint a Vista így elfogadta a nép nagy része.Időközben a technika és technológia haladt a maga tempójában és rendjében. Ebből ugye értelemszerűen következik, hogy az operációs rendszereknek is (Linux, Mac, Win, stb.) is lépést kell tartani a fejlődéssel.
Megalkották a Windows 8-at. Elég sok emberrel találkoztam akiknek elsőre nem volt szimpatikus, végül mégis megszerették, megkedvelték. Én lehet baromira hibrid lény vagyok, de nekem első perctől kezdve semmi bajom nem volt vele. Oké, kicsit új volt és szokni kellett, de eltudtam fogadni.
Napi szinten nem egyszer indítok és zárok be böngészőt, képszerkesztőt, zenelejátszót, szövegszerkesztőt, játékot és megannyi más alkalmazást. Mégsem érzem azt, hogy a Metro felület jaj de zavarna!Amúgy azokat akik nyüszögnek a változások, újítások miatt, sokukat ki vagy mi kényszerítette arra, hogy lecseréljék pl. az XP-t? Ja, a támogatás megszüntetése... Oké! Akkor ott a 7-es! Nem volt erőszak a váltás!
Azért, mert nekem nem ízlik a Villányi Rosé még nem fogom lefikázni. Egyszerűen nem fogyasztom! Ez ilyen egyszerű.
Ugyanilyen példa az orvostudomány. Anno, ha valakiről kiderült, hogy rákos, volt, hogy a fél karját levágták, majd a bordáit kivették, végül a fél tüdejét. Aztán persze, ha "mázlija" volt belehalt valami áttétbe. Mára nem aprítják így fel az embereket. Tehát a fejlesztésnek, fejlődésnek igenis van értelme és el kell tudni fogadni!
De ugyanilyen példa mondjuk az autóipar. Mára jóval kényelmesebb akár egy sokak által gagyinak tartott Suzuki Swiftben ülni, mint a kezdetleges T-modellbe! S lám, ebben az esetben sincs senki arra kényszerítve, hogy Suzukira váltson a T helyett!Ez a téma már legalább annyira hülyén hat sorozatba, mint a "melyik a legjobb..." vírusirtó, zenelejátszó, autó, konzol, stb.! Nincs olyan, hogy legjobb! Az egyén saját ízlésére van bízva.
Windows esetében is van nem egy kiadás ami közül lehet válogatni. Ezen kívül, ha annyira zavaró a Metro felület, akkor kis utánajárás után a felhasználó különösebb programozói ismeretek nélkül is talál Start menü alternatívát ami kitudja kapcsolni a Metro felületet is. -
Pixa
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #165 üzenetére
Anno Vista-n, majd idővel Win 7 esetébe futottam bele olyan vírusba ami simán lelőtte. Innentől az UAC-nál kissé az volt az érzésem, hogy ez tényleg csak a felhasználót hátráltatja.
A Win 8 esetében nem egyszer fordult elő, hogy megbízható forrásból (értsd gyártó weboldaláról) származó alkalmazásnál a SmartScreen blokkol. Oké, vélelmezünk vírusnak ismeretlen dolgokat! A szkeptikus meglátás nem árthat. Na, de ennyire?
Vegyük sorba a felhasználókat!
1.0-s user -> Neki mindegy mit, hol, hogyan, kivel, mivel kell használni. Minden előzetes bejelentés, utánaolvasás, stb. nélkül futtat, töröl amit lát.
Ha valamelyik program kiírja, hogy "Hiányzó file" akkor inkább újratelepítteti az egész Windowst, vagy Ő maga gyalulja le addig amíg újra kell telepíteni.1.1-s user -> Ugyanaz, mint az előző, csak Ő már saját magától feltudja telepíteni a Windowst.
2.0-s user -> Elolvassa a dolgokat, de kísérletez. Idővel előléphet 2.1-é, ha már megállapodott önmagával abban, hogy csak bizonyos fix programokat használ.
2.1-s user -> Fórumokon körülnéz, utánajár a dolgokat és csak azután hallgat a "Kapcsold ki a vírusirtód!", és egyéb dolgokra. Viszont olykor újrapakolja a Windowst.
3.0-s user -> Ő már bátran használ cracket, trainert is.
4.0-s user -> Ismeri és részben eltudja hárítani a hibákat. Nagy ritkán újrarakja a rendszert, hogy az stabil maradhasson.
5.0-s user -> Ettől a szinttől már van effektív tudás is.
Szerintem!
-
Pixa
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AliExpress tapasztalatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest