- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
válasz
VaniliásRönk #61 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy egyszerre esnek neki a fejlesztésnek, de nem hinném, hogy az Intelnél okosabb fejlesztők lennének, mint az AMD-nél. Azt mondtad, hogy hülyeség, hogy az ATI felvásárlása miatt van most jelentős lemaradásban az AMD. Akkor kérdezem én, hogy miért?
Ha kérhetném, a személyeskedéstől tekintsünk el a jövőben, mert ezzel magadat minősíted...
Egyáltalán, tudod te melyik vállalat mennyi innovációt vitt a fejlesztésbe?
Ennek a mondatnak nem igazán értem az értelmét. Hogy lehet megújulást vinni a fejlesztésbe? -
Hequila
őstag
válasz
VaniliásRönk #59 üzenetére
Az Intelnek eléggé beszűkülne a mozgástere a vásárlók szivatása terén, mivel a világ összes hatósága őket vizslatná, mit hogyan csinálnak,
Hm... Mondj egy olyan hatóságot, ami most nem ''baszogatja'' az Intelt, de ha monopol helyzetbe kerülne, baszogatná!
de akkor sem lehet mindent megtenni az emberekkel, legalábbis nem ilyen átlátszó, pofátlan módszerekkel.
Csak egy példát hoztam fel, sok okos ember van az Intelnél, megoldanák ezt a ''problémát''
ha eltekintenénk attól, hogy a fejlesztések átfutási ideje egy határon túl nem gyorsítható nagyobb pénzössszegek belepréselésével sem, akkor sem valószínű, hogy a legfontosabb dologtól, a következő termék fejlesztésétől vonnák el a pénzt, az már középtávon az egész vállalat bukásához vezethetne.
Igen, ebben van igazság. Akkor ezek szerint jelenleg az AMD fejlesztőgárdája alacsonyabb színvonalt képvisel, mint az Intelé? Vagy miért alakult ki a jelenlegi helyzet? -
Hequila
őstag
válasz
VaniliásRönk #57 üzenetére
Elkényelmesedik
Képzed el, hogy álsz egy mezőn, és nagyon rádjön a hugyozhatnék. Orkán erejű szél tombol, sehol egy ''alkalmas hely'' a közelben. Melyiket választanád;
A széllel szemben pisálsz, erölködve, ügyeskedve, hogy össze ne rondítsd magad, vagy fordulnál 180 fokot, és csak megengednéd, hogy a többi a szél dolga legyen?
lelassul a fejlődés
Szerinted ez érdekli az Intelt?!
az emberek ritkábban cserélik a rendszerüket
Szerinted ha lasabb a fejlődés, nem lehet az embereket ugyan ilyen (vagy gyorsabb) fejlesztésre ''kényszeríteni''? Volt már rá példa nem egyszer, hogy a hardver és szoftvergyártók megegyeztek egymással, hogy bizonyos szoftvereknek kelljen ilyen-olyan ficsör, ami csak a legújabb hardverekbe van benne. Ugyan ezt az Intel is megteheti (meg is teszi). Egyébként is, ha csökken a kereslet, bezárnak egy gyárat (őszintén megmondom, fogalmam nincs hány gyára van jelenleg az Intelnek), a ki nem fizetett munkabérekből kompenzálódik a kiesés.
Ez nem ''mi lenne, ha'' kategória, ez nyers közgazdaság. Igenis minden cégnek célja, hogy monopol helyzetbe kerüljön, ez nem a szeretetszolgálat. Annak idején a Cyrix (IBM) és a VIA is lemorzsolódott, hidd el, nem ejtett értük könnyet sem az Intel, sem az AMD.
Ennek ellenére én is remélem, hogy nem fogja beadni a kulcsot az AMD, valóban tőkeerős cég, valószínűleg a jelenlegi egy átmeneti múló állapot (talán mert nemrég vásárolták fel az ATI-t, és a fejlesztésekre nem tudtak annyit fordítani, de ez csak az én véleményem). -
Hequila
őstag
válasz
VaniliásRönk #55 üzenetére
Ezt ugye nem gondolod komolyan?!
-
Hequila
őstag
Azért azt ne tessék elfelejteni, hogy ha az AMD eltűnik a processzorpiacról, azt az Intelesek is komolyan meg fogják szopni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- OLCSÓ MONITOROK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged