- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
válasz
#65675776 #53 üzenetére
Igen próbáltam lefordítani, de latinból gyenge vagyok és latin szótárprogrammal se rendelkezek, köszi már ezt is tudom
, míg el nem felejtem
A Szílícium lézernek pont az a lényege, hogy nano szintig lehet miniatűrizálni, de érdekes ez a nanocső is, kiváncsi leszek melyik fog majd a későbbiekben inkább terethódítani a számtech.-ban. -
robyeger
addikt
válasz
#65675776 #51 üzenetére
Részemről még csak annyi OFF:
''azonosítás nem nehéz, adatbázis egyeztetés alapján történik.''
Azért ez nem ilyen egyszerű, hiszen nem pixelre pontosan fognak egyezni az előre rögzített kép és az éppen látható objektum képpontjai.
És ne feledjük: a repgépekbe, pláne fegyverekbe épített elektronikának nem csak strapabírónak, de kicsinek és könnyűnek is kell lennie! Plusz még annyi kiegészítéssel hagy éljek, jelen korunk hadászata megköveteli, hogy valamennyire képesek legyenek ellenállni az E-bomb alapú fegyvereknek és a rádióaktív sugárzásnak is.
Hadászati topicot nyitottál már itt a PHn? Aláírásodra: Nekem a kedvenc fegyverem a Dragonov, volt már a kezemben is, de nem engedtek vele lőni
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
#65675776 #49 üzenetére
Túlmisztikálom a hadiipart lehet
, meg persze igazad van ott fő szempont a 101% megbizhatóság extrém körülmények között is. Amúgy azon kár vitáznunk, hogy az adott feladatokat egy processzor végzi vagy több egymással összekapcsolt CPU. Hiszen nehéz lenne olyan 1db processzort készíteni ami bírja az extrém üzemelési körülményeket is, de egyben nagy teljesítményre képes. Sokkal költségkímélőbb több kisebb, de megbízhatóbb processzorral kiépíteni az egész rendszert. Nem beszélve, ha sérülés éri a rendszer valamelyik részét, attól még ha csökkentett képességekkel is, de tud tovább működni.
(1db főprocesszorral ez képtelenség megoldani) Másik igen tudom, hogy a UCAV-okat még nem rendszeresítették az amerikai légierőnél, de a Discovery, National Geography televiziókban már készítettek róluk ism. filmet. Ha csak a képfelismerő, tehát érzekelésük vezérelését nézzük, (magyarán amit látnak és az alapján kiértékelnek) nem kis feladat se leprogramozni, se a megfelelő kapacitású hardver környezetben valós időben futtatni. Ha ilyen feladatokat könnyű szerrel megenne egy otthoni PC, akkor már rég beszélgethetnénk a saját gépünkel. -
robyeger
addikt
válasz
#65675776 #45 üzenetére
Nem igazán értettük meg egymást, a 2db teljes értékű 16x PCIE busz foglalatot tartalmazó alaplapokra(chipsetekre) gondoltam. (pl: Abit AN8 32X)
Amúgy a katonaságnál dolgozol?Vegyük például a pilóta sisakjába integrált célzó és vezérlő rendszert, azt is Pentium I. szintű processzor vezérli? Harci robotrepülőgépek képesek manapság kötelékben repülni és támadni, valós időben egymás között egyeztetik a követendő támadási taktikát és 100% összedolgoznak és semmi féle emberi közreműködés vagy kommunikáció nélkül teszik, ezt halkan már AI-nak mesterséges inteligenciának nevezik. (A Terminátor film lassan nem csak egy utópia lesz...)
-
robyeger
addikt
Én főként azokra a programozókra gondoltam kik a fordító progikat készítik és fejlesztik...
Még a topic elején megírtam, hogy csak desktop otthoni használatban kérdőjelezem meg a 4 és annál több magot, pont a szűk FSB kapacitások miatt, szerver vonalon egyértelmű, hogy van és lesz létjogosultsága főként a nagy komplexitású számításigényes feladatokhoz. -
robyeger
addikt
Jajj! Ritkán értjük meg egymást
Elárulod végre, hogy miben lesz 1.2Ghz HT? Netán az új LGA foglalatú Opteronokba?? Vagy egyáltalán AMD-ről van szó, Hypertranszportról?, esetleg 1.2Ghz Hyperthreadingről beszélsz?
Mégegyszer Desktop vonalon 1db processzornál nem lehetséges a dual FSB, míg LGA775 tokozást használnak addig 100%, hogy nem, max. növelni lehet a single FSBt. -
robyeger
addikt
Igazad van a 128bites Operációs rendszer és utasításkészlet egy jó időre nem fenyeget minket
Viszont hardveres szinten már jóval előbb volt 64bites proci, mint megjelent volna a x86 64bit utasításkiterjesztés.
Nem lennék a mostani programozók helyében, 64bit-en több magra optimaizálni, nem semmi feladat.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
#65675776 #21 üzenetére
Tudom, hogy a 8Gbps HTT kapacitás egyenlőre elégséges, habár a 2 x 16 PEG kommunikáció (lásd: SLI) már a határát feszegeti, csak Erdőke írta, én meg rákérdeztem.
Más: Ott van még az Si lézer, hogy optikai uton tudják a magon belül továbbítani a részegységek között az adatokat, így nagyban elkerülnék a nano méreteken(kvantum mechanikai környezetben) egyre növekvő szivárgási áramokat.
Előző hsz-emben a lopakodó és harci robotrepülőgépekben alkalmazott hadipari chipekre gondoltam, nem a laptoppal rongaló gyalogosra
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
-
robyeger
addikt
-Előző hsz-edbe azért nem kötöttem bele, mert egyetértek vele
-A magórajeleket már nem tudják olyan mértékben emelni, mint az eddigi miniatűrizálások során, ezért is váltottak a több magos megoldások felé. Igen valószínűleg lesznek azért még a jelenlegi prociknál magasabb órajelűek is, de nem sokkal.
-A nagyobb cache-ek 1alkalmazás alatt sokat nem dobnak a teljesítményen.
-Az FSB párhuzamosítás a desktop vonalat nem érinti, hiszen multi-processzoros szerver környezetre vonatkozik.
Az M2 1,2Ghz HTT-ről hol olvastál? Kérhetek egy linket, nem azért hogy nem hiszek neked, csak részletesebben érdekelne a dolog, mert egy hadiiparban alkalmazott chipről többet lehet manapság megtudni, mint a leendő M2-ről. -
robyeger
addikt
Csatlakozok ^Bundi^ és Ebx-hez hol van az igazi technikai fejlődés a miniatűrizáláson kívűl? Két magnak még látom értelmét egy prociban, hiszen látványosan gyorsítja a párhuzamos utasításvégrehajtást, de 4-nek?, max. a szerver piacon! Ha esetleg növelnék a CPU alapórajelét, front side bus kapacitásukat vagy 64bit-ről feljebb lépnének 128bit-re az már valami lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen routert?
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Elden Ring
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xbox tulajok OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged