- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vamp
senior tag
Szokták mondani, ami a haditechnikában megjelenik, az az átlagembernek 20-25 év múlva lesz elérhető. Hogy egy sarkított példát mondjak, a németek már a II.VH idején színes képet közvetítő kamerákkal szereltek fel kisérleti célból rakétákat. A 60-as években a színes Tv pedig nem is volt már akkora kuriózum a világ fejlettebbik felén.
Szerintem egy ilyen szerkezet felhasználási lehetőségei korlátlanok. Gondoljatok csak bele. 300 robotrepülőt kell manőverezni, mondjuk kapsz egy műholdas képet, hozzád tartozik 10 repülő. Körbeálltok egy ilyen asztalt, mindenki bizonyos részt kap belőle. Nagyítgathatsz egy képet, amire valós időben kirajzolódik a repülők röppájája. Nincs más dolgod, mint pár mozdulattal kijelölni a célokat, megadni az irányt, a szöget, a sebességet, stb. Mindezt gép és egér nélkül. Mint anno a bábuk rakosgatása a terepasztalon, csak itt minden valós időben mozog, és te irányítasz... Hogy a hadsereg ezt miért nem használja? Ugyan, ki mondta hogy nem használja? Legfeljebb nem tudunk róla.
Egyébként a különvéleményes dolgot szvsz sokkal egyszerűbb lenne megvalósítani mint amennyit ezzel a multitouchhal szenvedtek.
-
Des1gnR
őstag
Sajnálom de nemfigyeltem a híreket és nem találtam a cumót szóval nyitottam egy topicot...
Itt a link és kérek egy modit hogy törölje...
[link]
bocs és köszöntem...
Jó a cikk grat hozzá -
Ronin_
tag
Nekem is tetszik a cucc és valóban nem csillagászati az ára.
Egy DLP projektor manapság 200 körül megvan (egy alsó kategóriás), viszont annak tuti nincs akkora felbontása, mint amit egy ilyen eszköz ígényel. Ide szvsz min fullHD kellene. Ma egy fullHDs proji millió fölött van. LCD projik vannak most 700eFt körül. Persze ide speciális gép kell, hiszen nem kell a nagy fényerő, meg az extra ficsőrök, hanem egy szimpa projektoros TVként működő cucc. A felbontás viszon így is sokat drágít.
A PC is gondolom valami közép-alsó kategóriás cucc lehet + infrakamerák, + vista + egy főlé épülő modul. Szerintem ezek fejében elég reális az ár egyelőre.
Nekem egy ilyen asztal 500körül már megérné. -
pilsner
aktív tag
szép s jó, de az igazi nagyágyú: [link]
-
FTeR
addikt
jó látni, h nem csak nálunk vannak ms utálók. végignéztem vagy egy tucat blog/hírportál kommentjeit.
többnyire ugyanazok jöttek fel mint itt. érdekes, h emberek ha vmit nem akarnak, akkor mennyire nem képesek meglátni a lényeget.
alma kijött az iPhona-al pár hónapja és most ittvan ez a surface. ebböl egyenesen következik, h ms lemásolta almát (megint**). a hihetetlen az benne, h ezt emberek komolyan gondolják. persze ms fogta magát és pár hónap alatt összedobta a cuccost. még véletlenül sem egy évek óta (6) fejlesztett cucról van szó, aminek a koncepciója már a '80 közepén is felvetődött (és nem mellesleg az ötletgazda ms-nél dolgozik...).
másik az a japán gyerek a TED-en. mindenki rettentően sajnálja a gyereket, h ms csúnyamód lenyúlta az ötletét. kár, h ő is dolgozott a surface-en, és míg ő csak egy koncepciót demózott, addig ms surface egy kész termék, amivel nemcsak ökörködni lehet és pl felismeri a ráhelyezett objektumokat (forma vagy chip segítségével).
másik az árazás. 1 milla körül van az ára. ha utána számolgatunk, h van benne egy komplett pc, 1 projektor, 4 infrakemera, meg a vista egy rádolgozott változata, akkor már nem is olyan sok, főleg ha figyelembe vesszük, h egy vadonatúj dologról van szó. vmelyik ms csávó a plazma tv-vel példálózott, azok is csillagászati árral indultak, pár év alatt mégis elérhető áruk lett.
(** egy sarkalatosabb példa erre a sidebar. ms kb 1 évvel korábban demozta a dolgot, mint,h applenek eszébejutott volna...)
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
a channel10-en találtam egy hosszabb (18+p) riport jellegű bemutatót. [link]
nemtom, h itt merült-e fel, de vki kérdezte, h lehet-e különbözű színű vonalat rajzolni egyszerre. ebben a videóban ketten rajzolgatnak 1-1 ecsettel és különböző színű vonalakat húzgálnak. -
raver
aktív tag
Bocsi hogy idepofátlankodok.
Nem tudja valaki hogy hírben szereplő videót hol lehet letölteni? -
FTeR
addikt
azon skeptikusok számára, akik nem unták sokadjára is belinkelni a multituchos youtube videót, ajánlom a köv it.news cikkben található videót: [link]
a kis interjú összevágás rávilágít, h az ms surface azt a technológiát használja.
volt a kis japán/koreai srác mutituch csodája és ms ráfaragta a vistát és pár extra fícsörel felturbózta -valszeg a sárc segítségével- (lásd tárgyakkal való interaktivitás).
ha esetleg vkinek még nem esett volna le, egy rendes vista fut egy már elavultnak tekinthető P4-en. a GUI-t a WPF hozza létre, ugyanúgy, mint az Aero-nál. ez talán arra is jó, h lássuk, a WPF nem csak arra képes, h 3D-ben bedöntse az ablakokat.
[Szerkesztve] -
maniac
senior tag
En csak ennyit fuzok hozza:
http://www.youtube.com/watch?v=M0ODskdEPnQ -
Hatalmas! Hogy ez eddig senkinek nem jutott az eszébe?! Tarolni fog.
-
REDeath
őstag
cikk szerint vista fut rajta
-
Csapi007
veterán
Hello
Jó cucc.
Erre lehet simán ''rendes'' oprendszert tenni és asztali pc-ként használni? -
janos1988
addikt
a lenyeg meg lemaradt.
kiccsaj rajzol 1 hazat es tokre el van ajulva magatol -
janos1988
addikt
de itt 1 komoly - sajat - velemenyt is
ennek az egesznek az eger es a billenytuzet levaltasa lesz a veg celja (bar csak mar ott jarnank). csak attol meg messze van (foleg munkaban). bar a szamitastechnika ''szorokoztato iparaganak'' mar lassan megfelel (csak draga otthonra). mondjuk ha fel lehetne hajtani a ''kepernyot'', akkor mar csak ra kell dugni a jo oreg egeret es billt es lehet is ''normal modban'' dolgozni rajta, a szep nagy kijelzon. nem de?!
[Szerkesztve]
hatranya, hogy legalis - jogtiszta - szoftverek kellenek majd hozza
de hat itt gondolom mindenki azt hasznal
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
válasz
#54715584 #58 üzenetére
A tomkrúzos film (Minority Report) számítógépének júzer interfésze marha látványos volt, csak kurvára használhatatlan: egy átláthatatlan káosz, fárasztó és felesleges pantominjáték. A mai egyszerűnek mondható egeres, billentyűzetes kombinációhoz képest 50 év visszalépés (holott a film 50 évvel ezután játszódik).
-
janos1988
addikt
ez aztan a parasztvakitas. telleg csak 1 kis fel oras jatek es wow... zenegepnek kicsit draga (gondolom a szoftver meg kulon kes hozza+dalok). amugy biztos elhiszem, hogy rarakja a fenykepezo gepet es maris - szinte azonnal - megmutatja jo minosegben a rajta levo tucat kepet (ezt vagy cachesbol nyomja vagy radion mar felveszi a kapcsolatot es ha par meteres korzetben van a cucc akkor elkezdi tolteni elore
tipikus microsoft filozofia ''hogyan osszuk meg privat dolgainkat masokkal konnyen es egyszeruen, a tudtunk nelkul''
) 1 csaj ugy tesz mintha leultetnek ele, hogy probalja ki, ahhoz kepest profi modon kezeli (persze a szinek, a haj, a ruha, a fulbevalo, a hatter stb..tokeletes harmoniaban van
)
Mar elore latom, ahogy kis tizenevesek laptoppal jarkalnak a kezukbe es kuldek szet wifin a jeleket, az ezzel a cuccal kompatibilis eszkozoket keresve es megnyomjak a ''Hack It'' gombotes toltik lefele a fenykepeket, adatokat
etteremben, cukraszdaban is egyszerubb ilyen modon rendelni, de a hulyegyerek osszemocskolja, meg belekurj@ a villat akkor mi van?(bar szvsz a bejaratnal lenne ertelme csak akkor meg tumultus lenne
)
szoval en nem sok ertelmet latom es csak nehany hsz.-el elottem szolonak adok igazat ''draga jatek sznoboknak''
persze ez mind csak filozas es szubjektiv velemeny
[Szerkesztve]
Bar az is fura, hogy meg maga a gep eleg regi hardverekbol all, addig a vele kompatibilis cuccok szinte vacsi ujakIgaz a raktaron maradt p4-esektol leglabb megtud szabadulni az intel, hehe
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Azt hiszem, te nem láttál még jófajta DLP projektort. Egyébként részben tervezés kérdése, hogy milyen betekintési szögekből lehet, illetve milyen távolságból optimális nézni.
Az is felhasználástól függ, hogy milyen felbontású DLP chipet/chipeket alkalmaznak, akár nagyobb is lehet az egész kijelző, mint amit írtál. Valószínű, hogy az egész ketyere árán se egy 8800 Ultra, se a nagyobb felbontás nem fog nagyot nyomni, de ha úgy ítéli meg a gyártó, hogy nincs igény a nagyon nagy felbontásra, akkor még így is ki fogja spórolni belőle. -
törölt tag
most neztem egy videot errol a dologrol es hat huha
3 gigas proci 2 giga rammal? csak a megjelenito rendszer hianyzik mar a gepembol
de kivancsi lennek, hogy a hadsereg miota hasznalja ezt a technologiat, meg bill bacsi a luxusvillajaban
siman tomkruz film jut az eszembe, innen mar csak egy lepes a mozgaserzekelos szamitogepiranyitas
tulajdonkeppen csak azt nem ertem, hogymiert csodalkozunk az evek ota jelenlevo technikakon, ki donti azt el, hogy publikus-e vagy sem es hogy mikor ''erett'' meg a szelesebb korben valo terjesztesre? lehet evtizedekkel le van maradva az atlagember a technologiaban? -
Macc
aktív tag
Nekem 2 dolog nem tetszik:
- projektoros megjelenito. Namost ennel szarabbat meg nem csinaltak kepmegjelenites teren. A projektoros kijelzo csak szembol nezheto, kb 3-4 m tavolsagbol. Ha most egy ilyen asztalt nezunk, azt sok iranybol lehet nezni, de szembol kb 3-4 m tavolsagbol aligha. Tehat szep sotet es homalyos kepe lesz. Vajon milyen felbontasa lesz? (30''-os Cinema display 2560x1600-as felbontasa egesz jo, de ennek egeszen biztos hogy nem lesz ekkora)
- nem nagyon bizok a microsoft szoftveres megoldasaiban. Nagy a szakadek a demok, es a megvalositas kozott. De ezt majd meglatjuk, ha kiprobalhatjuk. -
Johnny Cage
addikt
Nekem tetszik a dolog. Később sok érdekes lehetőséget vet fel - anno a multifunkciós mobiltelefonokat is mindenki fikázta, amikor a Siemens bejött az első színes kijelzővel (''minek az''), aztán a beépített mp3 lejátszó és kamera (a legtöbb ember azon háborgott, hogy minek ez a telefonba, a telefonon telefonálni kell) - most meg minden embernek van legalább egy ilyen készüléke..
-
DewiL
senior tag
Nekem nagyon tetszik, ötletes megoldás! Nagyon jó lépés a digitális otthon kényelmények megteremtésére szvsz csak ne kéne sokat várni mire elérhető áron lesz..
Már látom is magam mikor pár évmúlva taperolom a dohányzó asztalt és azon mutogatom a nyaraláson lészült képeket
a topicot ugyan nem olvastam végig de biztos jönnek majd páran h ezt is lopta az ms én bízom benne hogy nem -
FTeR
addikt
én többnyire kedvelem az ilyen reklámokat. egyik kedvencem ''az új quintipio 15 pengéjű borotva''
az általad említett reklám is tetszik elsőre. a gond csak az vele, h a benne sugalt vagy konkrétan említett dolgok tételesen megcáfolhatóak. gyk: pofátlanul hazudnak.
btw, ahhoz képest, h minden létező hállivúdi filmben a számítógép=apple, a részesedése gyak stagnál a minimumon.
itt megjegyeznám, h a 24 6. évadjában UMPC-t használnak terepen -
FTeR
addikt
én mint szoftvert nézem a dolgot. a lentebb már többször is linkelt videón a prezentáló semmi értelmeset nem csinál csak játszik. ez egyfajta fél órás szorakozást nyújtó megoldás. drága játék sznoboknak
az ms surface meg egy általános használatra kész, produktív megoldás. asszem itt egyet is értünk
az, h a mögötte lévő hardware technológia milyen, az ebből a szempontból majdhogynem lényegtelen.
mint a cikk is írja, gyak már elavultnak tekinthet p4 a szíve pár kamerával és egy projektorral. ezt egyébként mint pozitívumot fogom fel, mivel azt mutatja, h jelenleg is elérhető technológiák kombinálásából hoznak létre vmi újat. (az ajax-hoz tudnám hasonlítani. a webfejlesztők értik)
itt mondjuk kiemelném azt a részt, h a rárakott tárgyakkal (legyen az egy mobil, fényképezőgép vagy egy üveglap) kapcsolaba tud lénpni. ez azért jóval túlmutat azon a másik videón prezentált dologon.
most nem vitatkozom, csak folytatom a gondolatot ;) -
moonman
titán
-
Esther
tag
Huh ez a mai ilyen magyarazkodos nap lesz...
Azt hiszem nem kommentelek mar semmit ma mert felreerthetoen fogalmazok.
A spanyolviasz effektust akkor akartam volna sugallni, ha ezzel a MS megprobal betorni a hadi/ipari stb. szegmensbe.
Nekem -hangsulyozom nekem - mindegy ki talalta ki -termeszetesen csak a mondandom kovetkezo resze szempontjabol- DE: eddig is letezett a technika, de most - a kozeljovoben - a jopolgar is bemehet a boltba venni egyet es hasznalja otthon, mig korabban nem artott ha az amerikai fegyveres erok dolgozoja volt. Ez vitathatatlanul -legalabbis szerintem- a MS erdeme.
Nem tudom melyik mennyire jo mivel sajnos nincs lehetosegem hasznalni egyiket sem.
.... innen a tovabbiakat kitoroltem mert megint bele lehet magyarazni mast mint az en velemenyem...
Eszti
[Szerkesztve] -
Esther
tag
De le am
Gondoltam, hasonlo hangvetelu levelekkel fogom MS-t bombazni ugyanezzel a cellal
-majd csak elkopik a nyelvem
*''Egyébként mikor jutnak el az átlag emberekhez azonnal a legújabb fejlesztések, sztem soha.'' -majd ha a hadiiparnak semmi szuksege ra mert mar van sokkal jobb. Igen sok dolog tunt el az idok folyaman a nyilvanossag elol, a kutatasok kezdeti fazisait kovetoen, amikor a hadiipar rajott,h. az nekik is jo lehet.
*Amugy ha kedvezo aron osztogatnak, mindegy milyen logo van rajta kellene egy
Eszti -
FTeR
addikt
ezt írtad:
Inkabb arra gondoltam,h. jobb lett volna ha a MS azt mondja,h. vegre konzumer termeket csinaltunk egy -bizonyos teruleteken- regota elterjedt es igazan jol hasznalhato dologbol.
ez a ''már megint feltaláta a spanyolviaszt'' kategóriába tartozik, mégha egy jóval normálisabb megfogalmazás.
azt sugalja, h szerinted az ms már megint úgy adja elő a dolgot, mintha senki soha ezelőtt nem gondolt volna erre.
reagálásom arra vonatkozott, h ez nincs így. próbáltam rávilágítani, h sehol nem mondtak ilyet, egyszerűen csak demózzák a saját cuccokat. kontraszként próbáltam említeni SJ stílusát, ami a ''mi mosóporunk jobb, mint a másik'' stílusban hirdet újdonságként máshol már régóta jelenlévő megoldásokat.
egyszerűen érdekesnek találom, h az emberek egy jelentős része a másik fikázását elfogadhatóbbnak találja, mint amikor egy cég egyszerűen csak a saját termékével foglakozik. -
FTeR
addikt
láttam már. elég régen...
azért remélem látod a különbséget. az egyik egy koncepció, ami a technológiát demózza, a másik meg egy használatra kész, produktív megoldás.
aki résztvett már fejlesztésben az tudja, h az utóbbi elérése a legnehezebb egy szoftvernél, ha a hw és az alapkoncepció már adott. sok megvalósítás itt szokott elvérezni.
tekintve, h az ms már 2001 óta foglakozik a dologgal, elég könnyelmű dolog abba belemenni, h ki volt az elős, főleg olyan koncepciónál, ami már igencsak koros filmekben is feltűnik.
applenek nem a 2 ujjasdi van levédve? -
AmPeX
aktív tag
btw, a mutlituchos meg apple megoldások 2 darab ujjal működnek. mint a mellékelt videók is mutatják, a ms cucc ezen az rendesen túlmutat.
Esélyes h nem láttad a multitouchos videót, ha ezt mondod... Azzal kezdi a pali, hogy húz 3 csíkot 3 ujjával, majd húz 2-t aztán keresztbehúzza még2vel.[link] ez már minimum 4. amúgy a multitouchnak pont ez a lényege.. az iphone méretéből adódik hogy csak 2 ujjal lehet ügyeskedni rajta.. de nem is arról beszéltem.
Asszem letisztáztam már a cikkíróval az aggályaimat, megértettem hogy ez csak egy ügyes marketing cucc, tele jópfa ötletekkel. ennyi -
REDeath
őstag
hát ez szép és jó, de azért pl a fotóalbumba ugye megmarad pl a normál miniatűr nézet stb? mert pl kirándulásból hazatérve megnézem mikor fog valaki több száz képet rakosgatni az ujjával
amúgy a koncepció nekem bejön, kis kávézó asztalkának is jóegy elég ''drága'' asztal...
megnéztem a DigiDesk videót is, az is ötletes. de szvsz (és mások is írták már) az ilyen tapizós ketyerék sikere a szoftvereken múlik, mennyire egyszerűen használhatók stb... -
FTeR
addikt
hogy éreztem, h fika lesz. ez már vhol beteges. ha most ugyanez egy megkezdett almával lenne, akkor mindenki el lenne olvadva. jó példa erre a iPhone, ami egy gagyi telefon agyondizájnolva.
nem ez lesz az első ms termék, ami nem az ő fejükből pattant ki**, de ők teszik széles körben is használhatóvá.
btw, a mutlituchos meg apple megoldások 2 darab ujjal működnek. mint a mellékelt videók is mutatják, a ms cucc ezen az rendesen túlmutat.
**még jó, h a scifi producerek nem védetik le minden ötletüket... -
Fecow
aktív tag
Lebuktam!
Egyébként hányat kell még írjak, hogy kapjak?
Lehet, hogy nem a legújabb találmányok egybe gyúrása, de a nem hadi, per hightech ipari szektroban dolgozókank mindenképpen újdonság, én legalábbis még nem találkoztam hasonló tudású készülékkel, mondjuk nem is volnék kifejezetten az az érintésérzékeny rendszerek/kijelzőkkel foglalkozó szakember.
Egyébként mikor jutnak el az átlag emberekhez azonnal a legújabb fejlesztések, sztem soha.
A microsoftos részre könnyű a válasz, csak annyit mondok nagyobb hírverés (PR).
Erre egyébként a múltban is számos példát lehet találni a tudományos kutatások során, hogy nem mindig az lesz a híres aki találmány/felfedezés alapját kidolgozta, hanem az aki ezt kicsit kipofozta vagy ugyenerre a következtetésre jutott később csak nagyob publicitást kapott -
Esther
tag
válasz
janpotocki #32 üzenetére
Szia!
Bocsanat,ha felreertheto voltam. Nem arra akartam celozni,h. a cikkel illetve a tema idoszerusegevel van gond. Inkabb arra gondoltam,h. jobb lett volna ha a MS azt mondja,h. vegre konzumer termeket csinaltunk egy -bizonyos teruleteken- regota elterjedt es igazan jol hasznalhato dologbol.
Mert valoban hasznos tud lenni. Sot meg kombinalni kellene 1024szintu nyomaserzekenyseggel stb, tobbablakos uzemmoddal (hogy ne kelljen kulon a Cintiq + egy monitor) -gondolom en...
Eszti -
lapa
veterán
máshol néztem ''irl'' képeket, ahogy ''használják'' a csodát és ott guggolnak a kanapé előtt a dohányzóasztalnak látszó tárgy körül, mintha vécézni kéne. elég szánalmas. persze jól néz ki a techológia meg minden, de nem látom a hűde emberközpontúságot benne.
-
törölt tag
kar, hogy evek ota letezo technologiak meg csak most kezdenek majd elterjedni...
aah, lassu vagyok, felettem mar van valasz is
de akkor ez most kinek a hibaja?
[Szerkesztve] -
janpotocki
senior tag
-
AmPeX
aktív tag
válasz
janpotocki #29 üzenetére
Na, kb te voltál az egyetlen, aki normálisan tudott érvelni a termék mellett. Tehát tulajdonképpen nem technikai újdonságról van szó, hanem arról, hogy mostmár kapható a dolog. Hm.. na akkor ma nem megyek el mekibe, és akkor holnap meg tudom venni a megmaradt pénzből
-
Blizzard.9
tag
Nekem tetszik a cucc
Éredemes megnézni a videókat. elég jók
Elég sokmindenre lehetne haszunálni egy ilyet. Petsze ez még a jövő
[Szerkesztve] -
janpotocki
senior tag
Valójában sem nem Microsoft, sem nem Apple, a koncepció elég régóta érik:
[link]
Nagy csodálója voltam (vagyok) az Apple és mások demóinak ([link], [link]), és a maga helyén hasznos, elegáns, szép, bár voltaképp kockázatmentes bevezetésnek tartom az iPhone-beli alkalmazást is. Ami a Microsoft mellett szól, hogy rájöttek, hogyan lehet úgy összerakni a technológiát nagy méretben, hogy azt el is lehessen adni, magyarán legyen, aki kifizeti a fejlesztéseket. És itt tényleg a méretre (is) helyezném a hangsúlyt; egészen más lehetőségeket rejt, ha valaki (nem csak egy demó erejéig, hanem egy boltban megvásárolható készüléken) két kézzel, nem csak két ujjal manipulál. Kíváncsian várom egyébként az Apple által beharangozott multitouch termékeket is, csak kerüljenek végre piacra! -
horvathkrisz
addikt
válasz
(Kolombusz) #27 üzenetére
Kicsit pontosabb link, hátha így megérted:
[link] -
(Kolombusz)
veterán
válasz
horvathkrisz #26 üzenetére
Hm, ennek a nevében nincs $ betű, ezt a céget ismerem.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
(Kolombusz) #24 üzenetére
-
orbano
félisten
válasz
horvathkrisz #23 üzenetére
Ez most hogy jön ide?
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
horvathkrisz #23 üzenetére
Melyik cég az a Micro$oft? Még nem hallottam róla.
Mindenesetre, ez a Microsoft asztal nem semmi, jó fejlesztés. -
horvathkrisz
addikt
Már csak arra lennék kíváncsi, mikor jelenti be a Micro$oft, hogy a lelkünket is HDD-re lehet menteni...
-
Esther
tag
Meg nehany helyre irsz ilyen hsz.-t azt' a vegen meg kuld neked egyet a M$
Mindemellett az USA rendorsegen (nem a kozlekedesiranyitasi reszlegen) viszonylag reg ota lathatni hasonlo - ir kamera nelkuli - kijelzot, melynek merete akkora mint egy nagy iroasztal (egy bevetesre indulo osztag kenyelmesen korbe tudja allni mikozben meg az eligazito szemely magyaraz) es a hasznosnak nevezheto funkciokat tudja. Nem hasonlitja ossze a mobiltelefonod parametereit egy PDA-val, de kapcsolatban van USA altal hasznalt muholdakkal, utcai terfigyelo kamerakkal, termeszetesen multitouch hasznalhato rajta minden(kamerak, terkep, fegyveres testuletek adatbazisai stb.),drag&drop adatatvisz a rendorok,**PD stb. mobil eszkozeibe.
Igaz,h. uveglapos-tologatos videotetrisz nincs rajta, de sztem, annelkul is vidaman hasznaljak.
MOD: *Tervezni meg egy darabig WACOM Cintiq 21 UX -et hasznalnék es arra varnek,h. ez +jelenjen a piacon. [link]
Eszti
ps.:erdekes,h. jonehany dolog van amit hasznalnak regota de amikor a M$ feltalalja akkor vilagszenzacio lesz. -ez csak egy elmelkedes /maganvelemeny volt. Ha lehet senki ne kuldjon most nekem 200 linket,h. valojaban mindent a ''M$ sz@*t''
[Szerkesztve] -
szjoci
őstag
hát ez nagyon odab@sz
nem érdekel ki fejlesztette, ki kitől lopta, egy a lényeg: tetszik
vagy 5-6 év múlva (gondolom akkor már az ára is elviselhető lesz) biztos beruházok egy ilyen kellemes ''dohányzóasztalra'' -
orbano
félisten
Az az újdonság, hogy megfelelő szoftveres hátteret tesznek mögé és szép lassan elérhetővé teszik az embereknek. Azért az, hogy frankón kommunikál a háttérben a rárakot mobiltelefonnal (gondolom WM-es telefon kell majd hozzá, vagy valami spéci protokoll implementálása), az nekem nagyon bejön. Nem nagyon hallottam még eddig erről, de már régóta játszottam a gondolattal, hogy jó lenne egy ''digitális dolgozóasztal'. Remélemp ár éven belül használhatok már egy ilyet...
-
Dale
aktív tag
Szerintem az Apple csak a hordozható eszközökön védette le, bár azt sem értem hogyan mivel már létező technológia, ráadásul a Microsoft 2001 óta reszelgeti ezt. Amúgy A Sziget c. sci-fiben is megtekinthető a demója, Sean Bean irodájában (a Microsoft mérnökei voltak a film technikai tanácsadói jövőkép-ügyben). Nekem nagyon tetszik, évek óta.
-
Fecow
aktív tag
Úristen, ez nagyon jó!
Le a kalappal a microsoft előtt. Tisztára mint a sci-fikben.
Az hogy interakcióba lép a rárakott tágyakkal, hát megint csak úristen.
Nem tudom, hogy a valóságban mennyire lesz használható, de a videók alapján nagyon lenyűgöző.
Minden elismerésem a microsoftnak. -
AmPeX
aktív tag
Nemtudom, hogy kinek a fejlesztése, de az apple védette le. Bárokban már van ilyen, és nem Microsoft... értem én h jó, és egy csomó mindenre lehet használni, de gyakorlatilag semmit sem fejlesztett ezen, csak ő is kidobott egy ilyen cuccot a piacra. Fotóalbum pakolászás eddig is volt, videó eddig is volt, rárakható tárgyak felismerése, hozzájuk valamilyen funkció csatolása eddig is volt, stb... és igen, végignéztem mind a 3 bemutatól a cikkben linkelt oldalon, de abban egyetlen újdonságot sem láttam... Nem az apple-t védem, hanem a Microsoft-tól kérdezem, hol ebben az újdonság?
-
moonman
titán
válasz
take.a.ride #12 üzenetére
-
:AMF:
senior tag
Első gondolat az első kép láttán: sikkes dohányzóasztal.
Elolvasva a cikket: most még tapizunk, de talán nemsokára a levegőben hadonászunk, mint a Különvéleményben. -
dokar
addikt
ez de gagyi ez
-
Petya88
tag
válasz
janpotocki #7 üzenetére
Szerintem pedig a flamelés helyett, azt is mondhattátok volna, hogy valóban a micro$oftra van kihegyezve az írás, de nem az a lényeg, hanem az eszköz és a bene rejlő lehetőségek...
Uff -
janpotocki
senior tag
az iphone-ban tényleg benne lenne egy 30 colos kijelző? és lehet rá tárgyakat rakodni? ne már!
persze lehet élből fikázni a microsoftot, de ha utánaolvasol és megnézed a demókat, rájöhetsz, hogy egy komoly koncepció egy kezdeti (még alig pár alkalmazással felruházott) megvalósításáról van szó. nem az eszköz a lényeg, mert az drága, és magam is borzasztó sznob dolognak tartanám, ha ilyet látnék egy étteremben, hanem az, hogy két kézzel, normál méretben tapogatod a gépet, és hasonlóan használod a GUI objektumait (meg a rárakott dolgokat), mint a valódi tárgyakat.
az éttermek, üzletek meg csak vegyenek sok ilyet, fizessék meg a fejlesztéseket az otthoni felhasználók helyett... -
nap
addikt
Nem rossz cucc, de ha még tv-t is lehetne nézni rajta...
-
Thomas1
addikt
Erre mérget vehetsz, nagyvállalatok (főleg európai) lecsapnak erre, az Apple megoldásaira nincs ráírva az, hogy Windows Vista. Akinek ilyen tapizós kijelző kell, az ezt fogja venni, szerintem még tervezéshez is használható lehet egy ilyen.
Vagy pl. otthonra, a jelenlegi ár 100-ad részéért egy normálisan használható dj-mixer-ként, mert ott tapizom, ahol csak szeretném. -
AmPeX
aktív tag
Na microfos megint feltalálta a spanyolviaszt. évek óta jelenlévő technológiát koppintottak le az apple-től. (muli touch) Ez már a iphone ban is bennevan, könyörgöm. Mi ebben az új? Az h Microsoft? le merem fogadni h ez elterjedtebb lesz, mint almás társai.
-
sTERNI
senior tag
Hihetetlen mennyire nyomják mostanában a ''taperolós'' megoldásokat. Szvsz az egér még helyt fog állni egy jó darabig; legalábbis amíg a játékok igényelnek pontosságot, alacsony reakcióidőt.
-
as_Rock
őstag
''Az újszerű gép belsejében egyébként normál PC lakozik, Intel processzorral és Windows Vista operációs rendszerrel.''
Eszerint a 30''-os kijelző, az infrakamerák és az azt érzékelő sw dobja meg az árat, kérdés kinek mennyit ér ez meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged