- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
HiperG
addikt
Hogy belerakják a P4-M downclockos cuccát? :)
Az Intel mottója: bármit megkaphatsz de mindenért meg kell fizetned..
Márpedig tök fölös belerakni mert lesz ígyis-ugyis lesz elég olyan ''elvetemült'' emberke aki megveszi, szóval nem kell az Intelnek félnie hogy alultápláltság miatt fognak meghalni...
Az AMD-nek viszont minden be kell vetnie a sikerért, hogy meggyőzze akit lehet... -
HiperG
addikt
Írtad, hog a Windows boot igencsak begyorsult :)
Arra gondoltam, hogy ha elég halk a dobozos hűtő (ami ugye így néz ki: [L]http://www.sg.hu/kep/2003_12/1215amd4.jpg[/L]) akkor egyenlőre használom azt és később ráér a zalman. Nem tudsz a dobozos A64 coolerről valami leírást? :)
Meg különben is jön a nyár (de furcsa így leírni most hogy bokáig érő hó van :)
Meg tod az Abittal hála a mikrogurunak le lehet szabályozni a ventiket. Cool'n'quiet-et énis bekapcsolnám:)
Az A64 alaplap teszt alapján az Abit a legrulzabb és az NF7-el igencsak meggyőzött...
Csak ezzel az új konfig vásárlással az a baj, hogy kell venni új tápot is (a 2,5 éves acorp 300 wattos nemhiszem, hogy örülne neki) meg ramot is (333as gyenge lesz) -
HiperG
addikt
''A Microsoft jövő áprilisra ígéri az AMD Athlon 64-es processzorok teljesítményét kihasználó operációs rendszert. Feltételezem, hogy a márciusban lévő informatikai szakkiállításon, a CeBIT-en kívánnak neki reklámot csinálni, így áprilisra mindenképpen meg kell hogy jelenjen az operációs rendszer.
Habár a Windows Server 2003-nak már van 64 bites technológiát támogató verziója, a Microsoft kulcsfontosságú felhasználóit és partnereit elsősorban a Windows XP 64-bit Edition érdekli. Ezért ki is adtak tesztelésre egy Béta 1-es verziót a 64 bites Windows XP-ből. '' -
authenticDViD
tag
forigzámpl:
A Microsoft weboldalán elérhetővé tette az AMD64 processzorokra optimalizált ''Windows Server 2003 Enterprise Edition for 64-Bit Extended Systems'' operációs rendszer első nyilvános bétaváltozatát. A vállalat képviselője szerint a zártkörű bétatesztelés már október óta zajlott, a most kiadott verzió nem különbözik az ősszel megjelentetettt kiadástól. - From HWSW
:C -
erdoke
titán
Hát nem vagyok nagy szakértője a témának, de azért nem véletlenül emeltem ki én is az említett két változtatást.:)
Mindenesetre az L2 emelése nem annyira tűnik szükségszerűnek a hosszabb pipeline-ok mellett. De lehet, hogy nem jól okoskodok.:D Úgy gondoltam, ezeken az órajeleken, viszont nyilván nemcsak 2,8-3,4 GHz lesz a Prescott
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Ahhoz képest látszólag túl sokat variáltak a Northwoodhoz képest. 90 nm-re váltás önmagában hozhatott volna jelentős órajelemelési lehetőséget, esetleg némi pkusz L1, elágazásbecslés javítása, stb. Nem kellett volna ennyit szívniuk a S478-cal sem. 5 GHz látszólag még odébb van, 1,2 V mellett is.:F
-
erdoke
titán
Olvastam a linket, amit beszúrtam.:D De azokat is olvastam, amiket te szúrtál be a hwsw-en. Itt az ES Prescott furcsaságait is magyarázzák, de ki tudja, vajon jól vagy sem. Van ráció a találgatásokban, de mégis csak találgatások. Viszont már nem sokat kell várnunk.
Mindenesetre azemély szerint én továbbra is a ''többlábú'' Prescott-ra és a Grantsdale-re szavazok, ha Intelről van szó a közeljövőben. Talán most is lesz egy kisebbfajta Willamette->Northwood javulás, persze a csíkszélesség-váltástól eltekintve. -
faster
nagyúr
Presztízs szempontjából nagyon fontos a szerverek piaca. Ecceri mezei felhasználók szemében is a ''szerver'' az maga a teljesítmény és a megbízhatóság. A mai napig olyan dolgok forognak még a köztudatban, hogy az AMD-k melegednek, megbízhatatlanok és könnyen lesarkazás a vége. Ha a szerverpiacon bizonyít, akkor a vásárlói bizalom is felébredhet az AMD procik irányában.
Ha egy vállalat beszerez egy Opteronos szervert és az bizonyít, lehet, hogy a következő munkaállomás cserénél is AMD-s gépet választanak az ottani rendszergazdák. -
Az tény, hogy a K7-eseken minmális haszon lehet... nem tudom.
Én valahogy a desktop piacon több esélyt látok az AMD-nek. Ott ha nem is volt igazán sikeres eddig, azért ismert terepen mozgott. Szervereknél mások egy picit a játékszabályok, szerintem sokkal nehezebb felfuttatni egy új architektúrát ott, mint itt. Ott nem elég az üdvösséghez egy 64 bites OS, az összes adatbáziskezelőre, egyéb alkalmazásra egyenként kell optimalizálni. Merevebb piac, árral sem lehet olyan könnyen játszani.
Jó lenne ismerni a pontos eladási statisztikákat és haszonkulcsokat.
Akkor aztán jól megszakérthetnénk az AMD-nek a dolgot. :) -
''akkor mar tenyleg csak a jo termekeket kellene egymasra halmoznia a sikerhez ''
Azt próbáltam kifejteni, hogy már most sem a termékekkel van gond.
A célokkal és a stratégiával.
Nem mondtam, hogy nem kell új gyár. Azt mondtam, hogy nem szabad úgy felfogni, hogy ''az AMD helyzete ezzel is biztosabb lett''. Gyárak kellenek a CPU előállításához, de nem a gyárak száma a lényeg, hanem a piaci részesedés. Az hajtja a hasznot, amire annyira szüksége van a cégnek ( pontosan az általad is említett sorozatos veszteségek miatt ). A jövő valóban nyitva áll, de addig még simán be lehet zsebelni egy akkora pénzügyi csődöt, hogy csak na. És mint mondtam, ez a desktop piacon való szerepléstől függ első sorban. Onnan jön a pénz, de nem extraprofitból, hanem _tömeg_termelésből. Nem drágán kell eladni keveset, hanem sokat, azon az áron amit a piac meghatároz. Most szerencséje van az AMD-nek, mert a piac a fő rivális pillanatnyi ''gyengesége'' ( szeretnék én ilyen gyenge lenni... ) következtében elbírja a magasabb árakat is. Egy darabig.
((( A ''befektetők/hitelezők'' az a német állam, pontosabban Szászország. ))) -
HiperG
addikt
Hát pedig az az alaplap SATA-t érdemelne... :)
Amúgy az érdekelne, hogy lehet tudni hogy 4 port közül melyik megy a natívra és melyik a promise-ra...
Nomeg, hogy ha a Promiset letiltod akkor is bootkor sokáig keresi a natív cucc a sata-s vinyót mint az Abit NF7-S külső SATA vezérlője (asszem azis promise csak azért említem így mert ezt ismerem biztosan)
:) -
HiperG
addikt
Ja ő vezeti, de mostmár nem olyan értelemben, hogy az AMD-nek rossz :)
Ugyanis legalább az AMD kihasználhatja az időt optimalizációra, oem partnerek szerzésével... Szóval ha az Intel gyengélkedik, akkor legalább addig nyugodt ütemben fejleszgethetnek... :)
De mostmár ha az Intel kihozza az új prociját rögtön tud rá válaszolni és úgy, hogy Ő győz :) -
Terminátor 4.
tag
1. Persze, de még úgy sincsenek arányban teljesítménynövekedésben. Sajnos:), de sokkal! gazdaságtalanabb, mint emelni a frekvenciát, mert így sokkal nagyobb a processzor métere, ergo kevesebbet lehet kihozni waferonként.
2. Van egy pár terület, ahol szinte csak az órajel számít: 3D grafika, hangszerkesztés, videovágás+effektezés. És pont ez az egyik terület, ahová szükséges még a procik fejlesztése. Szövegszerkesztésre, irodai munkára a 200-as pentium is túl sok.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen 7 5800X 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel I7-8700 / 6mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma! 2x16Gb DDR 5
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest