- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtechun
veterán
Remélem viszonylag egyszerűen lehet majd rá fordítani programokat. Akkor aztán tényleg nem lesz rossz vétel
Memóriája vajon cserélhető? Mármint a RAM. ILL. Bővíthető? Szabványos notimemória megy majd vajon bele ? Vagy mi?
-
vtechun
veterán
Nemtom mikor lehet mér kapni itthon. De nagyon várom...
-
dani0907
csendes tag
az XO nagyon drága lesz ha kapható lesz( tudásához képest) ráadásul olyan gagyin néz ki hogy szégyen lenne vele mutatkozni. 70k hufnak megfelelő dollár...
-
vtechun
veterán
ha 40k lesz veszek
ha tobb mint 1,5x-e akkor nem :d
-
tothm
őstag
Na?
-
tothm
őstag
Azt lécci mondjátok meg hogy melyik verzióra(gb) fér rá az xp!Köszi!Máté
-
Max_Power
tag
Számomra felejtős a dolog, ha tényleg csak 90-100k Huf között lehet itthon jozzájutni. Én valami egyszerű és olcsó készüléket kerestem és amivel tudok menetközben netezni wifin keresztül. Semmi sallang, semmi extrák, alapgép, cserébe bomba ár. Azért még bizakodok, hiszen ha az Asus nem is, de esetleg valamelyik másik távolkeleti gyártó csak megoldja ezt a problémát. Technikailag mindenképpen lehetséges és az XO/100$-os laptop példája mutatja, hogy már kellően olcsó alkatrészek is rendelkezésre állnak...
-
tothm
őstag
De akkor most az xp mennyit is foglal?
-
tothm
őstag
Ja az sem rossz!De ezeknek mennyi az ára?
-
tothm
őstag
Tudom!Ezért kell a külső vinyó!hogy legyen még helyem!Szerintem ezek mellé kell még valami memória és ezért mondtam a külső vinyót!
-
tothm
őstag
Ne haragudj de szerintem az xp nem 2-3 gb-ot foglal!És ha annyit is foglalni akkor is szerintem elég kevés az az 5-6gb!(legalábbis nekem kevés lenne)
-
Peat;)
veterán
Miért is? Egy cd/dvdromot-t usbn rányomok és felteszem. Ennyi. Miért kéne külső wincsi? Én 8gb-at veszek ha megjön addigra amíg ki tudom húzni, az elég xpnek meg marad mellé 5-6 giga is. Egyébként Asus xp ellenessége azért is röhejes mert a 7'-es kijelzős R2H meg megfelel neki?
[link] -
tothm
őstag
Peat;) és te mivel rakod fel az xp-ét és mire?Egy külső vinyó mindenképpen kell hozzá!
-
Peat;)
veterán
Azért rakott rá Asus linuxot mert olcsó, nem azért nem mert xp nem való rá...
Ráalakította és kész, 5,5 milla db eladásával számol jövőre, linuxot ráalakítani amúgy sem lehetett erőforrásigényes a részükről, nem új oprendszert írtak, így jön ki a legolcsóbbra.
Elbírja az xp-t, szerintem aki használni vásárolja első dolga hogy xp-t rak rá, pl én is mert kell szöveget szerkeszteni, excelezni is pl. Ez szórakoztató gépnek önmagában drága szerintem, aki csak videora meg netezni veszi sokkal jobban jár már egy okostelefonnal szerintem amiben van wifi....Asustól azért nyilatkozzák hogy nem notebook mert leesett nekik hogy önmaguknak csináltak konkurenciát, de egy 8-900 mhzes mobil celeron(ami lehet hogy 1,2 ghz is lesz) nemigaz hogy nem bírja a filmeket meg xp-t..
A belinkelt hír meg nagyon összecsapott, több olyan hír is volt hogy nem lesz 10''-es kijelzővel, meg a kezdő ár sem stimmel (50 ezer)
''Az Eee PC-t inkább böngészésre, képek nézegetésére, zenehallgatásra, hordozható terminálként képzelik el az Asusnál.'' erre már bármely mai mobiltelefon képes. Ekkora hülyeséget rég olvastam. 900mhz képet nézegetni és zenét hallgatni lol.
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
Friss hír a rivális hardverportálról: [link]
-
Zanik
addikt
Fogalmam sincs, talán 1,5-2? De ez abszolút csak rendszervinyónak jó! Programokat telepíteni felesleges, mert az Asus egy linuxra épülő saját oprendszert rak rá! XP-t szerintem hülyeség telepíteni, ez a noti NEM arra való. Ez egy egész más koncepció, ez egy olcsó, kisméretű, egyszerű feladatokra szánt kompakt noti, csak a legalapabb dolgokra lehet használni.
-
tothm
őstag
Egyébként a 4gb winyón mennyi hely marad még?
-
Zanik
addikt
Hát szeptember közepére igérik az első 20.000 darab szállítását (Európába is) de leginkább csak a drágább 349 dolláros változatból! Mo.-ra szerintem csak októberre jön be 1-2 darab, talán decemberre már több, de az is lehet hogy idén itthon forgalomba se kerül, csak jövőre!
-
tothm
őstag
Zanik!De szerinted?
-
tothm
őstag
Európába mikor is fog elérni szerintetek?
-
Zanik
addikt
külső vinyón op-rendszer? elvileg lehet, gyakorlatilag nem tudom hogy kell megvalósítani (sose próbáltam). Szűkösen még XP is elfér. 7'' nem a világvége, a PDA-knak általában 3,5'' ez annak a duplája, arra amire a Eee PC való szerintem bőven elég. Van olyan hogy usb-s külső DVD-író, WD passport, könnyű ma már kiegészíteni egy notit!
-
tothm
őstag
Na?
-
tothm
őstag
Köszi a segítséget mindenkinek!Szerintem én is beszerzek majd 1-et!Csak kell venni hozzá egy külső winyót azt kész!(Egyébként külső winyón lehet tárolni op. rendszert?)Én már csak azt nem értem hogy 4gb-on hogy fér el a linux és mennyi marad még.És a 7'' kijelző nagyon gáz?Még egy dolog szerintem elég ciki:az hogy nincs benne cd olvasó!Így elég nehéz rárakni egy op. rendszert?Köszi!Máté
-
tothm
őstag
Hát akkor ezt lehet hogy buktuk!Akkor szerintetek itthon mennyi lesz?
-
Zanik
addikt
Nesztek [link]. Belgáknál 346euróért hírdeték, kb. 90e Ft. Szerintem az olcsó subnotiról szőtt álmainknak befellegzet. Az Asus sztem elcseszte, túl sokat ígértek...
[Szerkesztve] -
tothm
őstag
És bocsi igen most olvasom hogy nincs!Kár...Szerintem ez úgy lenne a legjobb hogyha veszek hozzá egy külső vinyót és max onnan viszem a dolgokat egy másik gépről!Szerintetek?Egyébként a windowst lehet külső vinyón is használni?Köszi!
-
tothm
őstag
Sziasztok!Ebbe a notebookba nincs cd vagy dvd olvasó sem?
-
Max_Power
tag
Végülis a 239$ sem lenne még rossz ár, csak sajna mire ideér hozzánk... Egyébként tuti, hogy lejjebb fog a későbbiekben menni az ára, most szerintem látták, hogy mekkora az érdeklődés és kaszálni akarnak egy kicsit, de ha minden igaz a ''100 dolláros'' notebooknak is lesz kiskereskedelmi változata, így a konkurrencia is adott. Ha meg a többi gyártó is látja, hogy mekkora sikersztori az egész, egyre többen akarnak majd beszállni. Szerintem egy éven belül már reális lehet a 39k-s magyar árcédula is...
-
Zanik
addikt
Na, egyre elkeserítőbb híreket olvasok. Amerikában csak késő szeptemberre ígérik, úgyhogy valszeg mégse tudok USA-ból hozatni, pedig már kezdtem örülni.
A 199$-os árat már szinte biztos nem tudja tartani az Asus, és a legolcsóbb 2Gb(!)os és 2cellás aksival szerelt változat is kb. 239$ lesz! Az európai forgalmazással kapcsolatban is minden bizonytalan, ráadásul a nyugati országokhoz csatolt árak is már elég hátborzongatóak, mi lesz belőle addigra mire Mo.-ra ér?! -
tothm
őstag
Hello!Szerintetek milyen tároló memóriát lenne ebbe venni a legérdemesebb?Külső winyó?
-
Zanik
addikt
Igen akkora, közben találtam egy oldalt http://www.allasus.com ahol már előrendelhető a gép, de ott is csak későbbre igérnek infókat. Hát kezdek félni, hogy mire megjelenik, addigra bátyámnak haza kell jönnie az USA-ból, úgyhogy lehet mégse lesz ilyen olcsó subnotim...
[Szerkesztve] -
Peat;)
veterán
A linkelt fórum alapján még hegesztik a gépet. Szóval sorozatgyártásban sincs. Megfelelő készlet eléréséhez meg 1-2 hónap kell még asusnak is. Szerintem hogy ne égjen akkorát szeptember végén már kapható lesz a főbb piacokon, de csekély mértékben. Nálunk meg október-november. A nagyobb kijelző 8 vagy 8.9'' lesz, a 7-es kijelző modell alapára már 229$ ami magyarosan átszámolva kb 67 000 huf és 2 cellás akksit jelent. Tehát egy használható 7-es gép is benne lesz vagy 80ban sajnos.
egyébként www.eeeuser.comon szinte minden info fellelhető, amit én még nem találtam meg az a 7-es kijelző felbontása, egy helyen olvastam hogy 800*480 de nem lett megerősítve. -
Zanik
addikt
Hát elég zavaros dolgokat olvastam róla mostanában. Taiwanban kezdték el árulni, de USA-ba csak augusztus második felére ígérik, néhol azonban olyat is olvastam, hogy lehet hogy szeptemberre csúszik.
Voltak még olyan infók is hogy a 199$-ár is felcsúszik 229$-re, és hogy a legalapabb 4Gb-os csak egy 2cellás aksival lesz szerelve, ami kb. 2órát bír. A 10''-os változatot pedig elvetették, mert az már konkurál az Asus más kategóriájú notijaival, így max. 9''-osat szerelnek bele. Egyes hírek szerint lesz belőle fekete is, és lesz benne ''voice command'' is... -
DeusHun
őstag
Elvileg már kiadták, no de akkor hol késik kis hazánkban?
-
Zanik
addikt
-
Peat;)
veterán
[link] egy korai példány tesztelője válaszol a fórumban, meg van pár kép is róla akit érdekel
-
Max_Power
tag
Szerintetek mennyibe fog kerülni az alapverzió magyarországon, ha forgalmazzák egyáltalán? Ugye kiderült, hogy a 40k-s ár nem fog megvalósulni, én olyan 55-60k közé tippelek, ez szerintetek reális?
Én nagyon várom már a kis masinát, főképp mindennapi hurcolós gépnek, mert jelenleg egy nagydarab HP nx6310-est cipelek tápegységgel, ami jelentősen megdobja a táskám súlyát... -
Peat;)
veterán
Mostmár kibökhetnének egy pontos időt mikor jelenik meg itt ott amott a ketyere. Eredetileg erről a hónapról illetve szeptemberről volt szó, most körülnéztem és megint csak ennyi infot találtam, miközben 1-2 hónap és nékem már használni kéne. Lassan elcsábulok egy olcsó használt 12''-es subnotira, pedig megtetszett az eee.
-
Peat;)
veterán
válasz
Grigorisz #143 üzenetére
Én munka, net és filmre venném. Ahhoz 10-es kell. Az arcomba kell nyomni ha wordözni vagy excelezni szeretnék a 7-esen véleményem szerint. De még azt se tudjuk milyen fajta a kijelző, tft-e egyáltalán, milyen felbontás stb. 180k az msi féle 12-es notebook, az nekem most túl sok, tényleg jó lenne ha beindulna vmi, de nekem úgy tűnik hogy ez az egész csak egy jó ötlet volt ami mögé asus nem biztosította a feltételeket, talán nem számítottak ekkora érdeklődésre.
-
Peat;)
veterán
Én spec 80k-t azonnal fizetnék a 10'-es kijelzős, legalapabb ''ide szállítanak modellválasztékból'', de az hogy ez a fajta csak jövőre jön számomra érthetetlen. Asus nem tud gyártani/gyártatni 10-es kijelzőt? Igény is a 10-esre lenne nem a kis szutyok 7-esre, elég elolvasni a fórumot.
-
Renwick
őstag
válasz
Grigorisz #137 üzenetére
Király, akkor én nyertem.
Komolyra fordítva a szót; az Asustól tudom, hogy az alapkonfig 99 százalékos bizonyossággal nem kerül nálunk forgalomba, ellenben biztosan lesz EeePC a magyar boltokban, igaz azt ők sem tudják egyelőre megmondani, pontosan mikor.
Az Asusnál egyébként kollektíve tépik a hajukat, amiért itthon mindenki nyomja ezt a negyvenezer körüli árat (mondjuk talán nem kellett volna olyan nemzetközi sajtóközleményt kiadni, amiben dollárárak szerepelnek, keziccsókolom). Teljesen kizárt, hogy ennyibe fog itthon kerülni a gép.
üdv
R. -
D4rkm4n
őstag
válasz
Moddingfan #135 üzenetére
Penge Borisz mondta a Blöff c. filmben.
-
Moddingfan
senior tag
válasz
strike-force #21 üzenetére
''A súly a megbízhatóság jele'' - ki is mondta ezt orosz akcentussal?
Amúgy én is úgy vagyok vele, egy táp pl csak akkor jó, ha jó nehéz, hangfal dettóDe egy noti legyen pille könyű, ott az a lényeg. Nekem tetszik, kíváncsi vagyok az árára
-
Grigorisz
aktív tag
igazad lett félig meddig....
az ember válasza:
''Nos a gép ára reális, a minimum konfigurációra érvényes. A legnagyobb változat sem fogja meghaladni feltehetőleg a 100.000Ft-ot. Én azt gondolom úgy egy jó másfél hónap múlva már elérhető lesz európában. Hogy a mi hazánkban lesz e - hát én nem hiszem.
Amint elérhető a gép, jelezni fogom!''
ma reggel jött
[Szerkesztve] -
Renwick
őstag
válasz
Grigorisz #126 üzenetére
Ezek a 3x kHUF-os árak, amiket egyes magyar oldalak nyomnak teljesen bizonyosan a rózsaszín álom kategóriába tartoznak.
Eleve nem is a teljesen fapad modell jön hozzánk, szóval már alapból magasabbról indul az importár, a végén nagyon meg lennék lepve, ha 50k alatt hozzá lehetne jutni egy hivatalos csatornán árult EeePC-hez Magyarországon. De szerintem még ez is inkább csak optimista becslés.
üdv
R. -
D4rkm4n
őstag
Többen panaszkodtak, hogy kevés a három óra üzemidő.
''...négycellás akkumulátorával három órán keresztül üzemképes a gyártó szerint.''
Mit vártok egy négycellás akksitól? Mellesleg a gép céljának tökéletesen megfelel. Szerintem okos kis masina lesz. Az ár-érték aránya is jó, mindemellett szerintem sikerült megtalálniuk az arany középutat mindenben.
Egy kiegészítő videó (reklám). Hogy egy kicsit képben legyünk arról, hogy mekkora herkentyűről is beszélünk. [link]
[Szerkesztve] -
DeusHun
őstag
-
Peat;)
veterán
[link]
hmmm, érdekes az ár, csak egy jobb kjielző kéne bele -
rauschie
senior tag
válasz
parandroid #43 üzenetére
wifi hiánya kishíjján kinyírná az egészet szerintem
-
Bundás22
őstag
fincsi lesz
olcsó, ütésálló én sztem a 10colos moncsit veszem +
-
Sztem biztos lesz rajta win... Felbontásra ha tudna 800x600 vagy 1024x768-at már jó lenne
-
Huma
addikt
-
törölt tag
alapból ez linuxnak tűnik, a videón asszem említik is.
a 10''-os modell 101-es névem jövőre fog jönni, aztán asus kitalálja mit is akar. ez a kijelzőa videón szerintem nagyon pici így
10''-al viszont faja lehet -
Huma
addikt
Az szép ha működni fog rajta az xp. (már ha fog) De hogy fogom telepíteni? Lemezolvasó nincs benne. Usb-n rányomok egyet? Vagy hálón keresztül egy másik gépről?
-
Grigorisz
aktív tag
Szvsz veszel egy 4 GB-os változatot 50k körül és teszel mellé egy 80 GB-os notiwinyót külső házban és tárhelygond letudva..... 7'' ha nem használatra veszed hanem egy normális gép mellé rohangálós gépnek akkor elég. Beújítok majd én is egyet MP3 lejátszó gyanánt...
-
Vajon mikor lehet ilyet kapni BP-n????????
-
törölt tag
http://youtube.com/watch?v=tFLJJw6WRqM
Ezen a videón látszik a default oprendszer is, ami nem tudom, hogy mi lehet... Valszeg azért nem tesznek rá XP-t mert az többe kerülne, mint maga a gép. -
uh ez qrva jó...
-
törölt tag
Itt teperek egy Librettóért, erre most látom mi készül itt. Ha 40 körül lesz itthon, esküszöm viszem a sátort.
Ha valaki szerez valami infót, hogy hol lehet kapni, feltétlen ossze meg velem.
[Szerkesztve] -
vadaszg
csendes tag
''Not only have we had the chance to actually use the ASUS Eee PC, we can also confirm some important new specifications of the notebook. The Eee PC is running a version of Intel’s 910 mobile chipset, it uses a 900MHz Intel Dothan based Pentium M CPU, it has 512MB of DDR2 memory, full 802.11g wireless capability, and a flash-based hard drive. There will be at least two different models of the Eee PC, with the $199 version using a 4GB flash hard drive and the $299 version using a 8GB drive.''
új képek, gyors teszt: [link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
A minap kivancsisagbol kicsit hasznalgattam a kedvesem asztali gepet (celeron 533, 256 ram) es meglepodtem, hogy milyen normalisan hasznalhato netezesre. Ami latvanyosan lassabb az a ki-betomorites, a programok telepitese, valamint amikor 4-5 bongeszoablak van megnyitva zsufolt flesses oldalakkal. Az FFDshow-val meg jo marha nagy (640xXXX) wmv video is majdnem akadasmentesen ment, ami inkabb megfogta, hogy a videokartya ugytunik nem tud overlayt.
Egy mobil p4 alapu 600as proci valoszinuleg egy 533as celeronnak a sokszorosat nyutja teljesitmenyben, ugyhogy szerintem normal meretu divx, es napi altalanos hasznalat egyaltalan nem akadaly, sot, elvezheto lesz.
A kijelzorol. Ha az egesz gep velhetoen az Intel UMPC platformjat fogja hasznalni, akkor a kijelzo valoszinuleg szinten 800*480 esetleg maximum 800*600at fog tudni... -
DraXoN
addikt
Szerintem a kijelző sem tudna mitkezdeni a HD felbontással, de még nem tudjuk a felbontását (de nem hinném, hogy nagyon nagyfelbontású kijelző megy majd bele)..
Egyébként én is most dilemmában vagyok.. szeptemberben akartam gépetujítani, de ez felkeltette a figyelmemet (hasznát tudnám venni)... de ha ez lesz akkor nem tudok szeptemberben újítani... csúszna pár hónapot.. -
törölt tag
Az eddig megjelent fotok alapjan igen, van. A mai hirek szerint az okosok ugy sejtik, hogy egy 600Mhz-es pentium m lesz benne, 512DDR-400 tarsasagaban. A proci 90nm-en keszul, 3W a TDPje. A chipset velhetoen i945GU lesz, vagyis a gep UMA videovezerlot fog tartalmazni. Mindez a szabvany intel fele UMPC platform resze.
-
eziskamu
addikt
Van vajon ezen VGA kimenet?
-
Bundás22
őstag
Szeritnem kár az anyagát firtatni, ugyan úgy nem szabad ezt sem leejteni és akkor nincs gondeztet meg sohasem tudhatod balesetek mindig előfordulnak példul valaki belebotlik a tápkábelba és lerántja az egészet azu asztalról általában ilyenkor totálkáros egy laptop ez meg kis szerencsével megúszhatja(persze sokmindentől függ), szal bármikor bármi leeshet végülis autóval sem szabad karambolozni és akkor nincs gond ennyi erővel
Azért még mindig nem hiszem, hogy ez a műanyag kibirna olyan sérüléseket amit egy titánium ötvözet kibír a műanyag viszont rugalmas és csillapítja a becsapódási energiát, még el is töhet a borítás bánom én csak a gépnek ne legyen baja(max kicserélik a borítást) -
Bundás22
őstag
sztem inkább a mérettől függ egy pici mobil TFT+nyák kibír monjuk 2méteres zuhanást betonra(mobil telefon)
egy 10'' TFT + vmivel nagyobbnyák kibír 1 méteres zuhanást betonra mondjuk(ez)
egy drága laptop fél métert ha kibír(ne próbáljátok ki)
persze ha fűre/parkettára esik az értékek nőnek, biztos strapabíróbb lesz mint egy laptop ez 1000%, kérdés mennyivel sztem sokkal(+korszerűbb anyagok, kevés mozgó alkatrész))
meghát eleve úgy tervezik végülis sok gyerek kap ilyet majd -
amargo
addikt
Azért még mindig nem hiszem, hogy ez a műanyag kibirna olyan sérüléseket amit egy titánium ötvözet kibír
''h strapabíró illetve kisebb a nyákja ergo relatíve vastagabb ergo kevésbé törik meg nem? ez igaz a moncsira is...''
Nem a mérettől függ, azaz nem csak attól itt inkább ötvözet a lényeg. Van ami hajlik van, ami törik ez a nem mind1
Szeritnem kár az anyagát firtatni, ugyan úgy nem szabad ezt sem leejteni és akkor nincs gond!
A gépet én is várom! Kedvesemnek ideális lenne. -
Bundás22
őstag
elég köré egy tajvani biciklikerékgumi-belső
nehogy ez drágítsa egy kis gumi?
a ventin kívűl meg nincsbenne mozgó alkatrész ezért gondolom h strapabíró illetve kisebb a nyákja ergo relatíve vastagabb ergo kevésbé törik meg nem? ez igaz a moncsira is...
nekem azért tetszik mert kicsi(könnyű hordozni),(+olcsó+ultralight) persze a moncsija is az de lesz@rom vmit valamiért
soxor látom laptopos társaimat mennyire féltik 300K-s gépüket és most nesze a legtöbb dolgot ezzel is meglehet csinálni(újabb játékokat leszámítva, dehát a notebook nem is erre való)
remek, remek regóta várok egy ilyenre remélem lesz folytatás -
Peat;)
veterán
Dell és Toshiba notebookot is kapni már bruttó 99k körül, nagy kijelzővel. Ennek fényében elég esélytelennek tűnik a dolog, mert ha 200$ akkor az itt 200 euró+20%=60 000 huf és használhatóságban szörnyű lehet a kis kijelző miatt. Persze ha a 10'-es kijelzőjű kerülne ennyibe és akksidőn javítanak akkor már elgondolkodtató...de egyáltalán nem nevezném olcsónak. De az adatok is nagyon ekvesek, milyen felbontású kijelző, az oprendszer teljes értékű-e vagy kicsit butított, milyen vga, később bővíthető-e...illetve ha asus akkor mér nincs benne gps. (szerintem mert akksi nem elég hozzá, pedig azzal megérne már 60-70kt ) Ja meg egy mini winchester lehet olcsóbb megoldás lenne bele...ha már az ár számít.
A via-nak vannak mini cuccai, azok drágák? Vagy miért nem használják ilyen gépekhez? Ahogy intelt ismerem, nem hinném hogy olyan alacsony áron adnák a cput.ó.
[Szerkesztve] -
törölt tag
HP 510 RU960AA - ilyet mar lehet venni 110e bruttoert. Milyen 100k-rol beszeltek, meg hogy az jo ar? 50nel nem szabad dragabbnak lenni, itthon, kiskerben az alap modellnek. A masik, hogy szerintem ez egyaltalan nem notebook konkurrens, sokkal inkabb az UMPCk ellen keszul. UMPCs teljesitmeny es szolgaltatasok harmadaron, mindezert egyedul azt kell elviselni hogy picit nagyobb amazoknal.
-
amargo
addikt
''azon kívül ha ellopják kissebb kár, ill jobban bírja ha leejtik ''
Inkább csak az első, kötvehiszem, hogy olyan műanyagot pakoltak volna kőré ennyé pénzért. Vagy, ha a jobban bírját, arra érted, hogy az SSD nem sérül, akkor OK, veszel mellé 40k még egy gépet, szerintem az így is baráti lenne. -
Gnómi
csendes tag
Ez de cucc!!! 16 GB ssd untig king... Ide nekem azonnal! A Vista az meg mi a franc?
OP-rencer 16 gigán? Most tényleg én vok a hje?
-
Bundás22
őstag
soha nem gondolkodtam notebookon de ez nagyon tetszik főleg az ára+mérete
nekem elég a 2gbos is ha arra ráfér a linux ... szvsz rádugok egy 16GBos pendriveot és kész, rajta filmek, retro gémekmég az XP-t csak csak de a vistát el kell felejteni ezen
azon kívül ha ellopják kissebb kár, ill jobban bírja ha leejtik
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
X@b3e
addikt
válasz
macilaci78 #2 üzenetére
Hát igen, ezek tényleg inkább lettek volna alkalmasak abba a programba, mint ami volt...
-
REDeath
őstag
cd olvasó nélkül hogy lehet majd rá variálni? szal, pendriveról hogy bootol vagy ilyesmi?
ha egyértelmű a válasz csak én vok hülye, akor bocs, de ilyen másnapos még sose voltam
és ssd heylett nem is lesz benne soha vinyó?
mondjuk nem nehéz vinni melé még egy pár gigás pendriveot, azon meg tárolni minden jót és szépet
de a 2 gigás alap háttértár nagyon kevés, minimum 4 gigás szerintem ami használható, a valamivel drágább 16-os az már bőve nelég mindenre
viszont ha mo-on is tényleg ilyen áron lesz kapható, akkor mindenki ilyennel fog rohangálni
o.O valami nincs rendbenhol láttam én a 2 gb-os ssd-t?
[Szerkesztve][Szerkesztve][Szerkesztve][Szerkesztve][Szerkesztve]
e tények tudatában akkor új vélemény: 4 gigás elég az oprendszernek és még ennek annak simán, 8 gigás aaz már kánaán, és közben rájötem hogy 16 gigás még sok is
[Szerkesztve] -
DeusHun
őstag
válasz
Komplikato #67 üzenetére
Ha már azt látod, hogy vita tárgya a fórumban akkor az előző oldalt is el kellett, hogy olvasd, ott pedig volt egy link. Lehet nem vetted észre: [link] , itt le van írva az ár.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Látom a cikkben nincs leírva, a fórumban meg vita tárgya, de akkor én álmodtam, hogy több híroldal úgy hozta le a gép ára 199USD lesz?
(Persze gondolom a kisebbik kijelzős überfapados, de akkor is)
Procit nem tudom elképzelni se mi lehet benne, de a legolcsobb notikban mostanság Celeron-M vagy Core Solo proci szokott lenni. Vagy lehet annál is olcsóbb cucc?
Szerk.: Visszaszívom, látom Renwick is írta a 200-300USD közötti árat ...
[Szerkesztve] -
Tyren
aktív tag
Csak én tartom ''kicsit'' optimista becslésnek a 60K-s árat? Annak is örülnék, ha olyan 100k bruttó körül lenne. Ha hozzávesszük, hogy egy noname 12''-os noti AMD, vagy celeron procival mennyibe kerül, akkor szerintem ez is egész jó ár lenne(és ez még csak 12'', a 10-11''-os kategória valahol félmilla körül kezdődik). Nem néztem utána, de szerintem az ASUS a PDA-it sem adja 60K alatt. Ebben pedig azért, ha nem is sokkal, de több anyag van.
Én egy olyan 90-100K-s bruttó árat tartok reálisnak, és ha a 100K-sba belefér 1Gb ram, akkor már nagyon jól jártunk.
Egyetlen probléma a Vista. Tetszik, vagy sem, az elkövetkezendő időkben minden progi Vista-ra fog kijönni, és az XP-t lassan nem fogják támogatni. Ez a Microsoft érdeke, és elég nagy cég ahhoz, hogy érvényesítse is. A gép pedig hozzávetőlegesen fél év múlva jelenik meg (a csúszásokat rászámolva), de legkorábban szeptemberben. 2008-tól pedig tudtommal nem lehet XP-vel előretelepített konfigot eladni, tehát 4 hónapon át adhatják XP-vel.
Kéne rá valami Vista Light
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
meglepően értelmes kezdeményezés, én is kiváncsian várom. ennyi pénzért tuti fapados lesz, de második gépnek (asztali mellé) simán jó, ami kell az rárántja az ember a zúesbén. szegény ember szubnotija.
-
piqla
őstag
Lehet, hogy csak az en figyelmem kerulte el, de mikorra varhato ez a dolog? Es azert, mert ilyen kis pocsnyi, vajh' bovitheto lesz a memoriaja? Mert akkor tuti beszerzek egyet
Szerk.: Miert kerul itthon majd ketszer annyiba? Mert ugyis...
[Szerkesztve] -
kovy79
őstag
Ha ott 36K-t írtak, akkor itthon 60K-ról fog indulni az alapgép.
Ám még ennyiért is korrekt, bár egy külső notivinyó + egy ODD még kell hozzá. -
N1
tag
Hogyan sózzuk el a sok elavult szarságot című termékünket látják.
-
twollah
nagyúr
Remelem nalunk is olcso lesz.
-
DeusHun
őstag
válasz
Bj Brooklyn #50 üzenetére
Ha nincs is rajta optikai: 12k egy külső rack amibe belemegy bármilyen meghajtó (ata, sata, dvd vagy vinyó). 40 + 12 = 52, tehát még így is simán megéri. Szerintem.
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Én nem nagyon láttam a képeken semmilyen optikai meghajtót. De ha tényleg olyan 40K környékén lesz az ára akkor tutibiztos, hogy veszek egyet. Azért meggyötörném egy DooM 3 -mal
-
Jeti
csendes tag
válasz
parandroid #43 üzenetére
ha végigszenveded magad a hivatalos reklámflash-en [link] , a 2 oldalán 4 db USB-nek látszó nyílás van. (egyik képen ráadásul egy digitgépről való kábeles fényképletöltést reklámoz, ami 99%, hogy USB-t jelent). Ha viszont van rajta USB, akkor BT adapter (5e HUF), valamint akár GPS (18e HUF) is simán rakható rá.
Ha persze tényleg eljutna hozzánk is a 190 Dolláros ár környékén... -
DeusHun
őstag
Én itt ( [link] ) olvastam ezt a hírt, itt közlik az árát. 36.000 HUF. Hmm. 600-1200 MHz, ennyiért sztem megéri.
-
Cleo
tag
válasz
t72killer #42 üzenetére
Megint mini szoknya a divat, ha már a tanga (UMPC) nem vált be?
Mindenképpen vennék, ha 50k körül van az alap modell. De ne aggódjunk, lesz ebből 500k is, ilyen meg olyan extrával, összehajtogatható képernyővel
Csak jó lenne, ha később nem kell méreg drága memória bővítést és 1kg-os ext. aksit keresgetni, mint a híres PCG-C1nél. Igaz, itt nem alu-magneziumból van a ház, és nem is annyira szexis és egyedi, mint PCG-C1. -
Elrood
őstag
Szerintem valami ilyesmi proci lehet benne: [link]
5W, és sztm árban belefér. -
parandroid
félisten
De ezek nemigen fognak beleférni 200 dollárba. Emlékeim szerint maga a proci közel ennyi...
Upsz, látom lemaradtam. Egyébként valszeg én is a 7''-est venném, ha valóban annyival kisebb lenne a 10''-esnél, és nem csak a nagyobb házba beletesznek egy kisebb kijelzőt. GPS egyébként létezik BT-s eszközként is, de kitalálhatnának belőle express card változatot is, és akkor mehet ebbe is. Bár a BT-t én ebből sem spóroltam volna ki. Remélem Wifi azért tényleg lesz benne, ahogy a cikkben írják.
p -
igen, visszaemléxek, milyen gépen nyomtam végig a diablo2-t kb akadásmentesen... Bőven elmegy majd rajta. Igazából úgy gazdaságos szgépet venni, h az ember a kb 3-4 éves késleltetéssel játssza a gamékat
#38: ha tényleg nagyon olcsó lesz (50-60k), akkor megelégszem a cerka+1gb ram-mal. (hm, mondott vki 1gigát? én 512-t láttam) De ha 100 fölött akarják adni, akkor inkább lépek 1 kategóriát feljebb, és veszek 1 rendes kisebb notit.
-
kinetone
tag
Szerintem ebben is valami olyan proci lesz,mint az Intel Classmate PC-ben asszem abban 900-as celeron M van.Miért nem elég erre az XP minek erőltetni a Vistát
-
Szabtom
senior tag
Bevallom, én hordozható játékgépnek is használnám, retro gamékhoz (feltennék egy Win95-öt, meg WinXP-t és DOSBoxot). Bármikor jól esik egy Master of Magic a vonaton vagy este lefekvés előtt az ágyban.
-
erdoke
titán
-
válasz
-=V3rthil=- #35 üzenetére
igen, ha tényleg 200$ lesz az alapmodell (MRSP/BUDAPEST!!!!) akkor árban is bőven versenyképes a PDA-val
-
kpb
csendes tag
Még 98-ban vettem az USA-ban egy toshiba libretto-t, annak is 7'' volt a kijelzője és teljesen jó volt. P1 100Mhz 16MB ram 800MB hdd volt benne, win95 futott rajta és kb. 1.5 órát bírt az aksija. És ami a vicc: teljesen jól lehetett használni irodai feladatokra, sőt még 3D modellezést is nyomtam vele
Jah és az akkori ára 1000 USD volt
[Szerkesztve] -
-=V3rthil=-
őstag
válasz
t72killer #34 üzenetére
Csak akkor nem 5-600$ lenne szvsz... Én is fizetnék keveset egy jó gépért...
. Amúgy szntem a nagyon kis táhelyet leszámítva nagyon jó kis gép lehet (azért 4Gb tényleg nagyon kevés...). Netezésre, szövegszerkesztésre, ilyenekre teljesen jó, mondjuk a 10''-os. A 7-es lassan a PDA-t helyettesíti
-
az ULV-s c2D procik nagyon drágák... drágábbak, mint a rendes notiba való c2D, amikmeg drágábbak az asztali c2D-nál
Összevetve a korábban linkelt origo-s cikkel, hogy 200$ körül fogják mérni, így max 1 alap cerka fér majd bele
Szómiszó, fizetnék érte 5-600$-t, ha 64GB-os lenne az a fránya SSD, 2GB/667MHz lenne a RAM (mostani RAM árak mellett ne vicceljenek már 512-vel), és mondjuk lenne benne 1GHz c2D ULV.
#33: a 10''-os válzotat sztem okés - főleg, h rákötsz 1 fullHD-képes projektort, de ahhoz képest, h milyen crappy cuccok vannak benne (ill szinte semmi sincs benne) rengeteget zabál. Jah, és webcam+hangszórók helyett inkább 1 GPS-vevőt tettek volna bele, a 7''-os már elmegy PDA helyett is
[Szerkesztve] -
juliabrilke
veterán
Nem is tudom. 7'' az elég kicsi így első hallásra. Legtöbben már egy 14''-os monitorra már rá se néznek. Mondjuk azért kiváncsi lennék az árára.
-
sekli
addikt
7'' nekem nagyon keves lenne..., a fenykepezomnek van 2.5''-os LCD-je...
[Szerkesztve] -
D.Orion
veterán
Hát Asus-al kapcsolatban mindig is akadtak fentartásaim a teljesítmény/ár értékek miatt, de ez remekbeszabott darab lett. Én is elfogadnék egyet, csak ne legyen fehér. Az a 3órás ídő viszont tényleg nagyon sántít!
-
Szabtom
senior tag
Egy fehér már jöhet is ide, a Nin DS Lite-om mellé pont jó lesz.
-
Shadowfax
addikt
Hmm... nem rossz.
Bár én feketében szeretném.
(Tapasztalataim szerint a fehér bill könnyen elszíneződik/koszolódik.)
-
kell a túrónak könnyű gép, tegnap szereltem a gépemet és kíváncsiságból rátettem a digitális szobamérlegre és az eredmény 19,4 kg.
bármilyen ettől könnyebb pc-vel nem érezném magam biztonságban...
-
KrAt
veterán
Miért van a hirdetés fejjel lefelé?
-
peterszky
őstag
válasz
Stalker-2572 #13 üzenetére
manager kalkulátornak
Nem semmi, de mintha valami hasonló nagyságú Asus gépet láttam volna már, talán a Saturnban.
Bőr borítás volt rajta. -
Tyren
aktív tag
Azért nem hinném, hogy sokkal kevesebbet bírna. Valszeg valami kicsi proci lesz benne (nem tudom, hogy az extra kis fogyasztású c2d-k mennyire drágák, de csak nem celeront raknak bele...), a kijelzője meg kicsi. Akkor mi egye az áramot? Akksin meg csak nem spórolnak ennyit; az nagyon sóher dolog lenne.
Amúgy szerintem is életképes elképzelés. Annyi, hogy 10''-os notit még nemhogy nem használtam, de nem is igen láttam, de ha ekkorában használható, akkor ''netezés+word...''-féle átlagigényekre szvsz elég.
Azt viszont nem tudom, hogy egy 1GHz-es proci hogyan fogja gördülékenyen futtatni a vista-t. Én még a most megjelenő Sony TZ-nél is ettől félek, ez meg azért kicsit alacsonyabb kategória... -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Stalker-2572 #13 üzenetére
Zöldborsófőzelék.
-
krazi
csendes tag
Tegnap már megjelent erről egy cikk: [link] itt az áráról is szó van
-
Stalker-2572
veterán
Mire jó ez?
-
boba6
senior tag
akarom!
10'', 1GHz körüli teljesítmény, 1GB RAM, 16GB SSD, WLAN, BT, pici pénz - hova kell sorba állni?
remélem nem csak fehérbe lesz -
nap
addikt
Ugye, nem qvga kijelzo lesz benne?
-
cannibal
senior tag
Látatlanban is kell nekem egy ilyen
Teljesen életképes koncepció szerintem! Remélem megreformálja a kicsit a subnotik piacát vagyis letöri az árakat. Régóta fenem a fogam egy subnotira -
Ste
addikt
igazán kijöhetne Bt-vel is, s akkor cserélném is le a mostani gépemet
Persze, ha tényleg olcsóbb lesz a többi notinál -
Azért én kiváncsi lennék, hogy ekkora méretekkel mennyire használható?
Én is akarok majd venni szubnotit, de ez már nekem túl kicsi.
[Szerkesztve] -
atuci
őstag
Kiváncsi vagyok arra a nem elit kategóriás árcimkére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged