Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tyren

aktív tag

válasz kovy79 #56 üzenetére

Csak én tartom ''kicsit'' optimista becslésnek a 60K-s árat? Annak is örülnék, ha olyan 100k bruttó körül lenne. Ha hozzávesszük, hogy egy noname 12''-os noti AMD, vagy celeron procival mennyibe kerül, akkor szerintem ez is egész jó ár lenne(és ez még csak 12'', a 10-11''-os kategória valahol félmilla körül kezdődik). Nem néztem utána, de szerintem az ASUS a PDA-it sem adja 60K alatt. Ebben pedig azért, ha nem is sokkal, de több anyag van.
    Én egy olyan 90-100K-s bruttó árat tartok reálisnak, és ha a 100K-sba belefér 1Gb ram, akkor már nagyon jól jártunk.

Egyetlen probléma a Vista. Tetszik, vagy sem, az elkövetkezendő időkben minden progi Vista-ra fog kijönni, és az XP-t lassan nem fogják támogatni. Ez a Microsoft érdeke, és elég nagy cég ahhoz, hogy érvényesítse is. A gép pedig hozzávetőlegesen fél év múlva jelenik meg (a csúszásokat rászámolva), de legkorábban szeptemberben. 2008-tól pedig tudtommal nem lehet XP-vel előretelepített konfigot eladni, tehát 4 hónapon át adhatják XP-vel.
    Kéne rá valami Vista Light :)

[Szerkesztve]

• Tyren

aktív tag

válasz Kalandor #9 üzenetére

Azért nem hinném, hogy sokkal kevesebbet bírna. Valszeg valami kicsi proci lesz benne (nem tudom, hogy az extra kis fogyasztású c2d-k mennyire drágák, de csak nem celeront raknak bele...), a kijelzője meg kicsi. Akkor mi egye az áramot? Akksin meg csak nem spórolnak ennyit; az nagyon sóher dolog lenne.

Amúgy szerintem is életképes elképzelés. Annyi, hogy 10''-os notit még nemhogy nem használtam, de nem is igen láttam, de ha ekkorában használható, akkor ''netezés+word...''-féle átlagigényekre szvsz elég.
    Azt viszont nem tudom, hogy egy 1GHz-es proci hogyan fogja gördülékenyen futtatni a vista-t. Én még a most megjelenő Sony TZ-nél is ettől félek, ez meg azért kicsit alacsonyabb kategória...

Új hozzászólás Aktív témák