- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiga667
addikt
PeterkeT javaslata alapján ''kicsit'' megvágtam a hsz-t, a személyeskedéseidre inkább csak annyival reagálnék, hogy No Comment...
1. Én leírtam hogy mit tapasztaltam, az hogy te nem hallod meg a különbséget egy 2,5'' és egy 3,5'' vinyó között az a te bajod, nem az enyém.
Én meghallom a különbséget, és engem zavar a 3,5'' vinyók hangja, a leghalkabbaké is. (Alvás közben, úgy hogy nagyjából 80-90 centire van a fejemtől a gép, és csak a vinyó meg a 12cm/900rpm tápventi jár benne.)
Anyám notebookja mellett viszont tudtam aludni, hasonló távolságból, hasonló terhelés mellett.
''viyó méretétől függ a seekzaj... hú ez aztán.... ja a nagyobb dobozba több seekzaj fér biztos... ''
Nagy vinyó, nagy doboz, nagy tányér, nagy fej, nagy fejmozgató mechanika, nagy hang.
Mellesleg szintén tapasztalat, Microdrive-nak nem hallom a seekzaját, a 2,5'' vinyóknak éppenhogy, a 3,5'' vinyók meg már zavarnak.
2. Programból van. Viszont a kezem is azt igazolta hogy kényelmesen megvolt az az 50°C.
Mellesleg nem úgy tervezik a vinyókat hogy hűtés nélkül kibírják az üzemi hőfokukat. Ez a hűtés lehet akár maga a ház is, de manapság egyre több háznál nincs közvetlen fémes érintkezés a HDD és a ház fémrészei között, így például a Chieftec Bravomban sem. Éppen ezért szeretnek az erre hajlamos vinyók (régebbi Maxtorok pl.) hűtés nélküli műanyag mobilrackekben elpusztulni. -
zsiga667
addikt
1. Szerintem inkább te játszod a hülyét...
Hallottál már 2,5'' vinyót? Sokkal halkabb seek közben mint egy 3,5''. Alapjáraton lehet ugyanolyan halk a nagy is, de az senkit sem érdekel amikor éjjel próbálna aludni a letöltőgépe mellett.
A vinyó méretétől elég erősen függ a seekzaj, pl. hallottál már Microdrive-ot seekelni?
2. Nem, az utolsó 3.5'' vinyó amivel találkoztam egy 250GB-s WD volt, ami nem tartozik a melegedős szériák közé de ventilátor nélkül 45-50°C körüli a hőmérséklete...
Az eredeti témára visszatérve, majd meglátjuk hogy milyen lesz, örülnék ha igazad lenne. -
zsiga667
addikt
1. Hangtalan de ha dolgozik akkor hangos? Akkor mégse hangtalan? Vagy ez csak számomra tűnik ellentmondásnak?
Végülis kikapcsolva is hangtalan, és pontosan ugyanannyit tud mint idle-ben.
2. Azt az apróságot ne felejtsük el hogy míg egy 3,5''-es winyónál nem igazán tudsz mit tenni a seekzaj csökkentése érdekében (ugyanis a nagy melegedés miatt nem tudod rendesen ''becsomagolni''), addig egy notivinyót akár körbefújhatsz purhabbal, akkor is menni fog. -
zsiga667
addikt
Már jópáran leírták de hátha megérted ha én is leírom. A jelenleg kapható Intel notebookprocesszorok esetében minimális az azonos órajelű normál Pentium és Celeron proci közötti teljesítménykülönbség.
Den: Hozd el hozzám azt a ''hangtalan'' 3,5'' vinyódat, tegyük be a gépembe, a szomszéd szobából megmondom hogy mikor seekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest