- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Köredzésen járt az Exynos 1680
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
joghurt
addikt
Elnézést, nem figyeltem eléggé a mondatra. 5080 kondi összes élettartama volt 20 millió óra, és 1000 kondié volt 3,5 millió. Átlagban ez 4000...3500 órát jelent. Ez kb. fél év folyamatos működés; igaz, ilyen extrém magas hőmérsékleten, ahol az elkók már rég elhaláloztak.
[link] -
joghurt
addikt
Annyiban helyesbítem korábbi magamat, hogy elég a melegedő helyek (CPU, chipset) környékén drágábbra cserélni a kondikat, ráadásul a SPA kondikból valamivel kevesebb is elég, így mondjuk 10 darab is elég belőlük. Így már a középkategória is bőven elviselné a többletköltséget. A folyadékos kondikat meg megtarthatnák az óccsó alaplapokra, ahol minden cent számít.
-
joghurt
addikt
Sajnos én ezekről a képekről meg nem mondom. Ugyanilyen tokozással láttam már elkót is és szilárdat is. Ha esetleg meg tudod nézni közelről, pontosan mi is van rájuk írva (a kapacitáson és a feszültségen kívül), az nagyobb segítség.
Az SPA (solid polymer aluminium) kondik tipikusan -55 -- 105..125 fokos működésre vannak hitelesítve, az előbbin 20 millió, utóbbin 3,5 millió üzemórára. Alacsonyabb az ESR-jük (ekvivalens soros ellenállás), bizonyos fokig öngyógyítóak, nem száradnak ki, egészen 125 fokig használhatóak a megadott feszültségtartományban, és magasabb csúcs-áramsűrűséget bírnak ki, emiatt kevesebb kondi is elég tápszűréshez. -
joghurt
addikt
-
joghurt
addikt
Ezt már egy másik alaplapos témában is kiveséztük. Főleg az alsó árkategóriában még 400 Ft is rengeteget számít, az alaplap meg fogyóeszköz, elvégre fogyasztói társadalom vagyunk, mindenki 1-2-max. 3 évente úgyis gépet cserél, annyit kibír egy ócska elkó is.
Amúgy nagyker árlistán is lényegesen többe kerülnek ezek a jó minőségű kondik szerintem 20 Ft-nál darabonként [link]. 1000 darabra írnak 34-40 centet, ez milliós tételben sem hiszem, hogy lemenne 10 cent alá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (2) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest