- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szasz!!
Őszinte leszek.Anno azaz tavaly berendelt valaki 5db DL lemezt verbatimot.Hoztam is de aztán a sráv eltőnt.Kb 2200ft volt ami 5db-nál nem kis pénz!!
Hát jó egy honapig nálam volt mire 1-esével valaki elvitte!!!
Ja és ott kint is drága tehát nagyon nem éri meg vele foglalkozni de ez legyen az én gondom. -
erdoke
titán
Már hogyne árulnának Verbatim lemezt. Mind eredeti Verbatim szitázásút és csomagolásút láttam már, mind átszitázott alapanyagút (pl. Datawrite). Nézd csak meg a rohlinge-n mi van, kb. az elérhető bármelyik neppernél is.
Egyébként szerintem is a magas jogdíj és a magas ÁFA-tartalom a fő oka, hogy az emberek főleg nem a boltokban veszik az írható lemezeket. Egyébként ott is kialakulhatott volna eg egészséges verseny, ami tűrhető árakat eredményezett volna (szinte ugyanazt, ami mostanában alakult ki, csak ~80-100 Ft-tal olcsóbban).
Én mindkét vonalon vásárolok, de ha a 0,3-0,8 $-os kinti darabárakat nézem (online boltban számlával!), akkor a 8X lemezért az 5-600 Ft kb. olyan mintha a fogamat húznák.
Íme: 19 $ a 16X +R Verbatim 25-ös hengere az egyik legismertebb online PC-s áruházban (+ 4 $ posta). Bővebben: link. Ez kb. 160 Ft-os árat jelent házhozszállítva, ami 16X Verbatim lemeznél szerintem nem rossz. -
PPeter
addikt
-
törölt tag
Auchant említeném.
Kb 3-4 hónappal ezelőtt árultak cd lemezt 99ft-ért.Gondoltam nem is olyan rossz de hol itt a haszon.Gondoltam ezen inkább buknak és majd esetleg másik árun beházzák az árát de nem!!!
A haverom elég nagy berkekben mozog /Auchan/ és pár dolgot elárult.Azt a lemezt pld valahogy nem kivánták a nyugatabbra lévő kollégák /Sky/ de viszont ide a keleti piacra jó lesz.29.50ft-ért vették meg.Én matricát viszont nem láttam rajta.
Arti matrica 150ft az nem sok egy kicsit??? -
törölt tag
Szasz!!!
Nem akartam én Robin Hoodnak beállítani magamat se mást!!!
Egy kicsit osztom a véleményedet meg kicsit nem.Ez legyen az én magánügyem.
Azért az olyan formában mint írtad,hogy egy 160ft lemeznél a kinti ár az kb 100ft hát az kissé kevés.Én kintre járok anyagért és látom mi mennyi.
Egyébként meg senki nem mondta,hogy nálam vásároljanak,Legalább is nem kényszeritettem rá őket./Robin Hood/
De valahol igazat adok.
Szfvári vagyok és itt van a VTCD gyár ahol nyomják a lemezeket.Elbeszélgettem egy belsős sráccal és igen csak meglepődtem az áraikon.Mit mennyiért csinálnak stb....
Ez hasolo mint a benzin árak sajnos mi /vevők/ isszuk meg az árát.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
válasz
#00809728 #21 üzenetére
Ne feledd el, hogy ami a fekete piacon kerül forgalomba, azt lehet hogy már két áfapörgető cég átnyomta a számlázásán, papíron már rég kiment az országból, visszaigényelték utána még a jövő évet is, szóval könnyen lehet, hogy annyiért kapod meg, amennyiért gyártói áron se kapsz lemezt. Másrészt a boltokban sokszor hónapokkal korábbi áru van kint, amit még sokkal korábbi áron, azaz drágábban vehetett az importőr/disztribútor. Valamint az importőrnek/disztribútornak már régen ki kell fizetnie az árut a gyártónak, a matricát az ARTISJUSNAK, a logisztikai hozzájárulást a multi üzletláncoknak, aztán 60 vagy 90 nap múlva fogja megkapni a pénzt az üzletláncoktól - ezt kőkeményen (elő)finanszírozni kell, ami ugye pénz pénz és pénz. Rájön még az üzletláncok busás haszna, mire a polcra kerül. Nem szeretem, mikor a fekete piaci árusok Robin Hood-i hősként állítják be magukat, hogy ők olcsón adják a lemezt a népnek, miközben - ha a gyártótól veszik, ahonnan én is, tehát ugyanazon az áron - sokszor többet tudnak keresni egy-egy lemezen, mint a hivatalos importőr/diszribútor valaha álmodni is mert volna. Ott van a feketén 160 Ft-os lemez, mondjuk gyártótól körülbelül 100 Ft-ért már be lehet szerezni. Ha hivatalosan akarom eladni, akkor ráteszek 10%-ot (keresek 10 Ft-ot), veszek rá 150 Ft-ért ARTISJUS matricát,rögtön 260+ÁFA lemez, átadom a multinak, ő rátesz még 10%-ot, ~ 290 +ÁFA, már meg is kaptuk a csaknem 400 Ft-os bruttó lemezt (és eléggé lightosan számoltam, 10%-nál többet kell rátenni egy lemezre ha egy forintot is keresni akarsz rajta, mert általában 6%-ot visszakér a multi, de mindegy), amin feleannyit sem kerestem importőrként, mint amennyit a fekete piac kaszál ugyanazon a lemezen, amikor hősként beállítva magát 160-ért eladja a csempészett korongot.
-
törölt tag
Szia!!!
Ebben a fekete piacos dologban TELJES MÉRTÉKBEN igazat adok.
De azért te is beláthatod,hogy pld mi egy verbatim 8*- adunk ugy 160ft/db áron ha megvennénk a Matricát+Áfa akkor se lenne belőlle 550ft mint némely boltban.
Értem én ,hogy kell haszon de ennyi???
Verbatim 32* újraírhatot árultam tavaly ugy kb 250ft/db áron.Csak az írom nem tudta azt a sebességet.
Egyébként meg szerintem eléggé lent van a márkás lemez ára a feketepiacon.Sajnos a ''rosszabb'' lemezek levitték az árát.Meg némely emberke még a 20ft különbséget /10db-nális sajnálja a jobb megvételéért!!Ezt mi már Erdőkével egyszer kitárgyaltuk.Ez van nem vagyunk egyformák!!
DODI -
L3zl13
nagyúr
Nem újdonság kell, hanem Verbatim lemez egyátalán! Régebben mi is forgalmaztunk jó áron Verbatimot, aztán szállítási nehézségek miatt beszüntettük a forgalmazását. CD-ből szinte csak azt használok a mai napig. (Még van egy fél hengernyi Crystal DL+-om.) De venni már nem tudok sehol hengerben olcsón.
A fekete piacról lehet vitatkozni, de tény, hogy Verbatim DVD lemezt ők sem árulnak! -
fokukac
nagyúr
ma jártam a ''mer' hülye azér' nem vagyok'' című boltban, az Örsön, és duplájára bővítették a CD-DVD lemez-standot, és éppen pakolták tele, életemben először láttam kis hazánkban boltban 8x DVD-R és DVD+R lemezeket...
mondjuk az áruk sem volt kevés, úgy 550-600 Ft körül járt... de legalább már van. mert eddig nem volt.
---------------------------
TeeJay : 16-24x CD-RW-ket már bő egy éve lehet kapni, még a fentebb emlíett boltban is. kicsit drága ugyan, én a Verbatim DVD+RW-t olcsóbban vettem, mint a 24x CD-RW-t, de legalább van! -
PPeter
addikt
Most mit vártok? A hivatalos importőr minek hozzon ebbe az országba újdonságot? Hogy pár ember vegyen belőle az újdonság kedvéért, aztán mindenki más meg menjen a fekete piacra vásárolni? A hivatalos piacot megölték a magas jogdíjjal, mindenki - a vékony pénztárca miatt végülis teljesen érthető módon - vígan élteti a fekete piacot, csakhogy oda nem jönnek be az újdonságok, új termékek, ott csak az van amit az árban egymás alá licitáló csempészek a legolcsóbban be tudnak variálni az országba. Ezek után nem csoda, hogy míg Ausztriában, Németországban tele vannak a legújabb, leggyorsaban írható lemezekkel az áruházak, addig nálunk csak 4x-es lemezek vannak mindenütt a hivatalos csatornákon. Ki fektet pénzt egy halott piacba? A fekete piac - ha túlsúlyban van - csak eleinte és látszólag jó dolog, egy idő után majd visszaüt.
-
csudri
őstag
Dobálóznak itt a 8x, meg 16x írással! LOL! Én max 4x-esen írok, mert azért még egy év múlva is szeretném visszaolvasni az adataimat! PioA06rulla!
-
erdoke
titán
A Verbatim lemezek elég komoly hányada nem is saját gyártmán mégis bőszen címkézik rá a ''Mitsubishi Kagaku Media által kifejlesztett Advanced AZO hordozóréteggel készülnek'' AZO logót. Igaz, hogy a megvett Taiyo Yuden lemezek talán jobbak mint a sajátjuk, dehát ilyen az élet.
''...a 8x sebességgel írható DVD+RW lemezek szállítása megkezdődött a céggel kapcsolatban álló hardvergyártóknak, ezzel lehetővé válik az új írási sebességre felkészített DVD-írók tesztelése. Az év első negyedévében megjelenő újraírható lemezek – melyekre körülbelül 7 perc alatt lehet felírni a 4,7 gigabájtnyi adatot...''
Egyrészt ezekre a lemezekre nem fér 4,7 gigabájt adat, másrészt azt a 4,38 gigabájt adatot nem nagon írja fel egyetlen író sem 7 perc alatt. Nekem 8. -
ftc
nagyúr
A 24x-es ujrairhato lemezekhez annyit én arra irok vagy már 1éve.Amugy tényleg be kellenne hozni a lemaradást.
-
L3zl13
nagyúr
Én már nagyon rég találkoztam 24x Ultra Speedes CD-RW-vel. Mitsubishi volt az is, szóval Verbatim, de szinte semmi nem volt hajlandó megírni, hiába támogatták az írók elvileg az US-t.
Most meg már nincs rá akkora piaci igény szerintem. DVD-RW, Pen drive meg hasonlók miatt.
A maradékot meg általában kielégíti a sima HS CD-RW. -
L3zl13
nagyúr
Kár, hogy Mo-n szinte elérhetetlen a Verbatim az utóbbi időben.
Másrészt pedig ne a gyorsabb DL-es lemezeket fejlesztgessék, hanem inkább az áruk csökkenjen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest