- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolti0609
tag
Reproduktor Creative Inspire M2600 2.1-es hangfal az nem függ attol,hogy nForces alaplapom van,szoval nem fog recsegni?!
-
Kecuhun
senior tag
Nálam nem recseg semmi sőt...
(Asus A8N-SLI vs. X-FI XtremeGamer)
-
h_143570
addikt
válasz
Hammon Serra #100 üzenetére
Ha nforce4 es lap akkor a hangkartya vezerlo cucca a talcan lesz az ora mellet a szoftveren belul ki lehet kapcsolni a kornyezetett. Az nvmixeren belul allul az ''I'' -tol balra levo gomb itt vannak a kornyezeti beallitasok es itt kell pipatlanitani a kornyezett engedelyezeset.
-
h_143570
addikt
válasz
Hammon Serra #93 üzenetére
Az hogy a jatekok alatt nincsen hang az egy erdekes jelenseg, EAX kepes hangkartyak + EAX engedelyezett jatekok eseten fordul elo. Az tortenik, hogy a kartya konfig feluleten ervenyre van jutatva egy EAX effekt majd, a jatek fogja magat es ehhez az effekthez hozza rakja a sajatjat. Az erdemeny az lesz, hogy az effektek letrehoznak egy olyan virtualis teret amiben a hang nem letezik vagy nagyon halk esetleg rosszul orientalt, majd az igy lekepzet hang kerul kiuldesre a hangszorok fele. A megoldas ilyen jatekok eseten ki kell kapcsolni a hangkartyan az EAX effektet, vagy peddig a jatekban kell 2D-s hanglekepzest valasztani.
Tehat az hogy bizonyos jatekok alatt nincsen hang az nem az nforce4 hiba hanem csak egy rosszul megirt api hozzaferes (azt hogy a creative, a microsoft vagy a jatek gyarto szurta el a mar mas kerdes). Nforce4 ''hibarol'' akkor lehetne beszelni ha lenne hang csak mindenfele kellemetlen foleg magas frekvecias vinnyogast hallanal vagy peddig szakadozast az audio folyamban. -
venember83
nagyúr
válasz
Hammon Serra #97 üzenetére
Biztos jo, kiforrott drivere van
7 ev alatt meglehet 1 jo drivert irni
-
Hammon Serra
senior tag
válasz
venember83 #96 üzenetére
Valami Creative soun kb 7 éves
És teljesen jól műxik -
venember83
nagyúr
válasz
Hammon Serra #95 üzenetére
masik milyen hangkarit? ami nem audigy 2 zs vagy x-fi?
-
Hammon Serra
senior tag
válasz
venember83 #94 üzenetére
Akkor megérett a piacra az alaplap
Amúgy roppant egyszerűen megoldottam a helyzetet.Letiltottam az integrált hangot és beletettem egy másik hangkártyát.Így tökéletesen működik. -
venember83
nagyúr
válasz
Hammon Serra #93 üzenetére
Ezt kerdezi magatol tobb szaz user...
-
Hammon Serra
senior tag
Van valakinek ötlete, hogy mivel lehetne kiküszöbölni az nforce4 hibáját? Mert nekem már van olyan játék aminek egyáltalán nincs hangja.
Van valami progi erre? Sajna már volt mindenféle driver frissítés és bios frissítés is.
Amúgy a lap MSI K8 NEO4 -
venember83
nagyúr
válasz
Jim Tonic #90 üzenetére
peched van, kb ket nappal azutan, hogy megvettem a ga7-vt880L-t mar bantam es rajottem, hogy hulyeseg, hogy nem nforce-ot vettem, mert tuninglapot akartam s a gigabyte csunyan kiba*ott velem s meg par balekkal! De ha nem hiszed, akkor adj 1 nf-7-et es odaadom a vias gb deszkamta, ez eleg bizonyitek lenne a nyitottsagra? ha igen irj privit s megbeszeljuk
-
CriticalHit
addikt
Most akkor melyik a jó hangkártya játékra?
-
válasz
venember83 #87 üzenetére
Nos, benned ugyanannyira nincs nyitottság arra, hogy a Nforce jó.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
venember83 #88 üzenetére
''szoftveresen nem olyan nagy kunszt bizonyos hangszabvanyokat tamogatni''
De a User kenheti a hajára a ''szabványokat'', ha nem Creative kártyája van, mert a többi megoldás általában a 96-os ''friss'' EAX1-et, meg A3D1-et támogatja csak. Persze tudom van ''sima'' DS3D is, de az eléggé összevissza van támogatva.
Amúgy nem akartam én nagyon védeni a Creative-ot, aki figyeli a ténykedésüket, az tudja, hogy nem tudnak normálisan drivereket írni, ha valamit elszabnak 3-6 hónap mire javítják:
- Mikor kijöttek a Coppermine procik, hónapokig nem lehetett több kártyájukat feltelepíteni rá. (Megjegyzés, a kínai és japán nyelvű Creative oldalon 2 hónappal elöbb kirakták a javított drivert, többi helyre ''elfelejtették'' ...)
- Mikor ''inkompatibilitás'' volt a VIA chipsetekkel ... ott se a chipsetdriverben kellett javítani, ki érti ezt ...
- Mikor kijött az XP az első driverekkel az összes SB kártya (Sb16-tól Audigy1-ig) sercegett vagy pattogott.
- A magyar nyelvű (meg sok más lokalizált) XP és Win2000 alatt nem lehetett telepíteni sokáig a drivereket Live és Audigy kártyákhoz. A Creative hónapokig szarakodott normális driver kiadásával, orosz arcok megoldották házibarkácsban pár INF fájl átírásával röpke 3 hónappal elöttük. -
venember83
nagyúr
Szoftveres tamogatast meg koszonom szepen, anno a dx7-os (azt hiszem) TNT2 Vantam is tamogatta a dx9-et, szoftveresen, aminek tudod mennyi a haszna... Azzal viszont teljesen egyetertek, hogy jobb barmelyik olcsobb Creative mint az integralt trutymok, de lassuk be, szoftveresen nem olyan nagy kunszt bizonyos hangszabvanyokat tamogatni
-
h_143570
addikt
Igy jart az aki kivalo minosegu analog eszkozoket rakott 1 fel alaplap meretu kartyara ahol minden funkciot egy kulon feldolgozo chip vezerelt. A minosegnek akkor is ara volt most is az van. A creative azert nyert, mert az EMU segitsegevel sikerult egy digitalis chipbe integralni mindent, igy nem csak toredekebe kerult, de meg a hangminoseg sem serult tulsagosan. Az audiophilok-nal viszont koztudott, hogy az analog jobban szol mint a digitalis.
A Creative eladott egy profeszionalis felhasznalasra szant chipet egy abszolute nem professzionalis terulere, ahol a szabvanyok betartasa is ketseges, mivel egy jatekgepben a grafika a fontosabb igy aze az elsobeseg. Kulonben is mi ertelme van COD2-t vagy FEAR-t X-FI -vel tolni egy audigy helyett? Kb semmi, nem lesz szebb a hangminoseg az plusz egy ket fps meg x-fi tulajnal nem szamit, mert ugy is van kello video karija melle az akads mentes jatekhoz. Radasul ha jol ertettem a problemat az x-fi-nek eleg komly idozitesi igenyei vannak, amit terheleses allapotban nem mindig teljesitheto, foleg azert, mert ilyenkor a videokari hosszab idore lefoglalja az adatatviteli, mint amenyit a kartya hajlando elviselni, mert ugyebar inkabb a video kari kapjon tobb savszelt az jobban meglatszik, mint a hang. A creative ott szurta el, hogy a kisbetus reszben nem irta ki, hogy ez egy profeszonalis celra keszult berendezes, ezert nem szabvanyos alaplapok esten elofordulhatnak hangtorzulasok. Tovabba erdekes modon hardver configok es foleg az x-fi kartya tipusok kimaradnak midig a szidasbol vagy a dicseresbol, igy aztan a nep azt a kovetkeztetest vonja le, hogy az osszes szar pedig az x-fi bol van 4 valtozat, illetve 2 tipus XRAM-os meg anelkuli.
Melesleg az audigy 2om is csinalt mar ilyen kellemes hangocskat, igaz ugy hogy kileptem ALT-TAB -al cod2 -bol killoni egy proceszort zavalo folyamatot es mikkor leptem vissza akkor, igaz ment meg a TS is, de par masodperc alatt abbafejezte amint megszunt az extremebb proci terheles /proceszek kitakaritasa a memoriabol es tobbszoros task valtas egy max procit zabalo alkalmazas mellet, ahol egy masik alkalmazas is szivzott a hangkartyaval/, eljen a windows hatekony megszakitas megoszto es eroforasokat beoszto alrendszere. Tenyleg a pattogast tapasztalok megprobaltak mar 1 helyel alrebb tenni a dragasagot?
[Szerkesztve] -
válasz
venember83 #74 üzenetére
Én elhiszem, hogy a Creative tartja a szabványt, de ha csinál valamit, illik úgy megoldani, hogy teszteli, és próbálja tűrőképessé tenni.
Kinek könnyebb hajolnia, a Creative-nak vagy inkább az Intelnek és az Nvidianak? Egyáltalán melyik valószínűbb?
A lényeg az, hogy ahogy az operációs rendszereknek is vannak hibáik, az arra író programozók általában figyelembe veszik ezt, ha mégsem, később ők nyújtanak be patchet. Ez mindig így működött.
Másrészt az Nvidia PCI kezelése nem lehet annyira szar, hogy ne lehetne rá működőképes hardvert összehozni rá. -
válasz
venember83 #69 üzenetére
Jól van, de attól még tiszteletben tarthatod a véleményét, különben Te meg elvakult támadónak tűnhetsz...
-
Male
nagyúr
válasz
venember83 #80 üzenetére
Nem véletlenül adják azt olyan olcsón... amennyire emlékszem a Creative oldalán fel is van tüntetve, hogy az EAX-ot szoftveresen tudják csak. Ráadásul film, zene esetén meg így is sokkal kevésbé eszik a procit, mint az integráltak...
-
Raymond
titán
válasz
venember83 #80 üzenetére
Mert a ket kartya ugyanaz csak mas branding-el. Raadasul szoftveresek az ''igazi'' Audigy-hez kepest, ezert prociigenyesek.
-
venember83
nagyúr
válasz
Komplikato #78 üzenetére
Az olcso 7.1-es Live-nal es Audigy 2 SE-nel a 4.0 elegge prociigenyes, szoval azert nem kell annyira a creative kartyait magasztalni...
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
'' És a Creative is Beperelte az Apple-t mert neki nagyobb sikere volt az MP3 asok terén. Enyit a Creativerol''
Na na, az iPOd-ok árában vagy SOKKAL olcsóbban sokkal JOBB lejátszókat kapni, azért ha a sikernek a design-on és reklámon kívűl semmi alapja ...ű
És igen, Creative beperelte őket, mert LENYÚLTÁK a ZEN sorozat menüszerkezetét. Kaptak is 100.000.000 dollárt cserébe. Gondolhatod, akkor volt alapja, nem de? -
Komplikato
veterán
válasz
Televan74 #76 üzenetére
''Az otthoni gamereknek és videonézőknek elég az integrált 7.1 és 8.1 -es hangkártya.''
Tisztában vagy vele, mennyit lassít egy integrált hangkártya, ami majdnem full szoftveres? Nem elég, amikor az IDE/SATA vezérlő miatt csuklik a Windows? Azon kívűl mióta az Aureal kinyiffant azóta az EAX az egyetlen elterjedt életképes 3D hangszabvány (sajnos), amiből az integráltak max. 2.0-át tudnak, a Crative kártyái meg 4.0-t. A3D-ből meg max. 1.0-t ... -
Televan74
nagyúr
Nekem évekig volt NF2 - SBLive SE párósításom.
Az SBlive SE(Second Editions) nem volt külön XP-s driver.
Nekem a Prince of persia: W.O.W. alatt volt recsegés és sistergő hang.
Van néhány megjegyzésem a témához.Kérek mindenkit, hogy ne vegye magára.
1. Egyre nagyobb teret nyernek az integrált megoldások,csak a profik vesznek hangkártyát.Az otthoni gamereknek és videonézőknek elég az integrált 7.1 és 8.1 -es hangkártya.
2.Az SB -nek a VIA -n kivül nincs számottevő ellenfele.
3. Az amdés és inteles tábor is egy kicsit magára vette, hogy az NF4 -es chipsetből csináltak
alaplapot az intelhez is.Bevallom és is egy kicsit meglepődtem, hiszen a Nforce mindig is csak amdhez jött ki. -
Bodz
nagyúr
Már csak azért is bosszantó a dolog, hiszen nem 1500 forintos C-Media
hangkártyákról van szó, hanem esetlegesen több tízezres darabokról... A Creative meg szarik rá, egyszerűbb az nVidiára mutogatni, ahelyett, hogy csinálnának valamit.
-
Bodz
nagyúr
Érdekes dolog ez. Nekem Audigy 2 ZS van. Ez is recseg néha, pedig nem is NF4-es alaplapom van, hanem Intel 865.
-
Alkarcsont
senior tag
''Másrész azzal hogy azt állítják, hogy az nv a hibás azt is nyilvánvalóvá teszik, hogy nem az ő dolguk orvosolni a hibát!!!
Mondjuk ez eleg vilagos. Miert az o dolguk lenne?''
Talán azért, mert nem hívták fel a vásárló figyelmét arra a problémára, hogy egyes alaplapoknál hibák lehetnek... -
-
REDeath
őstag
''Nem szabványos PCI vezértlő'' ezt hogy értik????
-
válasz
venember83 #61 üzenetére
Ez aztán értelmes hsz. Meddig fogalmaztad?
-
Véleményem szerint ködösít a Creative. Eleve nem értem, más gyártókkal nem fordul elő ilyen probléma.
-
Feckaa
csendes tag
A Creative hankártya egy fos! És a Creative is Beperelte az Apple-t mert neki nagyobb sikere volt az MP3 asok terén. Enyit a Creativerol
-
Sanya
nagyúr
soha nem volt nvidia alaplapom, és soha nem is lesz.
-
DeltaPower
addikt
a furcsa h meg sem lepődök ezen... anno az abit nforce2es lapom nem volt hajlandó menni gf2 mx-szel, a gf4 viszont jó volt bele. nvidia csipes lap nvidia kártyával nem műxx.. ehh.. enyhén szólva cink
itt viszont a creative a ludas, úgy tudom a piacon levő népszerűbb alaplapokkal le szokás tesztelni az új cuccokat... a szabvány az szabvány, de aki csak azt veszi figyelembe, az alaposan ráfaraghat, mint az láthatjuk -
sgbo
csendes tag
válasz
Dare2Live #55 üzenetére
Nekem ez a második nf lapom (előző nf2 volt). Soha semmilyen problémám nem volt. Mostani gép is atomstabil. A megléte óta eltelt 2 hónap alatt egy db fagyása nem volt. (pedig nyúzódik a rendszer rendesen). TV tunerem is mindkét lapban tökéletesen működött/működik.
Nekem ne mondja senki hogy szar az nforce... -
h_143570
addikt
válasz
CriticalHit #58 üzenetére
Sajnos az en eletembol kimaradtak, mert mire odda jutottam volna, hogy venni tudjak egyet, jott a creative az egy chipre intergalt 20ad anyiba kerulo es a nep tobbsege szamara elfogadhato minosegu Live! -al a GUS ezzel nem birt mit kezdeni.
Tipikus Beta vs. VHS.
Elhiszem, hogy keresed szvsz soha nem fogod megtalalni. Szerintem ott szurtak el, hogy csak kivalo miosegu kartyat gyartottak (miert is gyartottak volna mast, akkor meg nem tudhattak, hogy a felso kategorias cucc gyartasabol nem lehet megelni, ha a konkurencianak van egy arban jelentosen kedvezobb megoldasa, ami szol, mas kerdes hogy hogyan), aminek ara volt es amit a nep nem akart kiperkalni annyit a normalis hangminosegert, foleg ha van toredek annyiba kerulo es a hozza nem erto szamara kozel azonos minoseget produkalo masik.
Emlekeim szerint mar anno a warcraft 2 vel is trukozni kellet, hogy mukodjon GUS-al. -
ploteus
aktív tag
SZVSZ a Creatív mostanába csak rakás szart ad ki a kezei közűl. Mindig problémáznak, és a hatralmas ár mellé kapsz NO supportot és Rengeteg hibát.
Neked Audigy 4 van, és az eredeti Biossal nekem is recsegett a P5WD2-ben.
Aki meg állítja, mennyire jók ezek a karik, menjen , és vásárolja fel az összes szar XFI-t. Aztán recseghet ő is.
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
Anno PPeter kérdeztem meg, hogy milyen NVs AMD lapot tudnekem javasolni mert elegem van a bughalmazból. Egyet se tudott. Ő is nagyon sajnálta mert akkoriban az AMD procik lényegesen olcsobbak és jobbak voltak mint inteles megfelelőik.
No Comment -
h_143570
addikt
Az EMU a Creative Labs tulajdona mar nagyon regota, az EMU megvasarlasaval takaritottak le a Gravis Ultra Sound (GUS) -ot (remelem meg valakinek ismeros a ceg neve).
A sounblaster live sorozat EMU10K1 chipel van szerelve, mint ahogy az utana az osszes tovabbi.
Ha nekem nem hiszel javaslom az EMU honlapjanak a jobb also sarkat.
[link]
Szoval nem hinnem hogy a villag egyik legnevesebb profeszinalis felhasznalasra szant hang processzorokat gyarto cege nem bina rendes chipet gyartani, mivel ok fejlesztik mar tobb mint 1 evtizede a Creative hangkartyait es mindig akkor van veluk baj ha nem tartjak be szabvanyokat az alaplap gyartok.
A szabvanyok betartasa rendkivul fontos, ha az nvida eltert mar pedig el tudom kepzelni, hogy jobban illeszkedjen a garfikus vezerloikhez akkor nem csoda, hogy lehetnek inkompatibilitasi problemak bizonyos hardver konfigok esten.
A professzionalis videofeldolgozas vilagaban mikkor az ember vesz egy tobb szaz ezres (ne adj isten tobb millas) video feldolgozo kartyat akkor a gyarto nem csak az alaplap tipusat fogja elo irni, de meg azt is hogy melyik foglalatba lehet betenni. Erdekes modon szinte mindig intel (alaplap + proci) + ati parositanak ossze az ilyen gepekben. -
Raymond
titán
''Örömmel vettem...bla bla bla bla...hanem pl.azt, ami nélkül nem tudok hangkészletet feltölteni a kártya memóriájába.''
[link]
Ha nem menne fel magatol, csomagold szet winzip-el vagy winrar-al vagy amit hasznalsz es az SFBM konyvtarbol inditsd es a setup.exe-t.
''Az ilyeneket pedig a 2006 januári kiadású csodadriver továbbra sem tartalmazza - házzátenném előtte 2004 ben jelent meg driver a kártyához. Jó, jó tudom, azért nem volt szükség gyakoribb frissítésre, mert úgy volt tökéletes, ahogy volt...''
Nem jol tudod, jelent meg hozza parszor 2005-ben is, az A2ZS ota unified driverek vannak az osszes 10K2 kartyahoz.
A tobbihez hozza se szolok, mert nem erdekel. Mondjuk ezeknek utananezhettel volna magad is, ha mashogy nem talan egy mail-el a support-nak. -
Jaeger
tag
Örömmel vettem megnyugtató szavaidat azzal kapcsolatban, hogy a creative-val nincs semmi gond, sőt terméktámogatásuk is példaértékű. Örömmel, annak ellenére, hogy kísértetiesen hasonlít a creative képviselőinek oly sokszor hallott magyarázkodására...
A baj csak az, hogy termékük használójaként rengeteget szívtam, és sok éves tapasztalatom épp az ellenkezőjét támasztja alá. Anélkül, hogy bárki hozzászólását okoskodva ízekre próbálnám szedni (bár minden elismerést megérdemel az a rengeteg energia, amennyit ebbe fektettél), egy dolgot szeretnék példaként kiemelni: az általam hiányolt segédprogramok természetesen nem a creative player és társai (bár hadd válasszam már meg én, hogy melyikből szeretném az eredetit használni és melyik helyett keresek alternatív megoldást), hanem pl.azt, ami nélkül nem tudok hangkészletet feltölteni a kártya memóriájába. Az ilyeneket pedig a 2006 januári kiadású csodadriver továbbra sem tartalmazza - házzátenném előtte 2004 ben jelent meg driver a kártyához. Jó, jó tudom, azért nem volt szükség gyakoribb frissítésre, mert úgy volt tökéletes, ahogy volt...
Mielőtt felhívnád a figyelmemet arra, hogy a driver az driver, a segédpr. pedig segédpr., elmondanám, hogy a kártyához kapott telepítő cd-n ezek nem voltak szétválaszthatók: a telepítőben ki lehetett választani a kívánt segédprogramot, a driver elől viszont nem lehetett eltávolítani a kijelölést, így, ha segédprogramot szerettem volna felrakni, fel kellett tenni a drivert is. Tudod, azt, amivel az xp el sem indult...
Jujj, abba is hagyom, már így is többet írtam mint terveztem...Nem ér annyit az egész... -
Cane
őstag
hát igen, ez a probléma nem új, ahogy azt a creative szeretné beállítani, hogy recseg az X-fi. recsegett már az audigy 2ZS-is, ráadásul NF2-es lapokban is. ez már akkor is driver probléma volt. egy-két driverpróbálkozása a creativenak kissé javított a helyzeten, mert ekkor csak kb. 5 perc múlva egyre gyakrabban, végül teljesen jött vissza a pattogó recsegő hang. a driverei és egyéb letölthető supportjai giccsparádésak, selejtek. hiába babráltam a beállításokat -mondom már NF2 alatt- megjegyezte azokat, majd újraindításnál elfelejtette. ez a recsegés olyan, mintha valami buffer -egyik eszközben?- megtellne, aztán jönnek elő a resegések. amúgy gyanítom az ati alaplapoknál is recsegnek a creativeok.
ez már csak olyan mentőöv kérdés: nem lehet hogy hangkártya túlmelegedés okozza a hibát? -
ne izguljatok, nekem az integrál hangkarim is be szokott recsegni.
ilyenkor ujra kell inditani valahogy a hangot. pl winamp dupla pause, vagy ha játékban egy ujabb hang, pl egy mellettem elhuzú autó hangja csak egy recsegés, akkor nyomok egy esc-et majd vissza a játékba és akkor ok..ilyen egyszerű az egész
-
Raymond
titán
''Egyáltalán nem biztos, hogy nem szabványos NF4 PCI busza.
Ha nem lenne szabványos mással is lenne gond bőven.''
[link] Csak hogy a hangkartyaknal maradjunk..pedig vannak mas gondok is - itt is mar emplitettek parat.
''Könnyen lehet, hogy NF4 egyéb sajátosságaival van gond bizonyos esetekben.
''
A vegen az egesz ugyis abban mutatkozik meg, hogy a PCI bus le van fogalva eleg hosszu idore ahoz, hogy a kartya ne kapjon eleg adatot es ez pattogast eredmenyez.
''Ha nem lenne szabványos, az NF4 PCI busza, akkor SZVSZ egy X-Fi sem működne rendesen NF4-ben.''
A problema alaplap fuggo is, mivel mindegyik mas gyartotol van (mas design) es mas a konfiguracio (beepitett/aktivalt funkciok). Ezert lehet hogy egyik esetben mukodik, masikban nem. Szabalyos implementacio eseten nem kene azon morfondirozni hogy most egy bizonyos konfigban mukodni fog e vagy nem.
''Nagyon sokáig volt SB Live! -om és hiába jöttek ki hozzá driverek soha sem volt problémamentes.''
Azert a soha egy kicsit tulzas nem? Nekem siman mukodott amig le nem csereltem A2-re. Egy gondom amire emlekszem hogy udate kellet amikor SSE-s procit vettem meg a W98SE-s idokben. Update utan mukodott rendesen. Az utolso most letoltheto 2003-as XP meghajtok pedig tenyleg problemamentesek.
''Mi értelme lenne az egész projektnek, ha a gyári driverrel nem lenne gond?''
A kxProject meghajtok a zeneszeknek es zeneszerkesztoknek keszultek. Nem azert mert gond volt a gyari meghajtokkal. Ezt elolvashatod a project weboldalan is. Peldaul ezert (is) nincs meg mindig EAX tamogatas bennuk. -
Loha
veterán
Egyáltalán nem biztos, hogy nem szabványos NF4 PCI busza.
Ha nem lenne szabványos mással is lenne gond bőven.
Könnyen lehet, hogy NF4 egyéb sajátosságaival van gond bizonyos esetekben.
Ha nem lenne szabványos, az NF4 PCI busza, akkor SZVSZ egy X-Fi sem működne rendesen NF4-ben.
Nagyon sokáig volt SB Live! -om és hiába jöttek ki hozzá driverek soha sem volt problémamentes. 1998-óta nem tudtak hozzá írni egy normálisat...
Sztem az is sokat elárul, hogy a kX projekt keretében [link] alternatív drivereket fejlesztenek az SB hangkarikhoz...
Mi értelme lenne az egész projektnek, ha a gyári driverrel nem lenne gond?
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
''Nos...Lehet köpködni az nvidiára (én sem rajongok értük) de itt egyértelműen a creativ a ludas: az ő felelősségük, hogy egy újonnan bevezetett hardverük a meglévőkkel kompatibilis legyen.''
Nem. Az a felelosseguk, hogy a meglevo specifikaciokkal kompatibilis legyen. Es az is.
'' Lehet, hogy az nforce4 eltér a szabványtól, de ezt a creativnak figyelembe kellett volna vennie.''
Nem. Egy szabvany arra van hogy ahoz tartsak magukat a gyartok. Ha nem tartjak, akkor az esetleges problemak az o vallukat terhelik.
''Ha olyan jól tudják mi okozza a hibát, javítsák a drivert!!''
Elolvastad mi a gond? Hogy akarod ezt meghajtoban megfeleloen javitani? Foleg ugy, hogy nemcsak chipset, hanem alaplap es konfiguracio fuggo. Ha be lenne tartva a szabvany, nem kene ilyenekkel foglalkozni. Peldaul.
''A creativ szoftvereseire jellemző egyébként, hogy a mai napig nem készült az audigi1-hez (nem tudom, a többihez készült-e) olyan driver csomag, amit a szűz rendszerre lehetne telepíteni és tartalmazza azokat a segédprogramokat, ami a kártya képességeinek kihasználásához szükségesek.''
Ajanlom figyelmedbe: [link] Ott a meghajtok es az Audio Console amivel mindent beallithatsz es ki/be kapcsolhatsz amit a kartya tud.
''Ezen segédprogramok frissítései ugyan elérhetők egyenként, de csak régebbi verziókra telepíthetők, szóval ha nincs meg a telepítő cd-d (amivel egyébként elszáll az xp) lemondhatsz a segédprogramokról.''
Azok csak az alkalmazasok (mint pl. a Playcenter zenelejatszo vagy a CD Recorder), ezek plusz szoftver es a kartya kihasznalasahoz semmi kozuk. Azon kivul hogy mar regiek, letezik rengeteg jobb program ugyanezen feladatokra, raadasul ingyenes.
''Summa-summárum a creatív mindig is tojt a terméktámogatásra,...
Ja persze. Azert vannak az 1998-ban megjelent SB Live! kartyahoz Windows 64bit-es meghajtok [link] . Vagy a 2001-ben megjelent SB Audigy-hoz Vista beta meghajtok [link] .....
''Nem értem, hogy engedhetik ezt meg maguknak...''
Ugy, hogy nem ok azok akik nem tartjak be a szabvanyt.
''Másrész azzal hogy azt állítják, hogy az nv a hibás azt is nyilvánvalóvá teszik, hogy nem az ő dolguk orvosolni a hibát!!!''
Mondjuk ez eleg vilagos. Miert az o dolguk lenne?
''Biztosan úgy gondolják, hogy az nv módosítsa a csipkészletet, az összes alaplapgyártó hívja vissza az eladott több millió nf4-es alaplapját, stb...''
Hogy az NV hogyan oldana meg az az NV dolga. Egyebkent egy chipset problemat talan egyszerubb az alaplapi BIOS felol megprobalni megoldani mint egy kulso periferia vagy annak szoftvere felol.
''Ez aztán a cinizmus...''
Minden ceg azt szeretne ha a termekei eladhatoak es problemamentesek lennek. Gondolod hogy ha meg lehetne oldani a kartya vagy annak meghajtoi felol akkor nem tette volna meg a Creative? Nekik is az lett volna a legegyszerubb megoldas, de ugy nez ki kivulrol egyszeruen nem lehet mit kezdeni a problemaval.
[Szerkesztve] -
PNEUM
aktív tag
Most,hogy a két cég kimutogatta magát, valaki foglalkozhatna közülük a júzerekkel is!
Attól, hogy ők megmagyarázzák, hogy ki a hibás, a kártya még nem lesz jó! -
törölt tag
lehet gyögyörű modder aluminium lapokat eszkábálni a hangkártya meg a chipset közé
, sőt, legolcsóbb megoldás lenne ha a két hülye gyár gyártana PCIos aluminium lapot, és meg lenne oldva a probléma.
Mindenféle faszságon így fennakadni.De jó hogy én kiszálltam a mókuskerékből.
-
Akheron
senior tag
válasz
venember83 #5 üzenetére
Nekem Nforce4-es lapom és Audigy2-m van, de még sosem hallottam recsegni.
(Nem tűnik ez 50%-nak a többiek hozzászólásával együtt)
-
darabka
tag
Nekem sokáig ment az Audigy1 XP-vel, aztán SP1-gyel és SP2-vel is, nem volt soha semmi problémám. Illetve nem mondok teljesen igazat, mert az angol XP-re tényleg nem volt egy rutinfeladat a telepítés...
Tipikus viselkedés ez egy monopolhelyzetben lévő vállalat részéről... Ha lenne még egy gyártó ebben a piaci szegmensben, aki konkurenciát jelenthetne, már rég nem recsegne az X-fi sem. -
Jaeger
tag
Ja és még egy dolog...
Ha az nf4 PCI kezelése nem szabványos, akkor ezt a nem szbványos sint használó audigi1 kártyám miért nem recseg?
Az is elgondolkodtató, hogy amekkora az nv utálat a világban, biztos azonnal kitört volna a botrány ha az nf4 olyan problémás lapkakészlet lenne. Márpedig nem ez történt....
[Szerkesztve] -
Jaeger
tag
Nos...Lehet köpködni az nvidiára (én sem rajongok értük) de itt egyértelműen a creativ a ludas: az ő felelősségük, hogy egy újonnan bevezetett hardverük a meglévőkkel kompatibilis legyen. Lehet, hogy az nforce4 eltér a szabványtól, de ezt a creativnak figyelembe kellett volna vennie. Ha olyan jól tudják mi okozza a hibát, javítsák a drivert!! Azon, hogy olyan bénák, hogy lassan egy éve nem tudnak recsegésmentes megoldást találni, egyáltalán nem csodálkozom: emlékszem mennyi ideig szívtam az audugi1-es kártyámmal, sokáig nem is tudtam használni, mert az xp fel sem állt a hivatalos driverrel. Sok hónap után kiadtak egy upgrade-et, amit csak egy korábbi verzióra lehetett telepíteni (arra, amivel a gép el sem indult!). Így aztán lelkes amatőrök által gyártott altarnatív meghajtót használtunk sokáig (ők megoldották a problémát).
A creativ szoftvereseire jellemző egyébként, hogy a mai napig nem készült az audigi1-hez (nem tudom, a többihez készült-e) olyan driver csomag, amit a szűz rendszerre lehetne telepíteni és tartalmazza azokat a segédprogramokat, ami a kártya képességeinek kihasználásához szükségesek. Ezen segédprogramok frissítései ugyan elérhetők egyenként, de csak régebbi verziókra telepíthetők, szóval ha nincs meg a telepítő cd-d (amivel egyébként elszáll az xp) lemondhatsz a segédprogramokról.
Summa-summárum a creatív mindig is tojt a terméktámogatásra, úgyhogy jó lenne, ha a nyafogás helyett inkább összekapnák magukat, arról nem is beszélve, hogy itt egy reprezentatív csúcstermékükről van szó. Nem értem, hogy engedhetik ezt meg maguknak...
Másrész azzal hogy azt állítják, hogy az nv a hibás azt is nyilvánvalóvá teszik, hogy nem az ő dolguk orvosolni a hibát!!! Biztosan úgy gondolják, hogy az nv módosítsa a csipkészletet, az összes alaplapgyártó hívja vissza az eladott több millió nf4-es alaplapját, stb...Ez aztán a cinizmus... -
darabka
tag
Egy ismerősömnek építettem gépet, a fő csapásirány a zeneszerkesztés volt. Pont nForce4 + X-fi kombót talált ki magának. Nagy nehezen rádumáltam egy EMU 1212-re. Mióta hallotta a gyerek ezt a sok inkompatibilitási parát, nem győz eleget hálálkodni...
-
Safranek
aktív tag
Nálam is időnként recseg az Asus a8n-e + SB live! 5.1 páros.
Jelenleg TR:Legend alatt. -
Male
nagyúr
Az valóban a VIA sara volt... nem volt szabványos a PCI megvalósítás benne. (más hardvereknél is problémák voltak vele akkoriban, pl TV Tunerekkel).
''nem vették figyelembe a fejlesztés során, hogy intel chipsetten kívül létezik más chipset is, nem tesztelték és nem is optimalizálták a kártyáikat más chipsetre''
Ez így nem egészen igaz... a PCI egy szabvány, ha betartják működik, ha nem, akkor nem.
(Sarkított példa, de amit írsz, az alapján pl egy VGA gyártónak a kártyán lévő DVI csatit tesztelnie kéne minden monitorral, hogy passzol e...) -
venember83
nagyúr
Yamaha-val mi lett? Miert hagyta abba a hangkartyagyartast? Igy igen szuk lett a valasztek, van Creative meg Via, annak aki jobb hangkartyat akar, Creative meg mintha 1-re rosszabb drivereket keszitene...
-
törölt tag
Nem a PIII-as Via chipsettel volt baj, hanem csak az SB-vel, azok közül is a 686B-vel. Legalábbis a Creative szerint a chipset volt hibás az adatvesztésekért. Érdekes módon viszont csak akkor került elő a hiba, amikor Live! volt a gépben. Ha az SB hibás, akkor más komolyabb hangkártyákkal miért nem volt probléma?
Jelen esetben SB = South Bridge <> Sound Blaster!
[Szerkesztve] -
FireGL
aktív tag
Akinek recsegés gondja van, az használja a PCI Latency Tool 2.0 progit.
[link] -
Loha
veterán
Én erre csak azt tudom mondani, hogy a Creative eljátszotta kb. ugyan ezt a PIII-as VIA chipsetteknél is, ott is vmi kompatibilitási gond volt. Az ISA-s SB-kel soha semmi gondom nem volt, remek hangkártyák voltak, aztán a PCI-os szériával én csak a szívtam, még intel chipsetben is... Minden drivernek más baja volt, vmelyik játékkal mindig recsegett a hang... Ezek után a SoundStrom igazi megváltás volt, azóta tökéletes minden a hang terén...
Szóval képtelen vagyok elhinni, hogy az nvidia sara lenne a dolog...
Sztem egyszerűen arról van szó, hogy creatívéknál megint nem vették figyelembe a fejlesztés során, hogy intel chipsetten kívül létezik más chipset is, nem tesztelték és nem is optimalizálták a kártyáikat más chipsetre, és most vmi apró eltérésre az intel és nv chipsettek között kenik a dolgot... Remélem minél hamarabb megjelenik a PS3 hangkártyája SoundStorm 2 néven, mert nem akarok többet a hanggal szívni... -
D.Orion
veterán
Hát ez gáz. Nem elég, hogy az integrált hangkártyák többségébe belehallatszik nemcsak a winyó hanem még az egér scroll-ja is. Most még ez is. Hát ez szép...
-
simonzé
addikt
Na az ilyenek miatt van nekem integrált hangkártyám. A 2*20W-os hifit az is meghajtja, mint a f*sószilva simonzét.
-
gliskard
senior tag
...nf4-es lapra épitettek egy ''speciális'' video box-ot, amiben 3 digitalizáló kártya jelét gyüjtik össze és szinkronban értékelik. A fejlesztök sz*ptak, mert ugye fontos volt a pontos idözités és aránylag nagy adatfolyamot kellett kezeleni frame elhagyás nélkül e-miatt állandóan problémákba ütköztek. Elöször a pci alacsony sávszélességére gyanakodtak de a video kép méreténél ezt figyelembe vették és elvileg még volt egy minimális tartalék... Miután belebotlottak forumon egy linux-os srácba (linux-os video digitalizálásban nyomult) aki a probléma hallatán átirányitotta öket egy inteles lapra amin csodák-csodájára nem voltak problémák... (ja mind kettö intel procis volt) -
dchard
veterán
Na a beépített (ugye elvileg hw-es) tűzfal, hát egy érdekes téma:
Nálam az volt vele a gond, hogy felrakta az apache-ot, meg egy csomó szart, hogy weben elérhető legyen (érthetetlen az egész). MOndom sebaj, ha felkonfiguráltam, majd leszedem a sok szart, mert ugye ha hw-es a tűzfal, akkor nem kell neki semmilyen külső program. Namost a tűzfal nemt eljesen hw-es, mert a beállításokat már külső programoktó (előbb említett szeméthegy) kapja. Namost az össz memóriafogyasztása az egésznek, kb. 3szor akkora volt, mint a Kerio tűzfala egészben. Szóval az egy fölösleges probálkozás volt, és mennyi ember szopott vele...
Több bajon nincs vele.
A melegedés meg szinte az összes piacon futó chipsetre jellemző. A fő problémám az, hogy a gyártók még mindig sokszor az olcsóbb és szarabb aktív hűtést vetik be (5-8ezer RPM-es sivító gépek) ahelyett, hogy egy normálisan átgondolt passzív hűtést tennének rá. Ezt nagyon utálom.
Dchard -
orbano
félisten
beépített tűzfal a mai napig kékhalált okoz, ez a legfőbb bajom. de ezen kívül néha zavarta az ismerősömet az is, hogy az újonnan kiadott forcware feltelepítése után kékhalál, majd nem bootolt be a windows... ujrainst... most így hirtelen ezek jutnak eszembe. ezen kívül zavar, hogy nagyon melegszik, bár ebben a 975x sem túl erős...
ja meg régen, még nf2-s idejében az IDE driverrel is volt gond, bár mint hahallottam volna ilyet az nf4 esetében is... delehet ez csak kamu... -
X@b3e
addikt
Érdekes, az 1-es Audigyik anno a win xp-vel nem voltak kompatibilisek. Azt anno elismerték és driver-ügyileg orvosolták a problémát. Az MS-tal nem akartak ujjat húzni, úgy látszik az nV-vel nem bánnak kesztyűs kézzel. Pedig a Core2 megjelenéséig gyanítom, hogy az X-Fi kártyák jelentős része nF4 - S939 lapokban ''zörgött''
-
Misi 007
őstag
Hát ez bexarás elvannak mekkora egy trágyalé...
-
dchard
veterán
Mondanál néhányat, csak hogy tudjam milyen hibáknál gondoljam azt, hogy ebben a lap a ludas?
Nálam Audigy 2 ZS van, meg egy Asus A8N-E (nFOrce4ultra) és semmi féle recsegés, pattogás, vagy egyéb minőségi probléma nincs (kivéve persze az audigy-s sampling ''problémát'', de hát azzal nemigen lehet mit kezdeni).
Na mind1, igazából nehéz eldönteni hogy ki a ludas, az minden esetre jól tükrözi a hozzáállást, hogy 3/4 évnek kellett eltellnie (még a gondolattól is megfájdul a fejem, hogy valakinek ennyi ideig kellett ilyen körülmények között zenét hallgatnia), hogy egyáltalán legyen hivatalos álláspont. AZ Nvidia meg ne azt mondja (chaten...) hogy semmit sem tud, hanem vizsgálják ki az esetet, méricskéljenek, aztán legyen hivatalos álláspont, mert ilyen chates beszólások semmit nem jelentenek. Lehet már régen tudnak a hibáról...
Kicsit belelolvastam a technikai részletekbe is a busszal kapcsolatban, és felmerült bennem, hogy ezek a szünetek akár más latency érzékeny alkalmazásoknál is problémát jelenthetnek, ilyenek pl a TVtuner karik.
Ezzel kapcsolatban nem volt senkinek problémája? Nálam van analóg tuner is, de eddig azzal sem volt gond.
Dchard -
orbano
félisten
válasz
venember83 #13 üzenetére
intel oldalon bőven jó a mostani 975 + ich7 kombó, egyébként meg úgyis AMD párti vagyok, ja és ATI
volt nagyon sok nf4es lapom, mindegyikkel volt valami baj... bizonyos bugokat a megjelenés óta nem tudtak javítani... siralmas -
@rglaaf
veterán
kopp.. kopp... szintén semmi gond vele, de megtudom érteni a dühét aki sziv vele..
-
CriticalHit
addikt
Határozottan Deja Vu érzésem van, olvasva ezt a cikket.
Intel és Ati chipszettel semmi gond? Összeesküvés.
A TurtleBeach Montego DDlL jó és recsegésmentes hangkártya lehet játékra? -
s3ri4lkill3r
csendes tag
hehe, de jó hogy még nf3-as lapom van, ebben nem reccsen az x-fi
-
Trak
addikt
válasz
venember83 #3 üzenetére
Már az is?
Szerencsére az enyémel nincs gond. -
orbano
félisten
szánalom ez az nvidia... soha többet nem veszek az ő chipsetjükkel szerelt alaplapot. nem ez az első hűzásuk ''minőségi'' téren...
-
nemtommi
senior tag
''az NVIDIA egy illetékese a minap egy internetes chaten''
végre egy megbízható forrás -
CocooN-z
őstag
válasz
venember83 #3 üzenetére
senki nem ismert el semmit, épp ez a szép benne, egymásra mutogatnak, ahogyan azt egyszerűen megfogalmazta az első hozzászóló
[Szerkesztve] -
CocooN-z
őstag
most fogok nf4 et venni, egyenlőre au4 em van, kivi leszek az fog e recsegni...
-
venember83
nagyúr
meg recseg az audigy 2 zs is, majd par nap mulva ezt is elismerik...
-
opr
nagyúr
Megint az lesz h a lyúzerek szívnak, Creative meg NVIDIA meg csak mutogatnak egymásra... Aki meg megvette jó drágán az x-fi-t, meg az nforce4-es lapot, az meg verje a fejét a falba...
elég felháborító szvsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest