Aktív témák
-
bitfarkas
őstag
Ami a kompatibilitást illeti, bizonyára igazad van, de én még kevés olyan titkárnőt, ügyintézőt láttam, aki a Word lehetőségeinek akár a 20%-át is ismerte volna. ;]
A normál irodai ügyintézésben előforduló esetekben rövid három hét alatt én semmi kompatibilitási gondot nem tudtam felfedezni. -
X-COM
nagyúr
de itt pont az oem-ekről van szó, csóka bemegy, hozzávágnak látszólag eredeti wincd-t, számlán feltűntetik, user COA-ról nem tud, vagy esetleg adnak valami hasonlót is (magánszemélynél a licenc igazolásához a számla sem kötelező, jó, ha megvan, de nem kötelező)
akik mennyiségiben vesznek azokat nem nagyon érinti, mert nekik van egy telepítőkészletük, utána meg csak licencet vesznek -
ZooLee
senior tag
X-COm írta:
[i]itt asszem arról szól a fáma, hogy szegény usert ne verjék át hamisított windows-szal[/i]
Úgy látom nem érted: Az abszolút nem számít, hogy milyen CD-t kap, a vásárolt szoftver valódiságát a számlával (amin rajta vannak az egyéb vásárolt elemek is, ha pl. OEM-et vett) és a licensz-papírral igazolja.
Ha azt mondja a cég, hogy X konfiguráció Windozzal (nem OEM) es a hardvercuccok mellé ad egy ilyen CD-t, de a számlán nincs rajta és/vagy nincs meg a licenszpapír, akkor cseszheti a jogtiszta windózát, pedig az átlagvásárló azt fogja hinni, hogy Ő most akkor jócsávó, mer' jogtiszta szoftvere van....
ZooLee -
X-COM
nagyúr
itt asszem arról szól a fáma, hogy szegény usert ne verjék át hamisított windows-szal
-
ZooLee
senior tag
Ja, és még valami: a M$ legújabb licenszelési stratégiája szerint az Xp licensszel tudod használni a 2000-et, az Me-t (és a 98-at is asszem). Akkor meg minek itt a dizájnCD a parasztvakításon kívül?
Inkább arra hívnák fel a figyelmet, hogy a számlát+licenszpapírt kell megőrizni, nem a CD-t.
ZooLee -
ZooLee
senior tag
Visszatérve az eredeti témára: Nem értem hogy minek dizájnolják a CD-t ilyen-olyan biztonsági hivatkozásokkal. Ha valaki számonkéri rajtad a szoftvered jogtisztaságát, és bemutatod neki a CD-t, akkor egyszerűen kiröhög.
A szoftver valódiságát a számlával és a licensz papírral _együtt_ igazolod. Azon túl, hogy Neked RW CD-n, vagy floppin van meg az ikszpé, az senkit nem izgat! (Biztonsági másolat, ugye...)
ZooLee -
X-COM
nagyúr
azért kíváncsi lennék, hogy néz ki néhány wordos, exceles cucc, amit használunk
pláne amik vba-sok! :-) -
bitfarkas
őstag
válasz
localhost #18 üzenetére
Köszi.
Mindenesetre, ha csak ennyi a kompatibilitási probléma, az a felhasználók 99.5 %-a számára értelmezhetetlen.
Akkor pedig a könnyű kezelhetőség meg főként az ár a döntő. Ennél az általad javasolt progi hajóhosszal vezet. Egy gondom van csak. Nem ismerem, nem is hallottam róla. Van demoverziója? Az általam ajánlott progi a múlt hónapban felkerült egy nyomtatott számítástechnikai lap Cd mellékletére, azóta részletesebben megismertem én is.
Ez a demoverzió szvsz nagyon jó reklám. Azóta ajánlom én is mindennkinek. -
bitfarkas
őstag
Abszolute kompatibilis. Most egy demo változatot tettem fel, azt használom. Kicsit más a fazonja, mint az M$officenak, de gyorsan hozzá lehet szokni.
Hogy miben nyújt többet?
''magyar clipart-képekkel, szinonima-szótárral, idegen nyelvű helyesírás-ellenőrzéssel, angol, német, francia szótárral, levelezés-titkosítással valamint multimédiás súgóval egészült ki''
Na meg persze az ára. A profi változat nettó 29K, az ötödik licensztől már csak 23K.
A családi verzió lényegében csak a profi szövegszerkesztő nettó 6,4K-ért.
Nézd meg a Weboldalukat. [L]http://www.magyaroffice.hu [/L] -
klepto
addikt
válasz
bitfarkas #12 üzenetére
Elnézést, egy kicsit nehéz a felfogásom :DDD Open office-t én is használom, és majdnem ugyan olyan, mint a Ms office. Elsősorban a World-öt használom. Ami tény, a World része nem kompatibilis. Ha jól értem, akkor a magyaroffice oda-vissza kompatibilis az Ms office-val. Ez igaz a World részére is? Nyújt valami + a M$-hez képest a magyaroffice?
-
bitfarkas
őstag
Remélem repülőt nem úgy vezetsz, mint olvasol. Nem az openofficeról, hanem a magyarofficeról beszéltem. Az pedig igencsak beolovassa a beszúrt táblázatos, lábjegyzetes dokumentumot bármely word verziójú is, sőt maga is produkálja ezeket. Az ára (professzionális változat) pedig 30K alatt van.
-
bitfarkas
őstag
Miért nem veszel Magyaroffice-t? Majdnem annyit tud, nyelvi ellenőrzésben ill. szótár-támogatásban többet (mezei felhasználó nem érzékel külömbséget) és belefér az általad említett pénzügyi keretbe. Ráadásul felismeri a M$ összes dokformátumát, menteni is tudsz bármelyikbe. :))
-
laja
tag
Én az oprendszert 20 rongyért is megvenném. De nem is azzal van a baj, hanem az Office-szal. Mert az már 100 rongy fölött van, ami nálunk röhejesen magas. És az Office mindenkinek kell. Ha mondjuk az is 20-30 rongy lenne, megvenném. (Ja, különben legális Win98-am van, OEM verzió.)
-
twollah
nagyúr
Micsoda hír.
Bólogató zsiráf rulz. -
Bally
senior tag
Én még mindíg azt vallom, hogyha egy oprendszer, pl.Windows Xp elérhető áron lenne, akkor szinte mindenkinek az lenne!
Mondjuk 8e Ft-ért kb. biztos megvenném én is! -
klepto
addikt
Ezzel csöppet sem riasztják vissza a hamisítókat :))
Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Gitáros topic
- Xbox Series X|S
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest