Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Nos én úgy tudom, amcsiban olyan monopóliumellenes törvények vannak, hogy ha egy cég monopóliummá válik (az ezt megakadályozni szándékozó szabályok ellenére), és ez túlságosan nagy általános gazdasági befolyással párosul, azt fogják, és szépen feldarabolják... Ugyebár pár éve éppen ezt akarták csinálni a Microsofttal is. Mit tett az gyorsan: tőkeinjekció az éppen csődbe menni szándékozó Apple-be, hogy elmondhassák, hogy van a piacon más szereplő is (persze túl nagyra nőni nem engedik). Tehát, ezek alapján az nem érdekük, hogy teljesen csődbe menjen az AMD - az tökéletesen elég lenne nekik, ha jól megdöngölvén jó időre csőd közeli, vegetáló vállalattá válna. Ez persze nekünk nem lenne túl sokkal jobb....
ps. egyébként ez a későbbi árcsökkentés (meg az új ''Pentium'' bevezetése is egyfajta még komolyabb árcsökkentés végülis) is azt mutatja, van mitől tartania az Intelnek K8L tekintetében, tudnak ők már valamit...
[Szerkesztve] -
pisti
őstag
válasz
VaniliásRönk #73 üzenetére
Amíg az Intel eljutna egy ''elkényelmesedett'' állapotig addig is mi szívhatnánk miatta a fogunkat. Erre nagyon remélem, hogy nem kerül sor.
Egyébként abban egyetértek, hogy most csak egy kis fáziskésésben van az Intelhez képest az AMD, nincs szerintem különösebb probléma ott. A K8L-el majd méltón visszavágnak az Intelnek, fejlesztések terén pedig segíti őket az IBM, akinek valószínű szintén érdeke, hogy ne kerüljön monopol helyzetbe az Intel. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
zsoltee10 #72 üzenetére
Én csak azt mondtam hogy nem fair, poén.
Azt ne feledd, hogy egyszereplőssé még egyik piac sem vált, tehát ezekre hivatkozva nem mondhatod, hogy senki sem tudna belépni másodiknak, nyilván egy kiélezett versenybe belépni iszonyú nehéz, de az AMD csődje esetén ''csak'' egy magabiztos és elkényelmesedett Intellel kéne felvenni a harcot, ami már nem olyan nehéz.
Plussz sem az IBM-nek, sem a VIA-nak nem kéne 0-ról indulnia, mindegyiknek van CPU-ja, az hogy a mostani helyzetben nem versenyképes, attól a lehetőség még ott van bennük. -
zsoltee10
addikt
válasz
VaniliásRönk #71 üzenetére
Mivel én bárki hozzászólását tudom szerkeszteni, ezért nem jelenik meg a felirat a saját hsz-m szerkesztésekor sem.
Azok is lemorzsolódtak a versenyben, akik sokáig kitartottak, pont azokban az időkben, amiről beszélsz. Eltűnt már régen a Cyrix, és a VIA és épphogy csak csinálgatja. Már csak az AMD maradt. Rajta kívül nincs, aki jelentős mennyiségben procit fejlesszen, és gyártson. Intelen kívül persze. Szóval én kizártnak tartom, hogy az AMD csődje, és esetleges felvásárlása után bárki belépne erre a piacra. Anno a 3Dfx is becsődölt, és az Nvidia bekebelezte. Aztán a Matrox is lemaradt, és csak prof. eszközöket gyárt. Ott is 2 szereplőssé vált a piac. Ha neadjisten az AMD meghal, akkor nagyobbat szívunk, mint gondolnánk, hiszen, ha az ATi-t is magával rántja, akkor egyszeriben a CPU, és a VGA piacon is monopol helyzet alakul ki. Ez persze nem reális jövőkép, de emlékezzünk azért arra, hogy a 3Dfx-ről se gondoltuk volna, hogy 2007-re már történelem lesz. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
zsoltee10 #69 üzenetére
Akkor ez miért nincs a végén: [Szerkesztve]
Az Athlonok megjelenésekor ugyanez volt a helyzet, nem is ment egyszerűen, de sikerült, és főleg akkor az AMD még akkora befolyással sem rendelkezett, mint most.
Másrészt a többi gyártó részéről ez csak akkor jelent extra költséget, ha fizikailag nem kompatibilis a gyártósoraikkal az új CPU tokozása, ezért volt Slot A (egy az egyben Slot 1), és Socket A (ez meg Socket 370). A gyártóknak persze eleinte fájhat a dolog, de akkor is felismerték, hogy nekik sem jó ha csak az Inteltől függenek, és az Intel sem tud tartósan büntetni, mert érdekében áll. hogy legyen alaplap a CPU-i alá, legyen aki megveszi a chipsetjeit...
A linux meg azért nem alternatíva, mert ingyen van (másolt) Windows XP Proessional, a M$ pedig pont ezt akarja most elvenni (plussz a Vista már egy DVD felmásolásáért, egy MP3 meghallgatásáért is az orrodra akar koppintani, ezt sem szeretik az emberek), egy mai linux pedig már egyáltalán nem kezelhetetlen egy kezdő számára sem, egy Ububtu vagy egy SuSE pl. nagyonis felhasználóbarát. -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem értem, miért gondolod, hogy egy időben kéne megjelennie az AMD új termékeinek az Inteléivel, egy új termék fejlesztése évekbe tellik, 1 év eltolódás simán benne van, az Intel többet késett, ezért is erősödhetett meg az AMD.
Az innováció új technológiák (termékek, szolgáltatások) kifejlesztését, bevezetését jelenti, nem tudom mi bajod a mondattal. Az AMD új technológiákat fejleszt a K8L-be, az Intel a C2D esetében pl. nem vitte túlzásba, a magot átalakította, de itt is csak visszanyúlt a P2-höz, minden más maradt a régiben, 2 CPU-nál többet (ill. 2 magnál sem) még mindig nem képes hatékonyan összekapcsolni, a K8L pedig pont itt fog a legnagyobbat ütni, ahol az Intel még mindig ezer sebből vérzik. -
zsoltee10
addikt
válasz
VaniliásRönk #66 üzenetére
közben szerkesztettem.
Új szereplők belépését nem kell neki korlátoznia, elég visszatartó erő a szükséges tőkenagyság, a szükséges kibocsátási volumen, nem beszélve arról, hogy egy ütős architektúrát összeütni nem fél évig tart.Na és, ha valaki mégis belépne? Gondolod, hogy a monopol helyzet alatt kialakult partneri viszonyokat felrúgnák a cégek? Nem mernék. Hogyan is mernék? Egy új architektúrára átállni óriási pénz, még akkor is, ha a szoftver támogatja. Ráadásul itt jön képbe, amit te is mondasz, hogy a szoftver se támogatná olyan mértékben. Az emberek döntő többségének a linux nem alternatíva. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
zsoltee10 #65 üzenetére
Ez nem fair, ha szerkeszted a hsz-t ne tüntesd el a nyomait.
A Vistáról még ne beszélj úgy, mint ami már megfingatta az egész világot, majd egy év múlva kiderül hogyan fogadták a felhasználók. Az elején persze hogy nagy a hiszti, mindig vannak idióták akiknek a legújabb kell, méghozzá azonnal, de szerencsére elég kevesen. -
Hequila
őstag
válasz
VaniliásRönk #61 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy egyszerre esnek neki a fejlesztésnek, de nem hinném, hogy az Intelnél okosabb fejlesztők lennének, mint az AMD-nél. Azt mondtad, hogy hülyeség, hogy az ATI felvásárlása miatt van most jelentős lemaradásban az AMD. Akkor kérdezem én, hogy miért?
Ha kérhetném, a személyeskedéstől tekintsünk el a jövőben, mert ezzel magadat minősíted...
Egyáltalán, tudod te melyik vállalat mennyi innovációt vitt a fejlesztésbe?
Ennek a mondatnak nem igazán értem az értelmét. Hogy lehet megújulást vinni a fejlesztésbe? -
zsoltee10
addikt
válasz
VaniliásRönk #63 üzenetére
''És ha már itt tartunk, közgáz szempontból mit gondolsz meddig tartana, hogy az Intel punnyadása felbátorítson egy másik vállalatot, és betörjön a piacra?''
Sokiáig. Értelmes ember nem menne szembe az Intellel, ha már az monopol helyzetet teremtett. A belépési korlátok magasan vannak. Mind anyagi, és szellemi tőkét illetően. valamint nyilvánvaló, hogy az Intel nem ücsörögne a babérjain, ha egy másik cég (legyen az akár a feltámadó AMD, VIA) megpróbálna belépni.
''A M$ például gyakorlatilag monpolhelyzetben van, meg is van a következménye, USA kivételével mindenhol szivatják, ott is csak azért nem, mert oda viszi a pénzt.''
Következménye? Szivatják? Ugyanmár. Mit tud vele kezdeni bárki is? Ők mondják meg, hogy mi legyen, milyen lesz a windows, mit fog használni a felhasználók döntő része. Ők mondják meg, hogy mekkora hardvert kell venned, és minden fillért kifacsarnak az emberekből. Itt egyedül a felhasználók szívnak. -
yakuza.tora
addikt
Hát...az INTEL jó pár év bukdácsolás után kitalált valami egészen jót - C2D - és ezzel most addig akarja ütni az AMD-t, amíg csak lehet. A proci biznisz óriási bót és óriási hatalom. Aki itt előnybe kerül, az ezt az előnyét gátlástalanul ki fogja használni, mert ez így logikus. Fordított esetben az AMD sem kímélné - és ha jó emlékszem, a DURON + TB procik fénykorában nem is kímélte - a konkurenciát...Azért én sem temetném az AMD-t!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
zsoltee10 #62 üzenetére
''nem a K8L fejlesztését érinti hátrányosan az Ati felvásárlása, hanem a pénzügyi helyzetet''
Nem pont erről beszéltem? Már olvasni is nehezetekre esik, csak a kötözködés a lényeg? Flame rulez baxa meg!
Bocsika, tanultam közgázt, és akkor is zavart, hogy a közgazdászok azt hiszik, hogy ez egy egzakt tudomány, de leginkább hogy minden egyéb tényezőről megfeledkeznek. A M$ például gyakorlatilag monpolhelyzetben van, meg is van a következménye, USA kivételével mindenhol szivatják, ott is csak azért nem, mert oda viszi a pénzt.
És ha már itt tartunk, közgáz szempontból mit gondolsz meddig tartana, hogy az Intel punnyadása felbátorítson egy másik vállalatot, és betörjön a piacra? -
zsoltee10
addikt
válasz
VaniliásRönk #59 üzenetére
miről beszélsz?
nem a K8L fejlesztését érinti hátrányosan az Ati felvásárlása, hanem a pénzügyi helyzetet.
beszűkülne a mozgástere, ha monopol helyzetbe kerülne, nem tudná szivatni a vásárlókat? Te ugye nem tanultál közgadaságtant? Ha igen, jobb, ha átnézed megint. Nyilvánvaló, hogy ha monopol helyzetbe kerülne, az egyet jelentene a legnagyobb szívással. Egyből vége lenne az árcsökkentéseknek. Abszolút nyilvánvaló, hogy az árakat a verseny nyomja lefelé.Ha nincs verseny, minek csökkentené az árakat? Önmagának nem ellensége. Egyszerűen fogalmad sincs a piac működéséről. -
VaniliásRönk
nagyúr
Az Intelt jelenleg csak fenyegetik, de ha komoly veszélyt jelentene az európai gazdaságra, akkor valószínűleg jogilag vitatható módszereket is bevetnének, ahogy a M$-tal is teszik.
A problémamegoldás is pénzbe kerül, hogy mennyibe abba ne menjünk bele mert egyikünknek sincs köze ilyen számokhoz.
Te komolyn ennyire beszűkült vagy? Gondolod az AMD és az Intel mérnökei ''egyeztették óráikat'' és fairplay jelleggel egyszerre estek neki a fejlesztésnek?Egyáltalán, tudod te melyik vállalat mennyi innovációt vitt a fejlesztésbe?
-
Hequila
őstag
válasz
VaniliásRönk #59 üzenetére
Az Intelnek eléggé beszűkülne a mozgástere a vásárlók szivatása terén, mivel a világ összes hatósága őket vizslatná, mit hogyan csinálnak,
Hm... Mondj egy olyan hatóságot, ami most nem ''baszogatja'' az Intelt, de ha monopol helyzetbe kerülne, baszogatná!
de akkor sem lehet mindent megtenni az emberekkel, legalábbis nem ilyen átlátszó, pofátlan módszerekkel.
Csak egy példát hoztam fel, sok okos ember van az Intelnél, megoldanák ezt a ''problémát''
ha eltekintenénk attól, hogy a fejlesztések átfutási ideje egy határon túl nem gyorsítható nagyobb pénzössszegek belepréselésével sem, akkor sem valószínű, hogy a legfontosabb dologtól, a következő termék fejlesztésétől vonnák el a pénzt, az már középtávon az egész vállalat bukásához vezethetne.
Igen, ebben van igazság. Akkor ezek szerint jelenleg az AMD fejlesztőgárdája alacsonyabb színvonalt képvisel, mint az Intelé? Vagy miért alakult ki a jelenlegi helyzet? -
VaniliásRönk
nagyúr
Ok, ezt a számot kristálygömbbel is vállalod?
Az Intelnek eléggé beszűkülne a mozgástere a vásárlók szivatása terén, mivel a világ összes hatósága őket vizslatná, mit hogyan csinálnak, ennyi hivatalt nem valószínű hogy érdemes, egyáltalán lehetséges megvesztegetni, egyre jobban odafigyelnek a nagyvállalatokra (főleg ha kiviszik a pénzt az országból/régióból), úgyhogy nem lehet tisztán közgazdász szemmel nézni a helyzetet, ugyan részben emögött is a pénz áll, de akkor sem lehet mindent megtenni az emberekkel, legalábbis nem ilyen átlátszó, pofátlan módszerekkel.
Ezt a kapitális baromságot meg felejtse már el mindenki, hogy az ATi felvásárlása... ha eltekintenénk attól, hogy a fejlesztések átfutási ideje egy határon túl nem gyorsítható nagyobb pénzössszegek belepréselésével sem, akkor sem valószínű, hogy a legfontosabb dologtól, a következő termék fejlesztésétől vonnák el a pénzt, az már középtávon az egész vállalat bukásához vezethetne. -
Hequila
őstag
válasz
VaniliásRönk #57 üzenetére
Elkényelmesedik
Képzed el, hogy álsz egy mezőn, és nagyon rádjön a hugyozhatnék. Orkán erejű szél tombol, sehol egy ''alkalmas hely'' a közelben. Melyiket választanád;
A széllel szemben pisálsz, erölködve, ügyeskedve, hogy össze ne rondítsd magad, vagy fordulnál 180 fokot, és csak megengednéd, hogy a többi a szél dolga legyen?
lelassul a fejlődés
Szerinted ez érdekli az Intelt?!
az emberek ritkábban cserélik a rendszerüket
Szerinted ha lasabb a fejlődés, nem lehet az embereket ugyan ilyen (vagy gyorsabb) fejlesztésre ''kényszeríteni''? Volt már rá példa nem egyszer, hogy a hardver és szoftvergyártók megegyeztek egymással, hogy bizonyos szoftvereknek kelljen ilyen-olyan ficsör, ami csak a legújabb hardverekbe van benne. Ugyan ezt az Intel is megteheti (meg is teszi). Egyébként is, ha csökken a kereslet, bezárnak egy gyárat (őszintén megmondom, fogalmam nincs hány gyára van jelenleg az Intelnek), a ki nem fizetett munkabérekből kompenzálódik a kiesés.
Ez nem ''mi lenne, ha'' kategória, ez nyers közgazdaság. Igenis minden cégnek célja, hogy monopol helyzetbe kerüljön, ez nem a szeretetszolgálat. Annak idején a Cyrix (IBM) és a VIA is lemorzsolódott, hidd el, nem ejtett értük könnyet sem az Intel, sem az AMD.
Ennek ellenére én is remélem, hogy nem fogja beadni a kulcsot az AMD, valóban tőkeerős cég, valószínűleg a jelenlegi egy átmeneti múló állapot (talán mert nemrég vásárolták fel az ATI-t, és a fejlesztésekre nem tudtak annyit fordítani, de ez csak az én véleményem). -
VaniliásRönk
nagyúr
-
Hequila
őstag
válasz
VaniliásRönk #55 üzenetére
Ezt ugye nem gondolod komolyan?!
-
-
hm, neki sztem érdeke.
Ez a 113$-os c2D erősen bestbuy-nak hangzik, főleg h dupla órajelre fel lehet húzni
Nem hittem h ilyen hamar megérjük az olcsó conroe-t, lassan 4magosat kapni annyiért, amennyi egy E6600 volt ősszel... Még fél év, és a PH felének 4magos proci fog ketyeregni a gépében -
deter
aktív tag
Ez most rosszul esett, én legkésöbb március végére számítottam az árcsökkenéssel. Hazudós Intel április már nem Q1
. Most meg várhatok egy hónappal többet
-
Fáraó
őstag
Micsoda jó hír!
Akkor május elején veszek új szg-t. Köszi Intel bácsi!
-
VaniliásRönk
nagyúr
Azért tetszik hogy az összes CPU topikban temetik az AMD-t, aztán majd jól feltámad mint urunk és megváltónk!
-
pisti
őstag
A 4300 113dodó??
Azthiszem májusban proci újítás lesz, csak lehessen itthon is kapni majd az új áron.
-
Gtxtt
tag
Nagyszerű.Végre normális áruk lesz az Intel prociknak.A ''kistesók'' teljesítményére nagyon kíváncsi vagyok.Mondjuk lassan az ATI- és Nvidia-féle 8 millió típusjelölés itt is megjelenik.
-
Hequila
őstag
Azért azt ne tessék elfelejteni, hogy ha az AMD eltűnik a processzorpiacról, azt az Intelesek is komolyan meg fogják szopni...
-
AMD!4ever
őstag
Én azért nem temetném olyan hamarjában az amd-ét. Rendben hogy ez most elég húzós szitu,de azt nem hiszem hogy ennyire nem láttak előre amikor például megvették az atit.
Átmenetileg most szar a dolog,de bizok benne hogy tudják mit csinálnak.
Tehát az a bizonyos K8L durrani fog.
de ha nem akkor tényleg komoly gondban lehetnek. -
Cs_Laci
senior tag
Azért akármit az Intel sem tehet meg. $10ért nem adhatja a procikat mert akkor a versenyhivataltól kapna egy jópár nullával nagyobb összegről szóló szép kis büntit.
Pont ezt írom, hogy az Intelnek jelenleg megvan a lehetősége, hogy olyan árakat szabjon, hogy Ő még nyereségesen tudjon termelni, AMD ne. És amíg a nyereséggel értékesítesz, a versenyhivatal sem tud büntetni.
Hát..egy páran ezt írták az első P4ek előtt is. Azért kicsi az esélye, hogy nem így lesz... -
Oliverda
titán
Igen, azokról beszélek amelyek azonos órajelen egy hajszálnyival még lassabbak is a cache miatt. Nem mondom hogy rokadoznak tőlük a polcok, de gyártanak már ilyet is, és a darabszám csak nőni fog.
Ettől még nem áll olyan jól, mert ha Intel tényleg elkezd nagyon agresszív árpolitikát folytatni, és csak minimális nyereséggel értékesít akkor AMD komoly gondban lesz... - Azért akármit az Intel sem tehet meg. $10ért nem adhatja a procikat mert akkor a versenyhivataltól kapna egy jópár nullával nagyobb összegről szóló szép kis büntit.
Márpedig mivel Intelnek látszik a következő lépése és biztosított a jövője - Hát..egy páran ezt írták az első P4ek előtt is. -
Cs_Laci
senior tag
Azokról beszélsz, ami azonos órajelen egy hajszálnyival még lassabb is a cache miatt? Igen, azokat kb annyiért állítja elő mint vetélytársa, de azért nem mondhatod, hogy roskadoznak tőlük a polcok. A legnagyobb kapacitása még most is 90nm-en van, azon amivel az Intel már rég nem tud mit kezdeni (ami miatt amúgy neki is vannak kiesései)
Ettől még nem áll olyan jól, mert ha Intel tényleg elkezd nagyon agresszív árpolitikát folytatni, és csak minimális nyereséggel értékesít akkor AMD komoly gondban lesz, mert ha nem megy alá árban, nyakán marad minden... Márpedig mivel Intelnek látszik a következő lépése és biztosított a jövője (sikeres 45nm), megteheti hogy most iszonyú agresszív lesz, emiatt több ember platformot vált és biztosítja a fejlesztésekkel, hogy ők ne pártoljanak el tőle. Sőt még talán jobban is jár ezzel a politikával mitha drága maradna, mert lassan amúgy ott tartunk hogy a proci miatt nem érdemes a rendszer fejleszteni, mert kihasználhatatlanok..
Mindegy. Még ha nincs is 100%-ban igazam, ez csak egy vélemény, amit el lehet fogadni, de nem kell. Ha nem tetszik belekötsz, de ez a magas lóról lehülyézés szerintem itt nem járja
De a kedvedért átfogalmazom:
AMD átlagban drágábban gyárt és átlagban kevesebbet kérhet érte.
[Szerkesztve] -
Thom!
veterán
nem húzom az időt az AMD ha nemtudja barcelonával +40% teljesítménypluszt felmutatni, amit annyira hangoztat akkor lehet 1 szereplős lesz a pc cpu piac
-
Cs_Laci
senior tag
Ezt most mire?
Egy Core 2 kevesebb tranzisztorból áll és kisebb csíkszélességgel készül mint pl egy X2.
Így a magméret is kesebb:
Egy Allendale 111, egy windsor 230 mm2
Akkor melyiket lehet olcsóbban előállítani? És melyiket lehet drágábban eladni?
Ok a fejlesztési költségek nincsenek benne, de azért mégiscsak indokolhatnád, mire fel ez a hozzászólás!
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
Én abban reménykedek, hogy az új Celeronok nagyon-nagyon hűvösek lesznek. Lehet tudni erre vonatkozó adatokat?
-
BobChemistry
őstag
inteles és az amd-s topikban is kb. ugyanazok a lelkes rajongók tartják a frontot
-
Docci
senior tag
A HKEPC szerint az alsókategóriában is a korábban tervezettnél hamarabb jelennek meg az újdonságok, a kétmagos – a Pentium D 900-asokat kihalásra ítélő – Pentium E2100-as és az egymagos Celeron 400-as sorozat első típusai.
Ha jól értelmezem a szöveget, akkor a E2100-as sorozatba tartozó procik kétmagos cpu-k lesznek. Végre normális (átlagembernek megfizethető) árakon lehet beszerezni kétmagos cpu-t, ami viszonylag gyors és és nem kell rá egy 10k-s hutő. Erre persze az AMD is valszolni fog, vagyis jonnek majd a Sempron X2-k. (Gondolom) -
LSL1337
őstag
válasz
BobChemistry #24 üzenetére
az órajel megegyezett de a mag típusa sem, és egy 3700-as sandy sokkal jobb volt mint egy 3800-as venice...
-
Cs_Laci
senior tag
Az egészben csak az a nagyon durva, hogy ezeket a procikat az Intel olcsóbban állítja elő, mint mondjuk az AMD bármelyik prociját. És mégis sokkal többet elkérhet érte, AMD meg lassan már csak veszteséggel termel.
-
BobChemistry
őstag
egyidejűleg azt nem vonják ki a forgalomból?
lesz két ugyanolyan órajelű cpu, és csak annyi lesz a különbség hogy az egyikben 2MB a másikban meg 4MB cache lesz?
bár az AMD is csinál(t) ilyet
3500+/3700+, 3800+/4000+
Overlocker: ez a +cache dolog és a tuningolhatatlanság nem mindig jár együtt, nem? pl. 3700+ SanDiego
[Szerkesztve] -
Fütyesz
aktív tag
Szerintetek az e6320 megjelenésével csökkenhet az e6300 ára jelentősebb mértékben?
-
Peet
senior tag
válasz
Overlocker #7 üzenetére
Igen tudom, de gondolom az is közrejátszik az árak csökkenésében, hogy lassan jönnek a 45nm-esek.
-
Oliverda
titán
''Hol van még jövő karácsony??'' Azért ez még elég messze van...nem?
[Szerkesztve] -
harkai
tag
Egyébként AMD..na igen.Az az egy esélye lenne, ha nem utolérni akarná az intelt, mert így csak kullog...Hanem átlépni akarna rajta.De a jelenlegi helyzetet még csak kullogásnak sem lehet nevezni
-
Szlovi
senior tag
Szép lesz,na! Az E4400/4300 nagyon jó bótnak ígérkezik
! Nekem elég az egymagos cucc,de már nagyon várom az új E 2100-ast,hogy leváltsam a 630-asom.Bár kicsit késve jönnek az egymagos újdonságok,hogy leváltsák a Netburst kazánokat,azért megéri megvárni,hogy bizonyítsanak a hasonló AMD-kkel szemben.
-
harkai
tag
Azért szerintem lesz ott vmi ugrás
Lásd mezei 6400as vs 6400ES 4 mb l2-vel.Igaz csak 3200ig huzod viszont veri rendesen a továbbtornázott 6400ast!
-
CsendesMark
aktív tag
még egy szög az AMD koporsójába
-
Overlocker
veterán
válasz
BÁ Nutrition #11 üzenetére
Hát a +cache eddig legyen az AMD vagy Intel mindig visszafogta a tuning-ot,sztem most is így lesz,de majd meglátjuk..
-
BÁ Nutrition
addikt
remelem tunningban is jok lesznek az ujak
-
erdoke
titán
válasz
Overlocker #7 üzenetére
Sőt, ezek még nem is a 333-as procik.
-
CriticalHit
addikt
.....és érkezik a Penryn is. Az AMD pedig még a Conroe-t sem tudja megszorítani.
-
.:T.H:.
aktív tag
Az AMD-re nehéz idők várnak.. Azért kíváncsi vagyok hogy az E6320 plusz 2 megás csacsija, mekkora növekedést hoz a ''mezei'' E6300-hoz képest.
-
Kalwa
tag
Még jó, hogy most akartam venni egy E6600-os procit... elolvasva ezt a hírt egyből elment tőle a kedvem, mert 3 hónap múlva fele annyiért megkaphatom, mint most
Lehet érdemes lesz várni.
-
Peet
senior tag
Szegény AMD nem jut még levegőhöz sem.
Szerintem a legjobb vétel a Core 2 Duo E6320 lesz kb 35 ropiért. Igazán fincsi.
Nah úgy látszik felélénkül a processzor piac? Bizti az új tranyó technológia... [link] -
Loha
veterán
E4400 se lesz rossz a maga 10x-es szorzójával... akármelyik gagyi lapban és széjjel lehet majd húzni
Drizzt Igen egymagosak.
Most a Celeron lesz az ultragagyi, a pentium meg az ultragagyinál egyel kevésbé gagyibb CPU
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Hát ez jóóó lesz. Az alsó táblában lévő procik azok egymagosak, vagy mi azokkal a helyzet?
-
erdoke
titán
Azt hiszem, errfelé a 6420-ig lesznek igazán népszerűek ezek a processzorok.
Véleményem szerint a legkisebb és a 6420 az igazán jó vétel. Bár a tizes szorzóval baromi könnyű számolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest