Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

Szerintem ez még nem a campus... ez a másik program (tisztaszoftver)...
    Vagy megszűnne a campus és egybeolvasztanák a tisztaszoftverrel?
    A minisztériumok kommunikációs készségén lehetne javítani... :(

Egyébbként az egyetemeknek külön is lehet megállapodásuk az M$-sel:
    MSDN AA programba autmatikusan beregisztráltak nálunk minden informatikus hallgatót... szóval innen is lehet legális oprendszerhez/programokhoz jutni.
    Bővebben: link
    ---------

Szerintem egyáltalán nem baj, hogy megvan a lehetőség MS programokat legálisan használni... :B
    Persze sokkal kedvezőbb lenne, ha ezt reklámnak fogná fel az MS és nem kérne pénz érte: Ha jól tudom az MSDN AA nem kerül pénzbe, DE csak az informatikus oktatási irányoknak elérhető... míg a campus minden hallgatónak. (szóval valami logika mégis van benne :U )

Linuxot venni az oktatásnak szerintem felesleges, hiszen a supportot maga az oktatás kell hogy adja .
    Viszont egy rendszer kizárólagos támogatása sem korrekt :( , ezért néhány millió támogatás a (magyar) linux projecteknek nem verné földhöz az államkasszát, viszont nagyban emelné a fejlesztési lehetőségeket (pl: fsf tégla project és más projectek támogatása :) ).
    ---------

A Szegedi Egyetemen tanulunk operációs rendszerek tárgyat is, ami gyakorlati szempontból kizárólag linuxot jelent (bash shell script) :DD . A programozást is úgy kezdtük, hogy előbb átvettük a linux használatának alapjait :)
    Sőt a programozással kapcsolatos tárgyak is úgy vannak kitalálva, hogy egyik tárgynál Windows XP-t másik tárgynál Linuxot használunk... szóval lehet ezt ésszel is csinálni :DDD

Ha csak jegyzetelek vagy gépelek valamit, akkor notepadot/wordpadot vagy Ms Office -t használok... viszont az utóbbi két szakdogámat már kizárólag Open Office-szel csináltam :) (az volt poénos amikor vegyesen csináltam MS és Star Office progikkal: dőlt minden felé az ékkezet az Ő betűkön :DDD)

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák