- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Légies iPhone halvány színei
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
marcee
addikt
Tök jó, ha az Ati sokáig marad még piacvezető, akkor csődbe mennek! ;]
-
DcsabaS
senior tag
Kikerestem a VisionTek honlapjáról a ''XTASY 9800 PRO 256MB'' kártya hivatalos bejelentését, de sehol sem látok benne utalást DDR-II-es memóriára:
http://www.visiontek.com/04_28_03.html
Az ugyan igaz, hogy az Xbit Labs-nak a VisionTek-re hivatkozó híradásában ilyesmi többször is szerepel, de ez feltehetően csak az ő írói munkásságuk része:
http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20030514164738.html -
DcsabaS
senior tag
Kedves (#48) Parci!
Hivatalosan az ATi Radeon 9800 Pro-ból van 128 és 256 MByte-os verzió is, mindkettő DDR memóriával:
http://mirror.ati.com/products/pc/radeon9800pro/index.html
Kísérleti verzió elképzelhető DDR-II-vel is, de mert ez lényeges különbséget jelent a memória alrendszerre nézve, 2 eset képzelhető el:
1.) a Radeon 9800 Pro eleve támogatja a DDR-II használatát is (amiről eddig nem hallottam), vagy pedig
2.) nem, de akkor egy új típus megjelenéséről lenne szó, és akkor ez a névben is meglátszana.
Ezért a 256 MByte-nyi DDR-II leginkább kacsának, vagy sajtóhibának tűnik, amit úgy vettek át egyes hardver oldalak, mint az internetes vírusokat szokás.
Ha netalán mégis igaz lenne, hogy a 256 MByte-nyi DDR-II RAM van a kártyán, akkor az aligha mehet DDR-II-es üzemmódban, hiszen az nVIDIA-nak sem ment, még 128 MByte-tal sem, pedig nagyon küzdöttek vele.
Emlékeztető:
A DDR-II memória rendesen QDR üzemmódban megy (ciklusonként 4 átvitellel), de tudja a közönséges DDR üzemmódot is (ciklusonként 2 átvitellel), és ezt használta ki az nVIDIA a GeForce FX-nél. (Amit nem tudunk, az az, hogy vajon a GeForce FX egyszerűen képtelen volt használni a DDR-II RAM-jait DDR-II-es üzemmódban, vagy pedig az történt, hogy magasabb frekin és DDR-I-es üzemmódban nagyobb eredő teljesítményt értek el, és ezért maradtak e megoldás mellett.) -
Gyerekek, felejtsétek már el ezt a DDR-II = QDR dolgot... :(.
Az ATI Radeon 9800 Pro 256 MB-on egyébként egész pontosan GDDR-2 RAM-ok vannak, de nem elírás a DDR-II, bizony az úgy van (vagy minden külföldi oldal téved).
Végül azt se felejtsétek el, hogy az FX 5900-asnak 850 MHz-es DDR RAM-jai vannak, míg az ATI zsugán 680, vagy 700 MHz.
Akudt nV hívőknek pedig ajánlom a legújabb fiaskót:
[L]http://www.extremetech.com/article2/0,3973,1086764,00.asp[/L] -
e-biza
őstag
az r300ast tuningolják fel vagy az r350-et butitják le? Tudom hogy ha elöbbi, akkor fenyegeti majd ez a kártya a r9800-at, ha utobbi, akkor meg egy r9500/9600 marad vagy nem? mármit hogy lesz most?
Gaius: igazán nem tudom miért állitassz olyat, amit nem tudsz alátámasztani. Azért mert megkapták az Nv35-öt tesztelésnek, máris mindenki hazudik? Ami a doom3-at illeti, én ugy tudom, hogy Carmack az ATI-t részesiti elönyben,legalábbis mintha olyat mondott volna, hogy elfut majd egy 8500ason. Felmerült bennem a kérdés, hogy akkor miért van benne olyan kapcsolo hogy nv30 és csak r200? :) Azért is érdekes, mert az r300 elöbb kinn volt mint az nv30. Valakinek 5lete van hogy miért nincsen benne r300as kapcsolo?
Szóval ha megnézed azokat az eredményeket mondjuk anandon vagy más oldalon, szinte 100% hogy 4x AA és 8x AF mellett is tesztelték (kivéve a q3at az anandon) -
Jano
senior tag
szvsz az nVidiának nem csak a csúcs kategóriában kéne mutatni valamit.
-
Elrood
őstag
Tessék, verseny hatása.
Ha az ATi Radeon 9700PRO nem sikerült volna jól, akkor az nvidia hagyta volna úgy az nv30 ahogy van.
Ha az nv35 nem sikerült volna így, akkor ATi most ülne a babérjain, és nem csinálna ''semmit'' az r400-ig.
Tehát verseny rulez:) -
aDamker
aktív tag
Nem ertem ezt a noveljuk a teljesitmenyt meg egy-ket Mhzel tipusu hozzaallast.
Sokkal tobbet lehetne a kartyakbol kipreselni mondjuk dupla annyi renderelo szalaggal .Bar tudom nehezebb tranzisztorokat ''osszetervezni'', mint par Mhzel tuningolni a kartyat, de akkoris!! :DD -
Cefa
senior tag
-
Cefa
senior tag
Minden vágyam hogy vagy egy Jó Racskám vagy egy Fix kártyám legyen.
De utánna jön a nyugodt kérdés magamtól. Mi a fene nem megy nekem a4200-as titaniumon. Mivel választ nem találok rá ezérthát nem is idegesít tovább se az ára se az hogy nincs nekem olyanom.
Szerintem kiadják az r450-is mire ezt lecsrélam. A játékgyártók úgysem tehetik meg hogy csak a csúcskártyákon fusson a game mert akkor igen rosszul járnának.
Ami meg még érdekes az hogy a ti 4200 -asom már egy éve tertja az árát
akkor 33 ezerért vettem és most sem tudnék olcsóbban venni.
Ez azért elgondolkodtató. -
Juliuska
senior tag
Lehet benne valami, hogy ''a hír nem hivatalos...'' - én ugyanis úgy tudtam, hogy '' az RV360 pont a 9700 prót fogja leváltani és nem a 91-200-kat. Bár, meglehet, hogy én tévedek...
-
JulWCZar
senior tag
Az a nagy gond, hogy ha tényleg olvastátok azokat a k*szott teszteket, hogy a RADEON 9800 256 megás DDRII verziójának a méregrdrága ramtól SEMMILYEN teljesítménynövekedése sincs. Ugyanúgy képtelen kihasználni a DDR2 Quad Data Rate -ségét' mint az FX.
Ha 128 mega lenne rajta, elvileg képes lenne így kezelni (ha jól olvastam), de neeem, kell rá 256... ez értelmetlen lépés az ATI részéről. Max annyival gyorsabb amennyit a +128 mega ram jelent. Ha 128 megás lenne, akkor sokkal brutálisabban ütne. -
Petya
tag
Ha te nem láttál olyan tesztet akkor nem tudom hol nézted mert fullra van velük a net (sok-sok játékkal tesztelve). Azonkívül nemcsak ''nVidia-csicska'' oldalakon volt jobb. De ezek szerint akkor már majdnem mindenki az. És ehhez nagyban hozzájárul hogy most dobta ki az nVidia a detonator FX-et, ami ugy tűnik az első detonator driverhez hasonló nagyon komoly előrelépés mert a gagyi FX5800 is azért megdomborodik alatta.
Na ezek után mondja valaki hogy nem vagyok nVidia fan. Pedig már gondolkodtam egy natúr R9700-ban. De hála égnek van ismét stabil nVidia kártya.
Aki a grafikonoknál többet lát az meg a szövegből ugyis látja mennyire kamu egy oldal vagy tényleg tudnak is valamit.
Ne hasonlítsátok már ezt a szituációt az első FX kamu tesztekhez amiken csak röhögni lehetett és mindenki sejtette hogy sántít a kártya a 128 bites memóriavezérlő miatt. -
Gaius
tag
Már mitől állna elöl az Nvidia? Azért, mert egy-két helyen megnézték a félkész progikkal? Vagy mert Nvidia által ''szponzorált'' tesztoldalak ezz hozzák ki nyertesnek? Meg kell várni, hogy kijöjjön a piacra, le kell futtatni rajta sok-sok játékot és tesztet. Akkor lehet majd azt mondani, hogy az Nv35 van elöl....
Mellesleg megjegyzem, hogy még nem láttam olyan teszteket, ahol fullra fel lettek volna nyomva az extrák (FSAA, stb...). Ebben nem hiszem, hogy az Nvidia nagyot alkotott volna. Megint vakítanak, ezer Mhz-es ramokkal és chipekkel. Technikai áttörést pedig még mindig csak az ATi tud felmutatni. -
erdoke
titán
Honlapon nem említik a DDRII-t.
[L]http://mirror.ati.com/products/pc/radeon9800pro/specs.html[/L]
Ennyi: Memory Configuration:
128MB or 256MB of double data rate SDRAM
Lehet arról van szó, hogy fizikailag DDRII a RAM, de működésileg nem? Létezik ilyen egyáltalán? A vezérlő tudja a DDRII-t, az biztos. -
Petya
tag
brrr... nem értem. ''Ha az 5900-as egyértelműen gyorsabb lenne, akkor szerinted nem gyorsítana az ATi?''
Gyorsabb és gyorsit is az Ati. Nagyon helyes de az előző hosszászólásomban idézett állítás akkor sem igaz.
nV nem képes nagyot dobni? Ez a nagy dobása most. Szarból aranyat varázsolni - már elnézést.
Legjobb tudomásom szerint azért nem jelenik meg az R400 mert bevár egy-két későbbi technológiát. És együtt fog megjelenni ugye (vagy nem) az NV40-el. Ha nem lenne gyorsabb az 5900 akkor nem lenne szükség 360-ra.
Szóval hol itt a gond?
A tesztelők tapasztalata hogy az új driver enyhén bugos és lassabb a régi drivernél. Anandtechen képet is láthatsz róla ahogy átlátszanak a fények a takaráson.
Ennyire azért nem kéne elfogultnak lenni egyik gyártó irányába sem. Vagy fáj hogy pillanatnyilag az nV van elöl? tudod a betonba... -
Cefa
senior tag
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁácsi
De mi az hogy DDRII ram a 9800-on
Ez senkinek nem tűnt fel. Vagy csak elírás?
Máshol ddr1-et irnak itt meg ez már a 2. ilyen cikk. -
Gaius
tag
Átgondoltam..... :)
Majd akkor hiszem, ha látom...
Amikor az első FX-ekről szóltak a tesztek, akkor is érdekes módon marha jó és marha gyors volt. Aztán a valóságban egy sima 9700-es Radeon is alázza az 5800-as ''csúcs'' terméket. -
e-biza
őstag
''MAjd meg kell nézni, hogy ha felnyomjuk az élsimítást és az anizotróp szűrést (ami alá én már nem adom, tekintve a 9700-es tudását), akkor is megállja-e a helyét az Nvidia......''
Ezt gondold át újra :)
dok: én is szeretem a hardocp-t de kinek mi az autentikus. szerintem petyának inkább az anandtech, mert ott gyöztes az nvidia. a nagyobbik gond, hogy újabb tesztek már nem fognak kijönni a nagy oldalakon, mert mit teszteljenek még1x? Söt ha most lefizették ökte a jobb eredményért nem valoszinü hogy utána lehuzzák saját magukat. A köv kártya teszteknél sem fogják újracsinálni, egyszerüen beirják, hogy doom3: 1234 FPS (a régi teszt eredményét). :( elszomorit engem ma minden. Talán új driver esetén, ha az nagyobb eredményt hoz, de az nvidia tegnap adta ki a drivert ami 30%al gyorsabb - és ezzel teszteltek a legtöbb helyen (x-bit labs tudtommal éppen nem, de toms és anand igen) -
Gaius
tag
Hát ez mindenesetre érdekes hír. Ámde én egyáltalán nem féltem az ATI-t. És hát ugye az meg megint csak vakítás, hogy ennyivel meg annyival gyorsabb az 5900-es FX. ÉS AKKOR MI VAN, HA GYORSABB? Már régen bebizonyosodott, hogy nem csak ezen múlik a siker és a sebesség.
MAjd meg kell nézni, hogy ha felnyomjuk az élsimítást és az anizotróp szűrést (ami alá én már nem adom, tekintve a 9700-es tudását), akkor is megállja-e a helyét az Nvidia...... -
nap
addikt
A 7500-as radeon utan barmelyik uj(abb) kartya feludules lenne... :)
Szoval, tokmindegy, hogy most melyik hasit jobban, az fx5900 vagy a 9800, mindketto a ''tul draga, hogy megvegyem'' kategoriaban versenyez. :) -
e-biza
őstag
Az r400at szerintem nem azért nem dobják piacra mert az nv sem, hanem mert még nincsenek vele készen. De ezt lehet csak én gondolom igy, titokban már régen készen vannak vele :))
A driverhibára annyit lehet mondani, hogy minden gépen máshogyan viselkednek a programok, igy lehetséges hogy az ATI új drivere nem minden gépen u.olyan ''jo'', de manapság miben nincs bug? :) -
Power
senior tag
Ha az 5900-as egyértelműen gyorsabb lenne, akkor szerinted nem gyorsítana az ATi? A helyzet pont az, hogy az idén már nem lesz R400(vagyha lesz, az akkor az inkább az R3XX egy reviziója lesz) mivel egyszerűen nincs rá szükség mivel az nV nem képes nagyot dobni.
''Hozzá kell tenni hogy az új Ati driver ismét kaka.''
Saját tapasztalat? -
e-biza
őstag
bennem felmerül a kérdés, hogy ha húzza a kártyáit, az ATI is kénytelen lesz nagyobb hütöt rárakni? (én azt várom, hogy igen, kell rá egy joval nagyobb venti majd,s akkor majd megnézem azoknak a hozzászolásait akik anno azt mondták hogy nv sux a hütövel együtt _(ez csak a gondolatom,ne reagáljátok le elég Flame szagú)_
a 900mhzes kártyákat a gainward adja ki, nem tudom mennyit ér majd az a +50mhz erre kiváncsi vagyok. -
e-biza
őstag
+70Mhz Core elönye van a GeForce FX 5900 Ultrának. Az Ut2k3 alatt ha a jelenlegi 9800 pro-t felhuzza, akkor megelözheti,mert ott igen szoros volt a mérközés. Igazán nem tetszik amúgy ez a ne fejlesszünk csak huzzuk feljebb a kártyát munkálatok. Ha az nvidia csinálná már valahol a 100-ik helyen lenne ez a hozzászolás :) - halkan megjegyzem a GeForce FX 5200-on a jelenleg kiadott 44.03as driver is bugzik pl GTA Vice Cityben (textura hiba).
Meglátjuk mit hoz a jövö, elég lesz-e felhuzni a chipet vagy sem, egyáltalán az FX 5900 Ultra ellen akar versenyezni vagy valami középkategoriás dologgal csak. -
Petya
tag
''A GeForce FX 5900 Ultra néhol gyorsabb, néhol lassabb az ATI RADEON 9800 PRO 256 MB-os verziójánál.''
khm.. nem tűnik úgy hogy az R9800 fel veheti a kesztyűt. Igencsak jó lett ez az 5900. Akárhol is nézem nem sok helyen gyorsabb... de ezen kár vitatkozni. A tegnapi prohardveres cikk is érdekes volt, szerintem nem nézett körül alaposan (nem csak a grafikonokat) az illető. Hozzá kell tenni hogy az új Ati driver ismét kaka. Valszeg ezért is a lemaradás. -
Obi-1
őstag
Mégsem várunk egy évig? :))))
Aktív témák
Hirdetés
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos tablet topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- VoIP telefonálás
- Linux kezdőknek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest