Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
láttam már. elég régen...
azért remélem látod a különbséget. az egyik egy koncepció, ami a technológiát demózza, a másik meg egy használatra kész, produktív megoldás.
aki résztvett már fejlesztésben az tudja, h az utóbbi elérése a legnehezebb egy szoftvernél, ha a hw és az alapkoncepció már adott. sok megvalósítás itt szokott elvérezni.
tekintve, h az ms már 2001 óta foglakozik a dologgal, elég könnyelmű dolog abba belemenni, h ki volt az elős, főleg olyan koncepciónál, ami már igencsak koros filmekben is feltűnik.
applenek nem a 2 ujjasdi van levédve? -
janpotocki
senior tag
Valójában sem nem Microsoft, sem nem Apple, a koncepció elég régóta érik:
[link]
Nagy csodálója voltam (vagyok) az Apple és mások demóinak ([link], [link]), és a maga helyén hasznos, elegáns, szép, bár voltaképp kockázatmentes bevezetésnek tartom az iPhone-beli alkalmazást is. Ami a Microsoft mellett szól, hogy rájöttek, hogyan lehet úgy összerakni a technológiát nagy méretben, hogy azt el is lehessen adni, magyarán legyen, aki kifizeti a fejlesztéseket. És itt tényleg a méretre (is) helyezném a hangsúlyt; egészen más lehetőségeket rejt, ha valaki (nem csak egy demó erejéig, hanem egy boltban megvásárolható készüléken) két kézzel, nem csak két ujjal manipulál. Kíváncsian várom egyébként az Apple által beharangozott multitouch termékeket is, csak kerüljenek végre piacra! -
orbano
félisten
Az az újdonság, hogy megfelelő szoftveres hátteret tesznek mögé és szép lassan elérhetővé teszik az embereknek. Azért az, hogy frankón kommunikál a háttérben a rárakot mobiltelefonnal (gondolom WM-es telefon kell majd hozzá, vagy valami spéci protokoll implementálása), az nekem nagyon bejön. Nem nagyon hallottam még eddig erről, de már régóta játszottam a gondolattal, hogy jó lenne egy ''digitális dolgozóasztal'. Remélemp ár éven belül használhatok már egy ilyet...
-
Dale
aktív tag
Szerintem az Apple csak a hordozható eszközökön védette le, bár azt sem értem hogyan mivel már létező technológia, ráadásul a Microsoft 2001 óta reszelgeti ezt. Amúgy A Sziget c. sci-fiben is megtekinthető a demója, Sean Bean irodájában (a Microsoft mérnökei voltak a film technikai tanácsadói jövőkép-ügyben). Nekem nagyon tetszik, évek óta.
-
janpotocki
senior tag
az iphone-ban tényleg benne lenne egy 30 colos kijelző? és lehet rá tárgyakat rakodni? ne már!
persze lehet élből fikázni a microsoftot, de ha utánaolvasol és megnézed a demókat, rájöhetsz, hogy egy komoly koncepció egy kezdeti (még alig pár alkalmazással felruházott) megvalósításáról van szó. nem az eszköz a lényeg, mert az drága, és magam is borzasztó sznob dolognak tartanám, ha ilyet látnék egy étteremben, hanem az, hogy két kézzel, normál méretben tapogatod a gépet, és hasonlóan használod a GUI objektumait (meg a rárakott dolgokat), mint a valódi tárgyakat.
az éttermek, üzletek meg csak vegyenek sok ilyet, fizessék meg a fejlesztéseket az otthoni felhasználók helyett... -
Thomas1
addikt
Erre mérget vehetsz, nagyvállalatok (főleg európai) lecsapnak erre, az Apple megoldásaira nincs ráírva az, hogy Windows Vista. Akinek ilyen tapizós kijelző kell, az ezt fogja venni, szerintem még tervezéshez is használható lehet egy ilyen.
Vagy pl. otthonra, a jelenlegi ár 100-ad részéért egy normálisan használható dj-mixer-ként, mert ott tapizom, ahol csak szeretném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- EAFC 25
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged