- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ahogy nézem, ez a Windows 8 célozta BYOD ugyan úgy nem a jövő már, ahogy a tapifelület sem az. És az összes, általad felsorolt "újítás" egyrészt természetese már a Win8 előtt és anélkül is megvalósítható (esetleg kérnék egy listát, amiről ez nem igaz): külön júzer, adott esetben titkosított mappa, távoli elérhetőség (a törléshez), másrészt simán kivédhető, ha az alkalmazott ki akarja védeni. Annak megoldása sem problémás, hogy a "dolgozó" fiókba belépés minden egyes alkalommal egyszeri (vagy mondjuk napi) aktiválással működjön. Akár net-, akár telefonkapcsolattal. Ha meg be akarja kapcsolni, de nem tudja elérni a céget sehogy, akkor így jártak mindketten. Erre külön policy. Gépen belül Win8 előtt is megoldható, hogy ne másolhassák ki az adatokat, stb., stb. Így továbbra sem értem, mihez kell a Win8? Hogy a 8.1-et ilyen fícsörökkel próbálják vonzóbbá tenni a cégek számára, ez pusztán marketingfogás.
Pc BYOD használata esetében én a cégek helyében eleve külön fiók használatát írnám elő. Mert hogy a saját gépét használja, az nem jelenti, hogy keverje a céges és privát tevékenységét egy fiókban. (A cég telephelyén a cég eszközeivel végzett munkavégzés esetén is korlátozható a privát géphasználat.) Ehhez egy olyan újítást kellene belerakni a Windowsba, amitől az MS mindig is ódzkodott. Ez pedig a egyidejű többfelhasználós mód.Vagy ha egyfiókos rendszer marad, azon belül is megoldható az összes felvetődő probléma pre-Win8 eszközökkel: egy titkosított mappába kerül az összes, a munkával kapcsolatos fájl, stb., stb.
-
premete
veterán
Olyan driver hibáról még nem hallottam, hogy a XI. kerületben megy simán le 15, fel 5 Mbps-sel, a velencei-tónál pedig csak 2G-n, ugyanott windows7, vagy linux megy hibátlanul, 3G-n, le ~4, fel 2 Mbps-sel. Ugyanazon az ssd-n, meg sem mozdítva az asztalon, ugyanaz a Dell, benne ugyanaz az Ericsson modem.
Szerinted mennyiből állna a Microsoftnak beletenni egy kapcsolót, hogy automata/3G only?
Linux disztrókban, de már a 20 ezer forintos telefonokban is van ilyen. -
premete
veterán
Mert nem az eszköztől függ, okostojás, és nem kell rögtön kitalálni, hogy nem jó a driver. Mondjuk elférne az ssd-n a w7 és a linux mellett a w8 30 GB-ja, de nekem használhatatlan a gyatra sebessége miatt.
Nem hiszem, hogy a Picipuhának megerőltető lenne beletenni egy fuckung toggle-t, hogy "auto/3G only, ami a legfapadosabb Linux disztróban is benne van alapból, sőt pár év óta még drivert sem kell a mobilnethez telepíteni (régebben kellett az umtsmon). -
oO7
őstag
Bal alsó sarkában a képernyőnek jobb klikk + bal klikk...
nem kell billentyűkombinációval szórakozni, vagy az asztal csempéjét keresgélni, csak különösebb koordináció nélkül a bal alsó sarokba rántani az egeret, és jobb-bal-klikkbár nem teljesen értem, hogy ez hogyan kötődik a 471-es hozzászóláshoz
-
pushalias
addikt
Vagy ha nem akarod megjegyezni ezt a bonyolult kombinációt, akkor rákattintasz arra a lapkára, amire az van írva, hogy (surprise! surprise!) Asztal. Update, amit én is folyton elfelejtek megemlíteni, pedig használom: alapállapotban a Windows gomb oda-vissza vált a két felület között.
A W8-at fikázóknak nagy hányada 1 percnél többet nem használta a rendszert, ha egyáltalán használta, és fogalma sincs arról, amiről ír. Egy részük meg szerintem szándékosan ilyen. Akadt olyan, aki kijelentette, hogy de szar, hogy folyton a lapkákat kénytelen bámulni, írtam neki az egy kattintást, két hozzászólással később ugyanúgy leírta, hogy kénytelen bámulni a lapkákat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Fail...
Nem vagyok Ubuntu felhasználó, de ha az lennék, ott is meglenne a lehetőségem a váltásra, külső programok nélkül, az Ubuntu saját csomagkezelőjén keresztül. Egy parancs az apt-get csomagkezelőnek, majd egy kijelentkezés és felhasználói felület váltása. Kb 3 perces folyamat.
Jah és más disztrón meg más asztali környezetek vannak, jelenleg 6-8 jelentős asztali környezet van, általában válogatni is lehet közöttük, mint pl. Ubuntunál Kubuntu (KDE), Lubuntu (LXDE), Xubuntu (XFCE) és még sorolhatnám.
Ezzel szemben mi van Windowson? Nem tetszik a Modern UI? Te vagy a hibás!
-
-
-
Minek kéne Lync egy Ubira?
Van azon rendes chatprogi, amiben legalább rendesen vannak tabok, nem baloldalt, hogy elfoglalja a fél monitort.
@emvy : OK, de az megint csak üzlet - létrehozni valamit kicsit más.
@pushalias: Nem én kezdtem személyeskedni.
Amúgy az, hogy valakinek a szabadalmai ott vannak valamiben, nem jelenti azt, hogy az ő fejlesztései. Csak szólok, hány dolgot vásárolt az MS? -
törölt tag
Ezt.
De pushalias feszegette Pandora szelencéjének tetejét az ellenkező állításával. Azt beégett.
@(#278) pushalias
Egy dolgot nem értesz meg: amíg van választási lehetőség, addig a "szolgáltatónak" az érdeke, hogy olyat adjon, amilyen nekem kell. Vagy kicsit fordítva, de a jelen helyzetből kiindulva: olyat ne akarjon adni, ami nem kell. És most a Win8 (mint annak idején a Vista) "elfogadottságából" látható, olyat akar adni, ami nem kell az embereknek. Ha majd nem lesz más, és mindenképp szükség lesz gépre, akkor majd ezt veszi mindenki. Leszarom a hülye érveidet meg példáidat."Amit ezen felül kapsz, az mind, mind extra, és verd a seggedet a földhöz, hogy kapsz egyáltalán."
Magadnál vagy? Ébren voltál az elmúlt években? Feltűnt, hogy az MS pont az ilyen szemléletmód és az ilyen birkák miatt kapkod most?Ne tévesszen meg, hogy egyes szám első személyben írtam a korábbiakat! Ez egy általános alany. Ami azt jelenti, hogy nem konkrétan rám vonatkozik, hanem általában az emberek egy nagyobb csoportjára. Jelen esetben a desktop+mobilkütyü júzerek olyan 98%-ra, akik mind nem Windows 8-at használnak. Érted?
Bár ebből ("Ha a te igényeid jelentősen eltérnek az átlagétól") kiindulva nem érted. Az átlag (a megelőző 98%) véleménye elutasító. Akármennyire is vered a segged a földhöz.Utoljára XP-t használtam, amire nekem kell a Win, arra az akármeddig (érted-e? AKÁRMEDDIG) jó lesz. Megoldom, ami kell.
"Hasonlít a droidos táblagépre, az is így működik."
Ja, mert az egy tablet (a hw és az sw is, ugye), így hasonló megoldások vannak. Csakhogy ez eredetileg ugye egy "desktop" OS.@(#280) vlevi
"A majdnem start menü is visszajön"
Mondjuk a folyamatosan ott lévő, ki tudja, milyen széles gördíteni való startmenü kicsit kevésbé praktikus, mint az először csakcsoportok nevével megjelenő menü, majd a csoportokban rendezve megjelenő programok.BTW: a "Keresés" funkció rákeres csoportnévre is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest