Aktív témák
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
Viktor0610 #125 üzenetére
Megelőztél
Igyekszünk feltenni a legtöbb kérést, azonban a ''T10-nek miért nem voltak ikonok a menüjében'' szintű, aprólékos kérdések valószínűleg jogosultságukat vesztik, mivel nem 6 órás interjút tervezünk. -
Születésnapom alkalmából (meg azért, mert tegnap volt a határideje
) a témát zárom.
A kérdések alapján kapott cikket várjuk.
Köszönöm. -
(An)Dante
őstag
''Miért tűntek el az SE reklámok? ''
Mostanában inkább csak plakátok vannak,v alamint W810i reklámfilm.
''SE-hez igazán nem de az Ericssonhoz kapcsolódó kérdés. [...]''
Az Ericsson nem foglalkozik mobil készülékek gyártásával, kizárólag mobil technológiák és hálózati elemek gyártásával, valamint az azok köré épülő szolgáltatásokkal. Ugyanígy a Sony sem rendelkezik saját mobiltelefon üzletággal.
''Célszerűnek tartanám a nagyobb teljesitményű háttértárak beépitését a készülékekbe.Mikorra várható a Nokia N91-hez hasonló, belső microdriveos készülék megjelenése?''
Soha! A Sony Ericsson a Sony féle Flash alapú memóriákban klátja a jövőt, melyek kisebbek, gyorsabbak és megbízhatóbbak, mint a mini merevlemezek. A W950i például 4 GB beépített flash memóriával rendelkezik, a W850i pedig 470 MB-al. Nincs is más gyártó aki ennyi FLASH memóriát pakolt volna a készülékeibe. -
DaveNo1
veterán
válasz
Dufresne #114 üzenetére
m600 eléggé szegényes lett ám multimédia terén, kizároan üzleti készülék: nincs benne kamera, nincs benne rádió, mp3 lejátszó van, de csak alap (persze SE-nél alap is nagyon jó)...egyébként ez engem is érdekelne, hogy várhatóak e további üzleti készülékek? (m széria folytatása, mivel már p multimédia+üzleti is egyben)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Miért csúszott/csúszik ennyit a P990 megjelenése és mikorra várható, hogy végre _tényleg_ megjelenik?
-
grevesz1
csendes tag
válasz
SandorKS #102 üzenetére
Sziasztok!
Ha reagálhatok az oly méltatlanul elfelejtett és ritkán emlegetett R520-ra, abban a már általam említett [64.] mozgásérzékelôt ma sem ismeri más csak, akinek volt ilyen.
Konkrétan a net-en sem találtam róla semmit, sôt még a mobilos portálok/cikkek sem ismernek rá jól bevett kifejezést sem magyart sem angolt amivel esetleg rá lehetne keresni, a doksija Motion Snooze/Mozgásérzékelés-ként említi.
Szóval az R520-as picit koravén volt[és nem csak e téren] 2001-ben mert a mai napig nincs olyan mobil ami ezt tudná. Hogy miért ?...az relytély....nemhiszem hogy olya nnagy technikai bravúr lenne............
..... persze legalább lehet vele villantani a csajok elött ;-))) -
HÁ
csendes tag
válasz
Polacheck #19 üzenetére
Nos tehát arra gondoltam, hogy tervezi-e a SE pl. a Nokia-hoz hasonló fémházas (vagy jelentös részben fémházas) készülékek kibocsátását.
És ezalatt nem a p990-en elhelyezett képernyö körüli fémkeretre gondolok.
A kérdés lényege tulajdonképpen a már többiek által is cincálgatott
MINÖSÉGI fejlesztés, hogy várható-e tartósabb anyagok alkalmazása...?
Köszönet -
Icedevil
aktív tag
Én nagyon szeretem a Sony Ericsson mobilokat de nem értem,hogy a minöségre és az anyagfelhasználásra miért nem gondolnak?
[Szerkesztve] -
slayer006
addikt
Ez egy nagyon yóó topic, de mikor jönnek a válaszok ??
-
Dufresne
addikt
Engem az érdekelne, hogy mennyire marad az SE emelett a multimédia vonal mellett? Ugyanis én elég szegényesnek érzem az üzleti, illetve átlagos felhasználóknak szánt mobilpalettájukat.
Pl K750i és P910i mellett nemnagyon tudnék mutatni üzleti telefont, csak a rengeteg walkman logóval ellátott zenefont, amire biztos nagy a kereslet, főleg a megfelelő marketing miatt. Igaz jönnek pl az m600 és k800 modellek, de ezeket én feleslegesen nagy multimédiás képességűnek érzem. Véleményem szerint a multimédia rovására menő költséghatékonyabb telefonok iránt is kielégítő lenne/lehetne a kereslet.
Tehát engem ez érdekele, hogy a jövőben terveznek-e az általám megjelölt piaci rész felé nyitni, avagy sem? -
Balinov
titán
Üdv,
leveleztem multkor a SE Hungary-val.Ha nem gond beollózom a válaszuk lényegét:
''Tisztelt Szücs Úr!
Köszönjük, hogy ellátogatott a Sony Ericsson honlapjára: www.sonyericsson.com
Ahhoz, hogy a Sony Ericsson online szoftverfrissítési lehetőséget tudjon biztosítani egy olyan készülékhez mint a Sony Ericsson D750i készülék, melynek szoftvere a T-Mobile által jogvédett, a szolgáltatónak hozzá kell járulnia ahhoz, azaz el kell fogadnia a Sony Ericsson szoftverét. Természetesen a Sony Ericsson K750i készülék online frissítése tökéletesen megfelel a D750i számára is, ezt a frissítést azonban a T-Mobile nem hagyta jóvá a Sony Ericsson D750i készülék számára, emiatt nincs jelenleg elérhető újabb frissítés a R1AA008 szoftververziónál.
Üdvözlettel
Gyorgy Nagy
Sony Ericsson Call Center''
Szóval várható,hogy végre megegyeznek SE-ék a T-vel? Elég ciki,hogy mindenféle függetlenített,vagy live menüs k/d750i-hez elérhető már 2-vel újabb sw is,míg t-s változatnál még mindíg tavaly decemberi sw-vel kell döcögni.
Köszi
Balinov -
DaveNo1
veterán
Most jutott eszembe egy kérdés...szóval miért van az, hogy az SE egy telefonjukba vagy EDGE-t rak, vagy 3G-t? Kettő együtt sosem megy. (remélem p990i kivétel), (persze v.hol egyik sincs) Ez nálunk MO-n főleg zavaró, mert EDGE hálózat minden nagyobb városban és környékén van így már ki lehet használni a netezés lehetőségét, 3G viszont nincs. Így ha v.ki 3G-s SE telót vesz végülis alig tudja kihasználni a gyors mobil internetet, mert EDGE nincs. Viszont ha EDGE-s telót vesz és megjelenik az adott helyen a 3G, akkor cserélheti le a telóját ha ki akarja használni a 3G-s dolgokat. Remélem értitek a problémát.
K790/K800 párosítás gondolom emiatt jött létre, viszont nem csinálhatnak mindig egy telóból tulajdonképpen kettőt...
[Szerkesztve] -
atee1984
csendes tag
1. Hello, nekem K300i-m van, es az arahoz kepest rengeteget tud, am a kijelzoje ritka pocsek. Jo, jo, hogy olcso keszulek, de nem lehetett volna legalabb egy alapszintu TFT-t belerakni, ehelyett a fako CSTN helyett. Olvastam a K310i rol es abba is minden lesz csak nem TFT. Valami UBC asszem... Szal ha valakinek nincs penze, akkor le van ejtve??
2. Miert engedik meg a kulonbozo szolgaltatoknak, hogy elbarmoljak a telo szoftveret, rakjanak bele sajat menuket meg masik dizajnt de ne szedjek ki a nyelveket. Konkretan az Orange-ra gondolok (bocs, de Romaniabol irok) aki kiszedte a magyart nyelvet gondolom csak azert, mert nincs jelen Magyarorszagon. De persze hallottam a Vodafone disznosagarol is, hogy nem engedte az MP3-at csengohangnak. Miert kell az ilyesmiket megengedni, elvegre nem a szolgaltato csinalja a telefont!!!!! Ha mar egyszer gyarilag tesznek bele egy szoftvert, akkor azt hagyjak is benne!
3. Visszaterve a kijelzohoz tenyleg jo lenne, ha mellekelnenek a teloikhoz vedofoliat, vagy ragasszak ra rendesen a gyarit. -
kohi
tag
SE szeritnem mp3 terén bőven megelőzte a nokiát..
Walkman powa szerintem magáért beszél
Nekem is van és volt sok telóm nokia 2110i től kezdve Ericcson ga528 stb sok nokia. Most is van pár nokia se és moto is, sőt még samsung is. Jómagam pl azt vettem észre, hogy a legközelebb használhatóságban és tudásbana az SE telók állnak a PDA-hoz. M600-ra pl már nagyon várok
Kérdésnek megint csak azt tudom feltenni amit a nokiának is többek között, és ez nem más mint az akksik üzemideje. Ezt is jó lenne fejleszteni. Emlékszem anno talán a T28-as erriccsonban volt li-poly-s aksi ami akkoriban nagyon menő volt, illetve már akkor elég vékony volt a telóHa abból indulunk ki, hogy a sony- elméletileg a stamina- típusú akkukirályokat tervezi akkor a mobilok terén is robbanhatna már valami világujjdonsággal
Szerintem ha elérbék azt, hogy egy átlagos teló pl 2 hétig bírja egy töltéssel az már jó lenne
Vagy egy okosteló bírná legalább egy hétig.
So. Várhatóak e nagy lépések a mobilakksik fejlődése terén ?
Ha már cybershot a fényképező akkor dukálna mellé egy sonystamina akku is(már ha van olyn jó, hogy érdemes
)
-
Szecska
csendes tag
Hello!
SE kérdésekhez:
Az utóbbi időben egyre kevessebb az SE reklám.
Miért tűntek el az SE reklámok? Várható-e valamilyen fellendülés?
Mindig van egy olyan érzésem, hogy a versenytárshoz (nokia) képest lemaradva fejleszt ki SE azonos funkciókkal ellátott készülékeket. Mi ennek a lemaradásnak az oka?
SE készülékek egyik alapvető hibája a hálózati elérhetőség bizonytalan működése (Készülékem bekapcsolva, valaki keresne, de nem ér el, a végelenben még kicsöngés sincs a hivó oldalon).
Az ilyen alapvető problémákat a szoftverfrissitések sem oldják meg.
Ismert-e a probléma, és várható-e erre megoldás?
SE-hez igazán nem de az Ericssonhoz kapcsolódó kérdés.
Miért érzem azt, hogy az Ericssonnak nem a mobil készülékekben van az üzlet Magyarországon, hanem a nagy teljesitményű hálózatátviteli eszközökben.?
Miért nem látnak üzletet a mobil készülékekben?
Célszerűnek tartanám a nagyobb teljesitményű háttértárak beépitését a készülékekbe.
Mikorra várható a Nokia N91-hez hasonló, belső microdriveos készülék megjelenése?
Egyenlőre ennyi...
Szecska
[Szerkesztve] -
Zoli bácsi
őstag
válasz
SandorKS #102 üzenetére
''Aztán a hívásszűrés. Itt már árnyaltabb a kép, mivel hosszú ideig az Ericsson volt az egyetlen, majd a Sagem egy sokkal jobb megoldást fejlesztett ki.''
Bocs, de nagyon kíváncsivá tettél.... Soha nem volt Sagem készülékem. Mit tud a Sagem, ami ennyire jó? A SE foglaltat jelez, illetve hangpostára dob, ezt ismerem. -
Khavaal
csendes tag
Eszembe jutott még egy kérdés:
Memory Stick Micro-t mekkora kapacitással fognak majd gyártani? Jelenleg 1 GB a legnagyobb, amit láttam. Lesz ennél nagyobb? -
Khavaal
csendes tag
Én a [link]-on hirdetett koncertekkel kapcsolatban szeretnék kérdezni: Terveznek-e a jövőben is hasonló koncerteket? (Most már ugye mindnek vége van, és sajna egyikre sem tudtam elmenni.)
Nem érzik-e furcsának, hogy egy olyan koncertre, amit a Sony Ericsson Walkman branddel hirdetnek, TILOS bevinni kép és hangrögzítő eszközöket. (A játék részvételi felvételei közt található ez a pont.) Ez alapján viszont pont a Walkman telefonok tulajdonosaival szúrnak ki, mert az ő telefonjaik mindenképp beleesnek a korlátozásba.(Meg persze egy csomó más telefon is.) Szóval nagy marketingötlet egy zenélő mobilt koncerttel hirdetni, de nem lehetne akkor legalább azt megengedni, hogy akinek Sony Ericsson telefonja van, az kedvére készítsen felvételeket. A minőségük úgysem éri majd el egy DVD-ét, és a zenészek sem emiatt fognak éhen halni.
-
DaveNo1
veterán
válasz
SandorKS #102 üzenetére
Kicsit tényleg sok lesz már az offod...plz...ez a topic tényleg azért van hogy végre megtudjunk elsőkézből dolgokat az SE-től, de így nehéz lesz kihalászni a kérdéseket ha tele van offal a topic, viszont szivesen várunk bármelyik SE topicban, minden mobilnak megvan a foruma ahhol kifejtheted az álláspontodat
-
SandorKS
csendes tag
Akkor most konkrétabban fogalmazok:
Az R520m-ig gyakorlatilag az Ericsson volt a vezető a fejlesztésekben. Bár néhol megelőzte egy-egy újítással - ideiglenesen - más gyártó, viszont mindig egy még jobbal rukkolt ki az Ericsson.
Például hosszú ideig a legjobb naptár az Ericsson-é volt! Az összes többi csak silány utánzata volt annak.
Szintén nagyon fontos és jó dolog volt a Profilok létrehozása, és a profil váltás. Nagyon megszerettem eme funkciót. Még ma sem érték utól eme fejlesztésben a SE telókat.
Aztán a hívásszűrés. Itt már árnyaltabb a kép, mivel hosszú ideig az Ericsson volt az egyetlen, majd a Sagem egy sokkal jobb megoldást fejlesztett ki.
Szintén hosszú ideig egyedülálló volt a fix SMS csoport képzés lehetősége is! Számomra nagyon jó volt ezen szolgáltatás. Maximálisan ki is használtam. Nagyon tetszett, hogy 10-ről 15-re bővült a csoport max. létszám kerete.
Aztán szintén csodálatos volt az, hogy a hívásszűréshez fel lehet használni a fix SMS csoportot is! Tudomásom szerint ez ma is párját ritkitó szolgáltatás.
Aztán hosszú ideig egyedül volt az Ericsson azzal is, hogy számokkal is lehetett ugrani a megfelő menü pontokra. Ma már több készülék is használja ezt a rendszert, de az biztos, hogy elsőnek az ericsson vezette be. Én például kimondottan élveztem, hogy pár szám beütésével bármikor be tudtam lépni egy-egy fontos menübe.
Na én ezen ''apróságok'' miatt lettem egyre inkább elkötelezett híve az Ericsson-nak.
Ps.: És ekkor még nem beszéltem a hosszú ideig egyedülálló automata billentyű zárról... És biztos van még pár olyan, amire elsőre nem is emléxem. -
Bog
HÁZIGAZDA
-
HERR Z
veterán
Nemtudom, hogyha van egy már megfelelő telefon, akkor miért kellene egy másik márkát olyanra csinálni mint amilyen a másik?akkor csak egy feliratban meg designban lenne különbség....azt pedig úgy igazán senki e akarná..
Ez olyan mintha egy Lacettibe lehetne rendelni radaros távolságkövetőt, meg head-up displayt...meg még minden mást amit a konkurencia ad...
És tartom magamat ahoz, hogy amiket leírtál egy windows alapú teló, vagy pda tudja...innentől kedzve nem értem a végtelen kitartásodat egy márka iránt..létezik más, nyitottnak kell lenni az újra...de mint vezető ezt tudodAmúgy nekem is a SE telefonok az elsők telefonvásárlásnál, de ha aktuálisan nem érté meg az a legjobban nem érdekelni..
-
szasza_xp
senior tag
A W41S várható-e Eu-ban, vagy ez csak japán only készülék lesz?
-
SandorKS
csendes tag
Mivel nem a témához szorosan tartozó, ezért jelöltem Off-nak:
Én azért tettem fel a kérdéseimet, mert szerintem fontosak, és lényegre törőek! Mint vezető megszoktam azt, hogy ha valaki nem tudja megmagyarázni azt, hogy valamit miért nem akar beválalni, akkor mellébeszél, lényegtelenségre, elhanyagolhatóságra, vagy éppen ellenséges viszonyulásra hivatkozik...
Sokat elárul az a hozzállásodról, amit itt írtál:
''vegyél egy pda-t és egy nokia telefont,''.
Én felállítottam egy rendszert magamnak, amit publikáltam a Yahoo-s oldalamon (az általános részét), és a Yahoo-s SE okostelefonok listának az adatbázisában (az okostelefon kiválasztási szempontokat).
Ezek alapján én finoman azt mondom, hogy az ismeretlennel szembeni ellenkezésed mondatja ezt, és nem pedig a megfontolt érvelő éned... Pláne akkor, ha figyelembe veszed azon mondatomat, amiben írtam, hogy a féltégla óta csak SE telefonom volt (sajátban).
Szerintem az is nagyon furcsa felfogás, hogy ha valami nem tetszik nekem akkor hallgassak róla, mert ha merem felvállalni a véleményem, akkor SE ellenes vagyok, és vegyek inkább Nokia-t...
[Szerkesztve] -
DaveNo1
veterán
Lenne mégegy kérdésem az SE walkman bulikkal kapcsolatban...(előző hol és mikor lesznek)...szal: ezeken a bulikon meglehet esetleg majd tekinteni/kiprobálni az új SE walkman mobilokat?
-
fgk
csendes tag
SE F500i-m van és nem nagyon vagyok vele megelégedve... (csak azért használom, mert 2 éves hűségnyilatkozat van rá)
1. Az akksija valami hihetetlen szar, mert 1,5 év után a beszélgetési idő SZÓ SZERINT max. 5 perc... (Készenléti idő 1-1,5 nap, ha nem nyúlok hozzá...).
2. Már a kezdetektől tele volt szoftveres hibákkal: fényképezésnél (lefagy, újraindul), netezésnél (lefagy, újraindul), játéknál (lefagy, újraindul), különböző grafikai hibák menükben (el-eltűnő hátterek teljesen v. részben), a telefonkönyvben a neveket és a számokat össze-vissza társítja (hívásinfónál és üzeneteknél egy számhoz tök másnak a nevét írja ki, vagy épp senkiét, csak a számot, pedig bennvan a tel.könyvben). Persze nem minden fotózásnál fagy le, és nem az összes telefonszámot rontja el (csak az esetek 20-30%ában), stb, tehát ezek csak alkalmi hibák (de azért 1-2 naponta kapok valamelyikből, ha nem többől), viszont ha valaki kéri, némelyiket elő tudom idézni bármikor...
3. A 2. pontból, és a szervizinfó menüből ítélendően én ezt egy befejezetlen telefonnak nézem, amit a SE csak azért adott ki, mert túl sokáig nem rukkolt volna elő újjal. Gondolok arra most, hogy rengeteg kényelmetlen dolga van (amit még a ''nagy testvérénél'' (K700i) sem csináltak meg, tehát nem azon múlik, hogy alsó v. felső kategóriás) pl. nem lehet etljes képernyőn fotózni, videót felvenni és nézni (ja, és nem lehet videóbe belepörgetni), normálisan elrendezni a mappákat (csak egy ''almappaszint'' hozható létre), lejátszólista nélküli media player stb. Aztán meg ott vannak a szövegcímkék, amikből kiderül, hogy a CyberShot-os kamerafunkciók már részlegesen bele vannak pakolva a szoftverbe a mem.kártyával, kibővített szervezőfunkciók (pl. ismétlődő találkozók, ami csak a k790/k800-ban jelent meg, és naptárak átkonvertálása, ami még egyikben sem) és még sok más. Szóval az egész olyan, mintha csak 2 napig tesztelte volna 1 ember, hogy minél hamarabb a piacra kerülhessen végre egy telefon...
Szóval a kérdések:
1. Na, ehhez én nem is tudnák kérdést írni...
2. Mennyit szokták tesztelni ezeket a telefonokat, mielőtt kiadják?
3. Miért nem lehet csak egy nagyon nagyon picit hozzárakni a hasznos szoftveres funkciókhoz, hogy valóban tökéletesen lehessen használni mindent? Miért csak ilyen későn sikerült elérni azt, hogy minden hasznos (de idegesítően hiányzó) apró funkcó bennelegyen a softban?
Mindettől függetlenül a Sony Ericssonok még mindig a legjobban használható telók, pont azért, mert mindenre gondolnak (most már), ezért is szeretnék fél év múlva egy újat, de fenntartásaim vannak a megbízhatósága miatt... -
HERR Z
veterán
olyan kérdéseid és igényeid vannak ami alapján azt mondom h eccerűen feleslegesek..
vegyél egy pda-t és egy nokia telefont, és minden problémád megoldódik....ha azok a funkciók megvannak más telefonban nem értem mértnem veszed meg azt, mért nyomod ezeket a ''mikor lesz xy ebbe ami z gyártónál már megvan?''
A kérdéseid java is főleg ebből áll ki...nem kötelező megvenni ha nem tetszik
márpedig a kérdésiedet -és azok mennyiségét látva- nem az jön le hogy neked a kedvenc gyártód a SE
Viktor: sorry az offért, csak már.........................
[Szerkesztve] -
SandorKS
csendes tag
45. kérdésem
Mint okostelefon vásárló megpróbáltam pár - számomra nagyon tetsző - telefon esetében 2. készüléknek például W800-ast, vagy K750-est használni. Ez a gyakorlatban nem ment. Ugyanis pár olyan kényelmi szolgáltatáshoz hozzászoktam, ami ezen telefonokra nem alkalmazható (például idő programozott, illetve adótoronytól függő profilváltás).
Gondolt-e a SonyEricsson cég arra, hogy az ilyen tevékenységet űzőknek kifejleszt egy olyan telefont, mint a Nokia 5500, vagyis egy strapabíró Symbianos telefont?
[Szerkesztve] -
SandorKS
csendes tag
Nem jó az érvelés! Mivel ha az új telefonok alapján lehetne ragsorolni, akkor jó ideje a Samsung-nak kellene vezetnie a piacon, mivel csak az első félévben több mint 40 telefont jelentett be...
Az egy másik dolog, és akár ez is lehet egy kérdés, hogy a bejelentés a valós megjelenés között egyre több idő telik el. Miért?
Például legyen ez a 44. kérdésem. -
HERR Z
veterán
a kérdésre elég eccerű a válasz: új telefonokat jelentenek be...ha megnézed idén hány telefont jelentettek be meg tavaly, akkor nem kérdezel ilyet...gondolom sokat gondolkodtál előtt h van-e értelme a kérdésednek...illetve milyen triviális válasz van rá
lásd mikrósütő gyártó samsung egy belsővel 10 telefont dob piacra és van piaca... -
SandorKS
csendes tag
válasz
Viktor0610 #82 üzenetére
Még egy dolog az ár/érték arány témához.
Jelenleg a piacot az alábbi cégek uralják:
- Nokia 34 %,
- Motorola 20,3 %,
- Samsung 12 %,
- LG 6 %,
- Sony-Ericsson 6 %.
Az adatokat ebből a cikkből vettem:
[link]
Márpedig ez az eredmény egyértelműen azt mutatja, hogy nemhogy bővült a piaca a SE-nak, hanem még szűkült is az Ericsson korszakhoz képest...
Kíváncsi lennék, mit tesznek ezen - elég siralmas - eredmény javítása érdekében?
Ez akár lehetne a 43. kérdés is!
[Szerkesztve] -
Nem a véleményazonosság a fórum látogatásának feltétele, de jelen topik egy speciális téma. Ez egy olyan cikkhez nyílt, amiben a házigazdák arra kérik a fórumozókat, h. kérdéseket tegyenek fel a SE-nek, olyan kérdéseket, amik a SE-vel kapcsolatosak.
Tehát, nekem, mint moderátornak itt (is) az a feladatom, h. a témát próbáljam a megfelelő mederben tartani, ez pedig ennél a témánál azt jelenti, h. megkérlek benneteket, kérdéseket tegyetek fel, ne itt beszéljétek meg a SE-vel kapcsolatos egyéb dolgokat.
Köszönöm. -
SandorKS
csendes tag
Számomra a W710 az R310s után egy elég gyenge produktum. Nem ok nélkül másik telefont említettem meg.
Azt csak mellesleg jegyzem meg, hogy nem mindenki fut, vagy gyalogol. Amikor például terepen vagy egy MTB géppel, akkor nem érsz rá nyitogatni egy ilyen kis telefont. Sőt az a jó, ha egyből megfogható (mont a cápa uszony volt). Nem ok nélkül használtam én is az R310s-t...
Egyébként érdemes lenne ezt is megtapasztalni. Vagyis a gyakorlatban kipróbálni. Ugyanis egy dolog a marketing duma, amit a gépek ismertetőihez írnak, és megint más a valós tapasztalat! -
SandorKS
csendes tag
válasz
Viktor0610 #82 üzenetére
1. Mi az a MOD gomb? Hol van, és mit lehet vele csinálni?
2. A hozzászólásaimban a kérdéseket azért írtam külön-külön, mert akkor jutott eszembe...
Ha ez zavaró nyugodtan töröld a hozzászólásomat! Legfeljebb nem írok többet.
Számomra is a legjobb megoldás - egyelőre - a SE, de ez nem jelenti azt, hogy ne látnám meg a hibákat, a hiányosságokat!
Az ár/érték arányban ezek szerint közöttünk nincs vélemény azonosság. Ez feltétele a fórum látogatásának? Mármint az azonos vélemény? -
HERR Z
veterán
hú eszembe jutott még egy pár
Anno tervezték, hogy a K750-ben cseréli a 2mpx-es CMOS kamerát ccd-re...ez mennyire valósult meg?, illetve mért fejlesztik visszafele a 2mpx-es kamerát az új telefonokba?mért hagyják el az autófókuszt? Ez csak a Cybershot széria privilégiuma lesz?
Az új széria bejelentésénél láthattuk, hogy valamelyik telefon M2 valamelyik pedig még MS pro duo-t használ...Meddig akarják még alkalmazni a régebbi memóriakártyát?
most ennyi -
-
SandorKS
csendes tag
42. kérdés
Megfigyelhető, hogy több fejlesztési irányzat is kialakulóban van. Ezek - a teljesség igénye nélkül - az alábbiak:
- aktív életmódra alkalmas (akár okos)telefonok (Nokia 5140, 5500),
- egyedi, bizonyos eseményre, történelmi fordulóra megalkotott készülékek (pl. Siemens S68 Deutschland Limited Edition),
- kimondottan exclusive, kis szériás, számozott példányos telefonok (Motorola V3 Naomi Campbell Limited Edition, vagy SE W300 Robbie Williams Limited Edition)
- gyerek telefonok (pl. Gigabyte Snoopy),
- öregek, rosszul látók számára tervezett telefonok (ilyen például a Fitage Katharina das Grosse).
Kérdésem a következő:
Gondoltak-e arra, hogy ezen tárgykörökben is kiadnak telefonokat?
Megjegyzem, hogy itt a SE W300-ast én inkább egy elvetélt próbálkozásnak sorolnám be, és még jóindulattal sem venném siker történetnek... -
SandorKS
csendes tag
41. kérdés
Megfigyelhető, hogy a SonyEricsson telefonok először rendkívül magas áron jönnek ki, majd igen meredek árzuhanásba kezdenek, és végül - kb. elavulásukkor - érik el a valós értéküket.
Kérdésem több részre osztanám:
a. Van-e valóban átgondolt politikája a cégnek, vagy csak a minél nagyobb haszon elve mozgatja a társaságot?
b. Készítettek-e valós felmérést arról, hogy ha telefonjaikat reális, a tömegek számára is megfizethető áron adnák, akkor mennyivel szélesebb lenne a fogyasztói terjedés, elismertség, és megbecsülés?
c. Van-e az árakra érdemi befolyása a cég Magyarországi vezetésének, vagy ezt is külföldről szabják meg?
Ez utóbbi kérdésem gyakrolatilag arra a problémára akar rávilágítani, amit több bank, és külföldi cég esetében is tapasztaltam. Vagyis a Magyar piac ismerete nélkül ráhúzzák az itteni tervekre az EU-s kliséket (vagy az Amerikait), és utána csodálkoznak, hogy teljesen eltérően reagál a népesség a többi szegmenshez képest... -
SandorKS
csendes tag
40. kérdés
A SonyEricsson-nak volt egy csodálatos készüléke, amelyik R310s néven (cápa uszonyos) futott. Valóban jó volt (eltekintve a software hibáktól és a kis kijelzőtől). Nagyon sokat bírt. Például a zuhany alatt is tudtam vele telefonálni.
Manapság ilyen készüléke nincs a SE-nak. Illetve ami van, azt is csak szűk körben (Japán), és más név alatt terjesztik. Itt konkrétan a Foma SO902iWP+-ra célzok.
Gondoltak-e arra, hogy egy valóban jó (tehát software-esen is jó, valamint strapabíró) és értékálló telefont újból kiadnak ebben a szegmensben? -
SandorKS
csendes tag
39. kérdés
Miért van az, hogy a SonyEricsson csúcs készüléke - a P990 - kommersz képfelbontással fog megjelenni (240 x 320), miközben a maga idejében a P800-as, P900-as és még a P910 is kimagaslott a maga 208 x 320-as méretével?
Én például a P990 esetében egy 240 x 640-es felbontást vártam volna el! Minium persze, mert igazából egy 480 x 640-es (VGA) felbontásnak örülnék. -
SandorKS
csendes tag
Hát egyelőre igen, de ezt a pozíciót kezdik elveszteni! Egyébként pont ezért van az, hogy az összes magán telefonom a féltégla ótta Ericsson/SonyEricsson!
Én azért veszem a bátorságot a kritizáláshoz, mert nagyon sok telefont vettem, és nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem össze.
Nekem most is Nokia akárhányas a céges telefonom, de az azért van, mert megbeszéltem a társasággal, és a többség kérésére a Nokia beszerzésére adtam ki az utasítást... Én - szívem szerint - SonyEricsson-t vettem volna, de éppen akkor volt a tömeges hibajelenség... -
Kérdéseket (is) tegyetek fel, legyetek szívesek!
Ne itt beszéljétek meg az egyéb SE-nal kapcsolatos dolgokat, legyetek szívesek!
Köszönöm. -
HERR Z
veterán
igen az a z550, és mikor augusztusban...
a sagem myv76/myx6-2 már tavaly novemberben adott annyit mint ez a SE ráadásul eléggé bagóért meg lehetett kapni -jó sagem de pl a Moto V300/V525/V500/V360-at is vegyük ide..vagy samsung x700 pl....
De normál, nem szétnyitható telók között még mindig van egy szakadék a K700 K750 között ami között egyátalán nincs semmi, a K510-nek a kijelzője egy vicc , ahoz képest mennyibe kerül....Tipikusan kellene egy z550 vagy w550(minő meglepő a névbeli hasonlóság,mert kb ua. tudják.. méghogy szar a se számozása...)tudású K szériás telefon is...K600 3g nélkül, vagy emberibb designnal.....
K300-310 meg nem gyengébb annyival amennyivel a neve mutatja, a 310 pl a régi K500-nál is többet tud...
Ahol még hiányosság van a palettán, az a belépő szétnyitható telefonok
a z300 jól néz ki de...alig tud vmit....a z520/z530 meg annyival többet tud...ide is beférne még 1-2 telefon.... -
HXY
addikt
Erre én meg a következőt mondom, mert már unom, hogy le****-od a SE-ket!
A legjobb ÁR/ÉRTÉK arányú telefonok.
Nézz meg egy Nokiát, és egy SE-t ugyan olyan tudással....
Kezdjük az alapnál, és már ott szembetünő különbség....
Megjegyezném, hogy volt egy pár (S)E telóm:
198, GA318, A1018, T10, R310, R520, T68i, T610, K750, W800, W810
Voltak Nokiáim is, 3210-en át egészen N91-ig, szal tudom mit beszélek. -
SandorKS
csendes tag
Egyébként ez a lista sok telefonról gyült össze (mint látszik a listából is)!
Például sokakkal ellentétben én - bár már eladtam a K700i-t - rálátok a régebbi telefonjaim közül a működőkre, és az én 700-asom JoyStick-ja még ma is rendben működik (javítás nélkül)! Pedig akkor vettem, amikor kijött a rossz széria... -
SandorKS
csendes tag
-
bobace
addikt
Szép kis felhozatal. Nekem is volt szerencsém majd' mindhez csak nem minden esetben tulajként. De aki használta azért nem panaszkodott ennyire.
A K700 meg, legalábbis az én példányom teljesen ellentmond a kérdéseidnek. Az akksi ideje az ennyi volt nekem is. De szerintem az irány jó amerre SE megy, egyre jobb és jobb lesz minden tekintetben. Én nem váltanék márkát jelenlegi ismereteim alapján
[Szerkesztve] -
SandorKS
csendes tag
A vidéki szervíz pontokra csak annyit mondanék, hogy még a pestiek sem működnek rendesen! Majd egy féléve voltam az egyik szervízben, mivel fel akartam rakni egy programot a gépemre és belehalt...
A srác, aki megnézte a gépemet, azt találta mondani, hogy beázott szerinte...
Igaz, hogy még egy laikus is látta, hogy megvan a bejelentkező képernyő, sőt a programok felsorolásais, csak a flipp kinyitásakor ráugrott egy fehér oldal, és mindent eltakart.
Sőt bejövő hívást is tudott ekzelni, cska kimenőt nem!
Ezt egy beázott telefon nem tudja! Ezt még egy laikus is ismeri... -
SandorKS
csendes tag
Azért bátorkodtam általánosítani, mert szinte a kezdetektől használom az Ericsson készülékeket!
Alapból én a Motorola Star Tac 4200, 7200, 8200-zal kezdtem (mármintt 900-on, mert egyébként volt 450-esem is), majd szolgálati készülékem a Nokia 2110, és a 2110i volt. Ezek után minden magán készülékem már csak Ericsson volt. Igaz, hogy ezzel párhuzamosan a céges készülékeim meg mind Nokia-k, vagy Motorola-k voltak.
Legutolsó készülékeim az alábbiak voltak:
- kék R310s
- zöld R320s
- bordó R320s
- zöld R320e
- T68
- T68m
- K700i
- P910i (ez van most is)!
Tehát a tapasztalataim sokkal régebbiek, mint a P910i készülékem.
ps.: Mellesleg használtam közben R380e-t is! -
SandorKS
csendes tag
Az üzemidőről annyit, hogy nekem az utolsó két telefonommaml az alábbi adatokat produkáltam:
K700i
Készenléti idő = 360 óra = 15 nap (papíron)
A gyakorlatban jó ha 4 napot tudott végig üzemelni, de volt olyan, hogy csak 2-2,5 napot bírt. Sok nyúzásra meg már az első nap végén töltőért csipogott!
P910i
Készenléti idő = 400 óra = 16,7 nap (papíron)
A gyakorlat az, hogy normál használattal 2-2,5 napot bír. Ekkor nem hallgattam MP3-at, nem füleltem be a Kíber Rádiók műsor folyamába! És WAP-zani, illetve NET-ni is csak keveset barangoltam...
Amikor elkezdek mindent csinálni, akkor rögtön a nap végére már teljesen kifexik!
hja és tedd ehhez hozzá, hogy a szabályos tréningeket mindig megcsinálom az aksival, na meg van akkufresh is. Anélkül ugyanis még a hazaérkezésem előtt kikapcsolna a telefonom ... -
Atlantis
veterán
1., Eljön valaha az az idő, amikor egy telefon bejelentése és piacra kerülése között nem telik el 4-5 hónap? Nem látom be, hogy minek kell ennyi idő?(mikor végre kijön a teló, úgyis egy rakat szoftverhiba lesz, szétesik, nyikorog, recseg-ropog a teló,stb.). Akkor mit csinálnak ebben az időszakban?
2., Eljön valaha az az idő, hogy a naptár ismétlődő bejegyzéseket is kezelni tud?
3., Lesznek valaha vidéken is szervízpontok?
A minőségi és pláne szoftveres hibákat már említették, akárcsak a joy problémakörét, ezek elkerülését én is erősen javaslom. Jobban oda kéne figyelni a minőségre.
Az SE számomra nem más, mint egy alapvetően remek ötletcsomag hanyag megvalósítása. Ügyfélszolgálat, szervíz 10-es skálán 4-es. -
bobace
addikt
Én levettem egyből hogy neked az van. Csak az zavart kissé, hogy túláltalánosítottál egy telefonról az összesre
Ja és ha nem volt túl hosszu a válaszom a kérdésekre, azért bocs, de közben még Barátok közt is ment, meg nem is akartam olyan hivatalos lenni, egy férfi meg ugye egyszerre két felé figyelni...
[Szerkesztve] -
DaveNo1
veterán
Azért a legújabb középkategoriás telefonok eléggé jó tudásuak lesznek pl z550: bövithető memoria, mp3 lejátszás, 178*220as kijelző. Viszont alsókategoria felsőbb szegmensében tényleg ráférne egy erősítés a gyártóra.
Divattelefon kérdése engem is érdekelen, de akár ''férfidivatelót'' is eltudnék képzelni megfelelő tudás párosításával. Mondjuk mint az a multkori kép...(asszem SE BlackDiamond) -
grevesz1
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy kérdésem van: a régi R320/R520 vonal folytatása?
Ehhez [R520] kapcsolódóan, miért veszett ki a mozgásérzékelô funkció, amikor az egy 6 évvel ezelötti modellben remekül funkcionál?!
Köszi,
Gábor -
HERR Z
veterán
ezzel vitatkoznék
a k750-nek 9 óra beszédet adott meg a gyártó s nekem 8.5 órát vitt is töltés után
a 350 órás készenlét pedig nálam 4.5 napot jelent 60%-os fényerővel napi 1 óra beszéddel és egy óra zenével...
Amúgy nekem is lenne pár kérdésem..
-Mért van az hogy míg más gyártók középkategóriás telói már megelőzték a két-három évvel ezelőtti csúcsmodelleket, addig a SE nem tartja a trendet...gondolok itt arra hogy miért nem alkalmazzák a 178*220-as kijelzőt a középkategóriában, amit a többi gyártó már eléggé nyom(moto, samsung, sagem..)azaz miért csinálnak ekkora szakadékot a rétegek között?(K5xx vs K6xx-K7xx vagy a Z5xx szériai is pl)
-Valami nőisesebb telefont nem akarnak csinálni?Mert a divatkedvelő csajoknál nem áll a toppon a gyártó.....
[Szerkesztve] -
DaveNo1
veterán
1. w800 modosított változata w810 EDGE-vel, w700as a w800 kistesója gyengébb fényképezővel. w300 az kagyló walkman ennek nagytesója a w710 kagyló walkman. p800-p900-p910-p990 esetén meg az idő lehet a számkülönbség. p900 és 910es között kis idő telt el de p990 még mindig nincs az üzletekben.
3. tényleg nem korrekt de a legújabb nokiák-samsungok már ezt használják, SE legalább w850i esetében maradt réginél amely kompatibilis akár digitális fényképezőkhöz is.
Na de ez a topic nem erről szól, hogy vitázni kell hanem kérdezni az SE-nek.
Még egy kérdés ami érdekelne...SE mikor dob piaca HSDPA-s telót? többi mobilgyártó azért már 1-el legalább előrukkolt. -
SandorKS
csendes tag
válasz
Viktor0610 #60 üzenetére
Természetesen megértettem a lényeget. Én mindössze arra szeretnék rávilágítani, hogy egy irreális adat megadása miatt a többit is kételkedéssel fogadja az átlag ember!
És igaza van.
Ugyanis ha egy dologban átverhetnek, illetve a valós, reális életben nem létező, nem tapasztalható értéket adnak meg, akkor mi a biztosíték arra, hogy a többi nem hasonlóan csak labor adat? -
-
SandorKS
csendes tag
válasz
Viktor0610 #55 üzenetére
Itt megint csak azt tudom írni, hogy engem a többi cég terméke nem érdekel! Nem azért vettem SE-ot, mert ez egy a sok közül, és éppen akkor a polcon ez a telefon volt a legolcsóbban, hanem azért, mert értékesnek tartom, és mert olyanokat tud (vagy legalább is azt feltételeztem, hogy tudja) amik nekem megszokotttak, és kellenek!
[Szerkesztve] -
-
SandorKS
csendes tag
38. kérdésem
miért nem adnak a Symbian-os telefonokkal egy Task Manager programot? -
SandorKS
csendes tag
37. kérdésem
A P sorozatú telefonokban miért nincs SMS - fix tagságú - csoport képzési lehetőség? -
-
SandorKS
csendes tag
36. kérdésem:
Miért dedikálnak olyan adatokat, melyeket nem tud a készülék csak labor körülmények között? Gondolok itt arra, hogy például az én készülékemre 16 nap készenléti időt írtak, 4-5 óra beszélgetéssel. Miközben a valóságban 2-2,5 napot bír maximum és csak 1-2 óra beszélgetést...
Igaz, hogy ma éppen reggel vettem le a töltőről, és most este már rá kellett dugni! -
SandorKS
csendes tag
Szerintem - és ebben nagyon nem értek egyet veled - egy telefon maximum akkor lesz nőies, ha szoknyát tesznek rá, vagy púder kompakt alakban hozzák ki, illetve vibrátor formátumú, esetleg ha rózsaszín burkolatú.
A menű logikussága engem is nagyon megfogott, bár ez a logika megszűnt az okostelefonoknál. Ott teljesen más elv alapján van beállítva a rendszer. Igaz az is megszokható.
Nekem eddig kb. ez a 12. telefonom, ha az Ericsson-okat is számoljuk.
Én sajnos nem vagyok ''kiemelt'' ügyfél (a Pannon tojt rám). Én egy valódi Portans Numeri vagyok. Amúgy T-Mobile-osan. -
time87
csendes tag
Üdv!
Nekem az volna a kérdésem, hogy a Walkman (s egyben a médialejátszóval rendelkező) mobilok miért nem támogatják a Sony Atrac tömörítését? Igazán furcsállom a dolgot. -
Agostino
addikt
Ha ebben a szellemben folytatódik tovább a topic, akkor a végén semmire sem kell válaszolnia a Sony Ericssonnak. : )))
-
SandorKS
csendes tag
Szeretem a jó kérdéseket, és a jó válaszokat. Ezért örülök, hogy pár dolog felborzolta a kíber-téntádat. Tehát akkor az én válaszaim:
1. Kiadták a W800-at, sőt már a W810-et is. Majd kijött az infó, hogy lesz W 700. Ok, Ezután kiderült, hogy lesz W710 is, de közben megjelent a W300-ról szóló információ is. Szerintem ez össze-vissza kiadás... De az a helyzet, hogy szerintem már az is kaotikus dolgokra enged következtetni, hogy volt P800, majd lett P900, és utána kijött a P910. Most meg egyszer csak megjelenik (majd) a P990.
2. Engeme rendkívül hidegen hagy az, hogy a Samsung mekkora káoszt csinál. Ugyanis én biztos, hogy nem fogok Samsung telefont venni, mivel nem tartom jónak azt a típust.
3. Javaslom, hogy memó kártya ügyben nézz el erre a linkre: http://icsmedia.hu/arlistaprint.htm
Szerintem jók az árak. A ''mini'' jelzésű kártyák teljesen újak (a fejlesztésben). Ezért azokat összehasonlítani a régi párjukkal nem korrekt.
4. A Joy elhagyása már nagyon aktuális volt. Túl sok hiba jelentkezett azzal... -
Zoltán
őstag
Szerintem a legszebbek/legférfiasabb kinézetű mobilokat a SEricsson gyártja. Gratulálok! (És a menü is nagyon logikus ellenben mondjuk egy gagyi motorola/alcatellel. Esetleg még a Nokiák menüje mondható logikusnak.)
Nekem eddig mind a 4 telóm Ericsson volt és az 5. is az lesz.
Egy kiemelt ügyfél. (Igaz nem az Ericssonnál, hanem a Pannonnál) -
Vinkli
csendes tag
Mi ez a nagy csend a P sorozat körül? Mikor jelenik meg a P1000-es?, mert a P990i-t teljesen felesleges ekkora csúszással piacra dobni. Milyen újdonságok várhatók a P sorozattal kapcsolatosan?
-
SandorKS
csendes tag
válasz
Dr.Anonymus #40 üzenetére
Mint régi Ericsson felhasználó, nagyon sok tapasztalatot gyüjtöttem össze.
Na és mobilt is gyakorlatilag a kezdetektől használok. -
bobace
addikt
Bocs hogy nem vagyok SE, de nagyon ráérek:
1. lehet jogos, de eddig nem volt gáz a joyjaimmal.
2. nekem bejött a jog dial(j70), meg a joy (k700,w800, t310) is.
3. Ha nem tettem kulcs mellé, akkor mindegyik telóm ép,és szép maradt, csak vigyázni kell. Az anyaga pedig a w800-on kivül mindnek teccet
4. a kezdő softok általában télleg buosak
5. ilyen lehetne
6. talán mert ez a Sony sajátja...
7. mert csak egy ráncfelvarrás volt
8. ezt nem tudom.
9. ezt se tudom,de minek is kellett volna, az ugy volt jo ahogy volt
10. az ujabbak szerencsére jobbak, a régi gáz
11. én szerintem meg az se volt jó,meg ez se jó. egy olyan kéne ami nem lesz kontaktos, pl 3210.
12. email a fejlesztőknek...
13. ez mindenhol igy van... a k750 egyéve ugyanannyi például,most kezdik kissé akciozni, ez elég jó szerintem
14. mindent küld,mindent fogad. mi kell még? próbálj ki egy másik gyártót és hajad égnek fog állni
15. nem tudom, nekem jo az outlook
16. sose használtam, a beállitások meg lejönnek, emailra viszairnak
17. passz
18. azért symbian hogy te töltsd fel,vagy nem?
19. nagy az internet. google is your friend
20. nem vagyok symbianos,ugyhogy nálam nincsenek tömkelegek
21. EZ jogos!
22. egydi probléma lehetpassz
23. van akinek igy van akinek ugy jön be
24. te tudod...
25. én ugy hallottam figyelik a nagyobb fórumokat
26. nekem még mindig volt az ami kellett...
27. nekem teccik az oldal
28. máshol se tudják ki kivel van... Én értem az a lényeg
29. passz
30. pedig jó kis marketing lenne
31. majd lesz,ami késik nem mulik
32. talán mert 2 éves,és a ciklus végére került...
33. nincs?
34. minek az?
35. ez mindenhol igy van -
DaveNo1
veterán
egy kérdést kihagytál...miért SE az SE?
Azért vannak itt eléggé bugyuta kérdések is már boccs...pl. hogy miért fejlesztenek össze vissza és nagy a káosz a számozásoknál...hát ha nagy káoszt akarsz látni nézzél Samsung mobil számozásokat. Eléggé logikus az SE mobilok számozása.
Hivatalos SE szervíz publikálása...egyedül Pesten van hivatalos SE szervíz...
Méreg drága MS kártya...mini SD kártya jóval drágább. akkor legyen benne ez? Különben is a MemoryStick Duo Sony fejlesztés úgyhogy v.szinüleg a Sony Ericsonban nem lesz más kártya
Viszont ami teccik, hogy tényleg belenézhetnének pár forumba. Joy + anyaghasználat miatt sokan panaszkodnak. Viszont most már egyre több telóban nem lesz joy (w850i, kagylófonok). -
SandorKS
csendes tag
Kérdéseim:
1. Belegondolt-e abba a cég, hogy a JoyStick miatt jó pár felhasználót elveszít? Például a feleségemet is!
2. Ha már ennyire jól szerepelt a JogDial gomb (P sorozaton), akkor nem lenne-e értelmesebb azt tovább vinni?
3. Belegondoltak-e abba, hogy mennyien elpártolnak a termékeiktől a pocsék minőségű alkatrészek miatt? Gondolok itt a selejtes házakra, a rossz gombokra, a lepattogzó festésre, a kilazuló csatlakozókra, stb.
4. Miért van az, hogy állandóan pocsék software-ekkel jönnek ki a SE telefonok? Ilyenkor az embernek olyan érzése van, mintha a fejlesztők egy lakatlan szigeten lennének elszállásolva, ahova nem hallatszik az Ügyfél hangja.
5. Miért nincs SE Klub? Olyan, mint a Nokia esetében? Tagsági kártyával, kedvezményekkel, értelmes hír levéllel, javaslat tételi lehetőséggel...
6. Miért erőltetik a méregdrága Memory Stick kártyákat?
7. Miért adnak ki egy új terméket elavult részegységekkel? Gondolok itt a P910-re, amelyikbe még mindig csak VGA kamerát tettek be, amikor más telefonjaikba már 1,3 MPX-es egységek kerültek be...
8. Hogy gondolják azt, hogy kiadnak a kezükből egy okostelefont, és abban nincs benne a SE egyik legjobb dolga a Profil váltás?
9. Miért nem csinálnak többféle színben házakat a készülékeikhez? Gondolok itt például arra, hogy a P910-hez csak egy egyenszürke burkolatot lehet vásárolni...
10. Miért van az, hogy a rádiós HeadSet zsinorja olyan kemény, hogy a füldugó kiesik az ember füléből, ha elfordítja a fejét?
11. Miért változtattak a már jól bevált - 2 generációs - csatlakozási ponton? Az alsó csatlakozóra gondolok...
12. Miért van az, hogy a P sorozatban az alsó csatlakozós fülesben nem hallani a média hangokat? Gondolok itt az MP3 lejátszóra, a rendszer hangokra, stb.
13. Miért van az, hogy kezdetben - irreálisan - magas árat szabnak meg, majd - természetesen - következik ebből az árzuhanás, és ennek következtében az erkölcsi leértékelődés is?! Nem foglalkoztatnak piaci elemzőket?
14. Miért van az, hogy blútyúkon keresztül nem lehet mindent megcsinálni?
15. Miért erőltetik a Lotus Notes-os és az MS OutLook-os szinkronizálást? Miért nem lehet egy XLS táblázatba kitenni az adatokat?
16. Miért ennyire gyenge az ÜgyfélElhárító szolgálat (HelpDesk)?
17. Miért van az, hogy ha egy probléma nyilvánosságra kerül, akkor azt mondják az Ügyfélnek, hogy eddig csak vele fordult elő ez az eset? Miközben persze - az ő tudtával - mások is bejelentkeztek hasonló problémával!
18. Miért van az, hogy egy ''csúcs készüléküket'' kiadnak úgy, hogy alig van benne software? Illetve az, hogy azok jó része működés képtelen, vagy hibás. Gondolok itt a Word-re, az Excel-re (illetve ezek helyettesítő programjára). Itt elsősorban olyan problémákra gondolok mint a hibás ékezet megjelenítés (javítva), nem értelmezett függvények tömkelege, grafika teljes hiánya egy táblázat megjelenítésekor, illetve a kimentésekor meg a kompatibilitás problémája (valami programot hiányol, ami miatt nem kezeli a táblát az MS Office).
19. Miért van az, hogy csak erre a gépre alkalmas software-eket külön, pénzért kell megvenni? Miközben alap (Ericsson-ban már megszokott) funkciókat látnak el. Itt megint csak a profil váltásra gondolok, csak más szemszögből.
20. Megnézte-e valaki a naptárt akkor, amikor amúgy isten igazából fel van töltve adatokkal? Mert olyankor úgy néz ki, mint egy háborús katonai térkép tele zászlócskákkal. Van ennek a jelzés tömegnek értelme?
21. Abban az esetben, ha tudják, hogy karcolódik a kijelző, akkor miért nem mellékelnek - akár csak a törlőkendőt, ami nagyon jó ötlet volt - egy fóliát az alap csomagba?
22. Miért csak a drága pogácsával hajlandó szinkron-izélni a P910? Miért nem teszi ezt meg a régebbi kábellal? Én próbáltam, de nem hajlandó azt elfogadni...
23. A tervezőket direkt zárják el a termék gyakorlati megtapasztalásától? Ugyanis például a P900, P910 esetében sikerült egy olyan hülye helyre betervezni a kikapcsolót, hogy például szűk zsebből kihalászva a telefont az ember automatikusan kikapcsolja azt!
24. Belegondoltak-e a tervezők abba, hogy ha egy értékes telefont gagyi, kopásra erősen hajlamos anyagokból tervezik meg, akkor annak a valós értéke a tapasztalat hatására jelentősen csökken? Gondolok itt a P sorozat flipp-jére, ami olyan pocsék anyagokból van összetákolva, hogy egy idő után magától eltörik...
25. Figyelik-e a telefonjaikkal kapcsolatos fórumokat, és az ott felvetett problémákat gyűjtik-e tematikusan?
26. Tisztában vannak-e azzal, hogy a kiegészítők terén rettentő rossz az ellátás, és a választék kritikán aluli? Gondolok itt arra, hogy a hord szíj nem kapható a telefonjaikhoz?
27. Átgondolták-e a NET-es oldaluk átláthatóságát? Mert nekem, aki elég régóta használom, inkább szedett-vedettnek tűnik, semmint jól felépített rendszerezettnek.
28. Miért van az, hogy egyre nagyobb a káosz a fejlesztésben, illetve a készülék számozásban?
29. Miért nincs egy átfogó link gyűjtemény a megbízható, régi software gyártó partnerekhez?
30. Miért nem tesznek fel az ingyenes programokból párat a készülékekre (ízelítőnek)?
31. Miért nem készítenek egyedi, kis szériás változatokat (úgynevezett Limited Edition) a készülékeikből?
32. Miért vonnak ki olyan terméket a piacról, amelyik éppen megtalálta ár/érték arányát, és kezd befutni? Gondolok itt a K700-asra.
33. Miért nincs publikálva a hivatalos szervizek neve, címe, elérhetősége?
34. Miért nem fejlesztettek ki - például a P910-re - egy olyan lehetőséget, amikor is a telefonhoz lehetne venni egy DECT állomást, és a vezetékes készülék helyett is használható lenne a lakásban?
35. Miért van az, hogy a software frissítésénél - az okostelefonok esetében - a teljes software-t frissíti, és nem csak a hibás, vagy fejlesztett részt? -
HXY
addikt
Tervezik-e egy olyan felhasználói közösség létrehozását, mint pl. a ClubNokia?
(gondolok itt mindenféle rendezvényre, SMS, MMS, és postai úton történő értesítés és promociós anyagok)
''Az én zeném'' kampánynak lesz-e folytatása?
Mennyire volt sikeres? Minden jegy elfogyott?
A hírekben olvasni, hogy sw frissitő automatákból szerte az országon elhelyeznek néhány darabot. Tudomásom szerint csak az EW-ben van. Várható-e máshol is?
Ezeknek van anyagi vonzata? Garanciális-e a használatuk?
Ennyi lenne, köszönöm! -
ptrm
csendes tag
A kérdésem az lenne, hogy van-e tervben flippes készülék (pl t20; t39) piacra dobása, ha igen mikor, ha nem akkor miért nem.
Saját véleményem szerint a legjobban használható kialakítás a flippes... kapni sajnos nem lehet.
[Szerkesztve] -
bobace
addikt
Köszönöm nincs kérdésem! Minden fine.
- Esetleg annyi - mint emlitették - akarnak-e ,mint 2. legnagyob hazai gyártó márkaboltot vidéken? Én szivesen dolgoznék nekik
- Világpiacon milyen lépéseket kívánnak tenni, annak érdekében, hogy az eladások jobban közelítsék a piacelsőt. Európában nincs baj a Se-nal, de a többi régió azért még nem az igazi. Persze gondolom nem a felső kategóriás telefonokkal van gond, csak azokból nem lehet pl. Afrikában annyit eladni, hanem az olcsóbb áru készülékeknél, melyeknél a konkurencia jobban teljesít. Valamikor a cég megalakulásakor azt mondták 5 éven belül világelsők akarnak lenni, én szeretném is meglátni mnél hamarabb. Na ebből gyúrjon valaki kérdést -
DaveNo1
veterán
Engem leginkább az SE brandszétválasztása érdekel. Mennyire fognak elválni egymástól a különböző szériák, mint pl walkman-cybershot, v.mint lesznek e ezeknek a telefonoknak keverékei. Esetleg v.mi info az HandyCam brandról, hogy mikor várható v.miféle bemutató esetleg még 2007 Cebit előtt
Ja és esetleg konkrét infokat közölnének a walkmanes bulikkal kapcsolatban, hol mikor milyen zene
Elöző hozzászóloknak: w850i-w950i ha jól tudom augusztus-szeptemberben jelenik meg.
Aki meg szidta új SE telókat kinézetük miatt az meg miért ír ide? SE legalább egyedülálló telókat gyárt, nem mástól lopja a telóinak designét...és w850i szerintem nagyon szép telefon
SE PsP telók v.színüleg lesznek majd egyszer, talán jövőre bemutatják őket, érdemes mobile-review forumban olvasgatni, de előtte a HandyCam széria jön remélhetőleg.
[Szerkesztve] -
Dr.Anonymus
addikt
válasz
CharlieDrop #28 üzenetére
ez tényleg egy előre mutató kérdés.... play station márka bevezetése a piacra, a walkan és a cybershot után érthető lenne... már csak azért is mert a nokia komolyan készül jó játékra is alkalmas mobilokkal, pl n93...
http://www.youtube.com/watch?v=jlSge48zIVU -
ALI_G
veterán
nekem a k700 is tetszik. Azt használom.
A többi SE telefon dizájnjával is megvagyok elégedve, melyek a k700 utódjai dizájnban.
A többihez nemtudok hozzászólni.
Kérdés: A SE telefonok többsége a szolgáltatóknál a 20-60 e Ft-os kategórában vannak. (ezt pontosíthatjátok, ez csak a saját észrevételem) Készülnek-e a közeljövőben komoly árháborúra és ha igen, akkor ez mely készülékeket érinti a palettán? (értelemszerúen alsó-középső-felső)
Engem ez érdekel, mert szeretnék komolyabb telefont, mint pl. a W800, vagy vmi hasonlót a zenehallgatás és a jobb kamera miatt. A kérdésem lehet laikusde ez csak azért van, mert az vagyok
Nyugodtan átszabhatjátok, hogy feltehető legyen.
-
Zoltanfi
senior tag
válasz
Dr.Anonymus #21 üzenetére
K700, K750, W850i, és az új kagylómobilok egytől egyig randák.
Még Jeti nézett ki a legjobban.. Egye fene még k800 is elmegy, de a többi mind ronda!! -
HÁ
csendes tag
Kérdéseim:
-A SE Helpdesk sokszor határozottan inkompetensnek tünik a legkülönbözöbb ügyekben. Bizonytalanok, komolytalan válaszokat adnak, teljességgel tájékozatlanok.
Pl. a mai napig nem rendelkeznek érdemi információval a P990i-röl, nem sokkal annak várható megjelenése elött.
Tervezik-e a Helpdesk munkatársainak intenzivebb képzését, mivel ugyebár ök a kapocs a cég a felhasználók között, megfelelö tájékoztatását?
-Pontosan mi okozza a P990i bevezetésének ily mértékü csúszását?
-Nem tart a cég attól, hogy a készülék pár hónapon belül elavultnak számít majd pl. a Nokia termékeivel szemben?
-Milyen további feljesztések várhatóak a P990i-t követöen?
-A P910 tulajdonosoknak jelentös minöségi kifogásai vannak a készülék minöségét illetöen.Milyen fejlödés várható?
Köszönet -
válasz
CharlieDrop #16 üzenetére
Igazad van, javítok.
A SE telók nagyon jó ár/érték arányban vannak, a tartozékok pedig nem csak a SE-nél, minden gyártónál rosszabb ár/érték arányúak.
Tehát ezt csak a SE-től felesleges megkérezni. -
CharlieDrop
veterán
válasz
Viktor0610 #14 üzenetére
Minek hívnák?
Ha egy áru ára és használhatósága az nem ár/érték arány? -
válasz
CharlieDrop #12 üzenetére
Azt nem ár/érték aránynak hívják...
A gyári tartozékok pedig minden gyártónál ''horror'' áron vannak. -
hafen
csendes tag
1. nem reklámként de itt rengeteg utángyártott és gyári alkatrész van www.speedshop.hu
2. szerintem kell a joy, nekem semmi bajom vele a k750-emben, pedig 1 éve gyűröm.
3. kérdés: nem tudom mennyire a cég vagy a mobilszolgáltatók sara ez, de nincs igazán megelőző marketing arról, hogy mégis mikorra várhatók az új modellek a kínálatban. Mindenhol megjelennek a tesztek, képek, dícsérő szavak, de egy szót sem ejtenek arról, hogy készülj magyar fogyasztó mert ettől a dátumtól kaphatod nálunk az új készüléket. Ami ehhez hozzájön, ha valaki utánakérdez gyártónál vagy szolgáltatónál, akkor se mondanak semmit.
Szerintem ezzel a mobilos üzletek járnak jól, mert aki rajong az újdonságért, az ott fog vásárolni, másrészt biztos van olyan aki nem engedheti meg magának, hogy megjelenés után két nappal megvegye az új modellt, ezért spórolnia kell 1-2-3 hónapot.
Miért nincs egy szolgáltatónál sem előrendelés, vagy feliratkozás, hogy értesítsenek 1 héttel/hónappal a boltba kerülés előtt?
És akkor arról már nem is beszélek, hogy kis mobilshopokból származó eladások nagy része import telefonokból van, így a bevételből nem a hazai képviselet részesedik, de ez kis pénz, kis ország, kis akarat... -
CharlieDrop
veterán
válasz
Viktor0610 #11 üzenetére
Aha, végül is, de próbáltál venni valamit SE-hez?
Mert utángyártott nincs, eredeti meg horror áron van (ezért írtam, hogy a készülék árához képest a kiegészítők marha drágák és viszonylag hamar tönkremennek) -
válasz
CharlieDrop #10 üzenetére
A mostani SE telefonok épp' nagyon jó ár/értek arányban vannak... Főleg a szolgáltatóknál, de egyébként is...
-
CharlieDrop
veterán
Ja, az én kérdésem is ugyanez. de nálam k700inél állt fent ez a dolog, elég hamar tönkrement a headset és baromi drága újat venni (a telefon árához képest természetesen).
Szóval mikor ér el egy jobb ár/érték arányt az SE? Vagy nem törekszik erre mert fogyasztói társadalomban élünk? -
casenoid
tag
Mikor adja ki a Sony Ericsson a P990i-t? régóta várjuk többen is.
További kiadási dátum (MO-i) érdeklődésem: W850i és W950i.
Köszi,ha megkérdezitek. -
Faget
tag
My question:
Egy a világ élvonalához tartozó vállalat mint a SE, hogyan engedheti meg magának az olyan minőségi hibákat mint a w800i telefonok headsetjei, amiknek a zsinórja megkeményedett, majd meg is szakadt? Ráadásul nem is cserélik ki mindet (enyémet se)
Sajnos én nem tudok rá vásárlóbarát választ.
Más: Önök szerint mi a következő fejlődési szint a mobiltelefonoknál a 3g-s szolgáltatások után után?
Más: Tervezik-e MO-n más nagyvárosokba is telepíteni (Nyíregyháza pl) márkaközpontokat. Riválisuk a nokia már megtette két éve. -
-
s1ru2
aktív tag
Miért kell annyira erőltetni ennyire ezt a joystick dolgot ?? A formatervekkel sztem semmi baj nincs meg úgy ámblokk jó ki s telókat dob piacra az SE...csak a joy...áá. (tapasztalat alapján mondom)
-
Goose-T
veterán
Mikor vesznek fel egy formatervezőt?
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Ide várjuk a kérdéseket. Álljon itt egy idézet a hírből: Ismét arra kérnénk az olvasókat, hogy ne ügyfélszolgálati jellegű témákat érintsenek, erre ugyanis értelemszerűen ott van az ügyfélszolgálat. Olyan kérdéseket várunk, amely a Sony Ericssonnal, mint gyártóval foglalkozik, a cég hazai és nemzetközi helyzetével, termékpalletájával, stratégiájával és jövőjével. Természetesen mi is készültünk néhány témával, de első az olvasó. A témát 9-én lezárjuk, az addig összegyűlt kérdésekből fogunk válogatni, a teljes interjút pedig mihamarabb publikáljuk.
Aktív témák
Hirdetés
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest