- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Aktív témák
-
csabika25
aktív tag
válasz
Dr_Watson #87 üzenetére
Legközelebb - dacára az egész napi kimerítő munkának - pontosan fogok fogalmazni, és nem követek el félreérthető kijelentéseket. Gondoltam szakmabelieknek nem kell külön kifejtenem, hogy a felsorolás mit is takar (mivel egyértelmű volt, hogy nincs közöttük Windowsos). Tévedtem. Ezért mea culpa!
Ami meg az igazadat illeti: én sem gondolom, hogy ez a közeljövőben gond lehet - ezt le is írtam eddig kétszer. DE: ha ez egy agyonreklámozott ficsőr (márpedig a tűzfal az), akkor a Microsoftnak kutya kötelessége az adott hiányosságot kijavítani. És nem arra hivatkozni, hogy vegyen a júzer más tűzfalszoftvert. Mert ebben az esetben 5 év múlva hamis biztonságérzetet nyújt a felhasználónak.
Az meg egy másik kérdés, hogy egyáltalán gondoltak-e az IPv6-os csomagszűrésre a programozók, vagy egyszerűen eszükbe se jutott egy potenciálisan elterjedő protokollt védeni. -
csabika25
aktív tag
válasz
Dr_Watson #75 üzenetére
Oké. Akkor idézek a Windows XP hivatalos fícsör listájából: Internet Connection Firewall (!=packet filter): Small business owners will be able to securely connect their Windows XP Professional computers to the Internet. Nem én találtam ki...
IPv6-os tűzfalak:
Firewalls
CheckPoint - plans for IPv6 in FireWall-1
Firewalling in OpenBSD - a guide from the SANS institute
ipfilter - supports IPv6 filtering
IPFW - included within the FreeBSD 4.0 release
netfilter - IPv6 patches for Linux's packet filter
Amúgy én nem fikázni akarok, de tényleg. Csak próbálom az állításaitokat megcáfolni, illetve az én ízlésemnek megfelelő dolgokat közzétenni. -
csabika25
aktív tag
Korábban már jeleztem, hogy egy upgrade-ben SZVSZ mindenképp implementálni kéne az IPv6 védelmet. Ami meg az elterjedtségére utal: igaz, hogy most hatalmas gazdasági recesszió van, de talán ez nem tart tovább 3-4 évnél, és az utána való fellendülést talán már nem tudja kiszolgálni a jelenlegi IPv4-es címzési rendszer. Szóval maradjunk annyiban, hogy akár pár éven belül is kikerülhet ez a rendszer a nagyvilágba, és utána nem lesz megállás.
Mindenesetre újra megismétlem: nekem az fáj, hogy a beépített tűzfal reklámozott fícsör. Ez addig oké is, amíg védi a Windows alatti szolgáltatásokat. Viszont abban a pillanatban, ahogy megjelenik a telepíthető IPv6 protokoll, azt is illene védeni ennyi pénzért. És szerintem nem jó hozzáállás, hogy ''ugyan már, ki használja''? Azt te sose tudhatod... -
csabika25
aktív tag
Akkor visszautalok a te hozzászolásodra. Turn off write-only mode! Először is: én nem a jelenről beszéltem, hanem azzal kezdtem, hogy egy szoftver életciklusa akár 8-10 év is lehet, és ennyi idő alatt terjedhet el az IPv6 (ha elterjed). Az IPv6 viszont létező szabvány, elég régóta. Éppen ezért csinálta meg a Microsoft az ehhez való protokollt. De ha már egyszer megcsinálta, akár a tűzfalát is hozzáigazíthatná. Az egy másik kérdés, hogy a gyakorlati életben mennyire terjedt el (gyakorlatilag semennyire).
Kis keveredés van: te a japán 3G-ről beszélsz, én az európairól. Ez két különböző dolog.
A link rendesen (remélem:D): [L]http://www.etsi.org/pressroom/previous/2000/3gpp%2Dipv6.htm[/L]. -
csabika25
aktív tag
Még egy kis help, hogy elmélyedhess a 3G+IPv6 témában: [L]http://www.ipv6forum.com/navbar/events/birmingham00/presentations/PDF/AskoRasanen.pdf[/L]. Ha esetleg még mindig találsz valami olyan állítást, amibe bele lehet kötni, csak bátran. Esküszöm, hogy megkeresem a 3G szabványban a pontos Internet Protocol leírást.:D
-
csabika25
aktív tag
válasz
csabika25 #59 üzenetére
Mellesleg RFC 1883... Ha annyira értesz a hálózatokhoz, akkor biztosan azt is tudod, hogy az IETF által elfogadott dolgok az Internet szabványainak számítanak. Ennek az RFC-nek a címe: Internet Protocol, Version 6 (IPv6) Specification. Szóval nem maradjunk annyiban, hogy szabványos protokoll. Ja, ami a 3G és az IPv6 kapcsolatát illeti: ajánlom figyelmedbe a [L]http://www.etsi.org/press/3gpp-ipv6.htm[/L] oldalt. Szerintem elég hiteles, pláne elgondolva, hogy a 3G szabvány az ETSI-nél születik. Szóval szerénység, kolléga!
-
csabika25
aktív tag
Nekem az a furcsa, hogy bár a WinXP egyik kiemelt szolgáltatása (a reklám szerint) a tűzfal, ehhez képest nincs felkészülve egy szabványos protokoll védelmére. Mert azért valljuk meg, elég gyenge védekezés, hogy ki használ IPv6-ot. Gondolkodjunk csak: még mindig van, aki Win95-öt használ, amit ugye 8 éve adtak ki. Szóval simán elképzelhető egy 8 éves szoftver életciklus. 8 éven belül meg kell jelenniük a harmadik generációs mobil rendszereknek. Azok mit is használnak? Jéééé, IPv6-os protokollt. Van 40 millió végpont, ami ezt használja? Nosza, csináljunk ehhez routereket is. Vannak routerek? Akkor nyugodtan mehet a forgalom is IPv6-on, elvégre sokkal jobb, mint egy több, mint 20 éves szabvány. És akkor ott az egyszeri júzer, a WinXP beépített (és agyonreklámozott) tűzfalával, és nem érti, hogy a trójai program hogy kommunikál a neten... Szóval ahelyett, hogy védjük a mundér becsületét, talán tanulni lehet ebből, és elkészíteni egy upgradet a tűzfalhoz. Szerintem ez nagyon már nem dobná meg a Windows árát.
Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest