- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Magisk
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
joysefke
veterán
A processzorpiac hidegen hagyja a rémálmaimat, lesz ami lesz, én fogok tudni aludni. 1MB caches Cerka pedig álom, túl közel lenne a nagytestvéréhez.
A 2 MB ről meg lehet, hogy tévedtem, neés? Ebben a topicban az emberek fele hülyeségeket ír, miért éppen ne én engedhetném meg magamnak ezt a luxust?
Egyébként meg szerintem elég vicces a dolog, és ha te nem érzed át az ironiáját, hát az a te bajod.
Volt egy vicc.
Valami ilyesmi.:
Szovjet újság közli (nemtok oroszul szal hiányozni fog ez a többlet de mind1):
Leningrádban az utcán Moszkvicsot osztogatnak
Másnap pontosítják: Nem Moszkvicsot, hanem Izst
Harmadnap tovább pontosítják: Nem Leningrádban, hanem Kijevben
Negyednap is pontosítják: Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak
Na ennyit a P5 megjelenéséről szóló cikkekről, gondolom már dereng mit akartam leírni. -
HiperG
addikt
''1. A szép kódnevekkel ellátott pre-processzorok valós teljesítménye.''
Ezt sajnos nem tudjuk, de hozzávetőleges el tudjuk képzelni...
''2. A valós piacralépési időpont, ami alapján pontosan ismerhetnénk azt, hogy egyáltalán melyik cég melyik processzorának mivel is kell versenyeznie.''
Ezt is valszeg tudjuk...pl. a San Diego lesz a high end akkor az Intelnél is high-end...azon túl már csak az órajel változatos...nomeg persze lesz még alsókategóriás S754 is
Az időpontot úgy adják meg, hogy pl. 2004 Q1 azaz első negyedév...az 3 hónap azon belül várható de lehet bejelentik hopp csak 2 hónap múlva...de elvégre nem annyira sürgős -
Ronin
aktív tag
''A ''fan''-okat (sajnos abszolút pejoratívan kell használjam a szót) pedig úgyse lehet észérvekkel meggyőzni, ők a szemellenzőjüktől nem látják a lényeget.''
''csak próbálom józan belátásra bírni azokat a fanatikusokat, akik állandóan értelmetlenül szétflémelik az ilyen hírtopicokat (amelyek többsége ráadásul egyszerű pletyka). Képtelen vagyok megszokni ezt a hangnemet, és az örömujjongást, amikor egyik-másik gyártó elmaradni látszik.''
Ez így van. Sajnos ez a helyzet. Nem megy itt más csak értelmetlen találgatás. Ezt támasztja alá a cikk címe is: ''Találgatások az Intel idei CPU-terveiről''
:(:(:(
A házigazdák helyébe pedig be se tenném az ilyen topicokat, mert a végeredmény úgyis ez lesz, egy értelmetlen veszekedés. -
HiperG
addikt
''Nem hiszem, hogy sokkal többet tudsz a Tejasról mint én, és én nem csak ilyesmit olvastam, sőt már a Prescottról se. Ráadásul Tejas még több mint 1 év, sokat lehet még alakítani rajta.
Azért jönnek ki pletykák, ha meg olyan egetverő újítás lenne benne akkor már a mellüket vernék, hogy húúú... pl amd is már k7 bejelentése előtt bejelentette, hogy az 86 archietúrát 64 bitre kívánja kibővíteni...
''Ugye nem gondolod azt, hogy a 100W+ disszipáció volt a cél, és a 4 GHz-es Prescottban, illetve a Tejas-ban elfogadható lesz az Intel számára a 150-200 W? Majd meglátjuk, mit is alkot a kikövezett 90 nm-es úton az AMD...
Gondoltam, hogy nem direkt csinálták dehát az a 3+ Ghz az annyi...és a fizika törvényein nem tudnak változtatni akármilyen tökös mérnökök vannak ott...
Amúgy ez a 100+ Watt fogyasztást az Intel is elismerte ld. [L]http://www.supergamez.hu/cikk.php?cid=28943[/L]
Az eddig tapasztalatok alapján egy csíkszélesség váltás azonos magon kb 20 Wattot hörpint le...
''Lehet, de majd tárgyaljuk ki ezt a Grantsdale teszteknél, OK?''
A DDR2 a következőkben különbözik a DDR-től:
-alacsonyabb feszültség (kisebb fogyasztás-juhéj!)
-a nevével ellentétben ez DDR helyett QDR-t használ...
Tehát a Grantsdale DDR2-400(100Mhz azaz QDR400) és DDR2-533(133Mhz azaz QDR533)... nyilván utóbbi gyorsabb...dual-channelen 8,5 Gb/s sávszélesség...nos logikus lenne, hogy ezzel egyidőben megemeli a procik FSB-jét is 1066Mhz-re, hogy szinkronba mennyenek...
Ez gondolom saccra holtversenybe lesz a mostani A64 FX-ekkel (hiába integrált memóriavezérlő az integrált memóriavezérlő)
Persze jön a San Diego is ami 90nm-es gyártástechnológiaval készül és támogatja a DDR2-t (mind2 megerősített hír)...logikus lenne ha ezzel együtt megemelné az AMD a HyperTransport órajelét is 1066Mhz-re.. -
HiperG
addikt
Tajas = Prescott + 65nm (hamár 90nm-el is szarakodnak akkor milesz?) + még több L1 cache + még több L2 cache + még több gigaherc...
Az a 13 új utasítás max az új videokódoló progikban fog ütni...viszont a Dr. DivX pedig kijön AMD64-re, videokódolás meg valósággal megtáltosodik 64 bit alatt....
Pl nem hiszem, hogy játékoknál (ahol inkább főként a VGA dominál jobban, de nem árt legalább egy középkategóriás proci se) sokat számítana az SSE3...
Nem azt mondtam, hogy hülyék de úgy alkotják meg a procikat, hogy amit egy gazdak amerikai elfoadhatónak tart pl. 100+ W fogyaszáts, marha magas ár...de mi magyarok józan paraszti ésszel már nem biztos hogy olyan fantasztikus dolognak tartjuk ezt...
''90 nm-hez és Dual DDR-II-höz pedig inkább nem fűznék sok kommentárt, talán ehhez nem az AMD van most közelebb, mint nagy implementációhoz...''
Hát igen ebből a szempontból az Intel jár előbbre, de AMD-t ezen a téren nem sürgeti az idő hiszen az A64 FX igyis rávert 1,3Gb/s -el a Canterwoodra memory benchmarkban...
90nm főképp gazdasági szempontból sűrgős, mert elég drága gyártani...jahát órajel emelés is, hát ígyis marha gyorsak az A64 procik bár nemárt gondolni a jövőre...nomeg AMD nem tart kereszteshadjáratot a tuningosok ellen talán rejtetten is őket is meg akarják győzni... :)
Ja izé és a DDRII támogatás és 90nm egyszerre fog debütálni a San Diegoban... -
hobizoli
nagyúr
Nem, csak neha probaljak hujere venni a juzereket, es megmondani nekik hogy mi a jo (szerintuk)...aztan a juzer meg dont a belatasa szerint...pl meg a Rambus<>DDR esete is...
A K7 megjelenesekor is kisse zavarodottak lettek annak idejen, mert nem szamitottak ''arra'' sem...olyan de ja vu erzesem van...ja igen, akkor azzal ment 10% alol a 20%-s reszesedes fole eloszor az AMD
hobizoli -
joysefke
veterán
Mégis honnan ismerném én a jövőt.
Az mindenesetre biztos, hogy erre az évre igérték. (pont)
Az is nagyon valószínű, hogy idén már nem lesz. (pont)
És itt a forumon is voltak akik arról álmodoztak, hogy ha majd kijön a
2MB L2 cache val szerelt P5, akkor majd lesz 1MB L2 vel szerelt
Cerka is, és az milyen jó is lesz...
Asszem erről volt valami hír is (néhány percig kint volt valami az Intel
honlapján, de van róla topic az tuti. (pont))
Többen is elkezdtek álmodozni...
ezek után mi a probléma a hozzászollásommal, meg az állításaimmal? -
HiperG
addikt
Én nem nagyok fan..én egyszerűen csak felvilágosítom a sötéteket a sötét tévhitekről..
Gondolj bele, az Intel a P4 óta cak növelte a kest meg növelete a gigahercet...az amd-nél komoly fejlesztések izgalmas csillivilli fejlesztések voltak (SOI, x86-64, integrált memóriavezérlő, hypertransport) és várhatok jövőre is... (90nm, alacsony fogyasztás, dual-csenel ddr2, s939)...
Míg az Intel ugyanitt fog tartani 1 év mulva ilyenkor is csak max lesz Prescott 4Ghz-es...
Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- AliExpress tapasztalatok
- OLED monitor topic
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mobil flották
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Házimozi haladó szinten
- Fotók, videók mobillal
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Intel I5-8600K / Beszámítás OK!
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest