- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Aktív témák
-
andorpapa
őstag
válasz
hogyishívnak? #31 üzenetére
Igen, igen, én is így gondolom, de annyira meg nem foglalkoztat a téma, hogy lemérjek mindent. Működik, nincs gáz, ha évek alatt nem károsodott semmi, akkor valószínűleg nem kell aggódni.
-
hogyishívnak?
aktív tag
válasz
andorpapa #30 üzenetére
Akkor nem szabad vele foglalkozni. Esetleg a hálózat földelését lenne még érdemes megnézni. Mivel a tápegységekben vannak alkatrészek amik feszültség alatti pontokhoz képest a földpontra vannak kötve (zavarszürések,védelmek) előfordulhat , hogy ez is megváltoztatja a mért feszültségeket.Ha a földelés is megfelelő akkor a többi tényleg a helyi adottságoktól függ és nem feltétlenül csak a hálózati feszültségtől.
-
andorpapa
őstag
válasz
hogyishívnak? #28 üzenetére
Más táppal is ugyanez a helyzet, mindegyik táp teljesen egészséges, szóval fogalmam sincs, hogy mi okozza az egészet, de azért nem észvesztő eltérésre kell gondolni, csak arra, hogy itthon totál stabilan x Voltot ad, máshol meg totál stabil y Voltot ad, mindenhol jól működik, stabil.
-
hogyishívnak?
aktív tag
válasz
andorpapa #26 üzenetére
A tápoknak el kell viselni a hálózati fesz. különbségeket (+-10%). Ha jobban megnézel 1 tápot monitort azokon a hálózati fesz.érték 170-270V között adják meg. A kapcsolóózemű tápoknál ezek a feszültség,frekvencia értékek és az 50-60Hz freki jelalakja nem túl érzékeny.Erre nagyon jó péda az 1szerübb szünetmentes tápok. Ezek alapból négyszög jelet adnak ki és 170-190v között feszültséget, mégis müködnek a gépek róluk, de ha 1 lámpát rákötsz láthatod a különbséget. Esetleg érdemes lenne 1 másik táppal kipróbálnod a géped mindkét helyen mert, ha a bemenő feszre ennyire érzékeny a géped akkor a lehet ez intő jel 1 tápegység meghibásodásra.
-
greenface
aktív tag
válasz
andorpapa #26 üzenetére
Hát nem tudom, szerintem nem a hálózati fesz-változás az ok, de majd megkérdek vmi nagy villany-gurut...
Az alaplapok pedig tényleg nem szoktak teljesen pontosan mérni. Nekem pl. a 12V-ra 1-2 tized V-al többet, az 5V-ra kb. 0,1 V-al kevesebbet mér: az alaplapom szerinti 12,3 - 4,78 V-mérővel 12,12 - 4,91. Szóval V-mérővel kimérve sokkal egészségesebb értékek vannak... -
andorpapa
őstag
válasz
greenface #25 üzenetére
Teljes konfig más helyen - így változik. De egyébként nem aggódok, olvastam anno egy cikket, már nem is tudom hol, ahol az alaplapok mérőrendszerét vizsgálták, majd rendes műszerrel lemértek mindent, és kiderült, hogy a BIOS által 12.92 Voltnak jelzett feszkó valójából csak 12.10, és a legtöbb esetben felfelé csalnak a mobók. A lényeg akkor is az, hogy szerintem az Antec táp manuális állítgatós opciója jó dolog, akinek nem kell, az nem fogja használni, és nem emiatt kerül X-tízezer HUF-ba, hanem a többi paramétere miatt.
-
greenface
aktív tag
válasz
andorpapa #23 üzenetére
Úgy érted, hogy ugyanazt a gépet (minden alkatrész, táp ua.) elviszed máshová, és változnak a feszek? Ez elég érdekes, de nem hinném, hogy a hálózati fesz miatt van. Esetleg hőmérséklet-különbségre tudnék tippelni, bár ez sem lehet számottevő. (Egyszer amikor javítottam kissé a tápom hűtésén, az 5V kissé stabilabb lett.)
Szóval passz, de a hálózati fesznek nem volna szabad befolyásolnia. Arról nem is beszélve, hogy elég extrém hely az, ahol a 220 alatt, vagy netán 240 fölött van a fesz konnektorban. (250 felett meg olvad a tápban lévő biztosíték...) Ennyit a tápnak lazán ki kéne 'szabályozni'.
De ha csak a tápot viszed máshová, konfig más, akkor világos: nem szokott teljesen pontos lenni az alaplapok feszmérője.
Általánosságban is igaz, hogy ha vmi nagyon fals értéket ír ki, érdemes voltmérővel is ellenőrizni, melőtt eldobnánk az esetleg kifogástalan tápunkat... -
DoubleD
aktív tag
Kemény.
-
-
greenface
aktív tag
''Nálam például minden táppal kicsit magas a feszültség, az áram itt talán erősebb, vagy tudja a hóhér, a lényeg az, hogy nálam például pont jól jönne egy kis szabályozás. Másnál meg túl alacsony a feszkó (hiába szuperhiper a táp), ott is hasznos.''
A tápok tudtommal úgy működnek, hogy a hálózati fesztől függetlenül (egy bizonyos tartományon belül persze) stabilan tartják a szabvány feszeket. Azaz ha vkinél 12,2 V a 12V-os ág, az aligha azért van mert nem 230, hanem 240V van a konnektorban....
Szerintem durván 200-250V közt a tápnak nem változik a kimenő feszültsége. Ezért írtam, hogy nem sok értelmét látom a szabvánz fesz.-értékek szabályozhatóságának.
Nem vagyok villamosmérnök stb., javítsatok ki, ha nem jól írtam, de tudtommal a kimenő fesz feszstabokkal van stabilizálva, amiknek ugye az a tulajdonsága, hogy bemeneti fesztől függetlenül a beállított érték lesz a kimeneten. -
Gamespy™
tag
az eszközökben pl vinyó meg cd rom stb(de asszem az alaplap is leszabályozza a feszkót ha több a kevesebből viszont nem tud többet csinálni) van ''feszkócsökkentő'' ami csak annyit enged át amennyire tervezték(nem tom mi a hivatalos neve de tuti így van)
a procit meg lehet drótozni vagy biosbol feljebbtenni a feszkót
a ram az újabb lapoknál szintén állítható.
ebből az a tanulság hogy ha valakinél a 220-230v 200v körül mozog (vhol kispusztán) az ráhúz a tápra egy kicsit és egyből nem lesz kevesebb a feszkója mint az általános (tehát ellensúlyozza a hátrányt) egyébként nincs értelme ennyi pénzért -
andorpapa
őstag
-
-
Witlok
tag
A feszültségingadozási probléma és a feszültség/áramerősség értékek eltérése hivatalostól sajnos valós Magyarországon (nálunk pl. minden egész és félórában csipognak az UPS-ek).
Ezt a problémát egyébként megfelelő UPS-el ki lehet küszöbölni, de ez a táp olcsóbb megoldás... -
andorpapa
őstag
Szerintem meg baromi jó megoldás, általában a profi cuccoknál találkozni a maunális feszkószabályozással. Nálam például minden táppal kicsit magas a feszültség, az áram itt talán erősebb, vagy tudja a hóhér, a lényeg az, hogy nálam például pont jól jönne egy kis szabályozás. Másnál meg túl alacsony a feszkó (hiába szuperhiper a táp), ott is hasznos.
-
Tiggr
tag
Az a helyzet, hogy az 550W-ot nem veszi fel, csak ha szükséges, ugyanis a PC tápok úgynevezett kapcsolóüzemű tápok, melyek nem vesznek fel sokkal több energiát, mint amire a rákapcsolt eszközöknek szükségük van. Vagyis ha a PC-d 200W-ot fogyaszt, akkor a 250W-os és az 550W-os táp is kb. ugyanannyit vesz fel.
-
greenface
aktív tag
Egy régi AT-s tápegységen láttam már hasonlót (a márkára nem emlékszem, de súlyos, vmi jobbfajta márkás darab volt): a táp oldalán kis süllyesztett trimmer-potik voltak, 12, 5 és 3.3 felirattal. Ki is próbáltam: valóban szabályozhatóak voltak a kimenő feszek, néhány %-os tartományban persze.
Különben én ennek nem sok értelmét látom. Nem az a lényeg, hogy minél pontosabban és stabilabban tartsa a szabvány feszeket? Amit a usernek szükséges lehet állítani, úgyis az alaplapon kell. -
Bagoly
senior tag
Elírás:
''A minimum szabályozás körülbelül 1550 fordulat percenként és 28-30 dB(A), míg a maximum 300 percenkénti fordulat és 40 dB(A).
'' -
Krix
őstag
300-as fordulatszám mellett 40dB. Nem semmi zajkeltő! :))
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Ingatlanos topic!
- Formula-1
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Videós, mozgóképes topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest