- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Egyébként azóta észrevettem, hogy csomó régebbi Gigabyte lapon is hasonló kinézetűek az VRM elkói, mint amilyenek mindenhol a 100% szilárdelektrolitos lapokon szoktak lenni. Pl. lásd ezen a képen (GA-945G-S2): [link]. Persze itt sem látszikhogy, mi van rájuk írva, szóval talán nem is az...
-
joghurt
addikt
Annyiban helyesbítem korábbi magamat, hogy elég a melegedő helyek (CPU, chipset) környékén drágábbra cserélni a kondikat, ráadásul a SPA kondikból valamivel kevesebb is elég, így mondjuk 10 darab is elég belőlük. Így már a középkategória is bőven elviselné a többletköltséget. A folyadékos kondikat meg megtarthatnák az óccsó alaplapokra, ahol minden cent számít.
-
ddekany
veterán
''3 évente úgyis gépet cserél, annyit kibír egy ócska elkó is''
Prohardveres körökben érdekes nézetek uralkodnak a gépcserék sűrűségét tekintve... Nekem úgy tűnt, közvetlen környezetemből, hogy a felnőtt átlagemberek (nem az emberek átlagosan) kb 6 évente cserélnek gépet, HA nem megy tönkre hamarabb. Az én gépem lassan már 4 éves lehet a később vett +256M RAM és DVD írótól eltekintve, pedig én egy power user vagyok (programozás, web/grafika, sőt szerver tesztelés virtuális gépen, film), és nem érzem hogy frissíteni akarnák mostanában. (Aztán nem egyszer látok 8-9 éves gépeket is használatban... A csúcs apám Pentium 133-asa (kb 10 éves lehet?), amin hasít az Win95 + Office 97...) -
dezz
nagyúr
Annyit fűznék hosszá, hogy ma már a fejlett kapcsoló üzemű DC-DC konverter IC-k mellé elsősorban ilyen (pontosabban ennek tantál-alapú, továbbá ''ultra alacsony'' ESR értékkel bíró változatát) ajánlják, ugyancsak low-ESR-es elkók helyett, mivel előbbiek sokkal alacsonyabb ESR-t tudnak, sokkal kisebb méretben. Eredmény: jobb hatásfok, egyenletesebb feszültség (kisebb tüskék). Alapvetően elmondható (a korábban említet dolgok mellett), hogy az adott töltést gyorsabban képesek leadni ezek, azaz gyorsabbak, mint az elkók. De valószínű nem ez fogja eldönteni pl. a tuningolhatóságot egy alaplapnál.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS DSLR topic
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Futás, futópályák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Akciókamerák
- OTP Bank topic
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest