- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- Netfone
Aktív témák
-
erdoke
titán
Venni kell egy CM Stackert, és az jó lesz egy ideig. ATX-EATX-BTX.:P
-
Deathcourier
aktív tag
Hát így elsőre tényleg riszatónak tűnik a súly adat.
-
Return of TEH PELLITER!!!!111! [L]http://www.theinquirer.net/?article=18350[/L] :Y
-
Tif
tag
''A jövő a sokkal hatékonyabb Pentium M-vonalé''
Várható a Pentium M asztali változatban? -
Keresd meg - [L]http://samjoe.uw.hu/temp/picobtx.pdf[/L]. :U
Vannak benne egyébként érdekes ötletek, pl. slim optikai meghajtó mint sztenderd alkatrész, PCIe Card bővítés az előlapon, stb... persze nem übergamerekre lett tervezve, de egy jó alternatívának tűnik a mai kocka SFF-ekhez.
Ja, re: AMD - senki nem tiltja meg, hogy egy chipes megoldásokat fejlesszen ki pl. a VIA is, amit aztán az alaplap hátsó traktusának PEG csatlakozó közeli részébe tolva bőven maradjon hely a CPU foglalat RAMhoz viszonyított szimmetrikus elhelyezéséhez. -
ftc
nagyúr
válasz
Nowhereman #93 üzenetére
mindjárt 24KV-ot jó lesz későbre is nem?
-
válasz
Nowhereman #93 üzenetére
400V :P A ''kettőhússzal'' együtt azt is lecserélték anno.
-
ftc
nagyúr
Hu mit akar az Intel?Külön házat csinál magának,hogy jobban hütse a prociját?:F
Akkor az Intel uj stratégiája: végy uj alaplapot,procit,házat és egy erős tápot de ne legyen 500W alatt.De ajándékként kapsz egy radiátort télire.Milyen jó lesz rajta melegiteni a lábat. -
Integra
titán
valami ilyesmire tippelek én is.
az intel érzi, hogy az amd szorongatja a tökeit és most megpróbálja a júzereket belekényszeríteni a sajátjába, azt hangoztatva hogy mennyivel jobb.
biztos is vagyok benne hogy soka be is fognak dőlni.
ennek ellenére szerintem a júzerek között győz a józan paraszti ész, és ha eddig nem utálták az intelt akkor most majd megfogják:)
nem adok nagy jövőt ennek a btx-nek.
a zalman pedig asszem fénykorát fogja élni procihűtő ügyben:)
amúgy pedig tökéletesen hűtő atx ház kell? ott a cm stacker, nyakam rá, hogy kétszer jobban hűt mint a btx-es rendszerek fognak..
szóval lehet a régit még mindig sokkal jobban is:) -
-
twollah
nagyúr
1200grammos hutoborda.
Nem semmi.
Miert nem a CPUt optimalizaljak, minthogy egy hatalmas hutot biggyesztenenek ra? -
L3zl13
nagyúr
Igen. Egyértelmű, hogy a Pentium M architektúrával is lehet 200W-os fogyasztású procit készíteni. De nem MUSZÁLY! Ha akarják be tudják pozicionálni a frekiket úgy, hoyg a max fogyasztás ne haladja meg a 100W-ot.
Persze ha előbb sikerül elterjeszteni a BTX-et meg a 2 kilós bordákat, akkor talán már az új procikat is úgy fogják tervezni hogy a max fogyasztás 200W legyen. -
fLeSs
nagyúr
Azért a maximum 89 W (Athlon 64-ek) és az átlag 115 W (Prescott) között van egy ''kis'' különbség.
-
xuldar
addikt
Ez az, hogy az asztali Athlonok nem esznek nagyságrendekkel kevesebbet, a mobilprocik viszont igen, egy nagyságrenddel. Most vagy a gyártástechnológia nem elég fejlett a nagy mennyiségű kihozatalra, vagy az Intel mindenképp vissza akarja kapni a fejlesztésbe ölt összeget. Egyértelmű, hogy ez egy átmeneti megoldás, de hosszú távon mindenképp az alacsony fogyasztású, de mégis nagy teljesítményű gépek jelentenék a megoldást. Tudjuk, hogy van hozzá proci az Intelnek és az AMD-nek is. De akkor is rohadjon meg az Intel, hogy inkább lenyomja a torkunkon ezt. A környezetvédelemmel ki fog foglalkozni? Az ükunokáink? Azt a kurv@ sok áramot valahol valamiből elő is kell állítani. :(
-
Sokkal ha megfeszül sem fogja tudni lejjebb szorítani, mint ahogy azért az Athlonok sem fogyasztanak nagyságrendekkel kevesebbet. És nekik ugye hosszú távon kell tervezni - vagyis ha sikerül is valami hiperkúl processzort kitalálni, azt azért idővel majd rampelni is fogják, és a platformnak azt is le kell tudni hűteni.
Az LLG775-tel kapcsolatban inkább hajlok rá, hogy egyetértsek veled, elég erősen a Slot1-re emlékeztet... :( -
csabicsepp
aktív tag
Majd a kimaradt hőt kompenzálják a magasabb órajellel. :DD
Jön a ztx ház, aminél maga a ház lesz a borda, amit gazdaságos szobai tetyós kúlerrel lehet hűteni. Az új ház beceneve meg télen radiator, nyáron meg jakuzi lesz. De hogy ne gyúlladjon ki a szoba, mindezt speciális mágnessel fogják lebegtetni. Ez amiatt is lényeges, mivel az új házak különben belesüllyednének a talajba. A démász kedvezmény, mint minden rendes légkondihoz, persze ennek a tápjához is járni fog. A powerkábel pedig erősebb borítást kap, hogy nyugodtan ráköthesd az utcai hálóra.
Az új házakat a Gorenje és a Monyleux fogja gyártani, mint egyben robot és hűtőgép (magas fordulatú húsdarálóval). Ezzel sok legyet ütnek ugye, mert így nem kell a konyhába külön cuccos, mivel az új ház tud internetről is tejet rendelni.
:)) -
Notes
senior tag
BTX monnyon le! :D
Ha meg Prescott után nem jön ki az Intel valami egetrengető szuper cuccal, átállok AMD-re. Bár ha kijön lehet akkor is. :) -
Integra
titán
-
Hun'reeth
őstag
Le a BTX-el!!!!! ;] Köll a fenének! :D Meg a sok radiátor-processzor is menjen a kukába! :Y
:DDD -
rog
addikt
nekem addig ahány gépem volt, annyirszor cseréltem az utolsó szögig. (na jó a billentyűzetem egyszer kiszolgált két konfigot is)
a felhasználók többsége úgysem nagyo bővítgeti a gépét. (a halandókra gondolok, nem miránk a freak-ekre). szerintem ez az atx->btx probléma sokkal jelentéktelenebb mint amekkorának első látásra látszik. -
Integra
titán
itt a topic amiben okoskodtunk a BTX vs CTX-ről:))
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=65287&arc=f[/L]
[Szerkesztve] -
Kérdés
Emlékszünk-e ilyen ''cserélj mindent, hogy ugyanazt kapd''-ra nem is túl régről?
Válasz
<vízszintes négy betű>
Kérdés
Volt-e akkor is szájhabzás?
Válasz
<vízszintes négy betű>
Kiröhögnéd-e ma, aki a régi szabvánnyal akarna szenvedni?
Válasz
<vízszintes négy betű>
Több perspektívát, kevesebb demostazonnalt, emberek, csak ennyit kérek. :U -
Integra
titán
hát ez a btx egy akkora gagyi parasztvakító szar ahogy van, remélem az intel a nagy erőltetésbe bele is fog fürdeni rendesen.
ott a ctx amiben minden hiba kivan javítva és ezt a szart akarják csakazért is ránk erőltetni...
nagyon remélem hogy az amd elkezdi a ctx szabványt tolni, vagy pedig a jelenlegi atx-et használja tovább egy nagyon jó ár/érték aránnyal és okos hardver stratégiával.. -
PWR
aktív tag
fmeg, nem kell majd olyan sokat varni arra a ctx-re. es ez nekünk nem biztos hogy olyan jo. nem is veszek semmitse.
-
montaron
tag
Klassz....ki lehet kapcsoltatni a fűtést a lakásban, a gép majd befűti... :DDD
-
Wolverine
félisten
Hát ez kész. Ilyen marhaságot... Lehet, hogy csak én nem látom át, de így megvalósítva ennek mi értelme???
CTX-et, de gyorsan :o -
faster
nagyúr
Ha kijön majd valamikor egy használható asztali proci az Inteltől, nem lepne meg, ha ez az egész Prescott-BTX cucc a Tejas sorsára jutna. Kuka. A Prescott erősen emlékeztet a Willamette P4-re.
Egyébként is az Intel minden 2 procigenerációja rossz volt, most a Prescotton van a sor. :DDD
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Ez a BTX legalább annyira profi dolog, mint a Socket 775 lábcserés támadása. Az Intelnél komolyan meg vannak huzatva.
-
Horbal
őstag
Én arra gondoltam, hogy ráteszek egy kovácsüllőt a procira, csak előbb megpolírozom az alját tükrösre, aztán 3mm-es csavarokkal ráakasztom az alaplapra, meg a ház 1mm es lemez oldalára, szemből meg kitámasztom egy 100 az I tartóval, a másik oldalról, meg sodronykötelekkel kipányvázom, és az egészet lehorgonyzom egy 2,5 tonnás betontömbhöz! Majd egy helikopter rotorral szigorúan 5 V-ról küldönm rá a friss levegőt na mit gondoltok jó lesz így?
-
Alvin_ti4200
félisten
Egyel több ok, hogy miért ne vegyek a jövőben Intel-t:( Ez BORZALMAS:F Szerintem ez a BTX halálra van ítélve. Remélem az AMD tartja jó szokását és kimarad ebből.
-
ciao
senior tag
elég siralmas az intel vergődése, remélem észbe kapnak mint az nvidia és csak rossz emlék marad részükről a 2004-es év!
de ha így folytatják... -
janpotocki
senior tag
á, bocs, tényleg van ott egy winyó, akkor az sem fázik :))
-
Mert egy darabig még eltart, amíg átszoktatják a saját maguknak köszönhetően megahercorientálttá vált tömegeket, így a Prescott egy darabig még tetszik - nem tetszik, de fontos marad.
A rögzítőt meg a bordát pedig vajon hány milsec alatt nemrakodbe a házba...? :P A többi része a BTX-nek meg nem egészen hülyeség (az AMD-t most felejtsük el), nekem pl. kifejezetten tetszik ez a soványabb design. És akkor a picoBTX-ről még nem is beszéltünk, amivel remélhetőleg egész jó kis SFF gépeket lehet majd csinálni. -
rog
addikt
eddig a brand gépek kiváltsága volt a halk de hatékony hűtés. most talán meg majd annak is halk és hüvös gépe lesz aki csak a power-gombot tudja egyértelműen azonosítani a hardverén. :)
-
e-biza
őstag
az nem lenne jo ha további távolodás lenne a két cég részéröl, azaz ha már a ház is amd vagy intel alá lenne tervezve.tegnap résztvettem pont az amd szemináriumán, ha ezt a hirt tegnap olvasom, akkor feltettem volna a kérdést, hátha tudnak rá mondani valamit.
-
fLeSs
nagyúr
A hír olvastán az első gondolatom a ''JÉZUSATYAÚRISTEN!'' volt.
:( -
ptiboy
senior tag
nekem még nagyok keszekuszának tűnik ez az egész...
vinyó van a proci felett? , vagy mi a fene az ott? :F -
anulu
félisten
már bocsának, de menjenek anyukájukba! ok, hogy most is vannak olyan hűtők, amik 700-800g, de azok hűtenek is! az új Intel gyári hűtőktől eldobtam az agyam. nincs külső része? simán odadarálja az ember kezét! az Intel most vágta el az utolsó fonalat, amivel maguknál tartott. innentől már maximálisan esélytelen, hogy Intel procis gépem legyen.
szerintem az AMD nyugodtan maradhat az ATX-nél. bevált, műxik, olcsó. valamint semmi kedvem a Chieftec házam lecserélni!
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
Most ez csak azért van, hogy a szegény embernek legyen még több elem, amiért többet kell fizessen. Na tudjátok, mikor veszek következõben Intelt... :(((
-
Szőrös
veterán
De itt a lényeg : ''Egy teljes hűtőmodul tömege 1,2 kg, ezt azonban nem az alaplapnak kell tartania, hiszen a BTX szabvány szerint kialakított házak már rendelkeznek a szükséges rögzítési pontokkal.'' szal ezt a súlyt már nem a lapnak kell tartania !!!
-
_mt_
csendes tag
Majd' másfél kilós hűtőblokk?????? :Y :Y :Y
Ahelyett, hogy nekiállnának tisztességesen procit tervezni. Néha nem egészen értem az Intelt...
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Microsoft Excel topic
- Milyen házat vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest