- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- iOS alkalmazások
Aktív témák
-
-
KEndre
HÁZIGAZDA
válasz
Dr_Watson #90 üzenetére
Idézet [L]http://www.securityfocus.com/bid/7666
[/L] címen megjelent közleményből:
Microsoft Internet Connection Firewall IPv6 Traffic Blocking Vulnerability
bugtraq id 7666
class Design Error
cve CVE-MAP-NOMATCH
remote Yes
local No
published May 22, 2003
updated May 22, 2003
Tehát magyarra fordítás:
1. design - elgondolás, kivitel, kivitelezés, konstrukció, szerkesztés, tervezés, szándék.....
2. error - eltévelyedés, erkölcsi botlás, hiba, tévedés...
Lehet választani.
Üdv: KEndre -
Dr_Watson
tag
válasz
csabika25 #88 üzenetére
Legalább akkora hamis érzetet kelt a felületes olvasóban mint amekkorát pár év múlva a Microsoft IPv6 implementációját nem védő jelenlegi built-in túzfal.
Lévén, hogy az IPv6 csak Developer Edition, a végleges stack megjelenése után úgy is megjelenik egy kiegészítés majd az OP rendszerrel és akkor telepítheted az IPv6 végleges változatát az XP-dre. No ennek kötelessége lesz tartalmazni a Firewall-hoz is kiegészítést.
Üdv: -
csabika25
aktív tag
válasz
Dr_Watson #87 üzenetére
Legközelebb - dacára az egész napi kimerítő munkának - pontosan fogok fogalmazni, és nem követek el félreérthető kijelentéseket. Gondoltam szakmabelieknek nem kell külön kifejtenem, hogy a felsorolás mit is takar (mivel egyértelmű volt, hogy nincs közöttük Windowsos). Tévedtem. Ezért mea culpa!
Ami meg az igazadat illeti: én sem gondolom, hogy ez a közeljövőben gond lehet - ezt le is írtam eddig kétszer. DE: ha ez egy agyonreklámozott ficsőr (márpedig a tűzfal az), akkor a Microsoftnak kutya kötelessége az adott hiányosságot kijavítani. És nem arra hivatkozni, hogy vegyen a júzer más tűzfalszoftvert. Mert ebben az esetben 5 év múlva hamis biztonságérzetet nyújt a felhasználónak.
Az meg egy másik kérdés, hogy egyáltalán gondoltak-e az IPv6-os csomagszűrésre a programozók, vagy egyszerűen eszükbe se jutott egy potenciálisan elterjedő protokollt védeni. -
Dr_Watson
tag
Nem nem figyelmeztet azonban a Help-ben a következő szöveg olvasható (Tiszelt cikk szerző ajánlom figyelmébe és kérem, hogy tessék közzétenni ezt a cikkében egy helyreigazítással egyetemben):
Core protocols of IPv6This section covers:
Internet Protocol version 6 (IPv6)
Internet Control Message Protocol for IPv6 (ICMPv6)
Multicast Listener Discovery (MLD)
Neighbor Discovery (ND)
Important
The IPv6 software supplied in this release contains prerelease code and is not intended for commercial use. This software is made available for research, development, and testing only and must never be used in a production environment. Microsoft is not responsible for your use of the code or for the results from your use of the code, and Microsoft does not provide any level of technical support for IPv6 in this release. Peer support is available from the microsoft.public.platformssdk.networking.ipv6 newsgroup found at msnews.microsoft.com.
Azt hiszem ennyit erről. Korrekt a Microsoft, mert:
1, közzétette a KB cikkben -amit balga módon értelmezés nélkül nézd mán hűha módon lefordított valaki és publikált a prohardveren, ezzel az indexen is a nyitólapon megjelent.
2, a helpben is tájékoztatja a felhasználót
3, a protokoll neve is Developer Edition
Szerző:
1, Várom a helyreigazítást
2, Ha legközelebb 1 cikke 80-90 hozzászólást és vitát vált ki, akkor tessék megjelenni
Egyébként pedig gratulálok, tessék legközelebb informálódni. -
-
Dr_Watson
tag
Igen és ami továbbra sem tetszik, hogy
1, Hiányosságok a .... (miért többes szám?)
2, Az első három sor, amiből a rosszindulat sugárzik, pedig senki nem állította azt, hogy az IPV6 bent van a Firewall-ban, épp az ellenkezőjét tette meg a cég. -
WN31RD
addikt
válasz
csabika25 #74 üzenetére
Szerintem is tisztességtelen magatartás a Microsoft részéről, hogy úgy reklámozza a termékeit, mint amelyek tűzfallal védettek, és közben a tűzfalban ilyen nagy hiányosságok vannak. Amennyiben az IPv6 tényleg csak tesztelési fázisban van, és úgy gondolták, hogy egy átlagos felhasználónak bőven elég az IPv4 (ez jelenleg így is van), akkor a beépített tűzfalnak minden IPv6 kommunikációt blokkolnia kellene.
Így nem adna (még nagyobb) hamis biztonságérzetet a hozzánemértő felhasználóknak. Ha ugyanis a tűzfal be lenne kapcsolva, akkor nem maradna szűretlen adatforgalmat bonyolító csatorna. -
csabika25
aktív tag
válasz
Dr_Watson #75 üzenetére
Oké. Akkor idézek a Windows XP hivatalos fícsör listájából: Internet Connection Firewall (!=packet filter): Small business owners will be able to securely connect their Windows XP Professional computers to the Internet. Nem én találtam ki...
IPv6-os tűzfalak:
Firewalls
CheckPoint - plans for IPv6 in FireWall-1
Firewalling in OpenBSD - a guide from the SANS institute
ipfilter - supports IPv6 filtering
IPFW - included within the FreeBSD 4.0 release
netfilter - IPv6 patches for Linux's packet filter
Amúgy én nem fikázni akarok, de tényleg. Csak próbálom az állításaitokat megcáfolni, illetve az én ízlésemnek megfelelő dolgokat közzétenni. -
Dr_Watson
tag
válasz
csabika25 #74 üzenetére
Egy egyszerű packet filter van az XP-ben, még csak tűzfalnak sem nevezném, inkább amolyan első generációs tűzfalnak, nem várom el tőle az ipv6-t illetve a personal firewall kategóriában várom továbbra is a termékneveket ami támogatja az ipv6-t. Korrektül született egy KB cikk az MS által, hogy figyi ez nincs bent.
Fogadni merek egy jogtiszta WindowsXP-ben, hogy bent lesz 1-2 éven belül valamilyen kiegészítő javításban. -
csabika25
aktív tag
Korábban már jeleztem, hogy egy upgrade-ben SZVSZ mindenképp implementálni kéne az IPv6 védelmet. Ami meg az elterjedtségére utal: igaz, hogy most hatalmas gazdasági recesszió van, de talán ez nem tart tovább 3-4 évnél, és az utána való fellendülést talán már nem tudja kiszolgálni a jelenlegi IPv4-es címzési rendszer. Szóval maradjunk annyiban, hogy akár pár éven belül is kikerülhet ez a rendszer a nagyvilágba, és utána nem lesz megállás.
Mindenesetre újra megismétlem: nekem az fáj, hogy a beépített tűzfal reklámozott fícsör. Ez addig oké is, amíg védi a Windows alatti szolgáltatásokat. Viszont abban a pillanatban, ahogy megjelenik a telepíthető IPv6 protokoll, azt is illene védeni ennyi pénzért. És szerintem nem jó hozzáállás, hogy ''ugyan már, ki használja''? Azt te sose tudhatod... -
Goodman
tag
errol van szo... kiserleteznek.. aki akarja, felteszi az ipv6 protokollt, ami szinten TESTING a vindozokban, es semmi garancia nincs ra... az hogy nincs tuzfal, egy felfujt hulyeseg, es a userek 0.5 szazalekat sem erinti, az a 0.5% meg fel birja fogni hogy azert nincs tuzfal mert testing. Tenyleg kene valami helyesbites....
-
Dr_Watson
tag
Szerintem egyszerűen minden szoftver gyártó kísérletezik az ipv6 implementációval és valószínüleg az ipv6 stack sehol nem érte még el a végleges formáját. A stack implementálása is hordozhat magában buktatókat, biztos vagyok benne, hogy egy igazán jó ipv6-os tűzfal elkészítése nem csak annyi munka, hogy egyszerűen a meglévő tűzfalban az ipv4-et bővítem. Szóval nem egy egyszerű feladat és komolyan mondjatok olyan Personal Firewall terméket (mert az XP builtin az) ahol már megjelent az IPv6 support.
Továbbá ha rohamos tempoban elterjed az IPv6 az egyszerű otthoni júzerhez akkor sem fog rövid időn belül eljutni ez a protokoll. Először a providernek kell majd átállnia és támogatni még jó ideig az ipv4-t, mert ugye WindowsXP és Windows Server 2003-ban van csak ipv6 support, Windows2000-hez kiegészítésként feltehető, de prod környezetben a használata nem javasolt.
A 8-10 éves életciklus jó érv lehet, azonban ne feledd el, hogy ez a ficsör később egy javítócsomagban akár megjöhet ha valós igény lesz rá, de jelenleg nincs.
A cikk megírásával és annak hangvételével pedig mélységesen nem értek egyet, mivel olyan éle volt, hogy milyen gáz, hogy nincs bent. Illett volna felvázolni a tényeket, mert nem biztos, hogy minden olvasó elolvassa majd a hozzászólásainkat és korrekt véleményt tud alkotni, hanem jön majd a ''Hát a Prohardver is megírta, hogy a Windows Server 2003 milyen rossz...'' HELYESBíTÉS SZERETNÉK
Szalma
őstag
válasz
csabika25 #59 üzenetére
A 3G mobolok akár mehetnek is ip v6-on, mert ott a szolgáltató kezében van minden kommunikáció, tehát nem lehetetlen egy ip v6 sziget létrehozása. Viszont az ip v6 hiába ''régi'' internetes időben számítva, rohadtul nem használja senki a laborokon kívül. Túl sok mindent kellene lecserélni a világhálól, ráadásul szinte egyszerre, a tökéletes váltáshoz. Most a világ gazdasági helyzete sem tesz jót ennek a váltásnak a siettetéséhez. Nincs valódi pénzes érdek mögötte... ;]
Szeretettel:
Szalma -
csabika25
aktív tag
Akkor visszautalok a te hozzászolásodra. Turn off write-only mode! Először is: én nem a jelenről beszéltem, hanem azzal kezdtem, hogy egy szoftver életciklusa akár 8-10 év is lehet, és ennyi idő alatt terjedhet el az IPv6 (ha elterjed). Az IPv6 viszont létező szabvány, elég régóta. Éppen ezért csinálta meg a Microsoft az ehhez való protokollt. De ha már egyszer megcsinálta, akár a tűzfalát is hozzáigazíthatná. Az egy másik kérdés, hogy a gyakorlati életben mennyire terjedt el (gyakorlatilag semennyire).
Kis keveredés van: te a japán 3G-ről beszélsz, én az európairól. Ez két különböző dolog.
A link rendesen (remélem:D): [L]http://www.etsi.org/pressroom/previous/2000/3gpp%2Dipv6.htm[/L]. -
Goodman
tag
egy utolso megjegyzes, ez a PDF is a jovorol szol:
Transition to IPv6 will take place - 3G will be the driver.
Ez a forum meg arrol, hogy az MS OS-ek _most_ nem tudnak packet filteringet IPv6-on. Az atlag user meg fel se teszi a protokollt. ugyhogy ez mar csak flame, es teljesen folosleges -
Goodman
tag
gyors voltal :t
Na nem baj, majd elolvasom. De meg mindig nem ertem, mi koze egy Internet Protokollnak egy mobilkommunikacios szabvanyhoz... nezem a doksit mar, nokia... hat meglatjuk, most szerintem nem igy hasznaljak meg japanban. -
Goodman
tag
válasz
csabika25 #59 üzenetére
1. a linkedre: Sorry, there is no ETSI web page matching your request. :DD :DD
2. mar most 7 es fel millio 3G elofizeto van, legalabbis japanban (forras: egy masik IT portal) es nem hinnem hogy ipv6on mukodne a rendszer...
ha talalsz errol _elerheto_ :D dokumentaciot erdekelne... lehet rfc-kkel dobalodzni de amig barmelyik ISP nem nyujt nativ IPv6 kapcsolatot addig az ipv6 nem lesz production, hiaba IETF altal elfogadott szabvany 1993 ota... production meg jo par evig nem lesz. Szoval lehet hogy van szabvany meg minden, marha szep es jo, de amig nincs production felhasznaloi reteg, addig ez egy tokjo jatek marad... btw, nem vegeztem egyetemet, nem is vagyok annyi idos mint amennyi te vagy a nicked szerint, megis 2000 augusztus ota eltunnelezgetek ipv6on.. 3Gbe meg nem melyedtem bele de ugy latom h Japanban mar eleg erosen mukodo halozatok vannak. Tegyuk hozza hogy azert valami tortenik, tavaly augusztusban a Yokohamai IETF meetingen elkezdtek a 6bone beolvasztasat a RIR-ekbe, es a 2001::/16 tartomany vissza is kerult ezutan nemsokkal a RIR-ek ala...
Majd meglatjuk meddig mennek meg ezek a tunnel dolgok, en orulnek ha mar lenne valami nativ fejlemeny errefele... -
csabika25
aktív tag
Még egy kis help, hogy elmélyedhess a 3G+IPv6 témában: [L]http://www.ipv6forum.com/navbar/events/birmingham00/presentations/PDF/AskoRasanen.pdf[/L]. Ha esetleg még mindig találsz valami olyan állítást, amibe bele lehet kötni, csak bátran. Esküszöm, hogy megkeresem a 3G szabványban a pontos Internet Protocol leírást.:D
-
válasz
CharlieDrop #6 üzenetére
lgépelted az aláírásodat: ''Pentium 6! 4 sec alatt lefuttatja le a végtelen ciklust!''
!lefuttatja le! kétszer írtad hogy le! -
csabika25
aktív tag
válasz
csabika25 #59 üzenetére
Mellesleg RFC 1883... Ha annyira értesz a hálózatokhoz, akkor biztosan azt is tudod, hogy az IETF által elfogadott dolgok az Internet szabványainak számítanak. Ennek az RFC-nek a címe: Internet Protocol, Version 6 (IPv6) Specification. Szóval nem maradjunk annyiban, hogy szabványos protokoll. Ja, ami a 3G és az IPv6 kapcsolatát illeti: ajánlom figyelmedbe a [L]http://www.etsi.org/press/3gpp-ipv6.htm[/L] oldalt. Szerintem elég hiteles, pláne elgondolva, hogy a 3G szabvány az ETSI-nél születik. Szóval szerénység, kolléga!
-
Elrood
őstag
Valaki leírná, hogy állítsam be a Zonealarmot, hogy ne blokkolja a beslő háló forgalmát?:) (3 gép, ip 192.168.0.1/2/3)
-
Goodman
tag
te csabika kapcsold mar ki a write only modot es olvasd vissza az elmult 3 hozzaszolasomat...
-
csabika25
aktív tag
Nekem az a furcsa, hogy bár a WinXP egyik kiemelt szolgáltatása (a reklám szerint) a tűzfal, ehhez képest nincs felkészülve egy szabványos protokoll védelmére. Mert azért valljuk meg, elég gyenge védekezés, hogy ki használ IPv6-ot. Gondolkodjunk csak: még mindig van, aki Win95-öt használ, amit ugye 8 éve adtak ki. Szóval simán elképzelhető egy 8 éves szoftver életciklus. 8 éven belül meg kell jelenniük a harmadik generációs mobil rendszereknek. Azok mit is használnak? Jéééé, IPv6-os protokollt. Van 40 millió végpont, ami ezt használja? Nosza, csináljunk ehhez routereket is. Vannak routerek? Akkor nyugodtan mehet a forgalom is IPv6-on, elvégre sokkal jobb, mint egy több, mint 20 éves szabvány. És akkor ott az egyszeri júzer, a WinXP beépített (és agyonreklámozott) tűzfalával, és nem érti, hogy a trójai program hogy kommunikál a neten... Szóval ahelyett, hogy védjük a mundér becsületét, talán tanulni lehet ebből, és elkészíteni egy upgradet a tűzfalhoz. Szerintem ez nagyon már nem dobná meg a Windows árát.
-
Goodman
tag
amennyire en tudom, alapbol nincs is aktivalva az ipv6 protokoll az MS oprendszereiben(az xp-ben legalabbis kulon paranccsal kellett installalni a protokollt)
egesz europaban 2-3 ISP van aki nativ (nem ipv4 tunneles) ipv6 halozati szolgaltatast nyujt :) -
Goodman
tag
AFAIK meg mindig nem letezik production IPv6 network, idezek a vindoz helpjebol is;
Important
The IPv6 software supplied in this release contains prerelease code and is not intended for commercial use. This software is made available for research, development, and testing only and must never be used in a production environment.
(Windows XP Prof)
Amig ilyen tunneles vilag van es irckiddiek hasznaljak vhostokhoz az IPv6ot addig nem hiszem hogy lenne oka az MS-nek beletenni ipv6 packet filtert az oprendszereibe. Hogy Linuxon es BSD-n van, az egy dolog, ettol fuggetlenul experimental, es tesztelesre van ott, nem pedig production hasznalatra. Vagy mindenki szeretne beta, testing kodot a vindozaban?
-g
the flamer -
Zri
csendes tag
Két gépem van, egy asztali, azon Linux fut (Debian Woody), meg egy öreg laptop, azon Win98. A nagygép stabil, gyors, kényelmes (XF86 rulez), a kisgép meg had fagyjon. Egyiken sincs se tűzfal se vírusírtó és 5 év alatt egyiken sem volt vírus, pedig aktívan netezek. Mindkét géppel elégedett vagyok, igen a W98-al is.
Mer arra jó, amire készűlt: egy torzomborz ősmasinát életrekelt. Valljuk be, egy Linuxal ez csak jelentős kompromisszumok árán valósítható meg (folytonos frissítés, kernelforgatás egy P-n 3-4 óra,...). A probléma gyökerét máshol kell megragadni.
- Mire készűlt a Linux: Egy egyetemista gyerek meg akarta mutatni, ki a Jani a gáton Unix téren és a rivális BSD-k és SCO-közt evickélve meggyökereztette a Linuxot. Önként csinálta, egyedűl így saját magát reprezentálta vele, jónak kellett lennie. Az ötletet felkarolva a fejlesztést egy kis csoport vette át, élükön az 'építésszel', és ingyen elérhetővé tették terméküket. A program a széles publikum előtt is meg kellett állja a helyét, reprezentálta a csoportot, jó kellett, hogy legyen. Most nem tulzok, ha azt mondom, világszerte milliók fejlesztik a Linuxot. Továbbra is ingyenes. Reprezentálja a csoportot. Mindenki ingyen adja bele tudása javát és mivel őt reprezentálja, becsületbeli ügy, hogy jó legyen. Ha találnak egy hibát, a milliók közűl ezrek ugranak rögtön, hogy kijavítsák azonnal. Ezért rugalmas, használható bár egy kissé szétszort a Linux.
- A Windowsnál más a helyzet. Az első verziók PC-n az egyedüli ilyen programok voltak (multitask, grafikus), melyekhez nem kellett nagy tudás. Ezért tudtak meggyökerezni oly könnyen, meg a másolásvédelmi politikájuk miatt (had másolják a programot, haszon jut is, marad is, de a program terjed.). A W azonban egy TERMÉK azaz a programozó bemegy és ha letelt a napi 7-8 órás munkaidő, elzárja a gépet és kijön, bárhol tartott is. Nem érdekli a minőség (nem az ő dolga), neki ez a munkája, pénzt kap érte, ugyan annyit ha jó, mint ha rossz a kód, minek törje magát. Termék az, amit el lehet adni és EZT el lehet, minek legyen hát jobb, legalább a javításokat, következő verziót is megveszik, mert az előző nem tökéletes, kénytelenek. Azomban az M$-nek NEM ÉRDEKE egy tökéletes, vagy akár csak jó program írása. Ez termék, mint a Túró Rudi és ha jó, ha nem megeszed, mert ez van.
Noss, itt van szerintem a kutya elásva. És az dobja rám az első követ, aki ezt ténylegesen cáfolni tudja és nem olyanokba kapaszkodik, hogy a SuSe-t pénzért adják, etc. -
HiperG
addikt
Hogy lehet v6-os ip-re dns reverse-t cserélni?
-
Shim
őstag
Kösz Szalma és KEndre az infót!
Most keresgélek, h a Blackice véd-e ellene. -
KEndre
HÁZIGAZDA
Remélem a szerzők is tudományos ismeretterjesztésnek tekintik majd az alábbi kivonatot:
[L]http://tipster6.ik.bme.hu/papers/overview/[/L]
''Korlátok, nagyságrendek
Az első probléma, amelynek kapcsán felvetődött egy új IP verzió kifejlesztése, az IPv4 címterének korlátozottsága volt. Noha a 32 bit hosszúságú IPv4 címek elvileg 2^32, azaz kb. 4 milliárd egyedi IP cím előállítását teszik lehetővé, (gyakorlatilag ennél valamivel kevesebbet, hiszen a D és E osztály speciális célokra van fenntartva, és az A, B és C osztályokban is vannak ki nem osztható címek - broadcast cím, hálózat cím), az osztályozás, illetve cím disztribúciós eljárás ''nagyvonalúsága'' miatt rendkívül sok cím kihasználatlan marad, elvész. Így - bár még messze járunk a 4 milliárd hoszttól - egyes esetekben már ma is korlátot jelent az IPv4 címtartomány.
Biztonság
A mai korszerű hálózatok, illetve alkalmazások egyik legkényesebb problémája a biztonság megteremtése. Számos olyan eset van, amikor nagyon lényeges, vagy kulcsfontosságú a hitelesítés lehetősége, az adatforgalom védelme, stb. Jelenleg nagyon sok különféle megoldás létezik a különböző alkalmazások biztonsági igényeinek kielégítésére. Ezek azonban nem egységesek, a standard hálózati szolgáltatások felett különféle kiegészítéseket igényelnek, legtöbbször alkalmazás szinten valósulnak meg. A TCP/IP protokoll készlet jelenleg nem tartalmaz szabványos, beépített, hatékony mechanizmust a biztonsági feladatok egységes megoldására. Az IPv6 az IPSec eljárást standard szolgáltatásként kínálja, kész eszközt nyújtva ezáltal a legtöbb biztonsággal kapcsolatos feladathoz.
Mobilitás
Már napjainkban is léteznek mobil IP készülékek, és a közeljövőben várhatóan gyorsan növekedni fog a számuk. Mivel a mobil készülékek változtatják földrajzi helyzetüket, mindig más és más ponton kapcsolódnak a hálózatba. Esetükben ezért a hagyományos útvonalválasztás nem alkalmazható hiszen az a hálózat topológiáján alapszik. Az IPv6 tartalmazza, ill. támogatja azokat a mechanizmusokat, amelyek segítségével a mobilis hosztok is kiszolgálhatók.
QoS támogatás és nagy sávszélesség igényű alkalmazások
Az adat- és hang-kommunikáció, az audio és video rendszerek napjainkban tapasztalható gyors integrációja eredményeként egyre több olyan új, multimédiát is használó alkalmazás jelenik meg az informatikában, amelyek a kielégítő minőség biztosítása érdekében az adathálózattól igénylik a QoS támogatását (garantált sávszélesség), illetve nagy mennyiségű adat igen gyors továbbítását. Az IPv6 fokozott támogatást nyújt ezen igények kielégítéséhez, egyebek között az ún. ''flow'' bevezetésével, RSVP támogatással, stb.
[L]http://tipster6.ik.bme.hu/papers/overview/[/L] -
Szalma
őstag
Xekutor, Divot:
[L]http://ipv6.ircnet.hu/index.php[/L]
Itt van némi infó. Ki lehet hámozni.
Szeretettel:
Szalma -
Dr_Watson
tag
Gyakorlati benyomásaimra pedig annyit, hogy a témával foglalkozom egy ideje, természetesen csak labori körülmények között és kifejezetten eddig ami érdekelt, hogy a Microsoft szolgáltatásai, amik leírtan tudják és alkalmazzák az ipv6-ot hogy viselkednek ebben a környezetben.
Baktor
csendes tag
Polesz: megerdemled, ne hasznalj windowst :))
-
Szalma
őstag
válasz
Dr_Watson #18 üzenetére
Nyugi! Watsonom, maga ma nem érti a vicceket. :) És köszönöm, I understand ip v6, de egyéb emberek gyakorlati benyomásai érdekelnének.
De, hogy örüljön: véleményem szerint a Win2k és a WinXP ip v4-es tűzfala teljesen jól véd a kívülről érkező támadások ellen. Teljes megelégedéssel használom ugyanis. BlackIce és SyGate után felüdülés és NAGYON jó a logja. Igaz ugyan, hogy trójai ellen nem véd, de ha beszívok egy trójait és még futtatom is, hát szerintem akkor azt megérdemlem... :)
Szeretettel:
Szalma -
bazs
aktív tag
-
Shim
őstag
Itt az ideje megkérdeznem, h mégis mi ez a ''IPv6''. Látszólag mindenki tudja csak én nem. És ez zavar. De nagyon. :)
-
KEndre
HÁZIGAZDA
Szóval egy paródiát nem feltétlen kell indulatosan fogadni, a Tisztelt Szerző talán azt kívánta érzékeltetni, hogy tökéletes dolog nincs a világon. Márpedig a Tisztelt MS néha azt sugalja felém, hogy nála tökéletesebb nincs a világon, és ezt fizessem is meg. A cikkben tények vannak, az is ott szerepel, hogy SZERENCSÉRE még nem nagy a baj, mivel az IPv6 még nem nagyon terjedt el.
-
Szalma
őstag
válasz
Dr_Watson #10 üzenetére
Ne rejtse véka alá a tudását, kedves Watsonom. Szomjazzuk szavát egy páran ip v6 témakörben... :)
(Személy szerint nem sok olyan szolgáltatót tudnék felmutatni, aki képes ip v6-os kommunikációt ip v4-es csomagolás nélkül megejteni. De érdekelne, ha valaki tud komolyabb üzemeltetési tapasztalatot internetes környezetben ip v6-ttal. ''A lokál háló már nem kihívás'' jeligére jelentkezés nálam. :) )
Szeretettel:
Szalma -
Dr_Watson
tag
Ember!!!!!
A cikk tartalmával van bajom. Rengeteg mindent nem tud még a Microsoft, ahogy nincs többek között valutaváltó programja sem, de nem is mondja hogy van.
A KB cikk arról szól, hogy nicns ilyen szolgáltatása az op rendszernek. Valaki elolvasta és felcsípte a szálat. Arról miért nem írnak, hogy nincs víruskereső az OP rendszerben? Az is lehetne ilyen jó kis hír. -
-
Dr_Watson
tag
Kezdetnek ennyi elég gondolom. A cikkek elágaznak.
http://www.microsoft.com/windowsserver2003/technologies/ipv6/ipv6.mspx
http://www.microsoft.com/windowsserver2003/technologies/ipv6/ipv6config.mspx
http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/TechNet/prodtechnol/windows2000serv/deploy/ch09ipv6.asp -
divot
veterán
válasz
CharlieDrop #6 üzenetére
Na most valaki azonnal meséljen hosszan az IPv6-ról.
-
Dr_Watson
tag
válasz
CharlieDrop #6 üzenetére
Szerintem aki kávét darál az csak Edusót darál.
Mire alapozod ezt a megállapításodat?
Dr_Watson
tag
''REDMOND – fejlesztés - tesztelés – vizsgálatok - bétatesztelések - tesztelők ezrei - újabb tesztelés - újabb bétakiadás - hivatalos piaci bemutatkozás – megjelenés – felhajtás - média – reklámkampány - csend… Beütött a krach?''
Kedves rosszindulatú író!
A csend után most érkezik a ''fikázás''. Hol és mikor mondta a Microsoft azt, hogy az IPv6-hoz van kész tűzfala és terméke, amellyel ezt lehet védeni? Akkor lenne igaz és jogos a meglátás, ha a reklámkampányban szerepelt volna a ''Mi már tudjuk az IPv6-ot szűrni...'' című mondat és ha a betatesztelések erre is kitértek volna és ha a fejlesztés és az összes többi fent említett fázis megtörtént volna. De nem, ilyen nem történt.
A fenti cikket tessék a fiókba rejteni, de a fiókot csak IPv4-el címezzék, mert azt már lehet védeni...és vegyék elő akkor amikor a Microsoft fejleszti, teszteli, vizsgálja, bétateszteli, tesztelők ezrei nyúzzák és húzzák, újabb bétákat ad ki, hivatalosan bemutatja, majd megjelenteti, felhajtja :)), és a médiában reklámkampányol, majd csendben marad.
A hozzászólásomból süt az elégedetlenség ahogy a cikkből ugyanez, csak szerintem nekem igazam van, önöknek pedig nem. Uff.
CharlieDrop
veterán
Szerintem aki IPv6-tal próbálkozik, az Linuxon teszi :)
-
Szalma
őstag
Csak úgy érdeklődnék: van itt valaki, aki production server-en ip v6-ot használ WINDOWS-zal?!?
És általában ki használ a kísérletezésen kívül ip v6-ot? (Komolyan kérdezném.)
Szeretettel:
Szalma -
Shim
őstag
Nemtom minek ez a nagy felhajtás. Aki be akar törni, az be is fog.
A windows tűzfalát azonnal kikapcsoltam amint véget ért a telepítés, és gyorsan feltettem a Blackicet. -
Peet
senior tag
Ez a hír, úgy meglepett, hogy majdnem meglepődtem! :P
-
JulWCZar
senior tag
Én is azt használok, megtoldva ZoneAlarmmal.
-
twollah
nagyúr
Aki megbízott az W!ndowsok beépített tűzfalában az meg is érdemli a sorsát.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Windows 11
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Trollok komolyan
- Apple asztali gépek
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest