- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
I_Am
veterán
-
lenox
veterán
Hat szerintem nem hiszem, hanem tudom. Masreszt azt is tudom, hogy mekkora jelentosege van ennek a video/digitalis film teruleten, mert ezzel foglalkozom. Harmadreszt nem 1-2 even belul, hanem iden lesznek ilyenek (az egyiket eppen en irom). Pontosan ezert tudom, hogy szart se er a pcie, mert igy se megy fel tobb, mint 1GB/sec a kartyara. Es igen, nagy orommel vennem, ha valaki csinalna olyan kartyat, amire gyorsabban megy fel az adat, de nem csinalnak, hiaba nyomatom az nvidianak, hogy miket kene csinalni, van amiben hallgatnak rank, van amiben nem. Pl. ebben nem.
Nagyszamitogephez (nem tudom mit ertesz ezalatt, de gondolom valami sokprocesszoros cuccot) nincs pcie es agp sem. Csak max munkaallomashoz, 2 processzoros rendszerhez. Ilyenek vannak nalunk is, dual opteron, dual xeon, dual nocona. Es mindegyiken max 1GB/sec megy fel a kartyara, akar pcie, akar agp. -
lenox
veterán
Hat ja. Mondjuk a meg eleghez annyit, hogy egyelore senki nem tervez olyan videokartyat, ami 1GB/sec-nel gyorsabban tudna adatot fogadni, ugyhogy ennek max elmeleti jelentosege van. Bar megjegyzem, hogy pl. az nv 6800-as kartyai meg mind bridgeltek egyelore, szal ott a pcie valtozatok a lassabbak ezen tekintetben. Szal ezeknel meg ez az elmeleti elony sincs meg.
-
lenox
veterán
Kivancsi lennek, hogy miert is lassu az AGP. Csak mert ugye a 8x AGP 2 GB/sec-et tud max, viszont nem letezik olyan kartya, ami 1GB/sec-nel gyorsabban tudna adatot fogadni. Bar megjegyzem a pc-k ertelmes adatot se tudnak ilyen gyorsan eloallitani, szoval ez is csak ilyen szintetikus szam. Nem az AGP lassu, hanem a processzorok/ramok/buszok (szal a pc-k tobbi resze). Max ha visszaolvasasrol van szo, akkor lehet lassu az AGP, de az ilyen alkalmazasok szama meg elenyeszo.
-
norbyte™
csendes tag
Szerintem meg, szándékosan így adagolják a technikát, hogy több bőrt tudjanak lehúzni az emberekről.
Amúgy a PCI-E sávszéllesége jelenlegi 2,5 Gbps, a következő PCI-E-2 is csak 5Gbps lesz (16 adat vonalon ez max.10GB/s). És a PCI-E 2-nél is kérdés lesz az, hogy az új grafikus kártyák együttműködnek-e majd a jelenleg használatos PCI Express alaplapokkal… Ellenben a 6800GT (256 vezetékes) saját memóriái úgy kb. 35.2 GB/s sebességre képesek… Tehát még az eljövendő PCI-E 2 is édeskevés lesz ahhoz, hogy a mai videokártyák saját memóriáját valamelyest kiváltsa. -
Fade_Away
őstag
Relatíve lassú: Még 850 meg 6800ultra se tudja kihasználni agpt
alapvetően egy irányú: Kitérdekel? Vga kártya nem?
sok tervezést igényel: Hja de azért mert ujabbat egyszerübb tervezni nemfogok alaplapot cserélni
meg amit te is említettél, túl kicsi teljesítményt tud leadni: akkor rádugok egy tápkábelt
Szóval imho jelenleg felhasználói oldalól semmivel se jobb pcie mint agp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Filmvilág
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest