- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Aktív témák
-
KEndre
HÁZIGAZDA
válasz
Dr_Watson #90 üzenetére
Idézet [L]http://www.securityfocus.com/bid/7666
[/L] címen megjelent közleményből:
Microsoft Internet Connection Firewall IPv6 Traffic Blocking Vulnerability
bugtraq id 7666
class Design Error
cve CVE-MAP-NOMATCH
remote Yes
local No
published May 22, 2003
updated May 22, 2003
Tehát magyarra fordítás:
1. design - elgondolás, kivitel, kivitelezés, konstrukció, szerkesztés, tervezés, szándék.....
2. error - eltévelyedés, erkölcsi botlás, hiba, tévedés...
Lehet választani.
Üdv: KEndre -
csabika25
aktív tag
válasz
Dr_Watson #87 üzenetére
Legközelebb - dacára az egész napi kimerítő munkának - pontosan fogok fogalmazni, és nem követek el félreérthető kijelentéseket. Gondoltam szakmabelieknek nem kell külön kifejtenem, hogy a felsorolás mit is takar (mivel egyértelmű volt, hogy nincs közöttük Windowsos). Tévedtem. Ezért mea culpa!
Ami meg az igazadat illeti: én sem gondolom, hogy ez a közeljövőben gond lehet - ezt le is írtam eddig kétszer. DE: ha ez egy agyonreklámozott ficsőr (márpedig a tűzfal az), akkor a Microsoftnak kutya kötelessége az adott hiányosságot kijavítani. És nem arra hivatkozni, hogy vegyen a júzer más tűzfalszoftvert. Mert ebben az esetben 5 év múlva hamis biztonságérzetet nyújt a felhasználónak.
Az meg egy másik kérdés, hogy egyáltalán gondoltak-e az IPv6-os csomagszűrésre a programozók, vagy egyszerűen eszükbe se jutott egy potenciálisan elterjedő protokollt védeni. -
-
csabika25
aktív tag
válasz
Dr_Watson #75 üzenetére
Oké. Akkor idézek a Windows XP hivatalos fícsör listájából: Internet Connection Firewall (!=packet filter): Small business owners will be able to securely connect their Windows XP Professional computers to the Internet. Nem én találtam ki...
IPv6-os tűzfalak:
Firewalls
CheckPoint - plans for IPv6 in FireWall-1
Firewalling in OpenBSD - a guide from the SANS institute
ipfilter - supports IPv6 filtering
IPFW - included within the FreeBSD 4.0 release
netfilter - IPv6 patches for Linux's packet filter
Amúgy én nem fikázni akarok, de tényleg. Csak próbálom az állításaitokat megcáfolni, illetve az én ízlésemnek megfelelő dolgokat közzétenni. -
Szalma
őstag
válasz
Dr_Watson #18 üzenetére
Nyugi! Watsonom, maga ma nem érti a vicceket. :) És köszönöm, I understand ip v6, de egyéb emberek gyakorlati benyomásai érdekelnének.
De, hogy örüljön: véleményem szerint a Win2k és a WinXP ip v4-es tűzfala teljesen jól véd a kívülről érkező támadások ellen. Teljes megelégedéssel használom ugyanis. BlackIce és SyGate után felüdülés és NAGYON jó a logja. Igaz ugyan, hogy trójai ellen nem véd, de ha beszívok egy trójait és még futtatom is, hát szerintem akkor azt megérdemlem... :)
Szeretettel:
Szalma -
bazs
aktív tag
-
KEndre
HÁZIGAZDA
Szóval egy paródiát nem feltétlen kell indulatosan fogadni, a Tisztelt Szerző talán azt kívánta érzékeltetni, hogy tökéletes dolog nincs a világon. Márpedig a Tisztelt MS néha azt sugalja felém, hogy nála tökéletesebb nincs a világon, és ezt fizessem is meg. A cikkben tények vannak, az is ott szerepel, hogy SZERENCSÉRE még nem nagy a baj, mivel az IPv6 még nem nagyon terjedt el.
-
Szalma
őstag
válasz
Dr_Watson #10 üzenetére
Ne rejtse véka alá a tudását, kedves Watsonom. Szomjazzuk szavát egy páran ip v6 témakörben... :)
(Személy szerint nem sok olyan szolgáltatót tudnék felmutatni, aki képes ip v6-os kommunikációt ip v4-es csomagolás nélkül megejteni. De érdekelne, ha valaki tud komolyabb üzemeltetési tapasztalatot internetes környezetben ip v6-ttal. ''A lokál háló már nem kihívás'' jeligére jelentkezés nálam. :) )
Szeretettel:
Szalma -
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Opel topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest