Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Egyébként azóta észrevettem, hogy csomó régebbi Gigabyte lapon is hasonló kinézetűek az VRM elkói, mint amilyenek mindenhol a 100% szilárdelektrolitos lapokon szoktak lenni. Pl. lásd ezen a képen (GA-945G-S2): [link]. Persze itt sem látszikhogy, mi van rájuk írva, szóval talán nem is az...
-
Annyiban helyesbítem korábbi magamat, hogy elég a melegedő helyek (CPU, chipset) környékén drágábbra cserélni a kondikat, ráadásul a SPA kondikból valamivel kevesebb is elég, így mondjuk 10 darab is elég belőlük. Így már a középkategória is bőven elviselné a többletköltséget. A folyadékos kondikat meg megtarthatnák az óccsó alaplapokra, ahol minden cent számít.
-
ddekany
veterán
''3 évente úgyis gépet cserél, annyit kibír egy ócska elkó is''
Prohardveres körökben érdekes nézetek uralkodnak a gépcserék sűrűségét tekintve... Nekem úgy tűnt, közvetlen környezetemből, hogy a felnőtt átlagemberek (nem az emberek átlagosan) kb 6 évente cserélnek gépet, HA nem megy tönkre hamarabb. Az én gépem lassan már 4 éves lehet a később vett +256M RAM és DVD írótól eltekintve, pedig én egy power user vagyok (programozás, web/grafika, sőt szerver tesztelés virtuális gépen, film), és nem érzem hogy frissíteni akarnák mostanában. (Aztán nem egyszer látok 8-9 éves gépeket is használatban... A csúcs apám Pentium 133-asa (kb 10 éves lehet?), amin hasít az Win95 + Office 97...) -
dezz
nagyúr
Annyit fűznék hosszá, hogy ma már a fejlett kapcsoló üzemű DC-DC konverter IC-k mellé elsősorban ilyen (pontosabban ennek tantál-alapú, továbbá ''ultra alacsony'' ESR értékkel bíró változatát) ajánlják, ugyancsak low-ESR-es elkók helyett, mivel előbbiek sokkal alacsonyabb ESR-t tudnak, sokkal kisebb méretben. Eredmény: jobb hatásfok, egyenletesebb feszültség (kisebb tüskék). Alapvetően elmondható (a korábban említet dolgok mellett), hogy az adott töltést gyorsabban képesek leadni ezek, azaz gyorsabbak, mint az elkók. De valószínű nem ez fogja eldönteni pl. a tuningolhatóságot egy alaplapnál.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest