- iPhone topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az rendben van, h. egy telcsi (vagy bármi más eszköz) nem csak ''hagyományos'' formavilággal készülhet, de azért mindennek van határa... Pl. a Nokiánál a 7280-as telcsi. Bog írt róla egy tesztet, ha nem olvastad esetleg, a lényege az volt, gazdag nénik (kezelhetetlen) játékszere -SMS-írás...
-
Szeke
senior tag
válasz
Viktor0610 #59 üzenetére
Ha nem próbálunk ki extrém formákat, sosem tudjuk meg, tetszik-e a népnek
A kijelző dologgal egyetértek. -
moonman
titán
nekem általában tetszenek a Nokiák, más kérdés, hogy magamnak kevés van, amit el tudnék képzelni. jelenleg 6600-m van, ez még szépnek mondható, de mindig Nokiám volt, az egyetlen, amit helyette kipróbálnék, egy Windows-os mobil.
-
-
Loha
veterán
Azt nem értem, hogy hogyan csinálja azt a Samsung, hogy akármibe belevág, rövid időn belül megszorongatja a piacvezetőket, akik már régóta uralják a piacot...
-
Igazad van, de -mint azt a Nokia piacvesztése is mutatja- nem mindegy merrefelé fejleszt egy cég...
Az pedig, h. egy telcsit kiadtak 2-3 kinézettel...Nem jó!!!
Én pl. azért nem vettem Nokiát, mert nem volt (és még mindig nincs!!! -kiv. N90) olyan kijelzőjű telcsije, mint az ex-Motorolám v. a mostani Sharpom...
Ez egy vásárló minusz, ez egy milliomid százalék piaci részesedés... Azonban nem csak én voltam így, hanem sokan, nagyon sokan!!! Term. nem mindenki a kijelző miatt pártolt el... Nekem ez a fontos, meg a normális kinézetű, nem horror árú kinyitható forma.
[Szerkesztve] -
Szeke
senior tag
Nehéz dolog piacvezetőnek lenni...
A Siemens Xelibriket miért nem kritizálja már senki? Az is vakvágány volt.
Na mindegy.
Személy szerint szeretem az innovatív formaterveket és egyáltalán az új dolgokat. Ha mindig csak a bevált dolgoknál maradnánk, még mindig mamutokat és dárdákat festenénk a barlangok falára -
BosX
aktív tag
válasz
granpa_matis #23 üzenetére
és az miért ízléstelen, ha kinyitható és ezüstszínű?
ledet meg ki kell kapcsolni.
gizdázni meg drága telefonal szoktak főleg az adott korosztály korlátoltabb tagjai, márkafüggetlenül.
tildy: nem buták, egyszerűen jól be van lőve a termékportfolió.
2x ezerért vehetsz olyan samsungot (x450 x480 x640), ami kinyitható, jól néz ki, alapszolgáltatásokkal bír, nincs benne semmi extra, és ami a legfontosabb, nagyon jó minőségüek. Nem gyártanak 10x ezres gagyitelefont, volt is egy hír, hogy karácsonykor ezért is bukták be a piaci részesedést, mert ekkor az olcsó telót veszik a népek.
És ahogy lépkedsz felfelé az árlistán, úgy kaphatsz egyre többet tudó telefont, és eljutsz a D500ig, amire egyáltalán nem mondanám, hogy buta vagy hogy csúnya.
Egyébként nagyon kevés modelljüket hozzák be Magyarországra, samsung.com-on nagyságrendekkel több/jobb telefon van.
Régi samsungok viszont tényleg nem szerették a bt-t, drágábbak se (P400,V200 stb.), de azok nem is mai darabok.
jah és a mai nokiák szerintem tényleg csúnyák. és a részvényeseket nem értem miért rontják a saját bizniszüket, miért nem lehet okosba szólni a vezetőségnek, hogy változtani kéne.
[Szerkesztve] -
Bazsesz
őstag
Az az igazság, hogy most nincs olyan a piacon egyik telefongyártó kínálata között, ami úgy megfogott volna.
Amit úgy elbírnék viselni az egy Samsung SGH-X640, vagy egy Nokia 6600, vagy egy Nokia 3300. Ezekre mondom azt, hogy formailag egy kicsit tetszenek.
Ezért nem vettem most új telefont. majd ha lesz valami értelmes... -
acer_
aktív tag
Szelektalni kell. Teny, hogy a cikkben szereplo modell nem eppen a legszebb, de ettol fuggetlenul tovabbra is talalni a palettan nehany olyan modellt, ami normalisabban nez ki. Nekem pl. tetszik a 6680/81, 9300, 9500. Az elsot el is tudom kepzelni, mint kovetkezo telefont.
Ha tenyleg nem viszik az ujabb darabokat, ugyis ra fognak majd kenyszerulni, hogy normalisabbakat tervezzenek, vagy pedig mennek a sullyesztobe.
PapaMaci:
Emlekszel meg a nagyon korai ericssonokra (ha jol emlekszem, azoknal volt ez), amikhez alapbol ket akku volt? Ezzel pusztan arra szeretnek celozni, hogy sztem megallna a helyet nalad az a megoldas, hogy veszel meg1 akkut, ejjel feltoltod mindkettot - desk charger - napkozben pedig cserelsz, amikor szukseges. Masik nagyszeru dolog: az autos tolto. Nem tudom, hogy te autoval kozlekedsz-e, de egy ismerosom igy oldja meg. Amikor autozik, tolt.
Bar nalam 2 nap korul megy a 6600, en sem vagyok rest toltot 'cipelni' magammal, a taskamban. -
-
Athos07
senior tag
Már több ilyet is hallottam, hogy így-meg úgy, a Nokia vesztett 4-5%-ot, a részesedéséből --> ergó mindjárt csődbemegy. Ez honnan jön? Sőt a finnek eltökéltek abban, hogy visszaszerezzék azt a szeletet. Ezért remélhetőleg szebb, és az élmezőnyhöz közelebbi készülékeket fognak csinálni.
Mellesleg a tulajdonosoknak tényleg nem ezt kéne csinálni - miért nem intézhették el ezt házon belül...
Hát, én így gondolom. -
Vangelis
félisten
Még a végén a nokia gyár meghal
-
csiga997
őstag
Nekem tetszik, az más kérdés, hogy nem vennék magamnak ilyet, mint ahogy pl. melltartót sem.
A részvényesek pedig jobban tennék, ha nem foglalnának ilyen kérdésben állást. Ha nem tetszik nekik a vállalatuk termékportfoliója, akkor cseréljék le az igazgatóságot, hozzanak olyan embereket, akik majd - szerintük - jól csinálják. Gondolom pl. a microsoftnál se a közgyűlés dönti el, hogy hogy hívják a vindózban a file menüt vagy milyen legyen a default háttérkép. -
faster
nagyúr
Ennek a vitának semmi értelme, azon is vitatkozhatnánk, hogy a káposztafőzelék finom-e. Ha azt mondom, ronda, nyilván azt jelenti, hogy _nekem_ nem tetszik, de azt hittem, nem kell magyarázkodnom, mert ez nyilvánvaló. És attól, hogy női telefon... hát akkor sem tetszik. Ezen az alapon, akkor a nők se kritizálják a többi telefont, egyszerűen csak nem nekik készült.
Egyébként te sem írtad azt, hogy neked bejön, csak azt kritizálod, hogy mi hogy merünk kritizálunk egy telefont. Meg a részvényesek.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
.-Cs0SzA-. #38 üzenetére
Én is így gondoltam, egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy egy telefonon lehet emailezni, msezni, ircezni, szerverre belépni és így tovabb
-
atuci
őstag
Hát ez tényleg nem jön be nekem.
Most egy 6100-m van, én ált csak telefonálok vele, max 5 sms/hó, 4 naponta feltöltöm, és még tetszik is a dizájnja
Szívem szerint egy 9500 tudású nokiát vennék 6230 vagy 6310i köntösben. -
csiga997
őstag
-
Kriza
őstag
A cikkben látható telcsi tényleg gáz. (meg vele egyidőben sok hasonló gáz cucc jött a Nokiától) Igazából azt sem tudom elképzelni, hogy a gombok hogy vannak rajta, meg mekkora kijelzője lehet, de nem is nagyon érdekel.
Szerintem nem minden Nokia csúnya. Igazából az a gáz, hogy a tudásukat NAGYON meg kell fizetni. A 6170 például szerintem nagyon szép, csak sajnos nincsen benne Bluetooth.
Kezelését nem tudom, mert soha nem volt Nokiám, és nem is nagyon akarok ilyen márkát, de az biztos, hogy a régi jó Panasonic GD52-m még mindig meglenne, és lehet, hogy még mindig azt használnám, ha valamire való akku lett volna benne. De hát minden telefonnak van gyenge pontja... -
.-Cs0SzA-.
aktív tag
akinek telefon kell , az vegyen telefont... mára már mindenki elfelejtette a telefon igazi funkcióját: telefonálni , elérhetőnek lenni , és bizonyos helyzetekben max az sms.
egy telefon ilyen.
akinek csicsa , villogó, meg ''húdeszépszinesikonokvannakaképernyőőőőőőn!'' annak nem telefon kell , hanem valami játék.én telefonálásra egy 6210est használok , egész életében 1 szer fagyott le , és már 2,5 éves.se,mi baja , az akksija 1hétig birja , ha átlagosan használom , készenléti idő több mint 20nap!
ez egy telefon. -
Athos07
senior tag
Hát, eddig nem mondtam magam Nokia-fannak, ezután sem fogom, de mellettetek tuti annak tűnnék.
Én úgy vagyok vele, hogy mit zavartassam magam a finnek összes 100számra megjelenő újdonságával, ha le tudom max. 10-re szűkíteni azon modellek számát, ami tényleg érdekel, és megfontolnám a megvásárlását. Máshol is találkoztam ezzel a hozzáállással, hogy ha csinál 10-20 randaságot a finn, akkor már az össze finn sz@r. Más miért nem találja meg azt az 1-2 visszafogott, jól eltalált példányt, ami tetszhet is neki, esetleg a tesztekben és a tulajdonosok véleményezéseiben is dícsérve van?
Szóval én örülök, hogy kihozták az olyanokat, mint a 6630, 6681/80, 6230, 6230i, a többi meg le van xarva.
A Samsung meg abból a szempontból jól belerondíthatott az anti-nokiások lelkébe, hogy az idei inváziója után senki nem szólhat be a finneknek, hogy túl sok a (szinte ugyanazt tudó) modell.
Mellesleg a Samsungok között is van 2-3, ami igencsak szép, és időtálló lett (E700), de pl. a monoblock-ok között szégyenteljes a dizájnjuk (alíg van ilyen) - csak az ide-oda csúsztatható, tekerhető, hajtogatható telefonokat nyomják.
Eddig én úgy tudtam, hogy a Nokia fakitermeléssel kezdte. -
PapaMaci
őstag
Én a 6230-cal ugy érzem, mintha visszamentem volna 1998-ba, ugyanis akkor volt legutobb olyan telefonom, ami pont reggeltöl estig ment el egy feltöltéssel (2110).
Ennek a formája speciel nem rossz, de nem birom, hogy este 8 után csak egy nehezéket cipelek magammal...
A 6310i-nek 10%os a hibaarányuk...
A 6230 kb az 5. SW után lett némileg használhato (3/4 év).
A kinézetröl csak annyit, hogy vegyen 3650 sztájl telefont, akinek az tetszik, és van akkora zsebe, illetve nem egy ideges tipus, és tud várni 3-4 percet, hogy bebootoljon a telo. Tehát a Nokia (aki egyébként kábelgyártással kezdte, majd autogumi, csizma stb...) mára csunya, megbizhatatlan és használhatatlan. De még el tud bujni a neve mögé, mert egykor jokat csinált, és ezért veszik a ''régiek''. -
Vangelis
félisten
válasz
granpa_matis #30 üzenetére
Most garfield vagy nem ..de nekem tetszik csak azért nem vettem mert 4000szinű a kijelzője.....amúgy nem csúnya.
Jah és csak 20k az ára
[Szerkesztve] -
sbazsi
veterán
Szóval izlések és pofonok.
A cikkben szereplő teló spec nekem sem tetszik, sőt, van 1-2 telója a nokiának, ami nem tetszik. Ellenben a menürendszere nagyon ott van. Vagy csak mexoktam az évek folyamán? -
Volt már jópár telefonom, de a idáig a Nokiák voltak a leginkább kezes bárányok. Kár, hogy a mostaniak mind olyan rútak! 6310-esem van, ezt addig nem is cserélem le, amíg lesz valami normális bluetooth-os terméke a Nokiának.
Amúgy meg, a részvényesek biztos nem szóltak volna be, ha a Nokia jó irányba lőne ezekkel a design tervekkel. De nem lő, sőt piacot veszít, és ebben valóban nagy szerepet játszik az, hogy agyament design-okat találnak ki a tervezők.
Nem volt kihajtható telefonja, és nem is csináltak sokáig: hát nem lenyúlta ezt a piacot a Motorola és a Samsung? Száz szónak is egy a vége: összekaphatná magát végre a cég, és gyárthatna már valami normális telcsit, nem csak ezeket az uborkakonzerv fílinget árasztó szardíniásdobozokat. -
zLegolas
őstag
Nekem meg inkább az a gondom, hogy miután megvetted derül ki, hogy mekkora kaki az egész... nekem pl. egy régi Samsung van, tetszetős, szimpi. Aztán otthon derül ki, hogy 6-8 színben tudom villogtatni a LED-jét, ugrál benne a kenguru meg vigyorog a tigris, a WAP gombja a legjobban elérhető helyen van, tehát bicajozás közben már az első héten lemerült a Dominó-m, mert bekapcsolt a zsebemben és egyből ment a NET-re a marhája. Bezzeg ha ki van kapcsolva, akkor ébreszteni nem tud a szerencsétlen. A párom Sony-ja meg olyan, hogy gyakorlatilag BÁRMIT akarsz vele csinálmi, nem úszod meg 4-5 gombnyomás nélül, szal nehézkes. Sajna ezek csak használat közben derülnek ki.
Az ilyesmit kéne visszavinni és a fejükhöz vágni, mindaddíg, amíg nem találsz egy kósert. Vagy persze ismertet venni, ami ugye nem nagyon megy... -
faster
nagyúr
válasz
granpa_matis #23 üzenetére
Én szeretem a szétnyitható telefonokat, nekem bejönnek a Samsungok. A Nokiák meg azoknak jönnek be, akiknek nincs szépérzékük.
-
granpa_matis
aktív tag
-
faster
nagyúr
Én nem irigykedem, nekem tényleg nem tetszenek, és mivel a hír arról szól, hogy a részvényeseknek sem, ezért hadd legyen már szabad a véleményemet beírnom
Azért ha már a részvényesek is beszólogatnak a design miatt, ott azért lehet valami. Egyébként nem szabad kritizálni a Nokia telefonokat?
[Szerkesztve] -
-
faster
nagyúr
Nem értem, hogy a Nokia miért nem képes egyszerű és ízléses, inkább arányos, mint sem designos telefont produkálni, mint pl. a Samsung. A Samsung telóknak, főleg a szétnyithatóknak halál egyszerű vonalvezetésük van, mondhatni semmi csicsa. Ezek a Nokiák meg formátlanok, bonyolult designjuk van, mégsem tetszenek.
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
Végre rájöttek! Jó lenne, ha a Nokia a divatkütyük helyett megint elkezdene telefonokat gyártani. Az utóbbi 1-1,5 évben alig jött ki normális modelljük.
-
Vangelis
félisten
Én is nézegettem a nokia telókat nekem csak a 3120 as tetszett
....a többi nem igazán, úgyhogy vettem motorolát,(ugyanolyat mint ami nemrég volt nekem)
-
Szerintem már jó ideje nincs szép és használható mobiltelefonja a Nokliának. Talán a 6100 volt az utolsó ilyen, de az már régi.
-
rocket
nagyúr
En nem vagyok reszvenyes, de nekem se tetszenek, semmi szepet nem tudnak kitalalni az elmult honapokban, mikozben a tobbi gyartonal sorba jonnek a szep telefonok, nem vigyaznak a samsung megelozi oket a kulso savban
Kivancsi leszek a 40 uj modellre, tudnak e valami ujat kitalalni.
[Szerkesztve] -
Varga Csaba
aktív tag
Ez a hír is bizonyíték arra, hogy minél tovább fújnak egy lufit annál biztosabb, hogy a végén kidurran...
A nokia gumicsizmával kezdte az ipart, aztán elkezdett elektronikát is gyártani, majd elkészítette az első telefonjait.
Amit az elején készített az még tükrözte a minőséget és a gondos tervezést.
De most amikor azon megy a harc, hogy ki dob több modellt a piacra akkor törvényszerű hogy a termelés a gagyigyártás felé tendál...
És hiába ők a piacvezetők egy trendi felfújt lufiért nem fogok 30-40% al többet fizetni mint a konkurrencia hasonló modelljeiért. -
granpa_matis
aktív tag
Szvsz meg ultimate-ek az uj Nokia telefonok,a cikkben szereplo 7280 meg inkabb noi telefon, a celkozonsegenek biztos tetszik.
Lehet venni 6230-at(nekem nagyon bevallt), vagy ha van penz akkor 9500-t is,azok konszolidaltabbak.
Nekem pont, ha a Samsung szetcsusztatom mindenutt villogos telefonjai nem jonnek be...szerintem.
[Szerkesztve] -
Agostino
addikt
Valszeg izlésficamban szenvedek, de nagyon tetszenek az új telóik, ez meg a cikkben egy igazi gyöngyszem szerintem
-
Nekem sem. Egy időben elkövette ezt a Nokia, aztán összekapta magát. Megint kezdi.
-
Neck
veterán
Jaja.
Mellesleg a Nokiának a modellszámozása is teljesen áttekinthetetlen lassan.
Nem 40 új készülék kell.
Elég 10, mind1ik kategóriába olyan amit abba a kategóriába kell. Jelen állás szerint a legtöbb Nokia-ban nem sok adatkomm. lehetőség van, szar a kijező, a kamera méginkább, csúnya, és emellett még drága is.
Tisztelet a kivételnek.
Ráadásul mondom van annyi féle, hogy már a Nokiánál dolgozók se tudják nyomon követni a számozást.
Ez a 4szám design már egyszerűen túlnőtte magát. Újítani,egyszerűsíteni kéne...
Ezért jött fel rá a Samsung, a Sony Ericcson, meg a Motorola.
[Szerkesztve] -
Ennyi erővel tiszteletbeli részvényes is lehetnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest