- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyberius
aktív tag
Sztem csak annyi történt, hogy egy kicsit eltolódtak fölfelé a középkategória határai. Főleg azért, mert ugye régebben igen kevesen vettek 40e Ft fölött alkatrészeket, mostanában már van erre is fizetőképes kereslet. A boltok, újságok, stb. szóval a szakma belőlük él, naná, hogy igyekeznek éreztetni velünk, hogy nem is vagy ember, ha 6-ossal kezdődik a geforce-od száma, nem is beszélve a 32 bites Athlonok és a DDR memóriát használó Pentiumok tulajdonosairól.
Pedig milyen egy mostani középkategóriás gép? Mondjuk kb. olyan, mint az enyém. A régebbi játékok faszányosan mennek rajta, az újabbakon lejjebb kell venni a grafikát (már amelyiken). Na és mennyibe kerül egy ehhez hasonló gép, ha egy kicsit lejjebb adunk az igényeinkből (pl. nem kell nekünk fél tera tárkapacitás)?
Nézzünk körül:
nf2-es alaplap + 2500+-os Barton, ami 3200+-on is megy, használt: 25e
6600GT AGP, használt: 25e
2x512 DDR, Kingmax, új: 18e
350W-os Chieftec táp, új: 8e
17 colos CRT, használt (vagy 15 colos, új): 10e
noname ház: 3e
bill+egér: 2e
40GB-s vinyó, új 10e
DVD-RW, új 10e
OK, ez még így is lazán megvan 110e, de a bátrabbak bevállalhatnak mondjuk Codegen tápot, meg használt 40G-s vinyót... és máris ott vagyunk 100 körül. És ezen már elmegy a legtöbb új játék (mondjuk a Ghost Recon már nem feltétlenül, de az ''ideális CPU-GPU'' tesztből azért látható, hogy egy 6600GT is szinte mindent elvisz a megfelelő beállítások mellett.
Ja, és a fenti gépen lazán elmegy a Civilization 4... de azt lesheted, hogy mikor lesz Civ4 Xbox-ra
Egyébként ki mondta, hogy feltétlenül a legújabb játékokkal kell játszani? Ott van a cs, meg a starcraft, nem kell alájuk még ilyen gép se, és mégis ott vannak a WCG-n -
Tyberius
aktív tag
Egyébként úgy vélem, hogy ez a kártya először az überclockerek körében lesz népszerű, mert tény, hogy a Ghost Recon használja, de ami ennél is fontosabb: a 3dmark06 CPU-tesztje is használja
És ugye a virtuális farokhosszúsági versenyben ez behozhatatlan előny lesz (überclockerektől elnézést, meg nó offensz, én is vadászom a markokat, csak van önkritikám
), hogyha a 2x7900GTX mellé bedobnak még egy ilyet is. Aztán ha már kint van, lehet rá fejleszteni, illetve ami még fontosabb: lehet rajta tesztelni. Egy rendes engine-t kifejleszteni rá nem rövid idő, és a szélesebb körű teszteléshez kell az, hogy boltban megvehető legyen. Remélem én is, hogy majd idővel a GPU-ba integrálják, mert így lesz igazán eladható a szélesebb publikum számára is.
-
Tyberius
aktív tag
Sztem nem erre gondolt a kolléga... de ha mégis, írta valahol, hogy büszke rá? Komolyan mondom, úgy bánnak itt az illegális szoftverhasználókkal, mint a homokosokkal... ha meg meri fogni a párja kezét, az már ''reklámozás''... ugyanígy ha valaki csak megemlíti, hogy nem fizet szoftverért, akkor rögtön ''én a helyedben nem lennék büszke rá''. Én erre csak annyit mondok: ''ne ítélj, hogy ne ítéltessél''
Tyberius
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Tőzsde és gazdaság
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest