Új hozzászólás Aktív témák
-
PPeter
addikt
-
PPeter
addikt
válasz
#00809728 #21 üzenetére
Ne feledd el, hogy ami a fekete piacon kerül forgalomba, azt lehet hogy már két áfapörgető cég átnyomta a számlázásán, papíron már rég kiment az országból, visszaigényelték utána még a jövő évet is, szóval könnyen lehet, hogy annyiért kapod meg, amennyiért gyártói áron se kapsz lemezt. Másrészt a boltokban sokszor hónapokkal korábbi áru van kint, amit még sokkal korábbi áron, azaz drágábban vehetett az importőr/disztribútor. Valamint az importőrnek/disztribútornak már régen ki kell fizetnie az árut a gyártónak, a matricát az ARTISJUSNAK, a logisztikai hozzájárulást a multi üzletláncoknak, aztán 60 vagy 90 nap múlva fogja megkapni a pénzt az üzletláncoktól - ezt kőkeményen (elő)finanszírozni kell, ami ugye pénz pénz és pénz. Rájön még az üzletláncok busás haszna, mire a polcra kerül. Nem szeretem, mikor a fekete piaci árusok Robin Hood-i hősként állítják be magukat, hogy ők olcsón adják a lemezt a népnek, miközben - ha a gyártótól veszik, ahonnan én is, tehát ugyanazon az áron - sokszor többet tudnak keresni egy-egy lemezen, mint a hivatalos importőr/diszribútor valaha álmodni is mert volna. Ott van a feketén 160 Ft-os lemez, mondjuk gyártótól körülbelül 100 Ft-ért már be lehet szerezni. Ha hivatalosan akarom eladni, akkor ráteszek 10%-ot (keresek 10 Ft-ot), veszek rá 150 Ft-ért ARTISJUS matricát,rögtön 260+ÁFA lemez, átadom a multinak, ő rátesz még 10%-ot, ~ 290 +ÁFA, már meg is kaptuk a csaknem 400 Ft-os bruttó lemezt (és eléggé lightosan számoltam, 10%-nál többet kell rátenni egy lemezre ha egy forintot is keresni akarsz rajta, mert általában 6%-ot visszakér a multi, de mindegy), amin feleannyit sem kerestem importőrként, mint amennyit a fekete piac kaszál ugyanazon a lemezen, amikor hősként beállítva magát 160-ért eladja a csempészett korongot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged