- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirály12
őstag
Hát nem is tudom. Ha zenét akarok hallgatni, nekem nem egy 30-40 évvel ezelőtti dzsunka zene kell. Én is szeretem a régi zenéket, de azért van határ.
Nem tudom mi bajod a hagkarikkal, az au2 pl. egy elég jó kis kari. Nagyon szép hangja van. Ha egy normális erősítőt teszel alá, akkor nem is hallog meg szinte a különbséget egy cd lejátszó és ezen kari között. Talán egy nagyon kicsit, ha csak ezt akarod meghallani. Szerintem nem kell mindenkinek xar csöves erősítő, meg ócska zene lemezről.
IMÁDOM AZ MP3-AT!!!! -
Hosszú, ahhoz, hogy végigolvassam, mindenesetre 2001-ben kezdődött, és azóta nagyon sokat fejlődött a világ.
Nyugodtan kiindulhatsz abból is, hogy az összes mai szám, amit hallgatsz, valamilyen digitális effektre épül, és az egész mű átfutott már digitalizáláson. Akkor is, ha kazettára kerül, akkor is, ha lemezre (LP).
Az élő zenét nem lehet visszadni, ezen nem vitázok, de minden más ma már digitális. És ha ez annyira szörnyű lenne, akkor nem így működne. De én nem hiszem el, hogy egy részletesen, minőségben digitalizát hangnál Te szögletesnek hallod a hanghullámot.
Mindent elhiszek az adatvesztésről, a szűrésről, az oda-vissza alakítás torzításairól, de jobb elfogadni, hogy a világ lassan 0-kból és 1-esekből áll. -
Male
nagyúr
Csakhogy azért az alaplapi csodáknál jobbakat is kell árulni. Ezért is kell ilyesmi (bár már az Audigy2 is kb a maximum, aminek PC-ben értelme van). Nem tudom, hogy mi bajod tulajdonképpel ezzel a hangchippel: azoknak készül, akiknek az alaplapi bigyók nem felelnek meg (ilyen emberből nem kevés van), és a PC-ből akarják kihozni a maximumot.
''nem a zene az elsődleges feladata'' Hanem mi? A windows hangok? Na jó, persze a játék és mellette a zene. -
dabadab
titán
''megfelelő minőségű cuccal azt is lehet hallani ha ugyan azt az anyagot különböző alapanyagra nyomták vagy írták''
Megfelelo minoseg: kinai piacos DVD, aminek gondjai vannak a lemez olvasaval, ezert interpolal ezerrel. Igen, azon hallani. Normalis cuccon nem.
''emellett az AD-DA alakítások is rengeteg veszteséget okoznak a közbeiktatott szűrésekről nem is beszélve.''
Ellenben a RIAA equalizer az egyaltalan nem okoz veszteseget, dehogy, hiszen ott csak ketszer allitjak at az egesz hallhato savot, ellentetben a digitalis technikanal hasznalt szurokkel, amik meglehetosen nagy frekvenciaknal vagnak (foleg 96kHz-es samplingnel).
''A legjobb bizonyíték, hogy a felsőb kategóriában él és virul az analóg tech.''
A felsobb kategoriaban v a ''draga penzen sznoboknak'' kategoriaban?
Egyebkent mi az a nagy kulonbseg a digitalis meg az analog rogzites kozott, amitol olyan egyertelmu lenne a kulonbseg?... -
Male
nagyúr
A hangkártyáknál miért kell ezt mindig felhozni? OK, az analóg rögzítés jobb tud lenni, mint a digitális, de itt semmi értelme, mert PC+analóg hang? Új bakelit lemezes meghajtót is gyártasz hozzá, vagy mi? Akinek ilyen minőség kell (az emberek 90%-ának már a 128 kbit-es MP3 is bőven jó, akinek meg analóg kell, azok szerintem kb 0.1% lehet talán), az ne akarja ezt PC-ből kihozni szerintem.
-
Ez teljesen igaz, csakhogy tudsz olyan szinten digitalizálni (mintavételezni, kvantálni), hogy azt Te soha sem fogod meghallani. Az régebbi technológiákra ez nem volt jellemző, de ma már tudsz olyan minőségben digitálisan rögzíteni, hogy nem halld a különbséget.
Ettől igazad van, de azért nem mondanám, hogy elfogulatlan vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest