Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Maverick14

tag

válasz #95904256 #63 üzenetére

Az biztos hogy a VHDL sokkal kényelmesebb mint a schematic capture (Vajon ez hogy van magyarul? Mindig gondban vagyok amikor magyarul kell a szakmámról beszélni. :DDD ), főleg ha paraméterezni is akarod az áramkörödet (pl. bitszélességek beállítása).
    Viszont egy bizonyos komplexitás felett jobb a magas szintű C leírás. Nekem a Handel-C-vel vannak tapasztalataim és kb. ugyanolyan gyors áramköröket tudok generálni vele mint VHDL-ben. Nálam most ez a favorit, mert teljesen kézben tudom tartani, hogy melyik műveleteket hajtsa végre párhuzamosan vagy sorosan az áramköröm. A többi jobban automatizált fordító esetén ez valahogy nincs meg. (Mondjuk kb. 4-5 éve teszteltem egyet utoljára, lehet hogy a CatapultC már többet tud, de amennyire tudom nincs akadémiai verziója, szóval nem valószínű hogy mostanában hozzáférek.)
    A másik előnye a magas szintű leírásnak hogy majdnem egy nagyságrenddel rövidebb a kód. A VHDL dokumentációs célokra készült anno a 80-as évek elején és eléggé ''szószátyár''. :D

Új hozzászólás Aktív témák