Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gregorius
őstag
válasz
nyaralasptt
üzenetére
Az autoboxing valami eszmeletlen szar lett a Javaban, syerintem iszonyu nagy hiba volt abban a formaban bevezetni
Nem az autoboxinggal van baj - azt a .NET is csinálja - hanem azzal, hogy akkor is azt használja, amikor nem kell.
Ha rajtam mulna, akkor eleve nem lennenek primitiv tipusok a nyelvben, mert legtobbszor csak szopas van veluk
Viszont a primitív típusokkal sokkal könnyebb jobban teljesítő kódot csinálni. Csak ugye valahol belerondítanak a platformfüggetlenségbe.
A generics viszont mast jelent/legalabbis amennyire tudom/: kb. olyasmi mint a C++ template-ek /kicsit talan gyengebb annal/ es pusztan forditasi ideju technologia, ezert akadtam fenn a ''teljesitmeny'' szon
Nem egészen. A template sokkal több mindenre használható, mint a generikus típus (leginkább makróhoz hasonlítható), akár faktoriálist lehet számoltatni a fordítóval. Viszont fordítás után teljesen eltűnik.
A Javában és a C#-ban jóval több megkötés van az ilyen paraméterekre, úgyhogy sokkal kevesebb dolgot lehet vele csinálni. A Java forrás->bájtkód fordító kiszervezi a kódból a vonatkozó cast-olások behelyettesítésével, vagyis nagyjából az a szint érhető el generikus cuccokkal felvértezett Javával, mint anélkül.
A C# fordító ellenben veszteség nélkül letolja az egészet a köztes kódba, ahol a JIT olyasmit csinál, mint a C++ fordító, ami típustól függően nagyságrendekkel gyorsabb futást eredményezhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP OMEN - 16.1" FHD IPS 144HZ / i7-11800H / 16GB / 1Tb PCIe 4.0 / RTX 3060 6Gb
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- ÁRCSÖKKENTÉS Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest