- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bordoi
őstag
Nos a hihetelen Fatal1ty F-I90HD lapom 3 hónapi használat után megadta magát .
Tegnap este még ment, ma reggel már csak hosszú sipolás .
Bios reset, proci-ram-táp csere sem segitett .
Évekig csak Intel-HP-IBM lapokat voltam hajlandó használni, azt hiszem ezután igy fogok tenni . -
DonDragonka
őstag
Köszöntem! Végül egy I-N73HD lett belőle...
-
Gyuri27
félisten
válasz
DonDragonka #99 üzenetére
[link] pl
-
DonDragonka
őstag
Hol lehet ilyen lapot venni?
-
brummi
csendes tag
Nekem van, de jelenleg "elszunnyadt" egy kicsit. Mikor belepakoltam (sajnos Win alól) az utolsó biost, akkor a újraindítás után jött a minden user számára legriasztóbb Bios checksum error...
. Mindent jól csináltam pedig, kábé huszadjára frissítek már biost, ha a régi deszkámat is számolom. Volt már elem kivesz-betesz + CMOS clear, de semmi
. Most egy Gigabyte G31-el nyomom, katasztrófa. Az Abit legeldugottabb fórumain olvastam vmi olyasmit, hogy rendszerlemezre kell formázni egy pendrive-ot, arra rápakolni egy módosított autoexec.bat file-t + a régi bios-t és akkor elvileg indításkor automatikusan becuppantja a régi biost. Bár ez szerintem csak elmélet, de ha lesz időm kipróbálom. Tippek? (a gariztatáson kívűl, oda szeretnék utoljára menni)
-
Bordoi
őstag
Hmm már senkinek nincs ilyen lapja ?
-
Bordoi
őstag
Haliday !
Nem tudjátok, hogy van-e lehetőség arra, hogy boot-előtt valami bill. lenyomásával, ki lehet választani, hogy melyik vinyóról boot-oljon ?
-
Lord Keri
csendes tag
Hi!
Pont proci vétel előtt álltam amikor kijött az új Bios! Nagyon megörültem mikor láttam, hogy "elméletileg" ezután kezeli az 1333FSB-s procikat, mivel E6420-ast akartam venni, viszont nagyon nem érte meg árban, így próba szerencse alapon beruháztam egy E6750-re, és imádkoztam, hogy működjön, mivel sehol a neten nem lehetett infót találni arról hogy ez a chipset kezeli az 1066-nál nagyobb fsb-s procikat, csak az abit oldala utalt erre.
Hál istennek nem csalódtam abitékban kivállóan ketyeg benne a E6750-es proci! Tuladjonképpen ez az egy negatívum volt ami nagyon nem tetszett ebben a lapban miután megvettem, de ezzel ez is kifújt, na jó lehetne még 1 pci foglalat mert a videókártyától alig fér el valami.Ezt a sok hülyeséget azért írtam le, mert ha másnak is ilyen lapja van és vacilál, hogy 1333FSB-s procit vegyen nyugodt szívvel megteheti, hiába nincs a neten máshol infó erről.
-
brummi
csendes tag
Hmmmmmmmmmm.
BIOS: m612a16.zip Bios Issue Date:2007/09/04
Mirror Site: ASIA Europe US
BIOS ID:16Fixed can not Ghost when used SATA HDD.
Enhanced the Blu-ray DVD-ROM compatibility.
Support FSB1333 CPU.
BIOS compiled date: 09/04/2007. -
brummi
csendes tag
Az én elképzelésem az volt, hogy egy ütős, de ne "egyméteresházbanötszázkilóvízhűtéssel"- típusú gépet rakjak össze. Szerintem viszonylag olcsón lehet vele komolyabb gépet összehozni, tekintve, hogy bármilyen Q6xxx-es procit is fogad és a 16GB memória is elég lehet egy darabig, amit a chipset elbír. Ne értsétek félre, nem fényezni akarom a saját cuccom, de szerintem van fantázia a lapban. Písz
-
brummi
csendes tag
Szumma szummárum: az alaplapról és szolgáltatásairól nagyon jó a véleményem.
-
brummi
csendes tag
Sziasztok!
Én most rakok össze egy gépet, HTPC a cél (vizsgaidőszakban), azt leszámítva pedig játékgép
. Még csak egy tesztkört futott a rendszer, de a 15K-s E2140-ből simán kipréselhető a 3+ Ghz
-
Male
nagyúr
Húúúú, ezt remélem nem gondoltad komolyan... végülis csak minden állítás téves abban, amit írsz
Az integrált X700-ban nem 8 pipe van.
128 bit... hát tulajdonképpen rendszermemóriát használ, ami 2x64 bit, lévén dual channel, de ezen osztozik a procival, stb.
800MHz... attól függ, mit raksz a lapba, de ez így önmagában nem igaz.
A 9800Pro-nak nagyon nem 400 volt a memória órajele... ha effektívvel számolsz (ahogy tetted az X700-nál), akkor 760MHz...
A mobility X700, az nem azonos az ebbe a chipsetbe integrálttal... -
cskamacska
addikt
Gondolom beleszakadtak volna a pluszköltségekbe, ha a lapra a D-Sub kimenet helyett/mellé egy DVI csatlakozót is felraknak, a HDMI mellé pedig egy S-Video kimenetet is odapaszíroznak.
Ha már modernitás a realitás talaján.
-
Cs_Laci
senior tag
Tetszik a deszka!! Az az egy bajom, hogy már amikor ez a chipset debütált, akkor sem értettem mi alapján nevezik ezt X700-nak?? Merthogy 4 pipeline inkább egy X600-ra jellemző. Vagyis szerintem nagy átverés ez az egész elnevezősdi. Az sem vonna le semmit adeszka értékéből, ha csak x600-nak írnák, mert így is Best Buy gyanús. De így viszont átverés is egyben. Mindegy, azért tetszik.
-
törölt tag
De azt miért nem rakják ki az eladók, hogy miből mennyi alaplapot adtak el? A nagy számok törvénye alapján több hibás darab lesz a több eladott cuccok után. Én az Abit magyarországi lejárató hadjáratot nem értem. Sírnak rínak az eladók, hogy ilyen-olyan gagyi holmi, közben soktucat lapot eladnak. Arról nem írnak, hogy mennyit vittek el, csak arról, hogy mennyi hibás holmit vittek vissza. Van jópár számtech boltos ismerősöm, Ők objektívebben látják ezeket a dolgokat. Pl. anno eladtak egy rahedli Canyon alaplapot, most kezdik visszacipelni a cuccot, hogy rosszak. Púposodnak a kondik. Ezen idő alatt az Abit cuccok is rendesen fogytak náluk, érdekes módon eddíg egy db púpos kondis alaplap sem ment vissza hozzájuk. Ez kb. 4-5 év távlata, a régi p2-es abitokkal pont kondigondok voltak, de ők váltottak beszállítót, azóta nem volt hibás kondis Abit. A P2 mizéria pedig még ez elött volt. Viszont már javítottak kondigondos MSI-t Asus-t Gigabyte-ot. És persze a szokásos olcsókategóriákat: Mercury Canyon Asrock Acorp stb. stb....
Szerintem 3 db hibás Abit után véleményt alkotni badarság.
És, hogy a végére legyen egy kis márka istenítésNekem az Ősöreg Epox BX6 eladása után csak Abit alaplapjaim voltak. Egyikkel sem volt semmi gondom. Egészen az első ''félrelépésig'' egy Asus P5B lappal. Tk. Azzal sem volt különösebb gond ha leszámítom, hogy Nem szerette pl. az Infineon ramjaimat. Váltani kellett más gyártóra. Ezt a lapot nagyon hamar lecseréltem egy Abit AB9Pro-ra, ami egészen a közelmúltig kitűnően működött (és működik a mai napig). Ezt eladtam mert szintén egy Abit lap kellett. Az AB9Pro azóta is hibátlanul üzemel új tulajánál.
-
BITBOYS
addikt
Ha már itt tartunk, pl. asrock lapból szinte nem is hoztak vissza rosszat, pedig az aztán mindennek az alja. Lehet abit, asus, msi, giga tökmindegy. Hibás lapok mindig is voltak, lesznek. Asusból ott a p5b/deluxe annyit hoztak vissza az elején, hogy szinte roskadozott a polc alattuk...
Bocs az offért -
nándika
aktív tag
Ha a gyakorlati tapasztalatból néha olvasnál is rájönnél hogy a fatal1ty.ok első szériája hibás volt
elég sok cikk jelent meg
Na mindegy nem a fatal1ty név miatt, de nálam megfordult egy pár ,érdekes mod nem volt hibája , sőt én még Abit lapot nem gariztatam 8év alatt de asus-t meg giga lapot annál tőbbet! Ez nem mutogatás csak az Abit ban nem csalódtam
Más meg az asus szereti de nem megy asus topikba OFF-olni
[Szerkesztve] -
Keem1
veterán
Bizony vannak jó Abit lapok is, kétségtelen... A fenti közlésem csak egy gyakorlati tapasztalat volt, semmi több.
-
Keem1
veterán
Támogatom az alaplapot komolytalannak tartók táborát én is.
Ezenkívül pedig az egyik fővárosi számtech boltban van egy két részre osztott szégyenfal:
a megbízhatatlan, sok garis problémákkal küzdő alaplapok dobozai láthatók.
Két csoportból áll:
1-ik az abit fatality alaplapoból álló részleg (ők vannak többen, 3-4db)
a másik csoport két alaplapból áll. az egyik egy Socket A-s Asus, a másik meg a cégnél meghibásodott egyetlen Asus P5B (az eladó szerint azóta se hoztak vissza P5B-t)
Megvan a véleményem az abitról
szerk.: meg a fatality-ről is
[Szerkesztve] -
karmester
senior tag
Minek 8800 GTS vagy GTX-et tenni ebbe a deszkába? Lesznek majd normális méretű és súlyú vga kártyák, amelyek majd szépen muzsikálnak. Ilyen 10 tonnás, BigMac méretű kártyákat nem ilyen lapba kell tenni. Én egyáltalán nem tennék 8800-as kártyát semmilyen alaplapba sem. A mostani 8800-as kártyákkal inkább súlyemelést lehet gyakorolni. Majd szépen csökkentik a gyártási csíkszélességet, és akkor lesznek majd normális méretű, súlyú és hőleadású vga kártyák is, mint amilyenek most pld. a 7600 GT kártyák. A tuningpotenciállal még várjunk... majd kiderül...
-
BITBOYS
addikt
Szerintem meg jó ötlet, hogy a microatx lapokra is fektetnek egy kevés hangsúlyt a gyártók. Ezzel a névvel eladhatónak tartják a terméket, nincs is ezzel gond. Személy szerint marhára nem érdekel kinek a nevéhez kötődik egy lap, vga, bármi.
Első blikkre jó vételnek tűnik. Speciel ez a lap tökéletes egy htpc építéséhez. Jó felé halad az integráltság. -
hardzsi2
aktív tag
Egyetértek azokkal, akik a Fatal1ty név lejáratódását látják az ilyen lapokban. Ha még ultrahordozható gamer lapnak lenne tervezve (integrált VGA nélkül, jó tuningpotenciállal) talán elmenne - bár nem tudom, hogy egy 8800 GTS (pláne GTX) hogy fér el egy minitoronyban.
Talán a kezdetekkor Fatal1ty maga is együttműködött az Abittal a nevével fémjelzett lapok tervezésében, de mostanra szvsz nem sok köze lehet hozzá, csupán részesülhet a bevételből (hasonló, lehet, mint a Tom Clancy nevével fémjelzett játék-sorozatok [link] [link] [link] és az író kapcsolata) . Ez így viszont nekem komolytalan. Persze Fatal1tyt cseppet sem sajnálom, megszedte magát ahogy kell, viszont vigyázhatna az ázsiójára, hátha a jövőben még szüksége lesz rá.
[Szerkesztve] -
atuci
őstag
Király, ilyet kell vegyek! Remélem tényleg a 20k-s kategóriában lesz itthon is.
-
Tyberius
aktív tag
Egyébként nem tudom, miért baj, hogy Fatal1ty névvel integrált VGA-s lapot adnak ki...
Ha jól tudom, Fatal1ty a Quake 3-ban elért sikerekkel szerzett hírnevet magának. Na az aztán tutira elfut ezen a videovezérlőn is, nemdebár? -
KriszBoy
senior tag
Grat! Szem nagyon jó ötlet volt! Ismerek olyanokat akik ezt simán megvették volna pár hónapja! Kiváncsi lennék mennyire tuningbarát...!
-
nándika
aktív tag
Én még Fatal1ty termékben nem csalódtam
Az Abit az Abit! -
D.Orion
veterán
válasz
#96302336 #48 üzenetére
Látom nem figyelsz, ezért leírom mégegyszer utóljára!
Egy és ugyanazon chipszetről van szó! X1250 van mind a kettő alaplapon! Az egyik alaplap AMD AM2 tokozású(ASUS), a másik pedig Intel LGA775(Abit). Nem tudom feltűnt-e eddigi pályafutásod során, de egy chipszet nem támogat általában két külön procigyártó processzorát! Ne kelljen senki kedvvért caps look-ot használnom, mert lassan tényleg mérges leszek! -
Allien
veterán
Ez a 1337 azért másképpen is hasznos ''lehet''. Pl. én ugye Alien nevet erőltetném több helyen is, de szinte esélytelen. Ez főleg multiplayer-s játékokban érződik, mint pl Battlefield sorozatm. Mire oda kerülök, hogy reggeljek, már az Alien név foglalt, ergo, valami számot szoktam hozzá írni. De, ha használom a 1337-t, akkor ugye nem kell szórakoznom még plussz számok kitalálásával!
pl Al13n, csak ebben szerepel a 13, ergo, nem szerencsés!.
De, 4l13|\| is olvashatattlan, talán 4li3n.
[Szerkesztve] -
D.Orion
veterán
Szépen szét lett offolva a hír topikja... Gratulálok... De fogadjunk, hogy még senki nem nézte meg, hogy hogyan lett az RS690/X1250 AM2 alá szánt chipszetből LGA775-ös chip. No Comment fórumtársak...
-
venember83
nagyúr
bazzeg, ez beteg: V3|\|3|\/|83R83
megjegyezni ilyen hulyeseget...
-
törölt tag
Körberakjunk kövekkel, vagy randomra rád dobáljuk
Szerintem is jó alaplap. Egy vérbeli lanpartira hodozós gépben nem kell nagyobb alaplap, úgy is csak a lap+VGA+1db vinyó+DVD rom van. Esetleg jóféle hangkártya. Ezért ez belefér egy minitoronyba. Az már más kérdés, hogy a hűtés terén lesznek kompromisszumok, de ez is megoldható.
Bele kell dobni egy fatális VGA-t Egy szintén fatatlity hangkártyát, ugyanilyen egeret, és lehet vakítani -
törölt tag
Akkor én mit szóljak?
Eladom a nevem, és szén gazdag leszek
Ez az egész leetspeak nyelv, és írásmód tipikus net eredmény. Azeredet onnan van, hogy eleve nem figyelünk rendesen a gépelésre, és jönnek az elgépelt szavak, mint pl. a ''the'' helyett ''teh'' Ebből alakukt a szándékolt elgépelés, és ehhez jöttek a rövidítések. Ehhez a nyelvhez kötődik a legtöbbet használt hangulatszó a LoL. [link] jó kis magyarázat.[link]szótár -
Sepiroth
csendes tag
kövezzetek meg de nekem tetszik
-
Ősember
őstag
ennyi pénzért biztos nagyon jo
-
Palika71
őstag
válasz
karmester #20 üzenetére
Így már legalább van valami (icic-pici) értelme. A leggyorsabb integrált VGA -a micro ATX -es alaplap.
Persze én játszom ezerrel, ezért vagyok ilyen szűk látókörű!
De ez a srác a vérbeli játékosok ''Istene''. Olyannal akrnak játszani, mint ő. Rengetegen azért veszik meg, mert úgy gondolják, hogy akkor közelebb kerülhetnek a bajnoki címhez. És ez így is lenne rendjén. Így is kezdődött anno. De elqrvult barátunk.
(engem spec nem érint, mert a mostani gépemben sincs semmi fatal1ty, aztán mégis elég jól muzsikál)
A Fiat -ból sem lesz Ferrari attól, hogy a Sumi ráfexik a gépháztetőre! -
D.Orion
veterán
Átolvasva a hírt valami szemetszúrt nekem. Mégpedig a chipszet.
X1250-es chipszet úgye az X700-ból származtatható és egy SB600-as déli hidat kapott még. Nah most ennek a chipszetnek az ''eredeti'' neve elvileg RS690. Legelőszőr X1250 néven adta volna ki az ATi, de miután AMD felvásárolta átnevezte RS690-re, de most visszanevezte X1250-re. Szóval értitek
A chipről részletes leírás ph!-n is olvasható: [link] Itt még úgy szerepel, mint ami AM2 tokozás alá készült. Ez a lap meg LGA775. Nem tudom, hogy mikor sikerült áttervezni a chippet LGA775 alá.
Abit link a lapról: [link]
AMD link a chipszetről: for Intel [link]
Remélem, hogy valaki aki lekövette ezt az RS690 meg X1250 chipszet mizériát azelmagyarázza nekem, hogy mi van. -
Male
nagyúr
''Wendellel évek óta leszerződött Abit'' Hány éve írják azt a szerződést?
-
karmester
senior tag
Nem biztos, hogy ellentmondás van a név és az integrált VGA között. A Radeon X700 jelenleg talán a legizmosabb alaplapba integrált videókártya a piacon , kb. az ATI Radeon 9800/Pro szintjén mozog, ami már komoly teljesítmény. Így nem csak házimozizásra alkalmas a ketyere, hanem még jáCCani is. Már, aki jáCCik. Az én gépemben egy Ati Radeon 9600 non-Pro csücsül, ha most ilyen alaplapot vennék, startból 60%-al gyorsabb VGA karim lenne...
-
Palika71
őstag
A fatal1ty, és az integrált VGA hatalmas ellentmondás.
Persze, én nem vágom a reklám szakmát, de mióta Fiat Pandat is eladnak a Sumacher nevével, nem szabad meglepődni semmin, hiába is gondoljuk azt, hogy fatal1ty ezekkel a dolgokkal ''lejáratja'' magát. -
Trak
addikt
''Egy jobb játékosnak alap, hogy 1337 van valahol a nevében.''
LOL, ettől igazán nagy játékos lesz valaki...
CS-ben is csak mosolygok amikor a nagy 13-15 éves játékguruk mutáló hangon a mikrofonba ordítva beszélnek egymáshoz és próbálják a 60%-ban leet írásból álló hülyénél hülyébb 5-20 karakteres neveket kiejteni
Én valahogy betűkből álló névvel is le tudok lőni mindenkit -
karmester
senior tag
Go Trabi, Go!.... bocs... akarom mondani: Go Abit, Go!!!
(akik nem tudnák: a ''Go Trabi, Go!'' egy német vígjátékfilm) -
lazydog
addikt
Ki állított olyat, hogy integrált VGA-val akar jáccani a partin bárki is.
Az egy plusz fícsör, hogy ez is van rajta. Nem kötelező használni, de jól jöhet, ha egyszer HTPC-t csinálhatsz majd a lapból.
Hasonló ehhez az A64 S939 lapom, bár az csak DFI Infinity, mégis sz@rrá húzható benne a proci, és a RAM.
[Szerkesztve] -
Larry303
addikt
Igaz erről a chipsetről túl sokat nem tudok, de sztem nem felsőkategóriás....azt is osztom a kollegával, hogy aki lanpartyra jár az vszeg jácccik is....mápedig aki ezt integrált vga val teszi az meg is érdemli azt...hacsak nem pokerezni jönnek össze az egybegyűltek...szal azon kívűl ho télleg jó áron kínálnak egy vszeg elég jó deszkát én is kicsit elkurvulás szagot érzek.....megkérdezném fatality urat, hogy mikor jácccott ő int vgaval....
Persze nem őt terheli ez a dolog hanem a marketinges kolegákat, majd hülye lesz azt mondani a csávó ho kössz nem kérem ezt a pénzt, nem adom a nevem a laphoz....
[Szerkesztve] -
sTERNI
senior tag
Végre egy felső kategóriás, mégis minimál lap. Végre azokra is gondoltak akiknek mindig akad fölös PCI-E slotjuk, nem használnak 8 db sata vinyót egyszerre és nem tudják, hogy mi az a RAID; csak játszani akarnak
Tetszik. -
D.Orion
veterán
Abiték nagyon zsír deszkát hoztak össze 100 dolcsiért ! Sztem pár hét múlva megjelenik itthon is.
<<Európában 100Euro lesz, szóval nem lesz ez olyan olcsó lap, de még így is nagyon megéri majd.
dokar: Ajánlom figyelmedbe a Leet írást v. ahogy mások mondják az 1337-et. Ez egy külön nyelv. Minden betűt számok ill. más különleges karakterek helyettesítenek. Nagyon szépen tetsző neveket lehet kihozni belőle. Egy jobb játékosnak alap, hogy 1337 van valahol a nevében. -
dokar
addikt
miért lett divat betűk helyett számokat? sztem nagyon gagyi, hogy ''i'' helyett ''1'', ''e'' helyett ''3'',... és még sorolhatnám
-
Tanya-
tag
Már várom a fatal1ty hamburgert ill. a fatal1ty barbiet karácsonyra
-
BITBOYS
addikt
Végre egy jó ''kis'' deszka.
HTPC-hez szinte tökéletes. -
spirit007
senior tag
fatálvantilóukoszt
-
macilaci78
nagyúr
Valahogy megfizethető árszintre kell hozni az exkluzív nevet!
négy Serial ATA II vagy két Ultra-ATA tárolóegységet kezel Ezek szerint vegyesen nem megy? Mondjuk SATA vinyó, ATA ODD?
Kifejezetten tetszik, jó lap, kellemesen használható és ebben a méretben nem drága. Szvsz név ide, vagy oda, jó áron adják. Amire egy gépet én használnék, arra ez teljesen meg is felelne, nehogy a következő asztali gépemben ilyen lap legyen! Kicsi, pici gép egy TFT-vel...El is mentem a cikk linkjét!
-
Szlovi
senior tag
Abiték nagyon zsír deszkát hoztak össze 100 dolcsiért
! Sztem pár hét múlva megjelenik itthon is.
-
Face8814
őstag
Nekem a Fatal1ty név a gamer alaplapokhoz kötődik, amikhez ennek a deszkának köze sincs. Kicsit olyan elkurvulás szaga van a dolognak.
Adjunk el mindent Wendel nevével, de ezálltal elvész az exkluzívitása is a dolognak! Szerintem!
[Szerkesztve] -
Remington
őstag
sztem nagyon jó ötlet pl. egy nagy lanosnak, az aspire x-qpackbe pont jó
viszont azt nem értem h miért nem tudnak olyan microATX lapot kiadni amin nem egy integrált videokártyás chipset van hanem mondjuk p965. erre a lapra úgyis felesleges mert aki fatal1ty-t vesz az úgyse az integráltat használja. sztem lenne igény ilyen lapokra -
djtoomi
addikt
Ez tetszik!Lehet erre cserélek meg egy kóróra.Ez jó inditás.De itthon se legyen több mint 20-25k.Sztem megéri az árát.Csak igy tovább Fatal1ty
-
gabó
tag
Valóban nem oly drága, plusz akinek kell a Név, az villoghat vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged