- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
AdamComp
csendes tag
-
mycso
veterán
Sejtettem lehurrognak, de én nem azt mondtam, hogy a celeron jobb, hanem ezt azoknak írtam akik a topic közepe fele a tuningról vitatkoztak.
Van nekem is 2.6 celeron, és van 2200+ tbred és itt is érezhető, hogy az amd-m fele annyi memóriával is gyorsabb mint a celeron.
Sőt az amd 2.2GHz-re húzva 512/400MHz rammal, jobb eredményeket mutatott aida-ba, meg sandra-ba is egy 2.8/533Mhz/512kb P4 nél! -
LordX
veterán
válasz
Dilikutya #117 üzenetére
Az IA64 az jóval öregebb, mint az AMD x86-64-e. Itanium-ról ugye már hallottatok? A K8 még kanyarban sem volt, amikor az már kijött.
Más: a Win2003 Servernek sincs még x64 verziója, illetve pontosan annyira van, mint az XP-nek, azaz béta van csak. Az XP x64 előbb fog kijönni (most január-februárra ígérik?), mint a W2003 x64 (tavasz vége). -
-
Dilikutya
félisten
Ez tény... csak ha ráhúzol egy 20e Ft-os 2.8-as Celeronra 1GHz-et, azt még bőven hazavágja egy szintén 20e Ft-os 2500+ Barton, amire csak 500MHz-et húztál
Nem csak a Ghz-ek számítanak!! A Celeron gyengébb eleve, mint a Barton. Ha a 2500+ Bartont belövöd 3200+ teljesítményre, ami nagyjából 2.8-3.0 GHz-es P4 szintje, akkor az bőven lövi a Celeront. A Northwood-ot biztosan. De szerintem a Prescott Celeront is, az nem járná, hogy a fillérekért megvett Celeron ami játszva tuningolható esetleg, ily módon gyorsabb legyen mint egy 50e Ft-os P4. Szóval.. az 1GHz-es húzás nem minden!
-
mycso
veterán
Annyit szeretnék ehez az egész harchoz hozzászólni, azoknak akik itt a nagy tuningolgatásokról beszélnek, hogy akkor istenítsék a húde tuningbarát 2500+ bartont, amikor arra is lehet tolni egy plusz GHz-t.Na celeronnál ez sima ügy (+1GHz).
-
Dilikutya
félisten
A piacon nincs ilyen processzoruk. De az egész biztos, hogy házon belül már ízlelgetik. Szar mindenesetre nem lesz. Szerintem ez is agy nagy adag kamu és baromság, hogy a Prescott szar lett. Sőt az újabb steppingek már nem is melegednek, mint az első példányok. Szépen lassan leküzdik a kezdeti hibáikat. De ez most nagyon OFF volt.
Mellesleg olyan nagyon azért nem különbözik szerintem a kettő... -
Dilikutya
félisten
Az teljesen lényegtelen ebből a szempontból. A lényeg az, hogy van 64 bites processzora az Intelnek, ergo ők sem ma kezdtek a technológián dolgozni. Az egy dolog, hogy az asztali gépekbe egyenlőre nem dobták piacra. De nem azért, mert nincs meg a technológiája, hanem azért, mert még nem tartják időszerűnek.
-
drpele
senior tag
Egy észrevétel: szerintem egy ('értelmes') racionálisan gondolkodó ember az azonos (vagy nagyon hasonló) árfekvésű processzorok teljesítményeit veti össze egymással, nem pedig össze-vissza keresztül-kasul mindent-mindennel.
Szerintem...
[Szerkesztve] -
bullseye
addikt
válasz
Dilikutya #116 üzenetére
sajna direkt méréseim nincsenek csak 3800+ Vs P4 560 és P4 560 VS 3.4ee
560-nál mind a kettő picivel gyorsabb, szóval élesben fej-fej mellett lehetnek (persze az új nForce készlet ezen dobni fog valszeg, de az Intel se unatkozik.), az új 3.46-os 1066-os P4 már nagyobb móka, FXből ''csak'' 53-t láttam, az picivel jobbat ment a 3800+nál, így arra tippelek, az az55 és a 4.63 megint egál nagyjából. ami az árat illeti, mindkét Intel proci valamivel 1000 $ fölött kapható, a 3800+ nagyjából 700 $, a 4000 800$, FX55 1000$ de inkább pár dolcsival alatta.
akinek az ebben a hónapban leggyorsabb kell, az fizesse meg, de szerintem egy 3.2/3400+ szinte mindenre elég... -
Dilikutya
félisten
Na figyu (xbitlabsot még mindig nem olvastam): nekem semmi bajom az AMD-vel, sőt szimpatikus. Raktam már össze ismerősnek AMD-s gépet is, és azért AMD-t, mert én javasoltam neki. DE amiről a vita folyik, az független ettől, hogy ki mit szeret (legalábbis részemről). Hogy az AMD ár/teljesítmény arányban jobb, ezt soha egyetlen percig sem tagadtam.
Nos, a tesztről: engem igazából nem győzött meg. Ami tény, hogy a 3,46GHz-es P4 XE valóban lemarad az A64 3800+/4000+ és az FX55-től. Ami nem csoda, mivel ez a proci sem világmegváltó, egy 4000+ már komoly ellenfél, egy FX55-ről nem is beszélve. Néhol az A64 3500+ is ráelőz. DE! Úgy láttam, hogy 1280-ban, minőségi beállításokkal már át is veszi a vezetést bizonyos tesztekben.
Szerintem sehol sem emlitettem, hogy az FX55 gyenge lenne a P4 XE-hez képest. De árban már egy kategória, szóval az előnye nem meglepő. Az mért különbsége egyébként elhanyagolhatóak, kivéve egyes tesztekben, ahol valóban 10fps fölötti az előnye a 4000+ és az FX55. Ilyen azonban nem sok van, többségében kiegyenlitett a verseny. És hát nem rossz egy 32bites processzortól a 64bitesek között
A tesztek igazából engem nem győztek meg 100%-kal, hogy melyik a jobb. Doom3 alatt a P4XE 3.4GHz abszolút párban volt az FX53-mal. Csakhogy az Extreme Edition legalább egy fél évvel régebbi is. Az 1-2fps különbségek pedig szerintem ingadozhatnak hol egyik, hol másik javára. Gyakorlatilag tökmind1, hogy a csúcskategóriából melyiket vesszük. Árban szerintem ugyanott vagyunk, a 3800+ lerül 180000Ft-ba. P4XE-t nem találtam árlistán, de a 3,6GHz-es Prescott és a 3,4-es Northwood áraiból gondolva, talán olcsóbb is lehet nála. És ha így nézzük, az AMD-nek a felső kategóriában nincs előnye ár/teljesítmény viszonylatban. -
Apophis
őstag
Na visszajöttem! Azért lesz vacak az Intel 64 bites verziója, mert egyszerüen fiatalabb! Az AMD már majdnem egy éve megvan vele, az Intel...? Nos hát:sehol sincs! Magyarul: az AMD megoldás már rég kikristályosodott lesz, mire az Intel egyáltalán az elsö 64bit prociját kiadja...
[Szerkesztve] -
Router
őstag
engem már csak az vigasztal hogy még mindíg az intel a legnagyobb chipgyártó!!!!
-
kokobe
őstag
válasz
Dilikutya #108 üzenetére
mér az A64-fx55 2fps-el veri az Extreme edition dehogy van azok között 20-is perse van ahol fej fej fej mellett persze az csak az egyik pányán egyik beállításnál
De amúgy te ugyse fogod megkedvelni az AMD-t mert inteles vagy én is az voltam vagy 10-évig de jobban tettem hogy váltottam és azóta az AMD is beelőtze az intelt mind ár és teljesítmény arányban
-
Dilikutya
félisten
Kérlek szépen... itt a Ph-n van egy teszt. Az A64 3200+ a P4 3.2GHz-el van párban. A Northwooddal. (Bővebben: link). És akkor hol van még az Extreme Edition... te nagyon el vagy tájolva. De ha gondolod, egy linket kérek az xbitlabsos dologról, mert ugye én adtam linket az igazam bizonyitására.
-
Router
őstag
Nagyon úgy nézem hogy ez a topic már csak a 64 bit/nem 64bitről szól!
amielőtt lefikáznátok a celD-t azt tisztázzátok magatokban hogy a celeron sorozat mindigis a gyengébb árérzékenyebb gépekbe lett tervezve és ez egy Prescott p4 negyedére butított változat a Sempron tervezésénél nem a butításra mentek hanem egy új processzor megalkotására az intel pedig egy már meglévő processzort butított a negyedére ezért alaptalan a Sempron/CelD verseny!!! -
Anthony001
senior tag
Hali All!
Olvasgattam a fórumot és láttam hogy sokan mondtátok ahogy ez a proci milyen jó.
Hát én most vettem (kb 1 hónapja) 1 2800+ Bartont.
Szerintem ez még (kicsit megrántva ) még a 2800-as Intelt is odaveri nemhogy a Celeront......... -
Dilikutya
félisten
Valóban van 64 bites Windows, azt hiszem a 2003-nak már van ilyen verziója is. És el is hiszem, hogy ott az A64-ek gyorsabbak. De 64 bites szoftver akkor sem sok van, szal egyenlőre kiaknázatlan az előnyük. Tény, hogy a DDR2, és az LGA775 még gyerekcipőben jár. De nem is ma akarja az Intel piacra dobni a 64bites processzorokat. Honnan tudod, hogy szarok lesznek az Intel 64 bites megoldásai? Ezt kijelenteni akár 1 évvel is korábban felelőtlenség...
-
_Volkovy_
nagyúr
Van már 64 bites Windows?Úgy értem,kint van?
-
Apophis
őstag
válasz
Dilikutya #92 üzenetére
Mondtam én, hogy a 64bit miatt? Egyszerüen jobb az architektúra. Az Intel 64bites rendszerei kismiskák lesznek, az AMD fejlettebb. 64bit Win már van, 20% teljesítménynövekedéssel.
A DDR2 vacak, még nem elég fejlett. Majd 1 év múlva talán. Megnézném, mikorra lesz Intel 64bir, de legföképpen azt, hogy mennyiért? 150k? 200k?
Nevetnem kell. Játékra ma és még vagy 1 évig az A64 az isten és kész. Az Intel új technológiái gyermekbetegségekben szenvednek, és fognak is még fél évig.
Ennyi.
tényleg LG775, bocs, elírtam
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Hát... a 3500+ 512kb L2-vel rendelkezik, és kétcsatornás memóriavezérlővel. Az EE- is ilyen, csak még van L3 is, 2mb.. szerintem ez, megspékelve az új 1066MHz-es rendszerbusszal, DDR2-vel (ha már emlitetted az új tokozást...)
Amúgy Intel vonalon LGA775 van, és nem S754. S754 az első A64 foglalat. Úgyhogy egy A64 nem veri az EE-t... A hasonló számozású Northwood/Prescott procikkal vannak egy szinten, egyik dologban az egyik vezet, a másikban a másik.
Win64? 64 bites szoftverek? Hol vannak? Hm? Mire jönnek, az Intel is bevezeti 64 bites processzorait. Hidd el nekem, hogy előbb lesz 64bites Intel processzor, mint 64bites szoftverek...Úgyhogy az AMD teljesítménynövekedésére lesz válasz.
-
Apophis
őstag
válasz
Dilikutya #88 üzenetére
Persze azonos ár mellett. Nem tolok ki 100ezreket egy prociért. De csak a pl. kedvéért: A64 3500+ vs. P4EE S754 3.6Ghz-nél az AMD nyer(játéknál). Minden másban az Intel. És ha kijön a Win 64 edition? +20-30% AMD teljesítmény-növekedés. Az Intelnél meg nuku... pláne, ha jönnek a 64bite szoftverek...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
Apophis
őstag
válasz
Dilikutya #84 üzenetére
Persze nitrogénnel tényleg jobb a P4EE, de mezei(lég és víz) tuninghoz, meg alapban JÁTÉKHOZ, és ismétlem: JÁTÉKHOZ az A64 a bajnok.
Más kérdés, hogy a P4( bármelyik) a többi alkalmazásban röhög az AMD-n a HT miatt. AMD 64 foreva. Majd meglátjuk, mit tud a hamarosan beszerzett 3500+-om, írok majd! -
Dilikutya
félisten
Minden flame nélkül... nekem ne próbáld beadni, hogy egy P4 Extreme Edition nem aláz szarrá egy mezei A64-et
Egy jóvágású Fx proci már más tészta, de ha jól tévedek, árban sincs túl sok különbség a kettő között
Amúgy valami oka szerintem van, hogy ezek az elvadult tuningbajnokok mind Extreme-et használnak
-
fanti
addikt
Egy 2.4ghz-es ''D''-s celeron egy jó lapban (865 vagy 875 csipszetes) símán jó játszani is. Megy rajta minden szépen, ha beledugsz egy 9600XT-t.
Persze egy A64 mástészta, de azért ez a ''D''-s celeron már nem annyira kaki! -
bullseye
addikt
válasz
tjhooker464 #61 üzenetére
B2500+ / S3100+
PCMark 2004 3346 / 3525
Sc Primordia 8:13 / 7:52
Cinebench CPU 229 / 255
AVI 16:22 / 13:16
Játék alatti, csak indirekt van sajna, mert más-más VGA val lett mérve.
Tb2400+ / S3100 van, (a különbség 2400/2500 között játékokban ált. kevesebb, mint 10%)
DOOM3 45,5 / 60,4
Far Cry 34,5 / 52,8
Enemy T 46,4 / 59,7
UT2004 85,1 / 104,5 -
erdoke
titán
Szerintem nem változik. Itt sincs erre utalás: Bővebben: link
Egyébként meg töltsd le a legfrissebb tech doksit Inteléktől, és nézd meg, ha ennyire érdekel.
[Szerkesztve] -
Skacok, akkor mi a helyzet az L1-gyel? Ebben és a 3.2-ben mennyi van/lesz?
-
Nedudgi
aktív tag
2.4 Celeron D 3233-nál adta meg magát a memória (vissza volt osztva, nagyobb osztással még nem próbáltam)
Nem ismerem az AMD-k teljesítményét mert nem használok AMD-t. Azt Tudom hogy nagyon meg vagyok elégedve ezzel a Celeronnal. szvsz egy p4s800d-s alaplappal költséghatékony és jó megoldás (nekem ilyenem van). Közepes grafikán, legújabb hátékokkal is játszottam pedig egy 8500ös VGA van benne.
Sempront odaveri vagy fej-fej mellett vannak a tesztek alapján, bartont meg nem lehet kapni...
Majd tesztelek ha lesz időm aztán nyomok egy két eredményt is. CPUMARK99-ben olyan 140 körül vol arra emléxem.
Csak elfelejthetnék már az 5centis ventit az intel hűtéseknél. (Csak BOX-ot tudtam venni), mert az nagyon hangos. na ennyi
-
MaUser
addikt
válasz
tjhooker464 #70 üzenetére
Gondolhatod.
Asm vga teszt csak úgy hasított....
De hogy on is legyen: 2.4-es celeron d 3GHz felett alapfeszen a kollégánál. -
MaUser
addikt
válasz
tjhooker464 #62 üzenetére
Én a tuning ellen.
Már a Cyrix-om is húzva volt a Trio-val egyetemben.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Amíg nem olvasok tesztet K8T890-es lapokról, addig nem kötelezném el magam az enfórsz mellett.
It a gyári speckója: Bővebben: link
Itt már van egy teszt, bár még a régi déli híddal (már kész az új): Bővebben: link
Úgy tűnik, első körben még a régi déli híddal kerülnek ki lapok, csak azért, hogy az nVidiát megelőzze a VIA. Én megvárnám a VT8251-est.
[Szerkesztve] -
tjhooker464
őstag
Milyen k8 alapú sempron? A bartonnak? Muti a tesztet! Lehidalok. Nem fikáztam én amit láttam sempronrol az nem sok. De képtelenség hogy pdaverjen bartonnak. 256J2 vs 512L2 alapórajelet nézve 2500+ os barton 1833mhz vs sempron 2500+ os17** de a 2600+ os megy 1833 at. Akkor sem kenheti el.
-
MaUser
addikt
Jaja:Bővebben: link
Remélem tényleg lesz majd s939-es belőle, mert egy nforce4 alaplappal jelentősen olcsóbbá(proci) és jövőbe mutatóbbá(/dual/pci-e) tenné a palatformcserét. -
erdoke
titán
válasz
tjhooker464 #56 üzenetére
Szerintem meg a K8 alapú Sempron simán odaver a Bartonnak.
Mi lenne, ha el is olvasnál egy-két tesztet, mielőtt nekilátsz fikázni? -
tjhooker464
őstag
válasz
tjhooker464 #56 üzenetére
De akkor is bűzlik valami a celeronoknál az tuti
-
tjhooker464
őstag
Hejj tényleg ott van. Tuningban hogy jeleskedik? Azért Bartont nem cserélném le rá
De sempron helyett ezt venném az tuti. De akkor minek a p4 2.4 es? Celeron úgyis ottvan. 512L2 ennyire számít? Asszittem ez a sempron ellenfele. De úgyis felesleges összehasonlítani mert bartont már nem lehet kapni. Sajnos.
-
Skacok? Ebbe mennyi L1 cache van? valamelyik topicban azt olvastam, hogy növelik a méretét! Ez hülyeség?
-
Tiby
tag
Dilikutya:
''Egy 2500+ Barton alapórajelen nagyjából egy 2.4GHz/512kb L2/533MHz P4 prockóval egyenértékű.''
UGYE EZT NEM GONDOLTAD KOMOLYAN?????????
Nekem volt mindd kettőm, próbáldd ki!
[Szerkesztve] -
MaUser
addikt
Hát ilyen olcsón tényleg nincs Intel. A sima celeron is drágább és az ráadásul ''képességeiben erősen korlátozott''... Az ára meg úgyis csökkeni fog elvégre ez egy csúcsprocesszor.
tjhooker464: Ez a Celeron nem az a Celeron. Elég ha megnézel róla egy tesztet: Bővebben: linkHa azt nézed a barton 2500+ húzás nélkül mire képes, az sem sokkal jobb, mint amir a 2800Celeron D tud... (valamiben ugye meg gyengébb is) -
tjhooker464
őstag
Hát úgyse fogjuk tudni meggyőzni egymást a magunk igazárol és igenis lesajnálom a celeronokat. Mellesleg az átlagfelhasználó aki nem húzza a procit az nem is a winrarral fog jáccani. De minden nézőpont kérdése. Szerintem a celeron parasztvakítás aki meg tömörítget az vegyen p4 et.
-
-
Mr.Skyline
senior tag
személyem szerint én tövábbra is gyűlölöm a cerkákat
főleg ezt, amennyibe kerül... -
Dilikutya
félisten
válasz
tjhooker464 #28 üzenetére
''Hát ha a64 ekkel hasonlítgatnánk sehol sem lenne. Bár a sempronokat csak elkeni ahhoz elég soknak tűnik ez az esetleges 4ghz.''
Eszedbe se jusson egy Celeront egy A64-gyel összehasonlítani! Ez olyan, mintha egy duront hasonlítanál össze egy dual channeles Northwooddal...
Az a 4GHz jól jöhet ott, ahol a Sempronok 2GHz-e kevés lenne. Nem csak tuning és játék van a világon. Mellesleg Celeronon egészen jól lehet játszani. Nem egy csúcs P4 szintjén, de elég RAM-mal, megfelelő VGA-val ott is lehet szépen. Annyira azért nem kell lesajnálni. -
Dilikutya
félisten
válasz
tjhooker464 #29 üzenetére
''Tuning nélkük meg teljesen elhal a celeron a barton 2.8 as p4 szintjén van szinte mindenben és simán megy 3.2 es szinten. ''
Nos. Ahol kizárólag az órajelek számítanak, jobb egy 3GHz-es Celeron D, mint egy 1866MHz-es Barton 2500+. Videókódolás, renderelés ugye...Ahogy erdoke kifejtette, tuning alapján ne hasonlithassunk, tuningolni a felhasználók egy igen kis hányada szokott. És amúgy milyen Barton van a 2.8-as P4 szintjén? Ugye nem a 2500+? Mert akkor ki kell ábrándítsalak. Egy 2500+ Barton alapórajelen nagyjából egy 2.4GHz/512kb L2/533MHz P4 prockóval egyenértékű. Sokkal jobb ár/teljesítmény arány, de akkor sem kell ennyire isteníteni, egy 2.8-ast nem ver meg. És akkor itt még szó sem volt HT-ről, dual channelről, 800fsb-ről... amúgy nem a levegőbe beszélek, az általam említett mindkét procit teszteltem.
-
MaUser
addikt
válasz
tjhooker464 #29 üzenetére
Ebben a mondatba kitehetnéd a vesszőket, mert így nem tudom, hogy:
1, Tuning nélkük meg teljesen elhal a celeron; a barton, 2.8-as p4 szintjén van szinte mindenben, és simán megy 3.2-es szinten.
2, Tuning nélkük meg teljesen elhal a celeron; a barton 2.8-as, p4 szintjén van szinte mindenben és simán megy 3.2-es szinten.
Mert ugye nem mindegy melyikre gondolsz....
Egyébként hidd el az én 2500-ös bartonomat is nagyon megszorítja egy 3.2-es piv a mindennapokban. A ht nagggyon jó dolog. (winrarban meg sehol sem vagyok és ezt használom is gyakran, ezért írom) Egy 3200+ (2200MHz) már messze van a 3.2-es piv-től. Ami a piv baja az az ára, de ezek a celeronok annyiba kerülnek, mint egy athlon xp vagy ma már sempron.
[Szerkesztve] -
nap
addikt
Ennyi penzbol mar kijon egy sempron, deszkaval egyutt.
-
MaUser
addikt
Jaja. Winrar közben nagyon tudom irigyelni a ht-t (bár ugye az most itt nincs) és a piv-ek gyorsaságát. Far Cry közben meg örülök az amd-mnek. Egy ismerősömnek van celeron d és nem nem rossz proci ez, ha valaki adna egy 4GHz-eset belőle simán cserélném a 2500MHz-es bartonom egy az egyben. (De mivel senki nem ad így marad az a64
)
-
tjhooker464
őstag
válasz
tjhooker464 #27 üzenetére
Hát ha a64 ekkel hasonlítgatnánk sehol sem lenne. Bár a sempronokat csak elkeni ahhoz elég soknak tűnik ez az esetleges 4ghz.
-
_Volkovy_
nagyúr
Király ez a proci,főleg megrántva 4000 környékén.
Amikor a Bartonokkal hasonlítjátok össze,ne felejtsétek el hogy Bartont már alig lehet kapni,ezt meg most fogják bevezetni. -
-Devil-
aktív tag
''Anno a p3 celeronbol is a 600-667 es volt a nyerő. Ezek elmentek 100 FSB-vel és akkor már egész jók voltak az árukhoz képest. Ellenben a 733-as proci már nem birta ugyanezt ki. Onnantol már nem is vették igazán.''
Ha tuningolni akartál a 700-as sem volt rossz választás. Vagy ha mégis akkor mázlim volt, hogy 1 jó darabot fogtam ki. Húgom gépében van (Asus cusl2-c). Úgy kb. (nem emlékszem pontosan) 1150-1180 MHz-ig felmegy fesz. emelés nélkül, ha jó a hűtés. De hogy 1050-ig elmegy stabilan extrém hűtés nélkül, az biztos. -
wiziloo
tag
Egy 2500+ barci lealázza elég sok mindenben (ár teljesítmény...)Szóval nem látom értekmét annak, h az intel tovább erőltesse ezt a celeron dolgot...
-
Scream007
őstag
szerintem most a legjobb vétel a 3 gigás notrwood, vagy 1 sempron 2800+
-
erdoke
titán
Csupáncsak alkalmazás kérdése, hogy milyen messze van a Bartontól.
EGy CCE kódolásban elég messze, de nem lefelé.
Nemcsak játékban kell gondolkodni (ahol meg többet számít a VGA).
Azt se érdemes elfelejteni, hogy ezzel a procival lejebb esik a 2,4-2,8-as Celeronok ára is. Egy 2,53-as 200-as FSB-n elég jót tud teljesíteni szerintem.
Teszteket kell olvasni, nem csípőből fikázni (ez nem elsősorban MaUsernek szól). -
MaUser
addikt
Ut2004-ben közel 60-80%-al gyorsabb lehet az A64, de egyébként nem is ez a lényeg, hanem az, hogy végre van az intelnek is megfelelő procija az athlon xp-vel szemben. (Azért egy megpöckölt bartontól ez még messze van így is.
- egy megpöckölt barton tulaj véleménye.. )
Egyébként teszt ahol a64 is van:Bővebben: link
Az más kérdés, hogy új gépnek ki venne ilyet, amikor tudjuk, hogy gyorsabb procit nem igen vehetsz majd később bele, de ez érvényes az xp-re is. -
Esmein
nagyúr
Ezek a D cerkák már nem is olyan gyengék...
-
Pukii
senior tag
válasz
tjhooker464 #10 üzenetére
Miért lenne 2*gyirsabb?
teszt?
vagy csak ugy magyarázol? -
tjhooker464
őstag
Én a kétmagos procik celeron változatára leszek kiváncsi
-
konrad
aktív tag
Hát elég sokáig tartott. A Sempron 3100+ már elég régóta kaphtó.
-
Eléggé vérszegények voltak a celeronok. Legalábbis a P4-es celeronok. Anno a P3-as celeronbol lehetett valamit kihozni jó nagy coolerrel és rengeteg órajel többlettel. Ellenben ez itt már nem annyira igaz. Főleg ekkora rajelen. Innen már nem igazán lehet húzni. (Szerintem)
Anno a p3 celeronbol is a 600-667 es volt a nyerő. Ezek elmentek 100 FSB-vel és akkor már egész jók voltak az árukhoz képest. Ellenben a 733-as proci már nem birta ugyanezt ki. Onnantol már nem is vették igazán. -
Scream007
őstag
drága mint állatt!!!!!
ez nálunk kb 30-32e lesz.vagy 35.
akkor inkább neten veszek, 1.5xer jobb procit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Sorozatok
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest