- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
''attol hogy quadronak kereszteltek es sokszorosan dragabban adjak miert lett alkalmasabb tervezesre? ez parasztvakitas.''
Erre kezdtem el reagálni, mivel ezzel a résszel nem értek egyet. Professzionális felhasználásra igenis kell a Quadro, a GeForce-ok ide már nem felenek meg.
''minek kiadni egy kartyat mas nevvel, elhitetni hogy jobb tervezesre, mikor sokkal esszerubb lenne kiadni egy drivercsomagot tervezeshez. nemde? azt elhiszem, hogy igy tobb penzt lehet kaszalni. ilyen szempontbol vilagos''
Jobb is tervezésre...merőben más kérdés, hogy az nVidia milyen módszerekkel éri el, hogy jobb legyen tervezésre - ebbe ne menjünk bele. Nem hinném, hogy az újabb szériákból véletlenül tűnt el a moddolhatóság lehetősége...
Ha ilyen célra kell kártya, akkor az sajnos ennyibe kerül. Loha ki is fejtette, miért...
''Azt a pár funkciót igazán belerakhatnák a sima Geforce-ba is...''
''Ez kérem, piacszegmentálás,semmi köze ahhoz, mennyivel több hozzáadott érték van a Quadroban. Annyi nem lehet, amennyivel drágább.''
Belerakhatnák, de akkor nem lenne üzlet az nV-nek. Amíg megéri nekik ennyiért adni, nem lesz olcsóbb.
Sehol nem írtam, hogy a teljesítménybeli különbségek a Quadro hardware-nek köszönhetőek, csak annyit, hogy valószínűsítem, bizonyos (nem túl nagy) mértékben közrejátszik az is. Nem erre helyeztem a hangsúlyt, viszont azt, hogy
''A különbség valószínűleg szoftveresen, utóbbi időkben hardveresen letiltott néhány OpenGL parancs szupportja lehet, meg a drágább, jobb hűtési megoldás, más nem nagyon, hiszen a GPU ugyanaz.'' könnyen elképzelhetőnek tartom!
[Szerkesztve] -
törölt tag
faster: A link azon része, hogy tervezőprogramokban OpenGl-alatt jelentősen gyorsabbak ezek a kártyák, nem parasztvakítás, hanem tény. (Bár a Maya-val kapcsolatban olvastam olyat is, hogy nem gyorsul semmit...
) Ezzel pschio kérdésének a ''miert lett alkalmasabb tervezesre?” részére válaszoltam, ezért is írtam a 7800GTX-es (ellen)példát.
A ''full transform and lighting engines and dramatically increased pixel fill rates” szekció valóban gyanús.
pschio: A teljesítménybeli különbségekről: [link]
Amit ki akartam hozni ebből az egész GeForce vs. Quadro-ból, az az, hogy az utóbbi kártyacsalád alkalmas a professzionális tervezésre, míg az előbbi nem. (Az újabb generációknál a softquadro lehetősége is ugrott.)
Azt, hogy mindez mennyiben köszönhető a hardware-nek, meg nem mondom Nektek, a fentiekben éppen ezen filóztam - szerintem van ilyen jellegű eltérés s kártyák közt, még ha nem is sok.
Ez az egész kezd emlékeztetni az A64 vs. S939-es Opteron vitára.
Ezt is érdemes lehet átfutni, felsorolnak néhány quadrospecifikus dolgot, melyeket ezek a kártyák állítólag hardware-ből támogatnak: [link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
[link]
És ez igaz is...3ds max@OpenGl-ben egy 7800GTX is harmatgyenge...
A 6800-as sorozatig lehetett Quadro-ra softmoddolni a kártyákat, így a Quadro-s driver-ek is feltelepültek - s mégsem voltak olyan erősek a tervezőprogramokban, mint egy igazi Quadro. Ebből látszik, hogy a meghajtóprogramon rengeteg múlik, s nagyon közeli a rokonság, mindazonáltal biztos vagyik benne, hogy mutatkozik némi eltérés a kártyák belső felépítésben is.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Windows 10
- Formula-1
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest