- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaZsolt
őstag
Szia! ATival is megy csak kell egy kicsit ügyeskedni vele. Az a pár játék szebb\jobb lesz amelyik Támogatja a PhysX-et.
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Egy kis téma felhozás
Ma láttam egy ilyen kártyát egy bolt polcán heverni, és 4000.-Ft-ért meg tudnám venni.
Ez a kártya manapság is használható még?
Csak nForce kari alá érdemes megvenni, vagy DX11-es ATI-val is képes együtt működni?
Látható a teljesítménye, valóban szebbek lesznek tőle a játékok? -
k.t.a.
senior tag
Elkezdtem olvasni a topikot, és ugyan a felénél/harmadánál abba hagytam, ezért elnézést, de szeretnék reagálni az elejére. Az volt a téma, hogy minek ez a kártya, amikor a gpu-k jobbak, és nem sokben térnek el, ráadásul az áruk is hasonló. Meg minek a sokmagos cpu.
Én úgy gondolom, hogy ez nem hülyeség, csak bele kéne építeni egy nyilt szabványba a fizikát, pl a DirectX-be, vagy egy másikba, nekem mindegy, csak legyen elérhető mások számára is, és akkor minden játékra lehet ugyanolyan gyorsítót használni. Hogy nézne ki a dolog ha mondjuk FEAR-hez geforce, Crysis-hez meg radeon kellene. Ami meg az előnye a hardveres gyorsításnak, hogy a programozónak könnyebb a feladata, mert csak egy utasítást/függvényt kell meghívnia, és nem neki kell azt megírnia, tehát elvileg hamarabb elkészülhet a játék. Ha én kezdenék egy jövőbeli gépre játékot írni, akkor tuti úgy csinálnám, hogy a fizikát számolja a PPU, a látvány teljes egészében a GPU feladata, és a sok száz magját a CPU-nak meg az AI-re használnám. Képzelj el egy olyan fantasy csatajelenetet, ahol 150 karakter mozog, amiből mondjuk 100 AI-t igényel (gépi ellenfél). Ekkor az lenne az ideális, ha minden karakterre jutna egy CPU mag, és akkor elég összetett logikájú ellenfelek lehetnének. És persze mindegyiknek vizsgálni kellene a mozgásást is: Ütközések, Deformációk, stb. A részecske rendszerekről nem is beszélve. És a látványról még nem is esett szó.
Szvsz van létjogosultsága a PPU-nak csak úgy vélem, hogy be fog épülni valahova. Akár a GPU-ba is. Talán ez lenne a legjobb. -
Tyberius
aktív tag
Sztem csak annyi történt, hogy egy kicsit eltolódtak fölfelé a középkategória határai. Főleg azért, mert ugye régebben igen kevesen vettek 40e Ft fölött alkatrészeket, mostanában már van erre is fizetőképes kereslet. A boltok, újságok, stb. szóval a szakma belőlük él, naná, hogy igyekeznek éreztetni velünk, hogy nem is vagy ember, ha 6-ossal kezdődik a geforce-od száma, nem is beszélve a 32 bites Athlonok és a DDR memóriát használó Pentiumok tulajdonosairól.
Pedig milyen egy mostani középkategóriás gép? Mondjuk kb. olyan, mint az enyém. A régebbi játékok faszányosan mennek rajta, az újabbakon lejjebb kell venni a grafikát (már amelyiken). Na és mennyibe kerül egy ehhez hasonló gép, ha egy kicsit lejjebb adunk az igényeinkből (pl. nem kell nekünk fél tera tárkapacitás)?
Nézzünk körül:
nf2-es alaplap + 2500+-os Barton, ami 3200+-on is megy, használt: 25e
6600GT AGP, használt: 25e
2x512 DDR, Kingmax, új: 18e
350W-os Chieftec táp, új: 8e
17 colos CRT, használt (vagy 15 colos, új): 10e
noname ház: 3e
bill+egér: 2e
40GB-s vinyó, új 10e
DVD-RW, új 10e
OK, ez még így is lazán megvan 110e, de a bátrabbak bevállalhatnak mondjuk Codegen tápot, meg használt 40G-s vinyót... és máris ott vagyunk 100 körül. És ezen már elmegy a legtöbb új játék (mondjuk a Ghost Recon már nem feltétlenül, de az ''ideális CPU-GPU'' tesztből azért látható, hogy egy 6600GT is szinte mindent elvisz a megfelelő beállítások mellett.
Ja, és a fenti gépen lazán elmegy a Civilization 4... de azt lesheted, hogy mikor lesz Civ4 Xbox-ra
Egyébként ki mondta, hogy feltétlenül a legújabb játékokkal kell játszani? Ott van a cs, meg a starcraft, nem kell alájuk még ilyen gép se, és mégis ott vannak a WCG-n -
-
nbk
aktív tag
nem tom, hogy az én hozzászólásomra irtad, de pont elötted írtam én is a konzol dolgot...
ja és ezeket a konzolokat ha jól tudom monicsra is lehet kötni, tv se kötelező
egy jó vga kari árán veszel egy PS3-at vagy xbox360-at és marad egy rakat pénzed
a másolásvédelem meg ugye nem jelent semmit:
[link] -
-
Archer
őstag
Idő kérdése és feltörik azt x360 védelmét is(már feltörték, de az még nem minden gépen működik).
Nem (csak)az a baj, hogy a csúcs VGA-k baromi drágák, hiszen már a Voodook idején is rendesen megkérték az árát, hanem, hogy marha gyorsan elavulnak. Egyenlőre ennek is csak annyi értelme van, hogy még 70k-t lehúzzanak a népről(már aki megveszi). Aztán mire megyek a hiperreális robbanásokkal, meg a 100e darabra felrobbanó tankal, autóval, akármivel, ha maga a játék egy rakás sz*r. Idén szerintem jó, ha 1-2 játék megjelent, ami ér valamit. -
Boglya
senior tag
Jah, csak ne feledd, hogy x360-ra nem sok crackelt játékot találsz, márpedig boltban 17 rugó darabja. A pcknél a hardveren, a játékgépeknél a szoftveren szedik meg magukat igazán a vállalatok. Nem csoda, hogy egyre több játékfejlesztő áll át a sötét oldalra
, tehát konzolra.
-
Tommmmka
senior tag
hát én már meguntam ezt az egészet, és eldöntöttem ha kevés lesz a gépem akkor, ahelyett h. fejleszteném veszek egy konzolt játszani amit meg ott nemtok arra jó lesz a pc is de pofátlanul magasak az árak és ezt én és szerintem még sokan nem engedhetik meg maguknak.... most veszel egy csúcsvga-t 150k veszel egy jobb procit 60-70k egy normális alaplap 40-50 ram bele min 2 giga az is vagy 40k és még nincs ház vinyó monitor táp meg egyéb dolgok ....hol is tartunk az árban? 260 ha az olcsóbb értékeket nézem mennyi egy Xbox360? 90k cakk-pakk plusz vegyél hozzá egy jó TV-t mondjuk 100k ez 190 és ezt 4-5 évig nem kell fejleszteni míg a PC-nél évente kell költeni rá h. olyan minőségbe élvezd a játékot mint ahogy egy boxon fogod 4-5 évig.......
nekem ez a véleményem, sokan le fognak hurrogni, de be kell látni drága a játék PC-n -
nbk
aktív tag
150-170e egy fizikai + egy grafikus kari... plusz a gép még 70-80-90....
mennyi is az xbox360 vagy a ps3?
(szövegszerkezteni, netezni meg jó egy pIII-as is 20ért...)
csak szerintem szálltak el rettentően mostanában a játékra is való szg árak?
őrölt videokari árak vannak, manapság 70e forint egy jobb videokariért már baráti ár...
és ez még csak a videókari...
''adam freeland - we want your soul'' jut róla eszembe, aki halotta/látta a számot, tudja mire gondolok
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
Szerintem a későbbiekben bőven lehet létjogosultsága egy ilyen kártyának, az egész csak a fejlesztőkön múlik. Először a Voodoo 1-en is csodálkozott mindenki, és sokan megkérdőjelezték a jövőjét, és most is hol tartanak már a 3d kártyák. Ha eléggé támogatják majd a szoftverfejlesztők és a technika is fejlődik, bőven életképes lehet, és nem csak feltétlen játékra.
-
twollah
nagyúr
AnandTech Asus teszt.
[link] -
Tyberius
aktív tag
Egyébként úgy vélem, hogy ez a kártya először az überclockerek körében lesz népszerű, mert tény, hogy a Ghost Recon használja, de ami ennél is fontosabb: a 3dmark06 CPU-tesztje is használja
És ugye a virtuális farokhosszúsági versenyben ez behozhatatlan előny lesz (überclockerektől elnézést, meg nó offensz, én is vadászom a markokat, csak van önkritikám
), hogyha a 2x7900GTX mellé bedobnak még egy ilyet is. Aztán ha már kint van, lehet rá fejleszteni, illetve ami még fontosabb: lehet rajta tesztelni. Egy rendes engine-t kifejleszteni rá nem rövid idő, és a szélesebb körű teszteléshez kell az, hogy boltban megvehető legyen. Remélem én is, hogy majd idővel a GPU-ba integrálják, mert így lesz igazán eladható a szélesebb publikum számára is.
-
Ademon
csendes tag
Itt inkább arról lehet szó, hogy bizonyos fizikai effekteket csak ezzel a kártyával lehet majd bekapcsolni. Mint anno a 3Dfx-nél a különböző textura szűrőkkel: a processzor is tudta volna számolni de sokkal nehézkesebben mint a videokártya. Lehet bármilyen fúzióserőmű szintű videokártyád fizikát nem biztos ,hogy olyan hatékonyan és gazdaságosan számol majd neked (ez vonatkozik a processzorokra is). Szerintem van jövője a dolognak, csak várni kell egy kicsit. A 70000 Ft pedig tényeg sok, mondjuk 25000-40000-ig már reálisabb.
-
Shabranigdo
tag
-
G.I.JOE
senior tag
70 rongy, mi?
Jó játékot mindenkinek!
-
Muton
addikt
''...Vagy az egyik NFS-ben 300 km/h-val darabokra repíteni magam és egy parkoló rendőrautót valósághű robbanással. Nyam-nyam...''
és? utána megnyomod a spacét és a kerekére borul az autód és kijavul a kasztni? tényleg reális... egy játék szerintem pont attól _játék_ h nincs sok köze a valósághoz. ha valósághűen felrobbanó autót akasz látni, akkor nézz híradót
bárcsak akkor is forgalomban lett volna, amikor CAD-eztem -
AusWolf
őstag
''például a ''...a felrobbantott épület magalá temeti a könnyü páncélost és a katonákat.''. A szimulátorokban részletesebb aerodinamikai modelt lehet használni (bár erre talán egyre kisebb az igény, mert az már a fanatizmust surolná
illetve számolhatnak a légáramlatokkal, termikekkel valamint a talaj közeli repülésnél a légtorlódással. Az autó szimulátorokban a futási viszonyokat szintén valósághüen tudják modellezni (ha majd lehet törni a kocsikat). Ürjátékoknál a szétlött monstrumokból leszakadó törmelék nem csak vizuális efekt lenne, hanem valós akadály a repülésnél. Esetleg egy korrekt meteor felhöbe repülésnél mind a látványt, mind a játék menetet feldutná dobni a korrekt fizikai modell... ''
Hűűű, de jó is lenne darabokra szaggatni egy borg kockát az Enterprise-szal valós fény- és hangeffektek mellett a darabok deformálódásával pont mint filmen (Star Trek, aki nem ismerné).Vagy az egyik NFS-ben 300 km/h-val darabokra repíteni magam és egy parkoló rendőrautót valósághű robbanással.
Nyam-nyam...
Na majd akkor veszek én PPU-t, ha ilyenek lesznek. -
Sanya
nagyúr
köszi a linket.
ez most nem neked twollah:
nos, nézzünk egy kis konklúziót, még a prohardveres cikk előtt.. mindenki rinyál, hogy minek még egy kártya. nos, a multkoriban, nem is olyan régen, mikor az nvidia bejelentette az sli-t, akkor mindenki zabos lett, hogy minek 2 kártya. igaz, azt senki nem nézte, hogy az amcsi kölykök nem olyan csórók, mint mi, úgyhogy meg fogják venni.
most eljutottunk oda, hogy a 1600*1200-ban minden szűrővel fut minden játék, egy erősebb prockóval, és egy x1900xtpeprobrutál, vagy egy 7900xtxtxtxtxtxtx-vel . viszont, bármennyire is duplázunk rájuk, eselivel, vagy krosszfájörrel, akkor sem lesz szebb semmi. viszont, ha ezt a nyavajász kártyát megveszed, akkor szebb lesz a grafika. nem a képe lesz szebb, hanem lesz fizikája a dolgoknak. a robbanáskor robbanni fognak a dolgok, nem egy előre lerederelt cucc fog előtted pukkanni, nam ténylegesen elrepül az a tégla valahova, esetleg több téglával.
igen, lassabb lesz a játék, mert többmindent kell számolni, ugyanis egy szimpla robbanáskor vagy előre generáld robbanás látszódik, vagy csak 3 elem repül szanaszét. de nem 50, hanem csak 3. mondjuk, ha már vennék egy 7900xztxtt, vagy egy x1900xtprprogt-t, akkor egy ilyen kártyát vennék mellé, mert szebb a kép, és mert nektek júzereknek ez nem tetszik... -
twollah
nagyúr
A kartya leterhelve kb 23Wattot zabal, alapbol 21et eszik.
-
twollah
nagyúr
A PC Perspective mar le is tesztelte a BGF altal gyartott kartyat.
[link] -
twollah
nagyúr
Kisse draga szorakozas ahhoz kepest, hogy egyenlore alig par jatek tamogatja a kartyat.
-
Tyberius
aktív tag
Sztem nem erre gondolt a kolléga... de ha mégis, írta valahol, hogy büszke rá? Komolyan mondom, úgy bánnak itt az illegális szoftverhasználókkal, mint a homokosokkal... ha meg meri fogni a párja kezét, az már ''reklámozás''... ugyanígy ha valaki csak megemlíti, hogy nem fizet szoftverért, akkor rögtön ''én a helyedben nem lennék büszke rá''. Én erre csak annyit mondok: ''ne ítélj, hogy ne ítéltessél''
Tyberius -
gliskard
senior tag
...a kártya ''haszna'' jelen pillanatban félig-meddig a tényleges paraszt vakitás...
...hiszen a realisztikusabb rombolás bemutatás föként a látványt fokozza. De sokan éppen a látvány miatt vesznek új és gyorsabb hw-t. Amikor majd ''alapból'' kalkulálnak a fizikai gyorsitóval és a környezet felépitésénél figyelembe veszik, (megkövetelik?!?) akkor kezdödik majd az igazi virágkora a technológiának.
például a ''...a felrobbantott épület magalá temeti a könnyü páncélost és a katonákat.''. A szimulátorokban részletesebb aerodinamikai modelt lehet használni (bár erre talán egyre kisebb az igény, mert az már a fanatizmust surolná :) illetve számolhatnak a légáramlatokkal, termikekkel valamint a talaj közeli repülésnél a légtorlódással. Az autó szimulátorokban a futási viszonyokat szintén valósághüen tudják modellezni (ha majd lehet törni a kocsikat). Ürjátékoknál a szétlött monstrumokból leszakadó törmelék nem csak vizuális efekt lenne, hanem valós akadály a repülésnél. Esetleg egy korrekt meteor felhöbe repülésnél mind a látványt, mind a játék menetet feldutná dobni a korrekt fizikai modell... persze ezekben az esetben már hártányos ha nincs a gépben FPU, hiszen a CPU-nak kell végeznie a részletesebb és komplexebb összefüggés rendszer kezelését.
mellesleg az fpu lehetöségei nem csak a ''sima'' fizikára korlátozódnak, a mostani játékokban a fények föként ''dekorációk'', a valós láthatás/észlelés számitásnál a vektor müveletek szintén sokat segithetnek, hiszen a fényeket mint 3d testeket (körbehatárolt ''fény'') kezelik ezeknek az ''üktközése'' az adott tárgyal határozza meg, hogy mennyire befolyásolja a fény a texturát, árnyékot, stb. De ugyan igy müveletek végezhetök amik segitségével, életszerübb ai-k készithetök.
A játék készitök szempontjából talán könnyités egy ''aránylag'' szabványos api a fizikához (lesz ebböl is DirectX?!?), hiszen ezt sem kell megirni ''csak'' paraméterezni. Ennyivel is rövidül a fejlesztés, illetve ennyivel több idö juthatna a tesztelésre.
de valószinüleg vannak más, jelenleg nem kézenfekvö területek amikben szintén ''segithet'' az FPU.
Nem kell leköpködni sem felmaasztalni, pláne, hogy egyenlöre a ''látvány mindenek felett!'' irányvonal a mérvadó...
bocsi, kicsit hosszúra sikerült...
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
AusWolf
őstag
A 3D úttörőségéről annyit, hogy mikor kijött, akkor vettem pont gépet, akkor meg jóhogy S3 ViRGE-et veszek, hát mi mást? Aztán mikor jött a sok 3D-s játék azok meg szaggattak, meg sok el se indult.
Ez lesz itt is, most 1-2 játék támogatja, de mire jön a többi, addigra ezek már lassúnak fognak számítani. Ezért én tanulva az S3-on, az első szériát kihagyom. -
válasz
Komplikato #36 üzenetére
Kifejtem: a jelenlegi S754 PCI-Express alaplapok idióta módon vannak felépítve:
- A proci alatt van 3 PCI-E 1x slot
- Középen van a PCI-Express 16x slot a VGA kártyának
- Ez alatt van a 3 PCI slot
Namost a 7800GT kártyámon jelenleg egy Zalman VF700 Alcu hűtő van, amitől egészséges ember lévén nem tudom használni a VGA alatti 2 PCI helyet, így a legalsóba került az Audigy kártya. Szerinted egy PCI csatolós Ageia kártyát hova lehet tenni ilyen összeállítás mellett? -
kdz
tag
válasz
Komplikato #35 üzenetére
köszönöm, ez jó hír: így már azért máshogy fest a helyzet: csak játék miatt nekem pl eszembe sem jutna ilyen kártyát venni, de ha pl a renderelési időt látványosan csökkenti ilyen esetekben, akkor máris máshogy fest a kép: úgy már egy befektetés, ami remélhetőleg hamar megtérül.
Rudi: ennek fényében akkor várható esetleg egy teszt ilyen alkalmazásokban is? -
faster
nagyúr
Esetleg pár év múlva, mikor a cég nagyon értékes lesz, felvásárolja valamelyik GPU gyártó. Ahhoz viszont most az kellene, hogy vegyék a Physx-et, és a platform is terjedjen. Persze ki tudja, lehet, a cégek a asztaligép biznisz felfutását látják benne, azért támogatják a hardverforgalmazók, és a szoftverfejlesztő cégek is (legalábbis nyilatkozatok szintjén), de ez most még csak egy csomó kiadás részükről, én csodálkozom, hogy az ASUS is felkarolta a dolgot. Valami nagy tőkét sejtek az Ageia mögött.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Attól még bukhat a dolog, mert a gazdag kockákat megfejik.
Beleolvastam a developer részbe az Ageia oldalán, úgy tűnik, az API univerzálisnakkészül, amelyen keresztül a fizikai számításokat végezheti bármi (többmagos CPU, GPU, a Physx chip). Én arra tippelek, az Ageia arra hajt, hogy a Physx részben vagy egészben a GPU-ba költözik, és a cég a licenszekből akar majd kaszálni, a gyártás-gyártatás gondjait pedig majd az ATI-Nvidia duó fogja kezelni.
[Szerkesztve] -
TESCO-Zsömle
titán
Valaki kérdezte, hogy mire jó a 2mag.. a 4mag stb...
Nem jó, mindössze (ha jól olvastam vhol.) a gyártók már nem tudják (vagy nem akarják -pénz-) a processzorok teljesítményét az FSB növelésével emelni! Így marad az alternatív megoldás, és úgy csinálnak 6Ghz-t, hogy 2 ,,mezei'' 3-ast dobnak egymás mellé...
Ezt a PCI PCI-EX dolgot + én sem nagyon értem... Most vagyok platformváltáson, és majd +őrülök, annyit kell agyalni az egészen, hogy mit + hova + hogy, mert azon a kurva alaplapon (ami önmagában 1 50-es) csak 3 PCI van, meg abból 1 azonnal - ugye, mert vga hűtés...
Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb olyan alaplapon, ami SLI-ben nyomatja az ipart, nemhogy nincs PCI, hanem egyátalán semmit, ami rá van integrálva nem lehet használni a VGAk-tól... Az egész 1 vkibaszott nagy katyvasz!! A legjobb megoldás az lenne, ha az alaplapokat megnyújtanák úgy 10-20cm-el, és nem zsúfolnák így össze!
Kéremszépen el kell fogadni, hogy az ilyen brutális teljesítményért, hellyel és immobilitással kell fizetni!! Ez máe nem a C64-ek kora!!!
És végül még 1 kis többmagos szösszenet:
A PlayStation 3-ban 7 magos Cell proci dolgozik asszem 3.2GHz-en!
U.I.: a jövő adott! Az egyetlen probléma, hogy az ipar kezdd úgy felgyorsulni, hogy lassan évente több ,,platformváltásra'' lessz szükség ----> Komolyan el kell gondolkozni a PC-bérlésen, ahol ha egy csúcsgépet bérelsz, az azt jelenti, hogy ha kijön vmi. szar, ami fejlettebb, mint ami agépedben van, 2 napon belül csenget a szerelő, kezében az új karival... -
EasyR
aktív tag
Nagyon drága!
Ha ez így folytatódik , akkor aki játszani akar, az előbb - utóbb kénytelen lesz áttérni valamelyik konzolra! -
Moyko
csendes tag
szvsz bukta.
ha egy hang kártya árán lene (max 20K) akkor elterjedne... ennyiért soha.
nagyon drága luxus cucc. nem kötelező egészen amig a játék fejlesztők kinem találják hogy csak is akkor megy a játék ha van ilyen kártyád.
én ettől félek. -
válasz
Komplikato #35 üzenetére
ezért már érdemes volt kitalálni!
gondoljatok bele a gyürük ura animácioit ezzel csinálták volna (természetesen ha a progi és ez a kari jól kommunikál) mégjobb lett volna!
-
faster
nagyúr
De mivel ezt kitalálták, Elkezdenek majd erre programozni
Ez nem így működik, ha én kitalálom, hogy csak a saját audio DSP-en lehet ultrarészletes hangokat hallani, attól még nem válik ipari szabvánnyá. Majd meglátjuk, én nem látok rá nagy esélyt, hogy ebben a formában elterjed. -
sráccok! várjuk ki a végét. lehet hogy a végén lesz ilyen is alaplapra integrálva. emlékszem (szerény emlékeim szeinrt) a 3d gyorsitás mikor megljelent ''uttörö'' volt de annak is kellet idö míg beindult. hátha ezis uttörö lesz.
-
Findzs
addikt
kiváncsi leszek a havok mellett menyire marad életképes majd
(ahoz semmi plussz kártya nem szükséges) -
Scream007
őstag
ennyiért nem éri meg
-
-
Komplikato
veterán
..., hogy a játékokon kívül más program is támogatja-e a kárátyát (vagy a kártya a programokat) pl: 3ds max-ban animációnál besegít a fizikai számításokba?
Hogy a fenébe ne, a 3DS Max 7, 8 és a Maya plug-in cuccok le is tölthetőek az Ageia oldaláról, meg a támogató cégek között van pár egyébb CAD/3D érdekeltségű fejlesztő. -
-
gerlaip
addikt
Igen. Elég fura, hogy egy csúcsgéphez kell venned 80 ezerért egy erős vga-t és 70 ezerért egy fizikai meghajtót. És akkor még csak két kártyád van 150 ezerért, a géped még sehol.
-
orbano
félisten
Persze, hogy (úgy, ahogy) elég egy ilyen proci a játékhoz, mert erre írták a játékokat. A gyorsabb hardvernek kell előbb lennie, vagy legalább a hírének, hogy játékot írjanak rá.
A kérdést pedig megfordítanám: minek ez, ha jönnek a 4 magos procik? A válasz: mert sok a hülye megveszi.
100%-osan pedig nem tehermentesíti a procit, a space-partitioning, az utközésdetektálás előkészítése és a PPU műveletek levezérlése még a CPU feladata lesz. Ráadásul, ahogy elnézem, szükség lesz a PPU mellett a CPU teljesítményére is a fizikához
És akkor az irgalmatlan műveletigényű AI algoritmusokról még nem is beszéltünk. Azért egy Bellman-Ford le tudja amortizálni rendesen a procit, ha mondjuk egy stratégiai játékban megküldesz egy nagy csapatot a bálya túlsó felére. És akkor még nincsenek igazán neuronhálóink:
ugye erre is terveztek már kártyát a játékokba. na itt jönne be a 3ik kari, ami végképp sok lenne. Az elfogadható megoldás így is, úgy is a VGA-ba integrálás lesz. Vagy egy nyákon, vagy egy magban, vagy egy egységesített architektúrával. -
myrra
senior tag
szerintem most eléggé bukta szaga van ennek a dolognak. egy játék támogatja. azért kijafranc vezs 70ért egy plusz kártyát? ha bárki a jelenlegi karijához hozzászámol 70et azért olyan VGA-t kap hogy besz@rik. pl ha van egy 10000ft-os akkor 80ból simán kapsz egy 7900GT-t. és az nem csak 1 játékhoz jó, plussz 2évig tuti elvagy vele.
meg az is tuti hogy ha ebből a dologból lesz valami akkor ezek a mostani kártyák teljesítménye kutya f@szával egyenlőek. pl egy év múlva legalább 3szor akkora teljesítményük lesz mint most. és az is lehet hogy akkor majd olcsóbb is lesz, de ebben nem vagyok olyan biztos. az új platformváltásokat is elég nehezen fogadta el a nép. több mint a fele pc még mindig AGP-s szal nem tűnik egy sikergyanús ötletnek. talán ha már a kiadásának a pillanatában lenne vagy 10 csúcsgame ami kihasználja. talán.. -
Exakt
aktív tag
rosszul fogalmaztam,
az kétségtelen hogy ilyen áron ez behuzás kategoria..
de eljön az az idö amikor már mgérheti befektetni egy hasonlo kariba, mert nem csak gammákban lehet majd hasznát venni, sokkal jobban ki lesz majd használva kari, es persze nem utolsó sorba joval olcsóbb lesz....
''Kitenni az ablakba'' LoL
[Szerkesztve] -
Joco
aktív tag
De tudná. A súlyemelő is erős, ergo biztos gyorsan fut
Egy videókártya is gyors, nagy a memsávszéle, futhatna róla a vindóz, de az is célhardware, nem általános célre tervezték. Prociból is van CISC, RISC és tsai, mindegyik máshol állja meg a helyét. Egyébként ne félj, lesz elég dolga a procinak, ha csak az AI-t számolja is és még attól sem kell megijedned, hogy ő lesz az okosabb.(asszem
)
Ha globálisan kicsit kiemelkedve a pr-ból nézed, sehol nem járunk, se fizikában, se grafikai megjelenítésben, sem számolási teljesítményben.
Majd ha úgy mondják meg az időjárást, mint a vissza jövőben örök klasszikusban és nem 1:1 000 000 eséllyel számolják ki, hogy eltrafál-e egy aszteroida, akkor kezdhetünk gondolkozni egy hátradőlésen. Szerintem -
Mackósajt
senior tag
Majd akkor mi lesz, ha az AMD megvalósítja a tervét, és célszámításokat végzó koproceszsorokkat épít a CPU-khoz, és az egyik a fizikai célprocesszor lesz.
Addigra persze lehet, hogy befutnak ezek. De szerintem nem 1 éven belül közelíti meg a videokártyák elterjedtségét... -
Ősember
őstag
csak azért nem, mert nem arra lett kitalálva. gyors a 3ghz, de nem grafikánál
2 magnál többnek én sem látom (most) értelmét, mivel ezzel a ppu-val a processzor teljesen terhermentesitve lesz grafika téren és csak az adatokat kell töltögetnie (amiben jo). 1 mag 1 játékhoz ma elég. az megint más kérdés, hogy ha kijönnek a több magra optimalizált játékok akkor ugye a 4 mag: 2-3 játékra 1 meg elintézi a háttérben futo cuccokat, hogy kicsit se rontson a játékon. lehet ezt csak én gondolom igy, semmilyen tudományos alapja nincs a dolognak
-
rup1u5
nagyúr
A Brothers in arms 3. részének trélerében nagyon komoly fizikát lehet látni.
tudja valaki milyen fizikai motort használ a játék? -
neooen
aktív tag
Teljesen amatőr vagyok a témához, de már nagyon idegesít az, hogy nem tudom a választ arra, hogy akkor mi a fenének kellettek a kétmagos procik és minek kellenek majd a négymagosok, persze nem 3D-s szerkesztőkre gondolok??!!!??!!! Játékokhoz én még nem nagyon láttam, hogy többet igényelne egy 1 magos 3 GHz-es P4-esnél! Tehát egy 4 magos processzornál mit csinál majd 3 mag a játékok alatt, nem tudná esetleg ő számolni a fizikát???????????
-
Nimrod
addikt
Nem is tudom, nekem deja vu-m van. Most megint jön a Voodoo-kártyákhoz hasonló éra?
Én inkább kivárok, semmi kedvem kétpercenként vga-t meg tápot cserélni. -
AusWolf
őstag
Jól néz ki a hűtője.
Ha lesz 256-os verzió és lemegy az ára 25-30-ra akkor lehet hogy vennem kéne. Addigra lesz is pénzem talán.
-
Integra
titán
csak megint ott tartunk hogy mi a ráknak van tele az új alaplap pci-e csatlakozóval...
senki sem gyárt rá semmit se.
pci-ből meg ezek után kevés van.
arról nem is beszélve, ha szeretnél egy komolyabb vga hűtést, netán sli-je van az embernek baszhatja az egész alaplapi bővítést...
segg gyártók igazán elkezdhentének már egy új alaplap formátumot, amin értelmes távolságban vannak egymástól a slotok -
-
LordX
veterán
Nah igen, az Atinál van (lesz) egy olyan lehetőség is, hogy egy bármilyen (PCIe-s) Ati kártyát be lehet ''áldozni'' fizika számításra.. Pl. ha rámszakad a bank és veszek két X1900-ast, akkor a mostani X700 maradhat fizika számolásra. (Jó, lehet, hogy csak X1x00 vagy újabb sorozatút lehet, de a lényeg ez)
-
LordX
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #10 üzenetére
PCI-X-es nem lesz szerintem soha, esetleg PCI-Ex-es.
-
Joco
aktív tag
Nem tudom nekem van egy olyan érzésem, hogy picit összeszedetlen ez a projekt? Van egy kártya, a molex még úgy ahogy elmegy de a pci? Az új lapokon van mondjuk 1 csatlakozó. Most akkor lehet választani, hogy mit is akarsz használni AC'97-et PhysX-el
Mert a Pci-e ahogy nézem csak névben létezik. Az egész úgy néz ki, az Ati malmára hajtja a vizet. Pl. egy AIW-s+egy sima 1900xt ki tud váltani 2 pci kártyát, mert nem kell tv tuner és a 96 pixelproccal számolhatunk már fizikát is és árban is kb. ugyanott vagyunk, mert ez 70+egy tuner 20-30. Akkor értelme?
-
Exakt
aktív tag
Szerintem nemelyik ember isszonyat sokat var kezdetben ettol, es fikazza...
ezzel nme azt mondom hogy dobja hanyat magat, csak vegye tudomasul es figyeljen, hatha egy bizonyos ido mulva beérik.. -
TESCO-Zsömle
titán
Macilaci78: Ami késik nem múlik...
Ja, azt nem lehet tudni, h. a 256 mb-os mikor gyün, vagy hogy lessz-e nem PCI-os csatolóju (PciX)???
É lehet beütemezek egyet a következő 2,5 évre... -
macilaci78
nagyúr
Jaja. Vagy az a 128MB GDDR3 memória zabál qvasokat, vagy a venti van egy helikopterből.
Arra azért kíváncsi leszek, hogy ezeken karikon lesz-e bővítési lehetőség majdan, ha lesznek DDR3-as slotok...
Biztosan segít majd a megjelenítés minőségében, de azért nem tudom, egy SLI mellé nem férne-e el ebből is kettő... -
kdz
tag
biztos csak a ventillátor miatt
szerk: Rudi: azt lehet esetleg tudni, hogy a játékokon kívül más program is támogatja-e a kárátyát (vagy a kártya a programokat) pl: 3ds max-ban animációnál besegít a fizikai számításokba? ha igen, akkor tudnátok tesztelni ilyen téren is?
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
szép ára van
nem baj, egyszer ez is olcso lesz
-
orbano
félisten
Szép szám ez az 533 ezer ütközé, kár, hogy kutya f**zát sem ér, messze az egyik legkisebb költségű művelet a fizikai számításokban, ráadásul a legkevesebbet fordul elő. Nem lehet valami túl erős a kártya szvsz, ráadásul, ahogy elnézem, alap vektor- és mátrixműveletekre lehet kihegyezve, ugyanúgy, ahogy a GPU, tehát továbbra sem értem...
nah, flame off. az Asus hűtése kicsit bizalomgerjesztőbb, kíváncsi vagyok a hangarejére (meg a másikéra is)
Integra: b***ki télleg
[Szerkesztve] -
Integra
titán
jól látom, hogy molex csatlakozó van rajta?!
-
rudi
nagyúr
A napokban markolunk fel egyet tesztre. Előzetesben annyit jegyeznék meg, hogy a most elérhető pár játékban gyorsulás nem várható tőle, de a látvány és az animáció sokat javul. Seregnyi új 3D motor támogatja, ráadásul több olyan van köztük, ami konzolokhoz is használható (pl. a Gamebryo Elements, amivel az Oblivion készült).
-
end73
aktív tag
Kiváncsian várom, mit is tud majd ez a kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- ASUS notebook topic
- Medence topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Filmvilág
- Autós topik
- Célegyenesben az Ultimate Newcomer!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest