Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tyberius

aktív tag

válasz nbk #83 üzenetére

Sztem csak annyi történt, hogy egy kicsit eltolódtak fölfelé a középkategória határai. Főleg azért, mert ugye régebben igen kevesen vettek 40e Ft fölött alkatrészeket, mostanában már van erre is fizetőképes kereslet. A boltok, újságok, stb. szóval a szakma belőlük él, naná, hogy igyekeznek éreztetni velünk, hogy nem is vagy ember, ha 6-ossal kezdődik a geforce-od száma, nem is beszélve a 32 bites Athlonok és a DDR memóriát használó Pentiumok tulajdonosairól.
    Pedig milyen egy mostani középkategóriás gép? Mondjuk kb. olyan, mint az enyém. A régebbi játékok faszányosan mennek rajta, az újabbakon lejjebb kell venni a grafikát (már amelyiken). Na és mennyibe kerül egy ehhez hasonló gép, ha egy kicsit lejjebb adunk az igényeinkből (pl. nem kell nekünk fél tera tárkapacitás :D )?
    Nézzünk körül:

nf2-es alaplap + 2500+-os Barton, ami 3200+-on is megy, használt: 25e
    6600GT AGP, használt: 25e
    2x512 DDR, Kingmax, új: 18e
    350W-os Chieftec táp, új: 8e
    17 colos CRT, használt (vagy 15 colos, új): 10e
    noname ház: 3e
    bill+egér: 2e
    40GB-s vinyó, új 10e
    DVD-RW, új 10e

OK, ez még így is lazán megvan 110e, de a bátrabbak bevállalhatnak mondjuk Codegen tápot, meg használt 40G-s vinyót... és máris ott vagyunk 100 körül. És ezen már elmegy a legtöbb új játék (mondjuk a Ghost Recon már nem feltétlenül, de az ''ideális CPU-GPU'' tesztből azért látható, hogy egy 6600GT is szinte mindent elvisz a megfelelő beállítások mellett. :)

Ja, és a fenti gépen lazán elmegy a Civilization 4... de azt lesheted, hogy mikor lesz Civ4 Xbox-ra :DDD

Egyébként ki mondta, hogy feltétlenül a legújabb játékokkal kell játszani? Ott van a cs, meg a starcraft, nem kell alájuk még ilyen gép se, és mégis ott vannak a WCG-n :D

• Tyberius

aktív tag

Egyébként úgy vélem, hogy ez a kártya először az überclockerek körében lesz népszerű, mert tény, hogy a Ghost Recon használja, de ami ennél is fontosabb: a 3dmark06 CPU-tesztje is használja :) És ugye a virtuális farokhosszúsági versenyben ez behozhatatlan előny lesz (überclockerektől elnézést, meg nó offensz, én is vadászom a markokat, csak van önkritikám :DDD ), hogyha a 2x7900GTX mellé bedobnak még egy ilyet is. Aztán ha már kint van, lehet rá fejleszteni, illetve ami még fontosabb: lehet rajta tesztelni. Egy rendes engine-t kifejleszteni rá nem rövid idő, és a szélesebb körű teszteléshez kell az, hogy boltban megvehető legyen. Remélem én is, hogy majd idővel a GPU-ba integrálják, mert így lesz igazán eladható a szélesebb publikum számára is.

• Tyberius

aktív tag

válasz Muton #73 üzenetére

Természetesen ez úgy lesz, hogy a rendőrautó tök valósághűen robban darabokra, míg a Te autódon tök valósághűen karcolódik a dukkózás :) És a borg kocka sem fogja csak úgy darabokra aprítani a fél flottát, mielőtt szétrobbantanák :D

• Tyberius

aktív tag

válasz kovsol #60 üzenetére

Sztem nem erre gondolt a kolléga... de ha mégis, írta valahol, hogy büszke rá? Komolyan mondom, úgy bánnak itt az illegális szoftverhasználókkal, mint a homokosokkal... ha meg meri fogni a párja kezét, az már ''reklámozás''... ugyanígy ha valaki csak megemlíti, hogy nem fizet szoftverért, akkor rögtön ''én a helyedben nem lennék büszke rá''. Én erre csak annyit mondok: ''ne ítélj, hogy ne ítéltessél''

Tyberius

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés