- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Na figyu (xbitlabsot még mindig nem olvastam): nekem semmi bajom az AMD-vel, sőt szimpatikus. Raktam már össze ismerősnek AMD-s gépet is, és azért AMD-t, mert én javasoltam neki. DE amiről a vita folyik, az független ettől, hogy ki mit szeret (legalábbis részemről). Hogy az AMD ár/teljesítmény arányban jobb, ezt soha egyetlen percig sem tagadtam.
Nos, a tesztről: engem igazából nem győzött meg. Ami tény, hogy a 3,46GHz-es P4 XE valóban lemarad az A64 3800+/4000+ és az FX55-től. Ami nem csoda, mivel ez a proci sem világmegváltó, egy 4000+ már komoly ellenfél, egy FX55-ről nem is beszélve. Néhol az A64 3500+ is ráelőz. DE! Úgy láttam, hogy 1280-ban, minőségi beállításokkal már át is veszi a vezetést bizonyos tesztekben.
Szerintem sehol sem emlitettem, hogy az FX55 gyenge lenne a P4 XE-hez képest. De árban már egy kategória, szóval az előnye nem meglepő. Az mért különbsége egyébként elhanyagolhatóak, kivéve egyes tesztekben, ahol valóban 10fps fölötti az előnye a 4000+ és az FX55. Ilyen azonban nem sok van, többségében kiegyenlitett a verseny. És hát nem rossz egy 32bites processzortól a 64bitesek között
A tesztek igazából engem nem győztek meg 100%-kal, hogy melyik a jobb. Doom3 alatt a P4XE 3.4GHz abszolút párban volt az FX53-mal. Csakhogy az Extreme Edition legalább egy fél évvel régebbi is. Az 1-2fps különbségek pedig szerintem ingadozhatnak hol egyik, hol másik javára. Gyakorlatilag tökmind1, hogy a csúcskategóriából melyiket vesszük. Árban szerintem ugyanott vagyunk, a 3800+ lerül 180000Ft-ba. P4XE-t nem találtam árlistán, de a 3,6GHz-es Prescott és a 3,4-es Northwood áraiból gondolva, talán olcsóbb is lehet nála. És ha így nézzük, az AMD-nek a felső kategóriában nincs előnye ár/teljesítmény viszonylatban. -
Dilikutya
félisten
Kérlek szépen... itt a Ph-n van egy teszt. Az A64 3200+ a P4 3.2GHz-el van párban. A Northwooddal. (Bővebben: link). És akkor hol van még az Extreme Edition... te nagyon el vagy tájolva. De ha gondolod, egy linket kérek az xbitlabsos dologról, mert ugye én adtam linket az igazam bizonyitására.
-
Dilikutya
félisten
Minden flame nélkül... nekem ne próbáld beadni, hogy egy P4 Extreme Edition nem aláz szarrá egy mezei A64-et
Egy jóvágású Fx proci már más tészta, de ha jól tévedek, árban sincs túl sok különbség a kettő között
Amúgy valami oka szerintem van, hogy ezek az elvadult tuningbajnokok mind Extreme-et használnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged